7 Perisian Pembangun Laman Web Terbaik 2020 – Bina Laman Reka Bentuk Custom yang Menakjubkan

0

Apa! Tidak mendapat reka bentuk yang diinginkan untuk laman web impian anda?


Tidak tahu pengekodan tetapi ingin membina reka bentuk anda sendiri?

Tidak mahu membelanjakan wang yang besar untuk pengekod atau pereka laman web?

Berikut adalah penyelesaian untuk semua pertanyaan anda. Cubalah perisian pembangun laman web untuk membina laman web yang direka khas.

Secara amnya, terdapat dua cara untuk membuat laman web. Anda boleh melalui kaedah yang rumit dan belajar membuat kod. Kedua, cari editor WYSIWYG yang menjadikan reka bentuk laman web sangat mudah. Sebilangan besar pembangun menawarkan ciri seret dan lepas di mana anda meletakkan barang pada kanvas kosong atau templat yang telah dirancang sebelumnya.

Kelebihan Pembina Laman Web

 • Anda boleh mendapatkan semua barang di satu tempat seperti domain, web hosting, dan pembangun, dll. Dan yang terbaik ialah tidak ada pemasangan yang diperlukan sama sekali dan yang terbaik ialah tidak ada pemasangan yang diperlukan sama sekali
 • Tidak memerlukan kemahiran pemaju
 • Menjimatkan kos kerana anda tidak perlu membayar kos merancang dan menyelenggara.
 • Terdapat banyak templat dan elemen menarik untuk dipilih.
 • Hampir semua perisian pembangun menyokong drag and drop dan sebagainya…

Tetapi masalah sebenarnya ialah yang manakah merupakan aplikasi reka bentuk laman web yang tepat? Terdapat banyak pembangun laman web yang mengaku sebagai yang terbaik dalam industri ini. Jadi ini adalah tempat di mana kami dapat membantu anda dalam memilih yang terbaik.

Tidak kira anda mencari untuk membuat laman web perniagaan, blog peribadi atau kedai, berikut adalah beberapa perisian pembangun laman web terkemuka.

Pembangun Laman Web Terbaik 2020 – Cara untuk Dapatkan Dalam Talian dengan Segera

Wix [Percuma + Berbayar]

pembangun laman web dalam talian wix

Wix adalah salah satu pembangun laman web percuma terkemuka yang menawarkan banyak templat premade yang berkaitan dengan Blog, Perniagaan, E-commerce, dan fesyen, dan lain-lain. Selain versi premium, mereka menawarkan akses percuma sehingga anda dapat merasakannya sebelum melabur.

Dengan membuat akaun, Wix menawarkan 2 mod untuk penyuntingan ADI dan Penyunting Wix. Kedua-duanya menawarkan ciri yang serupa tetapi gaya kerjanya sedikit berbeza.

Wix ADI (Artificial Design Intelligence) adalah kaedah automatik untuk membuat laman web ini. Ini adalah cara yang cepat, mereka hanya mengajukan beberapa soalan mudah sebelum membuat reka bentuk akhir. Setiap bahagian laman web dapat disesuaikan. Anda boleh menukar tema, warna, fon, tajuk dan banyak lagi. Selain itu, mereka membolehkan anda menambahkan animasi ke elemen untuk membuat laman web yang lebih menarik.

Sebaliknya, Wix Editor juga memberikan pengalaman pengguna yang hebat. Ia bermula dengan memilih templat yang telah dibuat sebelumnya. Terdapat 100 templat untuk dipilih. Setelah memilih templat, antara muka editor akan dimuat. Ia menawarkan kemudahan drag and drop yang mudah, dan anda boleh menambahkan kotak teks, slider, butang, forum kenalan, butang sosial, dan buletin, dll. Anda bahkan boleh mengubah posisi pos. Sebenarnya, anda boleh menyesuaikan semua yang dipaparkan di skrin.

Wix menawarkan App Market yang membantu anda meningkatkan laman web anda. Terdapat banyak aplikasi untuk menambahkan bar carian, komen, sembang, butang skype, e-mel automatik, pemasaran, dan alat analisis. Lebih-lebih lagi, jika anda ingin membuat kedai dalam talian, Wix adalah penyelesaian hebat kerana mereka menawarkan banyak aplikasi yang relevan seperti menyatukan ulasan, butang panggilan, PayPal, invois, penukar mata wang dan jadual harga.

Namun, menginginkan lebih banyak, mereka juga membolehkan anda memasukkan kod, kod HTML dan menambahkan fail Flash (SWF). Lebih-lebih lagi, Wix membawa panduan langkah demi langkah untuk meningkatkan SEO. Perkhidmatan sokongan diberikan dengan menghantar tiket dan pangkalan pengetahuan.

Harga: Tidak perlu membeli rancangan hosting web yang berasingan. Harga rancangan Wix bermula dari $ 4.50 / bulan yang merangkumi lebar jalur 1GB, penyimpanan 500MB. Anda hanya perlu membeli nama domain dan menunjuk ke laman web WIX anda. Kecuali untuk rancangan yang paling asas, semua yang lain juga menawarkan nama domain percuma. Mereka menyokong dasar pembayaran balik 14 hari.

DUDA [Percuma + Berbayar]

perisian pembangun laman web duda

Duda cukup jelas mengenai kebolehgunaan dan mengagumkan pengguna dengan reka bentuk yang responsif dan banyak ciri. Ia dilancarkan pada tahun 2010 dan kini berdiri di antara pembangun laman web terbaik dengan memberi kuasa kepada hosting dengan perkhidmatan awan Amazon. Menyebabkan tahap kekeliruan sifar, cukup pilih templat dari model mereka yang sudah dibuat dan mulakan penyuntingan.

Pada pandangan pertama, anda akan menyedari bahawa ia sangat mudah untuk dikendalikan. Pada bila-bila masa anda boleh mendapatkan paparan Desktop, Mudah Alih dan tablet hanya dengan satu klik. Duda tidak akan memikat anda hanya dengan pembuatnya, jadi jika anda mempunyai kemahiran mengembangkan, anda boleh bermain dengan kod CSS dan HTML dengan bebas.

Selain pilihan penyuntingan yang luar biasa, anda boleh mengedit templat untuk mana-mana peranti tertentu (Mudah Alih, Desktop, dan tablet) sehingga membolehkan anda merancang laman web yang paling responsif yang sangat penting untuk pengalaman pelanggan dan pengunjung dan mesin pencari. Satu lagi perkara luar biasa yang tidak seperti kebanyakan pembangun di luar sana, Duda dapat menggabungkan dengan Google Analytics untuk membentangkan statistik lalu lintas yang mendalam.

Terdapat banyak widget / elemen untuk ditambahkan dalam catatan / halaman seperti butang, lajur, ikon, sosial, bar carian, Facebook & Sistem komen Disqus dan banyak lagi. Mereka menyokong lebih dari 100 gaya fon. Setiap widget dapat disesuaikan dalam gaya, dimensi, dan lain-lain dan walaupun dengan beberapa, anda boleh menambahkan animasi dan kesan khas seperti pop up dan Anchor.

Ciri pemperibadian pembangun laman web Duda menjadikannya alat yang menakjubkan. Dalam “Peribadikan” dengan menekan beberapa klik, anda boleh mengatur tetingkap timbul, potongan promosi, amaran pelawat yang kembali, waktu tutup, acara khas dan banyak perkara menarik lainnya. Anda juga boleh membuat acara yang disesuaikan. Acara ini terbukti sangat berguna dalam menarik pelanggan.

Dengan Duda, dengan mudah membuat dan mengurus laman web e-dagang di mana anda dapat mengawal ciri-ciri yang berkaitan dengan penjualan, promosi, produk, dan pembayaran. Untuk pengguna Pro, Duda memberikan bantuan melalui sembang langsung dan telefon. Pengguna percuma boleh melihat panduan dan artikel bermanfaat mereka.

Harga: Pelan percuma adalah kaedah terbaik untuk mengalami Duda. Selepas anda memutuskan untuk rancangan berbayar, Business plus bermula pada $ 14.25 / bln. Anda juga boleh mengambil langganan perniagaan + rancangan seumur hidup dengan harga $ 299. Rancangan ini membawa nama domain khusus, SSL, sandaran laman web dan pemberitahuan push chrome. Tambahan lagi, untuk perniagaan pengguna e-dagang, tambah rancangan membolehkan anda menambahkan hingga 10 produk. Plus, ia menyokong PayPal, Stripe dan Global Gateway untuk pembayaran.

Weebly [Percuma + Berbayar]

pembangun laman web weebly

Weebly dalam pencipta laman WYSIWYG yang lain yang ditubuhkan pada tahun 2007 menawarkan platform yang lengkap untuk membangunkan laman web. Weebly menawarkan ratusan templat untuk portfolio, e-commerce, dan laman web peribadi. Sifat fleksibel pembina laman web percuma ini membolehkan anda mengintegrasikan aplikasi pihak ketiga.

Dengan Weebly, anda boleh memulakan sebagai pengguna percuma menggunakan subdomain atau melancarkan laman web profesional anda dengan nama domain khusus. Cukup mudah dan mudah dilihat untuk membuat catatan baru, memeriksa komen, mengakses halaman dan tetapan laman web. Seperti Wix, anda boleh menyeret dan melepaskan elemen apa pun dengan mengklik pilihan penyuntingan.

Perkara yang paling luar biasa dari Weebly adalah kebolehgunaan. Ini memberikan pengalaman yang menggembirakan kepada pengguna baru yang tidak pernah menggunakan perisian pembangun laman web sebelumnya. Terdapat banyak elemen seperti teks, gambar, tayangan slaid, peta, jadual harga, penambahan video, forum kenalan, penyisipan HTML dan banyak lagi. Selanjutnya, mereka juga meletakkan pilihan kedai seperti proses pembayaran, integrasi PayPal, pesanan, dan penghantaran, dll ke tangan anda.

Sekiranya anda tidak menemui sesuatu di editor Weebly, pergi dan cari di pasaran aplikasinya yang mempunyai aplikasi percuma dan premium. Dan untuk mempermudah pengguna, mereka mengklasifikasikan aplikasi sebagai e-dagang, pemasaran, SEO, statistik laman web, sosial dan komunikasi. Setelah membuat catatan jangan lupa untuk melihat “pilihan pos” yang membolehkan anda mengetik tajuk dan keterangan yang ingin anda tunjukkan di enjin carian. Anda juga boleh menjadualkan, mengaktifkan / mematikan komen dan menambah catatan dalam kategori yang dikehendaki.

Weebly menyimpan pusat bantuan yang membolehkan anda menghubungi atau menghantar e-mel kepada mereka ketika menghadapi masalah. Lebih-lebih lagi, sembang langsung tersedia dari 06:00 hingga 18:00 Waktu Pasifik (Isnin-Jumaat) dan 8:00 pagi hingga 17:00 Waktu Pasifik (Sabtu-Minggu). Anda boleh melihat melalui komuniti dan panduan mereka untuk mencari jalan keluar. Secara keseluruhan, ini adalah pembangun laman web yang hebat dan intuitif dan patut dicuba.

Harga: Pelan berbayar terendah berharga hanya $ 8 / bulan dengan nama domain percuma. Tambahan, simpanan tanpa had, kredit pemasaran Google $ 100 dan akses ke statistik laman web lanjutan. Pelan asasnya juga merangkumi beberapa ciri e-commerce seperti proses pembayaran dan menambahkan hingga 10 produk. Oleh itu, pertama-tama menilai keperluan anda dan kemudian memilih rancangan.

Squarespace [Percubaan + Dibayar]

pereka laman web squarespace

Squarespace adalah perisian pembangun laman web terbaik yang menyediakan beratus-ratus templat elegan yang berkaitan dengan setiap kategori seperti kedai dalam talian, blog, Fotografi, dan perjalanan, dan lain-lain. Anda boleh mencuba perkhidmatan mereka secara percuma selama 14 hari. Dan apabila anda mengetahui bahawa inilah yang anda cari kemudian dapatkan langganan premium.

Sangat mudah untuk menyediakan laman web di Squarespace. Cukup buat akaun, pilih templat anda, jawab siri soalan dan di sana anda pergi. Membuat navigasi dan halaman cukup mudah. Anda boleh mengubah reka bentuk pada bila-bila masa melalui penyuntingnya. Selain itu, dengan menggerakkan tetikus anda ke elemen tema apa pun, ia akan menunjukkan pilihan penyuntingan.

Di Squarespace, beberapa ciri keren mudah diakses. Seperti hanya dengan beberapa klik, anda boleh menunjukkan bar pengumuman dan bar maklumat mudah alih. Squarespace menyajikan beberapa statistik lalu lintas laman web supaya anda dapat memantau pengunjung dengan mendalam. Mereka memberikan maklumat mengenai sumber lalu lintas, kandungan popular, dan Pertanyaan Search Engine, dll.

Walaupun templatnya tidak banyak disesuaikan dengan Wix, tetapi anda mendapat akses ke semua pilihan penting dengan papan pemuka yang kemas dan bersih. Untuk beberapa penyesuaian lanjutan, mereka membenarkan anda menambahkan kod CSS tersuai. Squarespace mempunyai pilihan pra-binaan untuk SEO, pemasaran, dan keselamatan. Di sini yang perlu anda lakukan hanyalah mengakses Tetapan dan mengisi medan yang diperlukan agar semuanya berfungsi dengan baik. Anda boleh melakukan pemetaan URL, merancang 404 halaman, berkongsi sosial, dan menghubungkan perkhidmatan e-mel dan banyak lagi.

Sudah tentu, anda memerlukan pertolongan dalam situasi yang menyusahkan dan dengan Squarespace, anda akan mendapatkannya melalui sembang langsung segera (Isnin hingga Jumaat 4 pagi hingga 8 malam Waktu Timur), e-mel, panduan, video, dan pangkalan pengetahuan. Selain itu, mereka juga mempunyai forum komuniti.

Harga: Squarespace membantu pelanggan untuk mendapatkan pilihan rancangan yang tepat dengan mengkategorikan pakej Laman Web dan E-commerce. Pelan bermula dari $ 12 / bulan dengan hosting dan lebar jalur tanpa had. Ia merangkumi nama domain percuma dan sijil SSL.

Pelan asas yang dioptimumkan e-dagang berharga $ 26 / bulan yang merangkumi pendaftaran nama domain percuma, produk tanpa had, SSL, diskaun, kawalan cukai dan pesanan, dll..

Shopify [Percubaan + Dibayar]

shopify untuk membuat kedai e-dagang

Sekiranya anda pernah bercita-cita untuk membuat kedai e-dagang tetapi berhenti kerana kerumitannya maka berikut adalah penyelesaian langsung yang terdapat dalam bentuk Shopify. Mereka mempunyai hampir 500 ribu kedai aktif di platform mereka. Untuk tujuan penilaian, anda boleh memulakan dengan akaun percubaan 14 hari. Lebih daripada 100 templat percuma dan berbayar diberikan untuk dipilih.

Shopify menawarkan tahap penyesuaian yang melampau di mana anda dapat membentuk tema yang telah dibuat mengikut kehendak anda. Selain itu, pengguna juga boleh memuat naik templat mereka sendiri. Tetapi jika anda ingin melampaui ini, Shopify membolehkan anda memasukkan / menukar kod CSS dan HTML. Kedai ini mesra telefon bimbit dan pelanggan dapat membuat pembayaran melalui Android bayar dan iOS iOS, dll.

Sangat mudah untuk berurusan dengan kedai. Suka untuk menambah produk, hanya pergi ke tab produk di editor dan tambahkan perincian terkini. Anda boleh mengesan dan mengawal pesanan pelanggan dan check out yang ditinggalkan di bawah tab “Pesanan”. Untuk meningkatkan jualan, anda boleh merancang potongan harga. Tambahan pula, alat ini menyajikan analisis yang berbeza seperti jumlah pesanan, kadar penukaran, peranti yang digunakan oleh pelanggan, pelanggan berulang, lokasi, sumber lalu lintas dan banyak lagi.

Untuk meningkatkan kedai, Shopify menawarkan gedung aplikasi yang diperluas yang berisi lebih dari 1000 aplikasi percuma dan berbayar yang disebut penjualan, pemasaran, media sosial, inventori, dan penghantaran, dll. Dan berkat fleksibiliti mereka yang memungkinkan menambahkan pelbagai saluran penjualan. Di atas aplikasi “tempat penjualan” Shopify ini memungkinkan Anda beroperasi melalui Android, iPad, atau iPhone dan memiliki rangkaian fitur lain.

Shopify menawarkan perkhidmatan sokongan 24/7 secara percuma kepada pengguna premium. Anda boleh menghubungi melalui panggilan, Sembang Langsung, e-mel atau menghantar tweet. Pada sembang langsung, pengguna percuma mungkin perlu menunggu lama, tetapi bagi pengguna berbayar, perkhidmatan mereka cukup baik. Shopify cukup awal tetapi masih ada jika anda keliru, lihat banyak panduan di pusat bantuan mereka.

Harga: Pada masa ini Shopify mempunyai tiga pakej. Pelan yang sangat asas bermula dari $ 29. Dalam rencana ini, biaya transaksi 2% akan dikenakan jika Anda menggunakan gateway pembayaran pihak ketiga sementara tidak ada biaya jika pembayaran Shopify digunakan oleh Anda. Selanjutnya, ia merangkumi penyimpanan, lebar jalur dan produk tanpa had. Pelan ini membawa SSL percuma untuk transaksi terjamin. Selain itu, izinkan anda membuat blog bersama dengan kedai.

Pembina laman web [Percuma + Berbayar]

pencipta laman web wesitebuilder

Websitebuilder adalah pilihan yang tepat untuk dimulakan, bukan sahaja kerana mudah difahami tetapi juga menyediakan ribuan templat yang telah dibuat sebelumnya. Yang perlu anda buat hanyalah memilih reka bentuk dan mula menggilap. Tidak masalah jika anda seorang pemula anda tidak akan keliru melihat panel penyuntingan walaupun pada pandangan pertama kerana ia cukup jelas dan dirancang dengan baik. Anda boleh membuat perubahan pada latar belakang laman web, warna, dan fon, dll dengan mendekati tab reka bentuk.

Pertama sekali, anda boleh menyeret elemen ke mana sahaja anda mahu di kawasan laman web. Seterusnya, dengan mengklik elemen muncul tetingkap penyuntingan kecil yang mengandungi pelbagai pilihan penyuntingan seperti mengubah reka bentuk, gaya, posisi, dan dimensi, dan lain-lain. Selain itu, anda boleh menambahkan animasi ke elemen tertentu atau ke seluruh laman web jika anda mahu. Mengubah saiz item sememangnya senang seperti sekarang dan bukannya menulis dimensi, anda hanya boleh menambah atau menurunkan ukuran dengan kursor tetikus.

Pembangun secara adil menghilangkan keperluan kemahiran pengekodan kerana terdapat banyak elemen untuk ditambahkan dalam catatan dan halaman. Seperti hanya dengan satu butang, terdapat hampir 6 reka bentuk. Selain itu, terdapat banyak elemen berguna lain seperti sosial, kotak, forum kontak, penyisipan HTML / halaman, peta Google, buletin, penambahan video dan bentuk yang berbeza, dll..

Pembangun Laman Web serasi dengan banyak aplikasi SEO, Analitis, Sosial, dan pengewangan lain. Anda boleh menggabungkan alat webmaster Bing dan Google dengan lancar. Mereka juga merangkumi kepadatan kata kunci, penjana peta laman, dan penyatuan AdSense. Pembina laman web tidak hanya terhad untuk membuat laman web. Anda boleh membina kedai eCommerce yang menarik dengannya. Perlu diingat bahawa semua ciri integrasi dan kedai tersedia untuk pengguna premium. Tetapi pengguna bebas dapat menikmati pembina laman web percuma mereka tanpa had.

Mempunyai pasukan sokongan pakar sangat diperlukan semasa beroperasi dalam talian. Oleh itu WebsiteBuilder menawarkan pertolongan melalui e-mel dan panggilan telefon. Selain itu, pangkalan pengetahuan mengandungi artikel komprehensif mengenai editor, SEO, domain, dan media Sosial. Secara keseluruhan ia adalah pembina laman web yang hebat yang mempunyai pilihan penyuntingan yang kaya dan banyak templat.

Harga: Pelan premium terendah bermula dari $ 5.99 / bulan termasuk nama domain percuma dan kredit iklan. Rancangan ini membolehkan integrasi alat SEO dan pemasaran juga. Di sini perhatikan bahawa ia tidak membenarkan alamat e-mel tersuai. Untuk akaun e-mel khusus, anda perlu melanggan langganan rancangan Perniagaan mereka. Mereka menawarkan rancangan terpisah untuk pengguna e-commerce yang berharga $ 11,99 / bulan dengan domain percuma, sokongan tingkat keutamaan, dan alamat e-mel khusus.

Ucraft [Jejak + Berbayar]

perisian pembangun laman ucraft

Akhir sekali, Ucraft memberikan penyelesaian pantas untuk membina laman web atau halaman arahan. Akaun percubaan 14 hari tersedia untuk semua orang untuk menguji kualitinya. Mereka menawarkan senarai templat yang banyak untuk dipilih. Selain itu, hosting mereka dikuasakan oleh platform hosting awan Google untuk memastikan ketersediaan maksimum dan anda tidak perlu risau tentang had lebar jalur.

Halaman web dipecah menjadi blok terpisah dengan pilihan yang dapat disesuaikan dan untuk membuat reka bentuk yang menarik. Ucraft menawarkan pelbagai elemen seperti menambahkan perenggan, tajuk, butang, video dan pemasa undur, dll. Mereka juga mempunyai ciri pengalih bahasa. Selain itu, anda boleh mengintegrasikan suapan Instagram, SoundCloud dan Twitter.

Papan pemuka Ucraft menyediakan akses ke pelbagai ciri termasuk pengurus SEO, domain dan menambah ahli pasukan. Selain itu, mereka menyediakan alat pembuat logo. Dan dari panel ini, anda boleh menambahkan kategori dan mengurus pelbagai prospek catatan dan halaman. Mereka menyokong sebilangan integrasi aplikasi termasuk sembang Zendesk, Google Analytics, dan hotjar, dll.

Pembina membolehkan anda menambahkan kesan khas pada elemen halaman anda. Ucraft menawarkan alat pereka dengan kos tambahan hanya $ 2.99 / selamanya. Ini adalah alat yang diilhamkan oleh Photoshop yang dapat mengedit susun atur, gaya, tipografi dan penyuntingan kit UI. Menurut pengalaman kami, panel penyuntingan yang mudah, pelbagai templat, banyak, dan sokongan Google Cloud sudah cukup untuk menjadikannya antara perisian pembangun laman web terbaik.

Ikon sembang selalu muncul di skrin tempat anda memulakan perbualan dengan ahli Ucraft untuk mendapatkan bantuan. Agak lambat kerana pada amnya, anda akan mendapat balasan dalam beberapa jam. Selain itu, mereka mempunyai pusat sokongan yang penuh dengan panduan mengenai hampir setiap topik.

Harga: Untuk langganan premium, Ucraft bermula dari $ 8 / bulan. Anda boleh membuat laman web tanpa had. Plus artikel, SEO, dan aplikasi Multibahasa juga tersedia. Harga jauh lebih rendah jika anda membayar sepanjang tahun yang harganya hanya $ 77. Pakej tahunan merangkumi 1 nama domain percuma. Dengan hanya $ 149, anda akan mendapat akses seumur hidup ke Ucraft.

Kesimpulannya

Secara keseluruhan, perisian pembangun laman web terbaik adalah kaedah terbaik untuk membuat laman web atau kedai e-dagang. Anda tidak perlu belajar membuat kod kerana pembangun WYSIWYG menggunakan prinsip drag and drop. Pembina bukan sahaja menjimatkan masa tetapi juga menjimatkan kos anda untuk membuat reka bentuk tersuai dari pemaju.

Oleh kerana syarikat pembangun laman web menguruskan hampir semua perkara, jadi anda boleh memberi tumpuan untuk membina laman web dan bukannya menguruskan pelayan dan aspek teknikal lain.

Semua pembangun yang disebutkan di atas adalah mudah dan memberikan pengalaman yang sangat mesra pengguna.

Oleh itu, perisian pembangun laman web yang mana yang terbaik?

Pilihan pembangun laman web bergantung pada keperluan anda. Kami mengesyorkan Wix kerana membuat laman web. Ia mendapat ratusan templat dan pasaran aplikasi yang kaya. Lebih-lebih lagi, mod ADI mereka adalah pilihan terbaik untuk memulakan untuk pemula.

Untuk menubuhkan sebuah laman web e-commerce, kami mencadangkan anda mencuba Shopify kerana lebih mudah untuk menjalankan kedai walaupun anda tidak mempunyai pengalaman sebelumnya.

Dan untuk fesyen, perjalanan, dan blog fotografi, Squarespace menawarkan templat yang cukup relevan dan menakjubkan dengan pengeditan drag and drop.

Jadi mana yang anda pilih?

Adakah anda pernah menggunakan orang yang disebutkan di atas?

Kami menantikan komen berharga anda dan jika anda mempunyai pertanyaan lain yang tidak dapat diselesaikan mengenai pembangun laman web jangan ragu untuk bertanya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map