Cum să-ți migrezi blogul de la WordPress.com la WordPress.org

0

Doriți să migrați blogul dvs. WordPress.com către wordpress.org?


Dacă sunteți ca mulți alți oameni care încep construirea de bloguri folosind servicii WordPress.com gratuite și doresc acum să migreze către o platformă wordpress.org mai flexibilă, acesta este ghidul perfect pentru dvs..

Este o mișcare bună, deoarece veți obține experiența reală a site-ului web bazat pe WordPress fără a investi nici măcar un ban.

Așadar, dacă ați petrecut mult timp gestionând un blog WordPress, cum ar fi organizarea de categorii, tipografii, personalizări de teme și crearea de conținut util pentru cititori.

Acum, blogul tău începe să obțină un pic de trafic și îți dai seama că este momentul să îți muti blogul de pe WordPress.com. Pentru că, desigur, este gratuit, dar dacă sunteți serios, veți afla că există multe lucruri care vă limitează creșterea.

Chiar dacă nu este cazul tău în curând, vei realiza că WordPress.com oferă, fără îndoială, o oportunitate fantastică de a te familiariza cu această platformă uimitoare, fără niciun cost. Dar gratuit WordPress.com nu oferă un control atât de mare ca și găzduirea de sine.

De exemplu, pe un WordPress găzduit de sine, puteți utiliza diferite programe de publicitate, puteți instala orice plugin de la terți și puteți instala teme la alegere fără nicio limitare.

Așadar, dacă sunteți gata să schimbați site-ul dvs. fără conținut de pierderi, atunci urmați acest ghid pas cu pas, vă vom arăta modul corect și simplu de a vă deplasa de la WordPress.com la WordPress.org.

Cum să vă mutați blogul / site-ul dvs. de la WordPress.com la WordPress.org

Iată lista etapelor pe care le vom parcurge în acest ghid

 • Cumpărați un plan de găzduire web
 • Instalați WordPress pe noul hosting
 • Exportul de conținut de pe WordPress.com
 • Importarea linkurilor Blogroll
 • Setați-vă blogul WordPress.com la privat

1. Cumpărați un plan de găzduire web

Primul lucru de care aveți nevoie pentru un WordPress.org găzduit de sine stătător este planul de găzduire web și numele de domeniu.

Vă recomandăm Bluehost deoarece oferă servicii de calitate și toate instrumentele esențiale pentru construirea unui blog pe wordpres.org la prețuri foarte accesibile.

HostingSprout.com își începe călătoria cu Bluehost. Mai mult, Bluehost este una dintre gazdele recomandate de WordPress. Cu un nume de domeniu gratuit și certificat SSL gratuit, Bluehost este o afacere plăcută.

Dacă utilizați numele de domeniu personalizat cu blogul dvs. gratuit WordPress.com, mergeți mai departe, obțineți un plan de găzduire de la Bluehost, deoarece mai aveți nevoie de găzduire web. În acest ghid, vă vom arăta cum puteți păstra același domeniu în timp ce migrați la wordpress.org fără a pierde clasamentul motorului de căutare.

Pe de altă parte, dacă nu, nu te duci nicăieri în altă parte, deoarece Bluehost oferă un domeniu gratuit împreună cu un plan de găzduire.

Și, desigur, păstrează-ți datele de autentificare WordPress.com cu tine, deoarece mai ai nevoie pentru exportul de conținut.

2. Instalați WordPress pe un nou plan de găzduire

Așadar, după ce au achiziționat un plan de găzduire web de la Bluehost, nu vor dura mult timp pentru a-l pregăti. Bluehost face instalarea WordPress fără efort.

Gazduirea lor vine cu un simplu asistent de configurare în care trebuie doar să alegeți o temă, numele site-ului, eticheta și acolo. vor instala automat WordPress-ul. Deocamdată, puteți selecta orice temă, întrucât o puteți schimba întotdeauna mai târziu.

După ce veți vedea instalarea WordPress cu succes, veți vedea, de asemenea, câteva detalii despre instalare care includ URL-ul site-ului web, admin, nume de utilizator și parolă. Scrieți aceste informații în timp ce aveți nevoie pentru a vă conecta la tabloul de bord WordPress.

După instalarea și configurarea WordPress, acum este timpul să exportați datele pe care doriți să le migrați pe noul dvs. site WordPress.

3. Exportul de conținut de pe WordPress.com

Continuați, conectați-vă la WordPress.com și intrați în tabloul de bord pentru gestionarea blogului.

Puteți pur și simplu să tastați „Yourdomain.wordpress.com/wp-admin” pentru a accesa tabloul de bord WordPress.

Din bara laterală, mergeți la Unelte > Export.

export wordpress

WordPress vă oferă apoi 2 modalități de transfer unde o metodă este gratuită în timp ce cealaltă este plătită. Accesați gratuit și faceți clic pe „Start export”.

export gratuit de wordpress

În continuare, ei vă vor întreba ce doriți să exportați. Pur și simplu alegeți „Tot conținutul” și faceți clic pe butonul „Descărcați exportul fișierului”.

În cazul în care veți exporta conținutul specific, nu ezitați să selectați că, deoarece procesul de migrare va fi același, indiferent dacă mergeți cu tot conținutul sau selectivul.

descărcați fișierul XML

Va descărca un XML în unitatea de computer locală, care conține toate paginile, postările, comentariile, categoriile, etichetele, media și orice alte personalizări.

Înainte de a trece la pasul următor, un lucru demn de menționat este că uneori, atunci când fișierul exportat are o dimensiune de fișier de peste 2 MB, este posibil să nu poți importa fișierul pe un nou server de găzduire. Cu toate acestea, acesta este un caz foarte rar, dar dacă întâmpinați o astfel de problemă nu vă faceți griji, este ușor de diagnosticat.

Există 2 moduri. În primul rând, trebuie doar să contactați compania dvs. de găzduire; aproape fiecare companie bună de găzduire oferă chat live pentru a-și ajuta utilizatorii rapid. Și al doilea mod este să folosești Splitter de fișiere WXR, care va împărți fișierul în bucăți gestionabile, astfel încât să îl puteți încărca cu ușurință.

După cum am menționat mai sus, este un caz foarte rar, deci nu trebuie să vă faceți griji.

4. Importați conținutul dvs. pe site-ul WordPress găzduit de sine stătător

Pentru a importa conținutul vechi de la WordPress.com, trebuie să vă conectați la noua dvs. gazdă web în care ați instalat noul dvs. wordpress.org. Așa cum am descris în Pasul 2, veți obține o adresă URL de autentificare și alte date de autentificare la instalarea cu succes a WordPress.

După ce v-ați conectat la noul dvs. tablou WordPress, accesați unelte > Import și apoi faceți clic pe link-urile „Instalează acum” sub WordPress, după cum se arată mai jos.

plugin importator wordpress

Acesta va instala automat un plugin numit „Importator WordPress”, care este un oficial dezvoltat de WordPress. Odată ce vezi Rulați importatorul trebuie doar să faceți clic pe linkul care apare pe aceeași pagină.

executați linkul importatorului

Vă va duce la o pagină unde vi se va solicita să încărcați un fișier XML (fișierul pe care l-ați exportat de la WordPress.com la pasul 3).

importați fișierul în wordpress

Așa că mergeți mai departe, faceți clic pe „Alegeți fișierul” și localizați fișierul dvs. XML WordPress.com pe computer.

După ce faceți clic pe butonul „Încărcați fișierul și importați”, WordPress vă va prezenta câteva opțiuni.

Ei vă întreabă dacă doriți să atribuiți același profil de autor pe care l-ați folosit pe WordPress.com sau doriți să îl creați. Puteți, de asemenea, să alocați postări unui autor existent pe noul dvs. site Web WordPress.

Există, de asemenea, o opțiune pentru a descărca și importa fișierele atașate. Asigurați-vă că bifați această casetă, astfel încât să aducă toate fișierele media pe care le utilizați în postările și paginile dvs. Deci trebuie să bifați această casetă.

pluginul importatorului care atribuie autorul

5. Importarea linkurilor Blogroll

Dacă utilizați link-uri Blogroll, este posibil să fiți conștienți de acest termen. Cu toate acestea, în cuvinte simple, link-urile Blogroll sunt lista linkurilor care apar în mod normal pe bara laterală a site-ului dvs. web. Acestea sunt linkurile către celelalte bloguri care ar putea aparține prietenilor tăi. De asemenea, vă puteți conecta la propriile site-uri.

Deci, dacă utilizați link-uri Blogroll, urmați acest pas; în caz contrar, pur și simplu derulați în jos și săriți acest pas.

Linkurile Blogroll sunt într-un format OPML și puteți salva fișierul în format XML care va exporta și importa toate fișierele.

Deci, cum puteți găsi acel fișier OPML? E simplu. Dacă utilizați subdomeniu gratuit pe care vi l-a furnizat WordPress.com, trebuie doar să introduceți acest nume de subdomeniu într-un browser web ca acesta

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Cu toate acestea, dacă utilizați un nume de domeniu personalizat cu blogul dvs. WordPress.com, atunci trebuie să tastați URL-ul de mai jos în fila browserului web pentru a accesa fișierul OPML.

yourdomain.com/wp-links-opml.php

După apăsarea butonului Enter, browserul dvs. va deschide un fișier OPML pe care trebuie să îl salvați. Doar faceți clic dreapta pe pagină și utilizați „salvați ca” sau pur și simplu Ctrl + S pentru salvarea fișierului. Acesta va salva fișierul în format XML. Utilizatorul Mac îl poate salva folosind Command + S.

Acum, după ce ați salvat fișierul OPML, următorul pas este să îl exportați pe propriul dvs. WordPress. În mod implicit nu există niciun manager de legături în WordPress.org, deci trebuie să îl activați prin descărcarea și activarea unui plugin.

Manager de legături este unul dintre plugin-urile excelente, care a existat de ani buni, dezvoltat de WordPress. După activarea pluginului, elementul „Link” va fi adăugat în tabloul de bord WordPress.

URL-ul blogroll

Pentru gestionarea link-urilor de blog-uri de pe WordPress.com, trebuie să instalați și un alt plugin. Fie pur și simplu mergeți la Plugin-uri > Adăuga nou. Căutați Importator OPML instalați și apoi activați-l.

Acum, pentru a importa fișierul OPML, trebuie să vizitați din nou Unelte > Import. Apoi faceți clic pe „Executați importatorul”.

importator blogroll

Imediat ce faceți clic pe el, veți vedea o pagină care vă solicită să încărcați fișierul dvs. OMPL pe care l-ați salvat mai devreme. Faceți clic pe Alegeți fișier și apoi localizați fișierul dvs. OMPL. După aceea, apăsați butonul „Importați fișierul OPML”.

importați fișierul OPML în wordpress

WordPress va începe automat să importe linkuri și categorii de legături din fișierul pe care tocmai l-ai încărcat. După finalizarea procesului, veți vedea un mesaj de succes.

6. Setați-vă blogul WordPress.com la vizibilitate privată

Importarea conținutului de la WordPress.com la WordPress.org nu va șterge conținutul pe care l-ați publicat pe vechiul blog WordPress.com. Și, desigur, nu doriți duplicarea postărilor, paginilor și categoriilor dvs. etc.

Deci, există două căi de urmat.

O modalitate este dacă nu doriți să redirecționați traficul WordPress.com pe noul dvs. site, trebuie doar să faceți un pas simplu și să setați blogul vechi pe Private.

Pentru aceasta, conectați-vă la tabloul de bord al blogului dvs. WordPress.com.

Din bara laterală, mergeți la Setări setați blog-ul Confidențialitate la Privat apoi „Salvare Setări”. Acum doar tu sau utilizatorul pe care îl aprobați puteți accesa vechiul blog WordPress.com.

schimbă confidențialitatea blogului în privat

Cealaltă cale este că, dacă scrii de ceva timp, iar blogul tău are vizitatori, atunci nu ar fi înțelept să le agăți cu vechiul blog.

Obținerea traficului pe un nou blog nu este ușor; este nevoie de timp și de multe eforturi, așa că de ce să nu redirecționați utilizatorii de blog vechi către noul blog. Din fericire, fără a afecta clasamentul motorului de căutare, puteți redirecționa cu ușurință vechii utilizatori către noul blog, urmând pasul următor.

6. Redirecționați utilizatorii WordPress.com către site-ul WordPress.org

Redirecția vă asigură că nu veți pierde niciun clasament al motorului de căutare, redirecționând automat utilizatorul către noul site, oricine vă accesează adresa veche.

Soluția standard pentru redirecționarea utilizatorilor către o nouă locație este de a utiliza 301 anteturi fără a afecta clasamentul motorului de căutare. Dar aici este limitarea că pentru a face o astfel de sarcină, trebuie să accesați fișierul access.htaccess. Cu toate acestea, întrucât WordPress.com nu vă va oferi acces la .htaccess, nu puteți utiliza această metodă.

Din păcate, WordPress.com oferă doar un instrument de redirecționare a site-urilor plătit care vine cu o marcă de preț mică, adică doar 13 dolari / an.

Așadar, dacă credeți că vechiul dvs. WordPress.com are suficient trafic pentru care merită să plătiți 13 USD / an, trebuie să vă îndreptați înapoi la tabloul de bord WordPress.com. Faceți clic pe „Setări” din bara laterală și faceți clic pe „redirecționare”.

În continuare, ei vă vor cere să introduceți numele dvs. de domeniu unde doriți să redirecționați audiența. După tastarea numelui de domeniu, faceți clic pe butonul „Du-te”.

redirecționarea site-ului plătit de la wordpress.com la wordpress.org

După aceasta, vi se va cere să completați detaliile de plată pentru a finaliza achiziția.

Felicitări, s-a făcut acum; toți utilizatorii și motoarele dvs. de căutare vor fi redirecționate către un domeniu nou.

Dacă utilizați un domeniu personalizat cu WordPress.com, atunci este aproape finalizat. Trebuie doar să schimbați înregistrarea DNS în noua dvs. gazdă web și totul va fi bine, inclusiv clasamentele motoarelor de căutare.

Pe de altă parte, dacă schimbați domeniul, trebuie să schimbați adresele URL din postări. Trebuie să actualizați adresele URL care sunt legate între ele. Așa că mergeți înainte urmați pașii de mai jos

 1. Accesați panoul de bord wordpress.org.
 2. Instalați și activați dispozitivul Adrese URL de actualizare Blues
 3. Accesați Instrumente > Actualizați adresele URL
 4. Furnizați adresa URL nouă și veche și alegeți care URL trebuie actualizată. Și asta e tot.

Concluzie

În total, această migrare de la WordPress.com la WordPress.org este destul de simplă. Tot ce trebuie să faceți pașii următori

 • Exportați XML folosind tabloul de bord WordPress.com
 • Obțineți un nou domeniu și un plan de găzduire. Instalați WordPress pe noul plan de găzduire
 • După instalarea WordPress în tabloul de bord WordPress, selectați Instrumente > Export. Asigurați-vă că bifați caseta de atașament pentru a exporta fișiere media.
 • Asta e tot.

Sper că acest tutorial vă va ajuta să migrați site-ul dvs. WordPress.com către un blog care se găzduiește de la sine. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, nu ezitați să întrebați în secțiunea de comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map