9 Shërbimet më të mira për Hulumtimin e PPC 2020

0

Faktori kryesor i suksesit të një fushate PPC është aftësia për të bërë hulumtimin dhe për të matur saktë efektivitetin e tij. Tregtarët kalojnë orë të tëra duke studiuar raporte dhe përvetësuar të dhëna që do të lehtësonin punën e tyre dhe do të rrisnin efektivitetin e fushatave të tilla. Kjo është puna që askush nuk dëshiron që mund të shmanget lehtësisht.


Le të kemi një përmbledhje të shpejtë të shërbimeve kryesore të kërkimit PPC që ndihmojnë për të bërë gjithë punën e vështirë, të nxjerrim përfundime të sakta dhe të ulim koston e fushatave të PPC. 

Cilat shërbime ndihmojnë në drejtimin e fushatave efektive të PPC?

Planifikues i fjalëve Google

Planifikues i fjalëve të Google

Me siguri, kur bëni fushata PPC në Google, ky duhet të jetë një mjet numër një për t’u marrë parasysh. Planifikuesi i fjalëve është i lirë dhe është i integruar në Google AdWords. Me siguri, nuk është shkop magjik por ju lejon të:

 • gjurmoni vëllimet e kërkimit të fjalëve kyç për muaj
 • shiko metrikat konkurruese

Sidoqoftë, të dhënat e siguruara mund të mos jenë të mjaftueshme për të pasur një pamje të plotë, për të analizuar konkurrencën dhe për të bërë përmirësimet e nevojshme për të ulur investimet. Kështu, ju mund të duhet të kërkoni mjete shtesë SEO për analiza të thelluara.

Së pari, pozitive:

 • pa pagese
 • kërkimi i fjalëve

Tani, negativi:

 • funksionalitet i kufizuar
 • asnjë hulumtim mbi reklamat e konkurrencës
 • pamundësia për të ndjekur me lehtësi nivelin e konkurrencës

Mimi: FALAS

Serpstat

Serpstat

Kjo zgjidhje gjithëpërfshirëse SEO funksionon në mënyrë perfekte për hulumtimin e PPC. Të gjitha të dhënat e nevojshme janë të disponueshme pasi të futni prefiksin e fjalës / URL / domainin root / URL / me nënfushat në fushën e kërkimit, atëherë specifikoni një vend që dëshironi të synoni dhe klikoni në butonin Kërko.

Lundrimi është i lehtë dhe intuitiv. Kështu, në të majtë, nën skedarin PPC, të gjitha të dhënat përkatëse sigurohen me lehtësi. Ju duhet të hulumtoni në mënyrë të përsosur informacionet e nevojshme për:

 • Keywords
 • konkurrentët
 • shembuj reklamash
 • hulumtim reklamash

Skeda e fjalëve kyçe është thjesht e mrekullueshme. Kjo lejon të gjurmoni metrikë të tillë si pozicioni i reklamës, vëllimi, CPC, niveli i konkurrencës, si dhe pyetjet e kërkimit për të cilat shfaqen reklamat me fjalët kyçe që përdorni.

Qasja dhe aftësia për të pasur në dispozicion këtë lloj të dhënash, sigurisht që do të jetë e dobishme për reklamuesit PPC, dhe do të ndihmojë në rritjen e ROI dhe optimizimin e fushatës..

Së pari, pozitive:

 • analiza e thellë e konkurrentëve
 • vrojtimi i reklamave
 • hulumtimi i frazës kryesore të përdorur në PPC
 • niveli i konkurrencës dhe aftësia për të ndryshuar / specifikuar konkurrentët
 • kostoja e frazës së zgjedhur të fjalës
 • raporte mbi reklama PPC me frazën e hulumtuar të fjalëve, duke përfshirë faqet e uljes në të cilat ato çojnë
 • inovacione dhe përmirësime të vazhdueshme
 • raporte të përparuara
 • shërbim dhe mbështetje e jashtëzakonshme ndaj klientit

Tani, negativi:

Shërbimi është krijuar për analizë të thellë të sitit SEO, kështu që porsaardhurët mund ta gjejnë terminologjinë pak zhgënjyese. Cili nuk duket se është disavantazh aktual, apo jo? Sidoqoftë, mësimet e përdoruesve janë gjithashtu të disponueshme këtu.

çmimi: Serpstat mund të mburret me një strategji të përparuar të çmimeve. Ata kanë plane për përdorim personal dhe të biznesit. Planet personale fillojnë nga 19 dollarë në muaj në 299 dollarë. Planet vjetore ofrohen me një zbritje të mirë prej 20%. Planet e biznesit sigurisht që janë më të avancuara. Gjithashtu, ata ofrojnë të shohin mjetin në veprim falas me një kufi në 30 pyetje ditore.

Pmimet e pajtimeve në Serpstat

SpyFu

Spyfu PPC mjet hulumtues

Ky shërbim ofron mundësi të mëdha për të bërë hulumtime të lidhura me PPC. Do të keni mundësi:

 • shikoni se çfarë reklama konkurrojnë konkurruesit tuaj, dhe si saktësisht ata e bëjnë atë
 • gjurmoni kërcënimet për fjalë kyçe dhe shihni cilat fjalë kyçe mund të mungojnë
 • shikoni se çfarë buxheti shpenzojnë konkurrentët për reklama
 • hidhni një sy fushatave më të suksesshme dhe mësoni nga përvoja e të tjerëve
 • gjeni ofertat më të mira për fjalë kyçe
 • aplikoni shabllone për optimizim më të lehtë

Së pari, pozitive:

 • qasje të shpejtë në informacion
 • mundësi e madhe për të studiuar konkurentët

Tani, negativi:

 • të dhëna që mungojnë në fushatat specifike të faqeve të internetit – kështu që nuk jepet informacioni i plotë
 • ngatërruese UX për shkak të një bollëk tryezash
 • shpesh informacion i pasaktë ose i vjetëruar
 • asnjë mënyrë për të eksportuar grafikët në mënyrën si janë, jo vetëm si raport

çmimi:

SpyFu ofron tre lloje të planeve të pajtimeve, vjetore dhe mujore. Mimet fillojnë nga 33 deri në 299 dollarë.

SpyFu planifikon çmimin

SEMRush

semrush

Kur bëhet fjalë për hulumtimin e PPC, unë do të them SEMrush bie pak larg nga analiza e fjalëve kyçe për reklama të tilla. Mjeti pretendon të përdorë kanale të shumta për të mbledhur fjalë kyçe, duke ju lejuar kështu të gjeni ato më të rëndësishme.

Së pari, pozitive:

 • sugjerime për fjalen
 • import i përshtatshëm i të dhënave nga formate specifike skedarësh (. csv, .xls fletë * dhe .txt)
 • aftësia për të hequr me lehtësi fjalët kyçe negative të grupit ndër-kryq
 • rekomandime për fushatat PPC

Tani, negativi:

 • pult i ndërlikuar që e bën të lehtë humbjen e një përdoruesi
 • vështirë për të lexuar formatin e paqëndrueshmërisë së fjalës dhe konkurrencës

çmimi:

SEMrush ofron çmime shumë të larmishme. Planet mujore fillojnë nga 99,95 dollarë deri në 399,95 dollarë. Zgjidhjet e ndërmarrjeve me porosi duket se llogariten individualisht bazuar në nevoja specifike të biznesit.

çmimet e gjysmave

Spaceboost

Spaceboost

Ky është një shërbim tjetër i lehtë për t’u përdorur por relativisht i ri që ndihmon në lëmimin e fushatave tuaja të PPC. Shumica e përdoruesve konfirmojnë se lejon arritjen e ROI më të lartë pasi shërbimi tërësisht i specializuar në automatizimin e PPC në kërkim dhe blerje.

Shërbimi ndaj klientit është i mirë, si dhe UX i këtij mjeti. Për më tepër, disa udhëzues përdorues janë dhënë për të siguruar një përvojë të përsosur.

Së pari, pozitive:

 • aftësia e dëshmuar e mjetit për të marrë performancën e fushatave në një nivel të ri
 • perfekt për biznesin me strategji të klientëve me bisht të gjatë
 • shërbim i shkëlqyeshëm për klientët

Tani, negativi:

 • nuk përputhen plotësisht me strategjitë e klientëve jo të gjatë
 • tepër e ndërlikuar për t’u kuptuar pa trajnime shtesë

çmimi:

Prmimet Spaceboost janë vërtet të përparuara. Fillon nga falas deri në 17.400 euro në muaj, gjithçka varet nga kërkesat tuaja dhe buxheti i disponueshëm.

Spaceboost planifikon çmimet

Grader i Performancës së AdWards

Grader i Performancës së AdWards

Ky është një mjet i mrekullueshëm që ndihmon në drejtimin e një lloji tjetër të kërkimit. Ai lejon të analizoni se si po performojnë reklamat tuaja ekzistuese Google. Për më tepër, mjeti është falas dhe i lehtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkruani adresën tuaj të emailit dhe të filloni. Do të keni mundësi të keni një përmbledhje me cilësi të mirë të llogarisë suaj në Google Ads brenda një minutë.

Së pari, pozitive:

 • falas
 • shpejt
 • i lehtë

Tani, negativi: nuk zbulohet aq sa mjeti bën ato që thotë, jo më shumë e jo më pak.

çmimi: FALAS.

iSpionage

iSpionage

Ky mjet hulumtues i PPC përqendrohet kryesisht në mënyrën se si e bëjnë konkurrentët tuaj. Kjo mund të jetë e dobishme në mënyrë që të bëni fushatat tuaja më të optimizuara, si dhe të jeni gjithmonë përpara dhe të shmangni çdo thikë në shpinë nga konkurrentët.

Në mënyrë që të dini se për çfarë po konkurrojnë konkurruesit tuaj, duhet të vendosni vetëm URL-në e faqes së internetit në fushën e kërkimit të iSpionage në faqen kryesore dhe të klikoni “filloni spiunazhin”. Do të arrini në faqen, ku të dhënat e konkurrencës në vijim do të jenë të disponueshme:

 • Fjalë kyçe PPC
 • ads
 • më shumë të dhëna për konkurrentët

Kështu, do të shihni se çfarë buxheti shpenzojnë çdo muaj nga konkurrentët në AdWords dhe zgjidhni fjalë kyçe fitimprurës bazuar në të dhënat që keni marrë për konkurrencën.

Së pari, pozitive:

 • fjalë kyçe cilësore
 • aftësia për të krijuar alarme për fjalë kyçe
 • mjet i shkëlqyeshëm për të spiunuar konkurrentët
 • punon në mënyrë të përkryer për fjalë kyçe kryesore dhe kryesore

Tani, negativi:

 • të dhënat për disa konkurrentë nuk janë gjithmonë të disponueshme
 • mundësi të kufizuara të llogarisë falas
 • reklamat e ekranit nuk do të gjurmohen
 • nganjëherë konfuze të dhëna mashtruese

çmimi:

Planet mujore fillojnë nga 59 deri në 299 dollarë. Ekziston edhe mundësia për të blerë një zgjidhje të ndërmarrjes me porosi. Planet 6-mujore shkojnë me një çmim të zbritur gjithashtu:

çmimi iSpionage

Ahrefs

ahrefs

Ju mund të mos jeni dakord të shihni Ahrefs të fundit në listë. Ky mjet SEO është padyshim një nga zgjidhjet më të mira SEO për një kohë tashmë, dhe ai ofron një grup të madh funksionaliteti kur bëhet fjalë për optimizimin e motorit të kërkimit. Sidoqoftë, kur flasim për hulumtimin e PPC, shërbimi bie prapa. Megjithëse do të jeni akoma në gjendje të gjurmoni fjalët kyçe me CPC më të lartë, këto të dhëna mund të mos jenë të mjaftueshme. Aftësia për të përshkuar shërbimin e tyre për të pasur një ide më të mirë për atë që saktësisht ata ofrojnë për hulumtimin e PPC do të vlerësohej shumë. Tani për tani, ata nuk ofrojnë një gjykim falas, që sigurisht që është një gabim.

Së pari, pozitive:

 • mbështetje e madhe &udhëzues të dobishëm
 • sit i besuar me një ekspertizë në SEO
 • bazës së të dhënave të përparuara të backlinks

Tani, negativi:

 • Gjykimi 7-ditor paguhet. Do t’ju kushtojë 7 dollarë për të parë se çfarë ofron mjeti
 • jo gjithmonë të dhëna të sakta për fjalët kyçe CPC
 • mund të bëhet shumë e komplikuar dhe dërrmuese
 • mund të jetë i kushtueshëm sidomos kur kërkohet vetëm kërkime për PPC
 • funksionalitet i kufizuar kur bëhet fjalë për hulumtimin e PPC

çmimi:

7 dollarë për një gjyq, dhe planifikon të fillojë nga 99 dollarë deri në 999 dollarë.

çmimet e ahrefs

WordTracker

WordTracker

Kjo me të vërtetë ia vlen të merret në konsideratë. Kryesisht specializohet në hulumtimin e fjalëve kyçe. Mjet siguron të dhëna për vëllimin e fjalëve kyçe, konkurencën PPC, CPC dhe pyetje të bëra shpesh që përfshijnë fjalë kyçe që po kërkoni.

Së pari, pozitive:

 • mjet i vogël-ngrohtë
 • rezultate cilësore
 • navigacion dhe përvojë e përsosur
 • sugjerime për fjalë kyçe
 • aftësia për të përfshirë / përjashtuar me lehtësi fjalët kyçe
 • krijimin e listave

Tani, negativi:

 • mundësi të kufizuara nëse keni nevojë për më shumë të dhëna SEO
 • asnjë analizë e thelluar e konkurentëve
 • nuk ka mundësi që të rishikohen shpejt reklamat e konkurrencës

çmimi:

Planet fillojnë nga 27 deri në 99 dollarë me mundësi për të marrë 40% zbritje për planet vjetore.

Test falas për WordTracker

Përfundoj

Bërja e hulumtimit është thelbësore për të realizuar fushata efektive të PPC. Mjetet e përmendura më lart tashmë kanë të dy këmbët në dysheme. Ata janë testuar në shumë raste, janë rishikuar dhe vërtetuar se ndihmojnë në drejtimin e reklamave miqësore me buxhetin. Shpresojmë, do të jetë e lehtë për ju të bëni zgjedhjen tuaj dhe të shmangni ofertat në fjalë kyçe PPC që janë shumë të shtrenjta dhe shumë konkurruese.

Rreth Autorit:

Inna Yatsyna – një Menaxhere e Markave dhe Komunitetit në Serpstat, një platformë gjithëpërfshirëse SEO. Ajo është një dashnore pasionante për të shkruar postime të dobishme dhe për të ndihmuar njerëzit. Gjithashtu, Inna pëlqen të lexojë, udhëtojë dhe kafshët (veçanërisht qen).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map