Πώς να ρυθμίσετε το δωρεάν CDN CloudFlare με τον ιστότοπό σας στο WordPress

0

Ψάχνετε έναν οριστικό οδηγό για το πώς να ρυθμίσετε το CloudFlare CDN για τον ιστότοπό σας στο WordPress?


Σε κανέναν δεν αρέσει ένας ιστότοπος με αργή ταχύτητα φόρτωσης – όχι ο χρήστης ούτε η μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα όπως εικόνες, βελτιστοποιήσεις βάσης δεδομένων και προσθήκες κ.λπ. που συμμετέχουν στην επιτάχυνση του ιστότοπου. Όσον αφορά την ταχύτητα και την ασφάλεια, ένα CDN είναι η καλύτερη λύση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Η κοινή εσφαλμένη αντίληψη μεταξύ των νεοφερμένων ότι η δημιουργία ενός CDN απαιτεί πολλή δουλειά, αλλά ευτυχώς, σχεδόν κάθε οικοδεσπότης Ιστού ενσωματώνει την επιλογή CDF CloudFlare στον πίνακα ελέγχου που μπορείτε να ρυθμίσετε χρησιμοποιώντας τον οδηγό εγκατάστασης. Επιπλέον, στη δεύτερη μέθοδο, θα μοιραστούμε έναν πιο χειροκίνητο τρόπο και χρησιμοποιώντας τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε το CloudFlare CDN, ανεξάρτητα από τον κεντρικό υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.

Τι είναι το CloudFlare CDN και τα οφέλη του?

Το CDN είναι μια σύντομη μορφή δικτύου παράδοσης περιεχομένου. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες υπηρεσίες CDN στην αγορά και το CloudFlare είναι μία από αυτές. Εάν αναζητάτε δωρεάν υπηρεσίες CDN, το CloudFlare είναι οι καλύτερες υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Είναι ένα δίκτυο διακομιστών σε όλο τον κόσμο και όποτε κάποιος έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας, παραδίδει τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα από την πλησιέστερη τοποθεσία στον συγκεκριμένο χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ταξιδέψουν στον χρήστη. Επειδή η χρήση ενός CDN φιλοξενεί τα δεδομένα του ιστότοπού σας σε ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων δεδομένων αντί για έναν μόνο διακομιστή, έτσι βελτιώνει σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας.

Ένα άλλο πράγμα που ξεχωρίζει από το CloudFlare CDN είναι ότι χρησιμοποιούν τείχος προστασίας και διακομιστή μεσολάβησης ιστότοπου cloud base που σημαίνει ότι παρακολουθεί όλη την εισερχόμενη κίνηση που έρχεται στον ιστότοπό σας και έτσι για να αποκλείσει την ύποπτη κίνηση. Είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα κατά της επίθεσης DDos και της κακόβουλης επισκεψιμότητας που τους επιβάλλει να εισάγουν χειροκίνητα το captcha πριν προσγειωθούν στον ιστότοπό σας.

Καθώς το CloudFlare CDN αποκλείει τα κακόβουλα bots επισημαίνοντας κακόβουλες IP, έτσι ένα άλλο όφελος που σας προσφέρει είναι με τη μορφή εξοικονόμησης πόρων. Οι πόροι του διακομιστή σας, όπως το εύρος ζώνης, δεν θα χαθούν σε αυτήν την άχρηστη κακόβουλη κίνηση.

Το δωρεάν CDN Cloudflare είναι μια εξαιρετική επιλογή για ιστολόγια και μικρές επιχειρήσεις. Ωστόσο, με τη λήψη ενός premium προγράμματος, θα έχετε βελτιωμένη απόδοση βελτιστοποιημένη ειδικά για φορητές συσκευές. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από $ 20 / μήνα.

Όπως αναφέρουμε πριν χρησιμοποιήσετε το Cloudflare CDN με τον ιστότοπό σας στο WordPress είναι εξαιρετικά εύκολο. Εδώ σε αυτόν τον οδηγό, θα καλύψουμε 2 μεθόδους που μπορείτε να ρυθμίσετε το Cloudflare μέσω ενός πίνακα ελέγχου κεντρικού υπολογιστή ιστού και μιας μη αυτόματης προσέγγισης που θα λειτουργεί με κάθε web host. Αν, για κάποιο λόγο, ο οικοδεσπότης Ιστού σας δεν διαθέτει CDF CloudFlare, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το CloudFlare με τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τη 2η προσέγγιση.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στα βήματα οδηγού για τη ρύθμιση του Cloudflare CDN και δείτε πώς επηρεάζει τον ιστότοπό σας.

Πώς να ρυθμίσετε το CloudFlare CDN με τον ιστότοπό σας στο WordPress

Προσέγγιση 1: Εγκατάσταση του Cloudflare μέσω του πίνακα ελέγχου φιλοξενίας

 • Πρώτα απ ‘όλα, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας που είναι συνήθως cPanel. Το Bluehost είναι ένα δημοφιλές web hosting και το πρόγραμμα φιλοξενίας τους συνοδεύεται από το cPanel. Συνδεθείτε στο cPanel Αναζητά το εικονίδιο “CloudFlare” που συνήθως υπάρχει κάτω από την ενότητα τομέα.

bluehost cloudflare CDN

 • Για να ρυθμίσετε πρώτα το Setup Cloudflare πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Πάμε λοιπόν Cloudflare κάντε κλικ στην εγγραφή. Μην ανησυχείτε ότι είναι ένας δωρεάν λογαριασμός που δεν χρειάζεται να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα.
 • Βάλτε το email εργασίας και τον κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε το κουμπί Δημιουργία λογαριασμού.
 • Τώρα επιστρέψτε στο cPanel φιλοξενίας σας. Κάντε κλικ στο εικονίδιο CloudFlare και εισαγάγετε τις λεπτομέρειες που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή.
 • Στη συνέχεια θα ανακατευθύνετε στη σελίδα ρύθμισης Cloudflare. Απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Ενεργοποίηση” που εμφανίζεται δίπλα στο όνομα τομέα σας.

Όπως είπε η Google ότι το SSL δίνει στον ιστότοπό σας ένα μικρό πλεονέκτημα SEO, οπότε τώρα όχι μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο χρησιμοποιεί πιστοποιητικό SSL, αλλά καθίσταται απαραίτητο για κάθε ιστότοπο. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι το πιστοποιητικό SSL που παρέχεται από τον οικοδεσπότη Ιστού σας δεν είναι συμβατό με τον δωρεάν λογαριασμό Cloudflare. Ωστόσο, το καλό είναι ότι το Free CloudFlare διαθέτει επίσης πιστοποιητικό SSL, οπότε πρέπει να επιλέξετε το CloudFlare SSL.

Μετά την ενεργοποίηση του Cloudflare, η εταιρεία φιλοξενίας ιστού σας θα αναλάβει τις υπόλοιπες ρυθμίσεις. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να προβάλετε τα στατιστικά στοιχεία CloudFlare. Επιπλέον, εάν θέλετε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές σας αρέσουν στο επίπεδο προσωρινής αποθήκευσης, στο Minification και στη ρύθμιση ασφαλείας κ.λπ., μπορείτε να το κάνετε απευθείας από το cPanel.

Ρύθμιση του CloudFlare χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας SiteGround

Το SiteGround είναι ένα άλλο γνωστό όνομα που ικανοποιεί τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Εάν χρησιμοποιείτε το SiteGround που είναι ένας εξαιρετικός οικοδεσπότης Ιστού που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα για μεμονωμένα ιστολόγια ή για επιχειρηματικούς ιστότοπους. Εκτός από τις κορυφαίες τεχνολογίες, αυτό που μας δίνει ηρεμία είναι οι υπηρεσίες υποστήριξης.

Προηγουμένως το SiteGround παρέχει στο cPanel τον λογαριασμό φιλοξενίας τους, αλλά πρόσφατα έχουν μεταναστεύσει σε έναν νέο πίνακα ελέγχου.

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου SiteGround. Μπορείτε να βρείτε το Cloudflare στην καρτέλα Ταχύτητα. Κάντε κλικ στο “Cloudflare” και στη συνέχεια στο κουμπί “ΡΥΘΜΙΣΗ”.

ρύθμιση cloudflare siteground

Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί με ένα μήνυμα είτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό είτε να συνδέσετε τον υπάρχοντα, εάν έχετε. Αν δεν δημιουργήσετε απλώς έναν λογαριασμό και τότε θα δείτε ότι η ενεργοποίηση του CDN βρίσκεται σε εξέλιξη. Μόλις ολοκληρωθεί, το Cloudflare CDN θα είναι ενεργό στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Προσέγγιση 2: Μη αυτόματη ρύθμιση του Cloudflare στον ιστότοπό σας στο WordPress

Αυτή η επιλογή είναι για εκείνους εάν η εταιρεία φιλοξενίας ιστού σας δεν διαθέτει εγκατάσταση Cloudflare 1 κλικ. Η χρήση αυτής της προσέγγισης για τη ρύθμιση του Cloudflare είναι επίσης εύκολη, αλλά περιλαμβάνει μερικά ακόμη βήματα. Ας ξεκινήσουμε

 • Για να συνδέσετε το Cloudflare με τον ιστότοπό σας, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με Cloudflare δικτυακός τόπος.

εγγραφή cloudflare

 • Πληκτρολογήστε το email και τον κωδικό πρόσβασης για τη δημιουργία νέου λογαριασμού.

δημιουργήστε έναν λογαριασμό με cloudflare

 • Στη συνέχεια, απλώς πληκτρολογήστε τον ιστότοπό σας και μετά από αυτό, θα σας ζητήσουν να επιλέξετε ένα σχέδιο. Απλώς πηγαίνετε με Δωρεάν και κάντε κλικ.

προσθήκη ιστότοπου στο cloudflare

 • Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα σχέδιο. Για το σεμινάριο, επιλέγουμε ένα δωρεάν πρόγραμμα εδώ. Και μετά πατήστε το κουμπί “Επιβεβαίωση σχεδίου”.

επιλογή προγράμματος cloudflare

 • Μετά από αυτό, το Cloudflare θα ξεκινήσει την αυτόματη σάρωση και θα σας παρουσιάσει μια λίστα ρυθμίσεων DNS που πρέπει να επαληθεύσετε. Μην ανησυχείτε είναι απλό. Εάν η κατάσταση διακομιστή μεσολάβησης δίπλα στην εγγραφή DNS εμφανίζει ένα πορτοκαλί εικονίδιο σύννεφου που σημαίνει ότι η εγγραφή DNS είναι ενεργοποιημένη με το Cloudflare. Και αν το εικονίδιο σύννεφο είναι γκρι, αυτό σημαίνει ότι η εγγραφή DNS δεν θα περάσει μέσω του Cloudflare.

Εδώ κυρίως δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη για τον τομέα σας (πορτοκαλί εικονίδιο σύννεφου) και απενεργοποιημένη για άλλα πράγματα, όπως ftp, mail κ.λπ. (γκρι εικονίδιο cloud).

επαληθεύστε το DNS για να ενεργοποιήσετε το cloudflare

 • Μόλις επαληθεύσετε την εγγραφή DNS, κάντε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια”.
 • Επόμενο είναι το τελευταίο βήμα όπου το Cloudflare σας ζητά να ενημερώσετε τους διακομιστές ονομάτων σας. Σας παρέχουν διακομιστές ονομάτων Cloudflare. Πρέπει να επικολλήσετε αυτούς τους διακομιστές ονομάτων στις ρυθμίσεις καταχωρητή τομέα (όπου αγοράζετε το όνομα τομέα σας που μπορεί ή όχι την εταιρεία στην οποία αγοράζετε λογαριασμό φιλοξενίας.)

Σημείωση: Μετά την αλλαγή των διακομιστών ονομάτων χρειάζονται έως και 24 ώρες για να διαδώσει μέσω του Διαδικτύου. Κατά τη διάρκεια αυτού, υπάρχουν πιθανότητες ότι ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμος για ορισμένους χρήστες, ωστόσο συνήθως λειτουργεί καλά.

Για να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό στον οποίο καταχωρίσατε τον τομέα. Εδώ παίρνουμε το παράδειγμα του NameCheap.

 • Έτσι, εάν έχετε επίσης έναν τομέα με το NameCheap συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
 • Μεταβείτε στην καρτέλα “Λίστα τομέων”. Εκεί θα δείτε την ενότητα “NAMESERVERS”. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Προσαρμοσμένο DNS και, στη συνέχεια, επικολλήστε τους διακομιστές ονομάτων που παρέχονται από το Cloudflare.

αλλαγή διακομιστών ονομάτων στο namecheap

 • Αφού αλλάξετε τους διακομιστές ονομάτων επιστρέψτε στον λογαριασμό σας Cloudflare. Μεταβείτε στην ενότητα “Επισκόπηση” εκεί θα βρείτε το Ελέγξτε ξανά τώρα Αυτό θα πραγματοποιήσει έναν άμεσο έλεγχο διακομιστή ονομάτων.

Ρύθμιση της προσθήκης Cloudflare στο WordPress σας

Το Cloudflare έχει σχεδιάσει μια επίσημη προσθήκη που προσφέρει εύκολη πρόσβαση στις δυνατότητες του Cloudflare. Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο, μπορείτε να εκκαθαρίσετε γρήγορα την προσωρινή μνήμη, να ορίσετε κανόνες εφαρμογής ιστού και άλλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο Cloudflare επειδή η προσθήκη σάς παρέχει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε τις δυνατότητες του Cloudflare απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Προχωρήστε λοιπόν εγκατάσταση και ενεργοποίηση Cloudflare συνδέω.

Μετά την ενεργοποίηση, το Cloudflare θα εμφανιστεί στον πίνακα ελέγχου του WordPress Ρυθμίσεις >> Cloudflare.

Μόλις κάνετε κλικ, θα σας παρουσιάσει μια σελίδα που θα ρωτάει “Δημιουργία του δωρεάν λογαριασμού σας” ή Είσοδος εάν έχετε ήδη λογαριασμό. Απλώς κάντε κλικ στην είσοδο.

Στη συνέχεια, θα σας ζητήσουν να εισαγάγετε το email και το κλειδί API.

Μπορείτε να βρείτε το API στον ιστότοπο Cloudflare στην περιοχή του λογαριασμού σας. Πρέπει να αντιγράψετε το καθολικό κλειδί API.

Κλειδί API cloudflare

Μόλις κάνετε κλικ στο “Προβολή” θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αφού βάλουν τον κωδικό πρόσβασης θα παρουσιάσουν ένα κλειδί API.

Κλειδί API

Τώρα επιστρέψτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress εισαγάγετε τη διεύθυνση email και το κλειδί API.

 • Μετά από αυτό θα εμφανιστεί η σελίδα ρύθμισης Cloudflare. Για να ενεργοποιήσετε το Cloudflare βελτιστοποίηση 1 κλικ για WordPress κάντε κλικ στο κουμπί “Εφαρμογή”.
 • Συνιστούμε να ενεργοποιήσετε την “Αυτόματη διαχείριση προσωρινής μνήμης”. Αυτό επιτρέπει στο Cloudflare να εξαλείφει αυτόματα την παλιά έκδοση προσωρινής μνήμης του ιστότοπού σας κάθε φορά που ενημερώνετε τον ιστότοπό σας.
 • Στο μενού ρυθμίσεων, υπάρχουν μερικές χρήσιμες επιλογές για διαμόρφωση όπως θέλετε.
 • Το “Analytics” περιέχει πληροφορίες όπως πόσες απειλές αποκλείονται από το Cloudflare, αποθηκευμένο εύρος ζώνης και επισκέπτες κ.λπ..

Μερικές κρίσιμες ρυθμίσεις που πρέπει να δείτε:

Αυτόματο HTTPS

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το Cloudflare κυρίως για χάρη του πιστοποιητικού SSL, αυτή η επιλογή είναι για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτό όλοι οι σύνδεσμοι http: // θα μετατραπούν σε https: //

Πάντα συνδεδεμένος

Αυτό είναι ένα από τα δροσερά χαρακτηριστικά του Cloudflare. Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες σας μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση του ιστότοπού σας όταν ο διακομιστής φιλοξενίας σας πέσει. Επομένως, συνιστάται να το ενεργοποιήσετε.

Σε λειτουργία επίθεσης

Ενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία μόνο όταν ο ιστότοπός σας δέχεται επίθεση. Ενεργοποιώντας αυτήν τη λειτουργία κάθε επισκέπτης θα βλέπει μια παρενθετική σελίδα για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ενώ ο ιστότοπός σας βρίσκεται υπό επίθεση DDoS.

Τρόπος ανάπτυξης

Αυτή η επιλογή δίνεται στη σελίδα ρυθμίσεων. Εάν βρίσκεστε στον ιστότοπο Cloudflare μπορείτε να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή στη σελίδα Caching. Όταν ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, σημαίνει ότι θέλετε να παρακάμψετε την προσωρινή μνήμη Cloudflare έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τις αλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές όταν κάνετε κάποιες αλλαγές στο σχεδιασμό ή κάποια αναπτυξιακή εργασία.

Επίπεδο ασφαλείας

Από προεπιλογή συνήθως, αυτή η ρύθμιση είναι σε μεσαίο επίπεδο. Τι σημαίνει λοιπόν; Το Cloudflare θα εμφανίσει ένα captcha στους επισκέπτες των περισσότερων απειλητικών επισκεπτών, καθώς και σε επισκέπτες μέτριου επιπέδου απειλής. Το Cloudflare είναι υπερβολικά προσεκτικό σε αυτήν την πτυχή.

Επομένως, η διατήρησή του σε μεσαίο επίπεδο μπορεί να μην είναι καλή για εσάς. Όπως όταν οι άνθρωποι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και βλέπουν ένα captcha αν μπορεί να είναι ενοχλητικό για να το λύσουν κάθε φορά που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Σας προτείνουμε λοιπόν να το διατηρήσετε σε χαμηλό επίπεδο.

συμπέρασμα

Έτσι, εάν αναζητάτε ένα πακέτο που θα κάνει τον ιστότοπό σας πιο ασφαλή και γρήγορο το Cloudflare είναι ένα εξαιρετικό πράγμα που πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Και το εκπληκτικό μέρος είναι ότι η δωρεάν έκδοση είναι πραγματικά χρήσιμη για τη διαφορά. Επομένως, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το εύρος ζώνης ακριβείας ή συχνά σε επιθέσεις, σας συνιστούμε να κάνετε χρήση του Cloudflare.

Επιπλέον, όλοι θέλουν να κατατάσσονται ψηλά στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Η Google παρέχει ένα μικρό πλεονέκτημα σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν το SSL Cloudflare για να το καταστήσει δυνατό ακόμη και χωρίς να επενδύσετε ούτε μια πένα.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το Cloudflare. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα πάντα με απλές λέξεις, ωστόσο, αν εξακολουθείτε να έχετε οποιαδήποτε σύγχυση, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε ρίχνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map