13 Alternatif Pingdom Terbaik 2020 untuk Memantau Laman Web

5

Ia seperti mimpi ngeri apabila laman web ini hilang. Jualan anda hilang semasa waktu henti tersebut. Bukan hanya kerugian kewangan tetapi juga kesan buruk pada kedudukan laman web. Itulah sebabnya waktu operasi jauh lebih besar daripada masa muat.


Kerana apabila laman web memerlukan lebih banyak masa untuk memuatkannya masih dalam talian dan pelanggan dapat masuk ke dalamnya. Lebih-lebih lagi, sebahagian masa muat ada di tangan anda. Anda boleh mengurangkannya dengan pengoptimuman yang betul. Anda juga boleh memasang pelbagai plugin untuk mengoptimumkan laman web WordPress anda.

Tetapi downtime adalah kerugian keseluruhan penjualan. Di bawah ini kami menyebutkan beberapa kemungkinan kesan yang mungkin dialami oleh laman web anda kerana waktu henti.

Kerugian Besar Kerana Waktu Henti

Jualan

Cuba bayangkan bagaimana pelanggan dapat membeli produk tersebut sekiranya penutup kedai tidak beroperasi. Begitu juga, jika laman web tidak beroperasi maka pelanggan beralih ke laman web lain, sehingga anda kehilangan penjualan dan juga pelanggan.

Reputasi

Laman web yang kebanyakannya berada di bawah ribut waktu henti bukan sahaja berada di kedudukan yang lebih rendah dalam mesin pencari tetapi juga mencetak gambar yang mengerikan di hadapan pengunjung. Dan lain kali apabila pengunjung melihat laman web anda di mesin pencari, mereka hanya melangkau laman web anda dan membuka laman web berikutnya.

Harapan Pengguna

Pengguna menjangkakan dari laman web akan dimuat dengan cepat. Pengguna dalam talian sangat tidak sabar, jadi waktu henti dan kelewatan masa muat melanda laman web anda dengan teruk. Di sini lihat tinjauan oleh Akamai yang menunjukkan bahawa 30% peserta mahukan laman web memberi respons dalam beberapa saat. Dan 18% orang mahukan laman web dimuat dengan segera. Oleh itu, anda mesti memenuhi harapan pengguna.

Adakah Waktu Henti Boleh Dielakkan ?

Langkah pertama ialah bagaimana mengesan waktu henti? Sudah tentu, tidak mungkin untuk memantau laman web 24x7x365 bahkan tidak untuk syarikat besar. Usaha terbaik yang boleh anda lakukan adalah menggunakan alat.

Seterusnya bagaimana untuk mengelakkan waktu henti? Malangnya, tidak ada cara untuk menghilangkan waktu henti sepenuhnya. Selalu ada risiko downtime. Tetapi berikut adalah beberapa langkah yang boleh diambil oleh seseorang.

Pertama sekali pilih syarikat hosting web yang terkenal dan boleh dipercayai. Untuk ini, kami mencadangkan A2Hosting. Terdapat kes-kes yang jarang berlaku pada waktu henti perkhidmatan mereka. Syarikat ini mampu memberikan masa operasi 99.9% tetapi ya seperti yang kita sebutkan sebelumnya, ingatlah kemungkinan waktu henti.

Kedua, perhatikan pelayan. Untuk ini, anda boleh menggunakan alat seperti Pingdom. Alat ini membantu anda untuk memantau laman web dan menghantar makluman kepada anda walaupun di telefon melalui pesanan teks. Lebih-lebih lagi, mereka menawarkan perkhidmatan percuma untuk mengukur masa muat halaman.

Mengapa Alternatif Pingdom:

Pingdom adalah alat yang sangat baik, tetapi mahal dan dilengkapi dengan batasan. Berikut adalah beberapa sebab;

 • Harga tinggi berbanding dengan yang lain
 • Percubaan 14 hari memerlukan butiran kad kredit
 • Tiada akaun percuma

Senarai alternatif Pingdom ini dibuat dengan mempertimbangkan faktor-faktor berikut:

 • Bilangan monitor / pemeriksaan
 • Selang frekuensi selepas itu analisis dilakukan
 • Periksa jenis (Ini termasuk jenis perkhidmatan yang dapat anda pantau)
 • Harga
 • Makluman dan jenis cara untuk menghantar pemberitahuan waktu henti

13 Alternatif Pingdom Terbaik 2020 untuk Memantau Masa Kerja Laman Web Anda

1. Masa Perkhidmatan

alternatif masa perkhidmatan untuk pingdom

Apabila mempertimbangkan alternatif Pingdom, maka bagaimana kita lupa menyebut ServiceUptime. Bekerja sejak 2005, perkhidmatan ini memantau waktu operasi serta prestasi laman web, pelayan, dan port (DNS, Muat turun, dan pelayan MySQL, dll.). Waktu operasi dapat memicu skrip menggunakan Webhook setiap kali sesuatu yang buruk berlaku seperti waktu henti. Anda kemudian boleh menghantar data tersebut ke syarikat hosting sebagai bukti atau berkongsi dengan pelawat laman web anda.

Pada masa ini, mereka menawarkan 3 rancangan (Standard, Advanced, dan Professional). Mereka menawarkan hingga 10 lokasi pemantauan yang berbeza.

Dalam rancangan standard, anda boleh menambah sehingga 10 monitor. Terdapat 8 selang pemeriksaan yang tersedia, tetapi pada rancangan standard, anda boleh memilih pemeriksaan minimum 3 min yang membolehkan anda menganalisis laman web ini setiap 3 minit.

Sejujurnya, untuk laman web yang lebih besar ini adalah jangka masa yang panjang, jadi kami mencadangkan anda memilih pelan Lanjutan yang masih harganya lebih rendah daripada rancangan Pingdom Starter dan menyokong dengan frekuensi pemeriksaan 2 min. Semasa dalam rancangan ini, anda boleh menambahkan maksimum 20 monitor.

Ciri mudah lain yang termasuk dalam semua rancangan adalah pengesahan cek. Anda boleh memilih jumlah kegagalan selepas itu ServiceUptime harus memberi amaran seperti yang anda inginkan setelah kegagalan pertama, kedua atau ketiga. Hingga lima pilihan diberikan.

Mereka menghantar amaran menggunakan e-mel dan SMS. Lebih-lebih lagi, jika laman web mempunyai lebih daripada satu pentadbir dan semua orang ingin mendapatkan makluman, anda boleh menambahkan banyak akaun dan nombor telefon dengan mudah. Mereka tidak pernah menghapus statistik masa lalu sehingga pengguna dapat melihat semua naik turun.

Kami melihat bahawa rancangan standard merangkumi beberapa batasan seperti hanya 5 amaran SMS. Untuk 10 SMS Seterusnya, anda perlu membayar $ 2. Waktu operasi perkhidmatan menawarkan akaun percubaan dan percuma. Akaun percubaan 30 hari tidak memerlukan kad kredit dan dapat melakukan 10k pemeriksaan. Semasa dalam akaun percuma terdapat banyak batasan seperti mereka melakukan pemeriksaan setelah 60 minit. Itu lucu. Oleh itu, anda boleh memilih pelan premium mengikut keperluan anda.

Apa yang kami suka:

 • Harga yang sangat rendah, kepekaan cek yang dapat dikonfigurasikan, membolehkan pengguna menambah banyak kenalan, Statistik masa lalu yang lalu, Pelan percuma merangkumi semua jenis cek

Apa yang kita tidak suka:

 • Uji jalan pelan standard selepas 3 minit, hanya 5 amaran SMS, tempoh pemeriksaan 60 minit dalam pakej percuma

Lawati ServiceUptime

2. Tapak24x7

Alat pemantauan Site24x7

Tidak salah untuk mengatakan bahawa Site24x7 adalah alternatif yang dekat dengan Pingdom. Anda akan mendapat semua ciri penting hanya dengan $ 9 di mana Pingdom menawarkan ciri yang serupa dengan harga lebih dari $ 11. Ia tersedia dalam 10 bahasa termasuk Bahasa Inggeris, Cina, Perancis, dan Itali, dll.

Anda boleh memuat turun aplikasi Site24x7 di Andriod, iPhone, dan lain-lain sehingga anda akan menerima pemberitahuan segera. Mereka juga menawarkan aplikasi desktop untuk mendapatkan amaran waktu henti sehingga tidak perlu mengunjungi peti surat setiap hari.

Berdasarkan khalayak sasaran anda, anda boleh memilih 8 lokasi dari 60. Anda dapat memantau pelayan berasaskan Linux dan Windows. Ia dapat memantau banyak jenis cek termasuk SSL, DNS, Pangkalan Data, Ping, FTP, dan perkhidmatan web Amazon, dll..

Pada rancangan “Standard” anda boleh menambahkan hingga 10 monitor (laman web) sementara rancangan Perniagaan membenarkan hingga 40 laman web. Kami berpendapat bahawa alat ini akan lebih berguna jika merangkumi pengimbasan perisian hasad.

Proses transaksi seperti pendaftaran, pembayaran, dan daftar keluar, dan lain-lain adalah bahagian penting dari laman web, terutamanya untuk laman web e-dagang. Oleh itu, sangat mustahak untuk memantau bahawa jika prosesnya berjalan lancar atau tidak.

Di Site24x7 anda boleh menambahkan satu Transaksi Web Sintetik seperti di Pingdom untuk memantau proses tersebut. Setiap bulan, pemberian kredit SMS / suara 50 kepada pengguna untuk mendapatkan perubahan di telefon. Mereka menawarkan perkhidmatan sokongan melalui e-mel dan forum. Tetapi pada semua rancangan lain yang lebih tinggi, mereka membantu pelanggan melalui sembang dan panggilan telefon.

Laporan tersebut dihantar ke akaun anda mengikut jangka waktu yang dipilih (setiap hari, mingguan, dan bulanan). Untuk mengelakkan peringatan palsu, semua rancangan termasuk memeriksa kembali fitur yang mendapat pengesahan dari 3 lokasi yang berbeza.

Syarikat ini menawarkan percubaan 30 hari tanpa melampirkan kad kredit. Bersama anda juga akan mendapat polisi pengembalian wang 30 hari untuk langganan bulanan sedangkan 45 hari pada langganan tahunan. Kami menemui alat yang dirancang dengan baik Site24x7 dengan banyak ciri yang menjadikannya lebih unggul berbanding dengan Pingdom. Sudah tentu, ia akan bernilai wang.

Apa yang kami suka:

 • Benarkan pemantauan 10 laman web, kekerapan pemeriksaan 60 saat, percubaan 30 hari dan juga polisi pembayaran balik 30 hari, Aplikasi yang tersedia di Android dan iOS, Banyak integrasi (Slack, Hipchat, AlarmsOne, dll.)

Apa yang kita tidak suka:

 • Pengguna baru mungkin mendapati papan pemuka agak rumit, menambah monitor tambahan mahal

Lawati Laman Web24x7

3. StatusCake

Mengesan waktu henti dengan StatusCake

StatusCake adalah alat yang mengagumkan untuk memantau laman web anda dan alternatif Pingdom terbaik. Mereka mendakwa mempunyai lebih daripada 75000 pengguna termasuk EA dan NETFLIX dll. Di sini kami menghuraikannya sebagai alternatif yang baik untuk Pingdom dan patut dicuba. Antara muka sangat mesra dan anda tidak perlu belajar apa-apa. Mereka juga mengekalkan talian sembang dan pangkalan pengetahuan sekiranya anda mempunyai pertanyaan.

StatusCake mengenakan bayaran lebih tinggi daripada Pingdom, tetapi rancangan mereka bebas daripada had. Pemeriksaan akan dijalankan setiap 1 minit dari 8 lokasi berbeza. Apabila ia mengesan waktu henti, maka ia akan mendapat pengesahan dari beberapa lokasi dan memberi tahu anda.

Lebih-lebih lagi, mereka juga memeriksa Purata Muatkan masa. Tidak ada batasan bilangan ujian. Mereka menjalankan ujian pemantauan SSL, Domain, dan pelayan tanpa had (pangkalan web Linux basis). Walaupun Pingdom hanya melakukan 10 pemeriksaan dan tidak menawarkan sembang dan hanya mempunyai 6 lokasi ujian.

Bukan hanya memantau, mereka juga melakukan scan virus setelah selang 1 jam pada rencana unggul (asas) sementara jangka waktu lebih rendah pada rencana yang lebih tinggi. Rancangan ini juga merangkumi 25 makluman SMS. StatusCake juga menghantar makluman apabila domain anda hampir sampai pada tarikh luput.

Anda boleh mengintegrasikan Pushover, Pushbullet, HipChat dan Slack dan banyak aplikasi lain untuk menerima pemberitahuan. Lebih-lebih lagi, semua rancangan premium merangkumi ciri pemadanan kandungan. Sejauh ini mereka tidak menyebutkan dasar data bersejarah, tetapi anda dapat melihat analisis maksimum 3 bulan.

Syarikat ini tidak menawarkan polisi pengembalian dana, tetapi anda boleh mencuba StatusCake kerana mereka juga menawarkan pelan percuma sehingga anda dapat memeriksa kualiti perkhidmatan sebelum melakukan pembelian. Tetapi ini merangkumi pelbagai batasan seperti melakukan ujian setelah 5 minit dan memeriksa laman web dari lokasi rawak. Secara keseluruhan, alat ini baik-baik saja. Harga mungkin kelihatan tinggi pada mulanya tetapi rancangan pasti bernilai wang anda.

Yang paling kami sukai:

 • Pemeriksaan tanpa had, pemantauan SSL, pengimbasan Virus Dalam, Perkhidmatan sokongan melalui talian sembang

Apa yang Kami Tidak Suka:

 • Sebilangan kecil amaran SMS yang mahal

Lawati StatusCake

4. UptimeDoctor

Perkhidmatan uptime terbaik Uptimedoctor 2017

Sama ada anda ingin memantau laman web atau pelayan, UptimeDoctor dapat melakukan ini untuk anda seketika. Dengan menambahkan ujian, anda dapat memeriksa Uptime dan juga prestasi. Seperti Pingdom, dalam alat ini anda boleh menambah 10 monitor (ujian), tetapi terdapat perbezaan yang signifikan antara harga.

Pelan asas UptimeDoctor hanya berharga $ 7.95. Dan jika kita mengatakan bahawa rancangan mereka tidak terhad maka tidak salah. Mereka menawarkan pelbagai frekuensi pemantauan seperti 1, 2, 3, 5, 10, 15, 30 dan 60 min.

Anda boleh melakukan ujian pantas kapan saja dengan memilih lokasi di seluruh dunia (Asia, Eropah, dan Amerika Utara). Mereka membolehkan anda menambah kenalan tanpa had walaupun dalam rancangan asas ini bagus apabila anda ingin menambahkan lebih daripada satu kenalan untuk menerima pemberitahuan

Menerima amaran melalui telefon pintar adalah cara yang sangat berguna. Doktor uptime menawarkan pemberitahuan push tanpa had pada Android dan IOS menggunakan perkhidmatan seperti Pushover, Push bullet dan Prowl, dll..

Untuk mengelakkan kerugian, anda perlu mengukur tren prestasi dengan menggunakan data semasa penyimpanan. Ia menawarkan tempoh pengekalan seumur hidup. Pada masa ini, mereka menawarkan 29 lokasi. Ini membantu menghilangkan peringatan palsu. Dan setiap kali ia mengesan ralat maka ia akan mengesahkan kesalahan itu dari sekurang-kurangnya 2 lokasi yang berbeza.

Selain itu, anda juga boleh menambahkan lokasi dari senarai. Alat ini cukup mudah digunakan, tetapi masih, mereka menawarkan sokongan teknikal dan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari.

UptimeDoctor juga menyediakan rancangan percuma yang membolehkan anda menambah 5 laman web atau pelayan. Pakej ini menyokong 2 SMS, 50 Push, amaran e-mel tanpa had dan juga termasuk kenalan tanpa had. Ia melakukan analisis selang waktu serendah 1 minit dan menyimpan data selama satu tahun. Tambahan pula, anda akan mendapat pengembalian wang 14 hari untuk rancangan premium, dan setelah 14 hari mereka mengeluarkan pengembalian wang yang diberi nilai.

Apa yang kami suka:

 • Analisis hampir semua protokol utama seperti HTTP, HTTPS, Ports, dan Ping, dll., Banyak lokasi, penyimpanan data Sepanjang Hayat, Makluman tolak, tindak balas e-mel pantas.

Apa yang kita tidak suka:

 • Tidak ada port tersuai, Tiada amaran SMS Percuma tetapi anda mempunyai pilihan untuk membeli; jika tidak, terdapat amaran push dan e-mel tanpa had yang disertakan secara percuma.

Lawati UptimeDoctor

5. Pingometer

Pingometer alternatif pindom dekat

Pingometer adalah kaedah terbaik untuk memantau laman web tanpa jeda. Mereka menawarkan 4 rancangan berbeza untuk memenuhi keperluan individu hingga peringkat perusahaan. Pelan yang sangat asas dinamakan KECIL dan membolehkan anda menambah 5 monitor. Anda boleh memerhatikannya & monitor bawah, waktu operasi rata-rata dan kelajuan rata-rata dari satu papan pemuka sahaja.

Ia mengkaji jenis cek seperti HTTP, HTTPS, RUM, POP3, Transactions dan banyak protokol lain. Di sini ingat bahawa rancangan Kecil tidak termasuk pengesahan SSL dan data. Bilangan lokasi ujian bergantung pada rancangan yang anda pilih mis. pada pelan Kecil mereka menawarkan 3 lokasi sementara X-large (rancangan terbesar) menawarkan hingga 10 lokasi.

Satu perkara yang sangat mengesankan kami ialah papan pemuka Pingometer. Pada ini, anda boleh menavigasi dengan mudah ke monitor, amaran dan akaun. Anda boleh menggabungkan E-mel, Twitter, nombor telefon dan kait Web anda dengan mudah untuk makluman.

Walaupun alat ini ringkas dan berfungsi dengan baik tetapi tetap jika anda memerlukan pertolongan, anda boleh melakukannya melalui e-mel dan talian telefon. Batasan dengan rancangan Kecil adalah bahawa ia membenarkan hanya satu kenalan yang boleh diterima untuk setiap laman web yang mempunyai satu pentadbir. Oleh itu, jika anda ingin menghantar makluman ke lebih daripada satu kenalan, dapatkan rancangan Medium.

Pingometer menawarkan akaun percuma yang membolehkan anda memeriksa satu laman web dari satu lokasi AS dengan frekuensi selang 1 minit dan juga memantau kelajuan muat. Lebih-lebih lagi, laporan yang berbeza seperti waktu operasi dan masa respons juga tersedia di akaun percuma untuk mengukur tren prestasi.

Secara keseluruhan, Pingometer adalah alat yang hebat dengan panel padat. Juga, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari yang sangat bagus sekiranya anda tidak berpuas hati setelah membeli.

Apa yang kami suka:

 • Pemantauan 24/7, Papan Pemuka Mesra, polisi pengembalian wang penuh selama 30 hari, Protokol utama sokongan, Harga rendah, Integrasi amaran dengan Twitter dan nombor telefon, dll..

Apa yang kita tidak suka:

 • Anda hanya boleh menambahkan satu Kenalan (Kumpulan) pada pelan Kecil, hanya simpanan cek 24 jam

Lawati Pingometer

Terokai Panduan Web Hosting:

Host SSD | Host Linux | Windows Hosting | Host PHP | Hosting MongoDB | Hosting Tomcat

6. NodePing

Alat pemantauan laman web terbaik

Nodeping menawarkan perkhidmatan yang fleksibel dan menjimatkan untuk memantau masa dan waktu henti laman web. Bukan sahaja laman web tetapi juga banyak perkhidmatan lain seperti POP3, IMAP4, DNS, Ping, pemantauan SSL dan banyak lagi.

Nodeping melakukan pemantauan dari berbagai wilayah (33) yang meliputi Amerika Utara, Eropah, Asia Timur, dan Amerika Latin. Anda juga boleh memilih lokasi rawak dengan memilih pilihan di seluruh dunia.

Pelan pemula sesuai untuk setiap laman web yang membolehkan sehingga 5 monitor dan pengguna tanpa had. Lebih-lebih lagi, monitor tambahan boleh ditambah hanya $ 0.50 / monitor. Makluman boleh dihantar kepada pengguna melalui E-mel, SMS, Twitter, dan Pushover.

Mereka menawarkan pelbagai frekuensi pemeriksaan dari 1 min hingga 1 hari. Pengekodan meletakkan kepekaan pengesahan di tangan pengguna. Dalam ini, anda boleh memilih jumlah pemeriksaan semula setelah mereka mengesahkan waktu henti dan melaporkannya.

Sekiranya anda tidak mengaktifkan pemeriksaan ulang, maka kemungkinan ada pemberitahuan palsu, jadi kami menyarankan anda memilih sekurang-kurangnya 2 pemeriksaan semula untuk mengelakkan pemberitahuan yang tidak perlu. Hasil boleh diperiksa dalam bentuk nombor dan carta. Syarikat ini juga menawarkan ujian manual di bawah tab Alat Diagnostik yang membolehkan anda menguji masa memuat halaman, ping, menggali dan melacak, dll..

Nodeping tidak menawarkan polisi pengembalian dana, tetapi mereka menawarkan akaun percubaan untuk jangka waktu yang ditentukan (15 hari). Anda boleh menyusun sebarang rancangan bahkan pakej yang paling bernilai tanpa meletakkan butiran kad kredit. Perkhidmatan mereka juga dipercayai oleh sebilangan pelanggan termasuk Rippleit dan Pureweb dan lain-lain. Pelan yang menarik menjadikan Nodeping sebagai alternatif Pingdom yang hebat.

Oleh itu, pilih rancangan mengikut keperluan anda, mulailah memantau sebelum anda mengalami kerugian yang besar.

Yang paling kami sukai:

 • Pemberitahuan tanpa had termasuk SMS, Sokongan hampir semua jenis protokol dan perkhidmatan, harga ekonomi, Pengguna tanpa had

Apa yang Kami Tidak Suka:

 • Pelan pemula tidak termasuk akses API jadi tidak baik untuk pembangun sebaliknya pilihan yang bagus

Lawati Nodeping

7. UptimeRobot

alternatif pingdom murah - UptimeRobot

Perkhidmatan ini tidak terlalu lama, dilancarkan pada tahun 2010 tetapi tidak lama lagi dikenali sebagai salah satu perkhidmatan terbaik untuk memantau waktu operasi dan kini dipercayai oleh lebih daripada 360,000 pengguna. Sekiranya kita membincangkan jenis perkhidmatan, alat ini terhad kerana hanya memantau waktu operasi sementara Pingdom menawarkan waktu operasi, pemantauan pengguna sebenar, dan pemantauan transaksi, dll..

Sebab untuk menyenaraikan robot uptime adalah harga, ketepatan dan kemudahan penggunaannya yang rendah. Lebih-lebih lagi, jika anda hanya ingin memantau waktu operasi, maka UptimeRobot adalah pilihan yang cukup baik.

Anda boleh memantau 50 laman web dan menghantar HTTP, HTTPS, kata kunci, Ping dan port tersuai hanya dalam satu akaun. Menyiapkan laman web adalah mudah, cukup masukkan URL, dan itu sahaja. Ia memerhatikan laman web anda dari pelbagai nod yang terletak di benua yang berlainan (AS, UK, Jerman, dan Kanada, dll.) Setelah setiap minit dan apabila mengesan waktu henti mereka menghantar amaran. Malah mereka menawarkan rancangan harga rendah; masih, anda mempunyai masa 30 hari untuk meminta bayaran balik sepenuhnya jika tidak berpuas hati dengan kualiti perkhidmatan.

Perkara yang menjadikan robot uptime menjadi pilihan terbaik adalah pemberitahuan awal. Anda boleh memilih jumlah amaran hanya untuk satu waktu henti dan tempoh waktu henti setelah itu memberitahu anda. Ini akan membantu untuk mengabaikan sedikit masa berhenti.

Jadi bagaimana anda mendapat makluman? Mereka menawarkan 10 SMS percuma dan e-mel tanpa had untuk menghantar amaran waktu henti dan waktu operasi kepada pengguna. Selanjutnya, ia dapat disatukan dengan beberapa saluran besar seperti Twitter, Pushover, Slack, HipChat, Boxcar, dan webhook, dll..

Ini belum berakhir, UptimeRobot menyimpan data 1 tahun yang lalu dan anda boleh memuat turun log pemantauan di Excel dengan satu klik sahaja. Seperti banyak syarikat lain, anda boleh mendapatkan jawapan anda melalui Soalan Lazim atau hanya menghantar e-mel kepada mereka. Pada masa ini, mereka juga menawarkan rancangan percuma yang merangkumi 50 monitor dan frekuensi pemantauan 5 minit. Tentunya rancangan mereka bernilai banyak dan memberikan nilainya.

Yang paling kami sukai:

 • Boleh memeriksa 50 monitor, Rancangan harga rendah dan ringkas, Izinkan perkongsian statistik dengan pelawat, polisi pembayaran balik 30 hari

Apa yang Kami Tidak Suka:

 • Tiada kepelbagaian perkhidmatan (hanya naik dan turun)

Lawati UptimeRobot

8. Kemas kini.io

monitor laman percuma updown.io

Updown.io menawarkan perkhidmatan tetapi dengan gaya yang berbeza. Daripada membeli rancangan, anda hanya perlu membeli kredit. Pada awal pendaftaran anda akan mendapat 100,000 kredit secara percuma. Perkara yang baik adalah mereka juga memberitahu anda berapa lama kredit ini bertahan dengan jumlah monitor dan kekerapan pemeriksaan. Dan tentunya mereka menawarkan harga yang tiada tandingan. Gunakan kad kredit, Paypal atau Bitcoin untuk membeli kredit.

Papan pemuka yang anggun memberikan pengalaman yang sangat mesra. Cukup masukkan Url dan pilih selang pemantauan. Anda juga dapat melihat arah aliran masa tindak balas di papan pemuka. Sekiranya anda tidak bertolak ansur dengan waktu henti walaupun beberapa saat, maka Updown.io adalah untuk anda.

Mereka membenarkan pengguna memilih frekuensi pemantauan serendah 30 saat. Apabila kita memilih selang 1min, mereka menunjukkan bahawa kita dapat memantau laman web ini selama lebih dari 2 bulan. Hebat yay!

Laman web anda dipantau dari 8 bandar berbeza yang terletak di benua yang berbeza. Selain itu, anda boleh mengaktifkan dan menyahaktifkan lokasi dengan hanya satu klik. Ciri penting seterusnya ialah persembahan statistik.

Apabila anda melihat perincian, pertama-tama, statistik masa operasi diberikan dan kemudian masa tindak balas setiap lokasi dengan grafik yang baik. Pada akhirnya, anda dapat melihat data 6 bulan terakhir bersama dengan acara.

Untuk makluman, mereka menawarkan integrasi, e-mel, dan SMS yang perlahan. Perkhidmatan lain termasuk pemadanan kandungan dan ujian SSL. Sekiranya anda ingin memantau beberapa rentetan teks tertentu, maka pemadanan kandungan adalah cara yang bagus yang memberi amaran kepada anda apabila tidak menemui rentetan itu (teks).

Jadi mengapa perlu menunggu, daftar sekarang secara percuma dan jika anda mendaftar melalui kami, anda akan mendapat 100 ribu kredit tambahan.

Yang paling kami sukai:

 • Ringkas dan Murah, selang 30 saat, Kredit 100K Percuma untuk semua, Pengesahan dari beberapa lokasi sebelum memberi amaran, Perkhidmatan sokongan pantas

Apa yang Kami Tidak Suka:

 • Harga dalam Euro yang mungkin membingungkan beberapa pelanggan, amaran SMS mahal (7500 kredit / SMS)

Lawati Kemas kini

9. Uptime.com

Uptime.com

Menampilkan pelbagai faedah di sini terdapat Uptime.com. Dengan alat yang satu ini, anda dapat menganalisis DNS, Pelayan Web, pelayan mel dan perisian hasad secara seketika. Ia juga dapat melakukan pemantauan PING. Mereka Menawarkan 30 lokasi di seluruh dunia untuk diuji. Syarikat itu mendakwa mempunyai beberapa pelanggan gembira raksasa termasuk AMD, IBM, dan CISCO, dll. Jadi apa yang menjadikan mereka lebih hebat daripada Pingdom?

Uptime.com menawarkan 4 rancangan berbeza mulai dari $ 10 hingga $ 400. Pelan asasnya dibuat dengan baik untuk setiap laman web. Tanpa mengira rancangannya, semua dapat melakukan analisis dengan frekuensi 1-min.

Pelan asas paling sesuai untuk laman web yang bergantung pada khalayak AS (khalayak sasaran AS). Sebabnya ialah ini hanya melakukan pemeriksaan dari lokasi AS dan bukannya tempat yang berlainan di seluruh benua. Juga, rancangan ini merangkumi 50 cek (monitor) sementara rancangan Pingdom basic (starter) hanya merangkumi 10 pemeriksaan.

Data masa lalu boleh menjadi penting dalam membuat keputusan teknikal dan lain-lain. Jadi, Uptime menyimpan data 4 bulan terakhir anda. Lebih-lebih lagi, mereka melakukan pencocokan kandungan yang mencari rentetan tertentu di laman web anda, dan jika tali itu tidak ada, maka anda akan menerima amaran. Anda juga boleh menambahkan port tersuai, pemantauan SSL dan menghasilkan laporan RUM untuk mengawasi rata-rata masa muat.

Mereka menyokong pelbagai saluran untuk memberi amaran kepada pengguna mengenai kejadian yang tidak menyenangkan seperti waktu henti dll. Anda akan menerima makluman melalui SMS, e-mel, Twitter, Webhook dan pemberitahuan push (di HipChat dan Pushover, dll.). Sekiranya ada masalah, anda boleh mendapatkan bantuan melalui e-mel atau membuka tiket. Nombor telefon juga diberikan, dan untuk pertolongan diri, mereka mengekalkan pangkalan pengetahuan yang besar.

Uptime.com tidak menawarkan percubaan atau akaun percuma, tetapi Pingdom menawarkan percubaan 14 hari. Dengan alat ini, anda boleh memeriksa kesihatan domain secara percuma. Papan pemuka ringkas dan ramah, dan kami tidak berpendapat bahawa pemula mungkin menghadapi sebarang kesulitan.

Apa yang kami suka:

 • 50 pemeriksaan, perincian mengenai waktu dan muat, dll., Perincian kesihatan domain, banyak saluran untuk amaran, kadar ujian 1 minit, Virus & pengimbasan perisian hasad, statistik RUM

Apa yang kita tidak suka:

 • Hanya lokasi AS untuk ujian pada rancangan asas, akaun pengguna tunggal
 • Nampak mahal dengan hanya 20 cek
 • Sokongan premium untuk rancangan yang lebih tinggi

Lawati Uptime

10. Aplikasi Selamat

Ujian ketersediaan dan prestasi laman web Happyapps

Menyokong pelbagai jenis pemeriksaan seperti laman web, Aplikasi, Ping, pangkalan data, Postgres, dan Sockets dll menjadikan HappApps sesuai untuk semua jenis ujian. Mereka menawarkan lebih banyak nilai dibandingkan dengan Pingdom.

Pelan utama oleh HappyApps berharga kurang dari $ 10 sementara Pingdom mengenakan $ 11.95. Selanjutnya, di Pingdom mereka membenarkan anda menambahkan 10 cek (monitor atau laman web, dll.) Sementara HappyApps menyokong sehingga 25 pemeriksaan. Jadi pilihan yang sangat baik jika anda mempunyai banyak laman web.

Kekerapan pemantauan pendek membolehkan anda mengawasi waktu operasi. Jadi di HappyApps mereka menawarkan frekuensi 1 minit. Seiring dengan ini, statistik masa tindak balas juga diberikan.

Anda boleh mematikan cek pada bila-bila masa. Ini sangat berguna semasa anda melakukan penyelenggaraan dan tidak mahu menerima makluman. Cukup klik pada cek yang anda tambahkan kemudian klik pada bendera yang diberikan di sebelah kanan atas, dan di sana anda pergi sekarang dalam mod bisu.

Anda boleh melihat sejarah 30 hari terakhir untuk menganalisis purata. E-mel adalah satu-satunya cara untuk menghubungi mereka dalam talian atau melayari pusat bantuan. Tetapi kami fikir tidak perlu ada pertolongan kerana orang baru dapat dengan mudah memahami bahawa bagaimana menggunakannya.

Setiap bulan 20 amaran SMS diberikan kepada anda kerana menerima amaran mengenai waktu dan waktu henti. Tetapi ia termasuk amaran e-mel tanpa had. Selain itu, mereka juga menawarkan polisi pembayaran balik 30 hari.

Namun, jika anda ragu-ragu, cobalah HappyApps dengan mendaftar akaun percuma di mana anda boleh menghantar hingga 3 laman web untuk pemantauan. Selain itu, ia merangkumi frekuensi minimum 5 min, amaran e-mel tanpa had dan menyimpan sejarah 7 hari.

Kami tahu selang 5 min adalah jangka masa yang panjang apabila anda secara khusus ingin memantau waktu operasi. Tetapi pada akaun percuma, kerana anda boleh menambahkan semua jenis cek sehingga mungkin berguna untuk bersahabat dengan papan pemuka mereka.

Apa yang kami suka:

 • 25 cek, pemantauan 1 min, ramah dan mudah digunakan, Benarkan banyak pengguna dengan peranan, Banyak jenis cek

Apa yang kita tidak suka:

 • Jenis cek tersuai hanya tersedia pada paket yang paling bernilai, tanpa polisi pembayaran balik

Lawati HappyApps

11. Host-Tracker.com

alternatif pingdom termurah 2017

Salah satu sebab utama meletakkan Host-tracker dalam senarai alternatif Pingdom adalah harganya yang menggoda. Pelan asas mereka adalah pilihan yang cukup besar untuk laman web yang lebih kecil. Nod terletak di lebih daripada 140 lokasi, dan kini mempunyai lebih daripada 43k pelanggan. Lebih-lebih lagi, syarikat itu mendapat kepercayaan beberapa syarikat gergasi seperti Microsoft, Panasonic, dan Kaspersky, dll.

Pada rancangan peribadi, anda boleh memantau hingga 5 URL. Ciri yang membezakan mereka adalah tempat dari mana laman web anda dipantau. Anda boleh memilih lokasi secara bebas dengan mengingat khalayak sasaran anda.

Terdapat banyak perkhidmatan seperti HTTP, ping, port, tamat tempoh sijil, pangkalan data, CPU, pemantauan HDD dan banyak lagi. Tetapi perkhidmatan yang tersedia untuk anda bergantung pada rancangan yang anda pilih.

Dalam rancangan peribadi, mereka melakukan pemeriksaan setelah 10 minit. Kami tahu itu nampaknya berdurasi tinggi, tetapi untuk laman web yang lebih kecil, masih merupakan pilihan yang sesuai. Anda boleh menambah 5 kenalan. Tidak ada batasan pada jumlah amaran yang dihantar melalui e-mel, tetapi peringatan SMS terhad kepada 50.

Host-tracker menggunakan pelbagai cara seperti Skype, Viber, dan Hangout, dan lain-lain untuk memberitahu pengguna apabila laman web ini turun dan naik. Di sepanjang tesis, mereka juga terus mengesan masa tindak balas.

Pada masa ini, Host Tracker menggunakan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Tetapi anda juga boleh melanggan percubaan 30 hari atau akaun percuma, semuanya bergantung kepada anda. Sekiranya anda mempunyai laman web yang lebih besar, maka kami mencadangkan anda memilih "Rancangan perniagaan" yang merangkumi banyak perkhidmatan berguna termasuk pemeriksaan senarai hitam DNS dan sokongan sehingga 25 monitor dan 300 isyarat SMS.

Apa yang kami suka:

 • Harga yang sangat rendah, banyak saluran (Skype, Hangout dll.) Untuk pemberitahuan, Banyak nod untuk makluman yang disahkan, Membuat pemantauan lebih cekap dengan laporan mingguan hingga tahunan

Apa yang kita tidak suka:

 • Selang pemantauan yang tinggi dalam rancangan Peribadi, Hilang banyak ciri seperti pemadanan kandungan dan API dll dalam Pelan Peribadi.

Lawati Host-Tracker

12. Pemantau Pelabuhan

Pemeriksaan status laman web monitor pelabuhan

Tidak mahu masuk ke dalam kerumitan perkhidmatan maka inilah PortMonitor dengan rancangan harga rendah. Di papan pemuka, anda boleh menambahkan Laman Web, DNS, Pelayan dan port tersuai. Papan pemuka terus menyegarkan secara automatik sehingga dapat memberikan perincian terkini. Ini menunjukkan status masa dan masa tindak balas 24 jam, 7 hari dan 30 hari terakhir.

PortMonitor menawarkan 6 rancangan yang sudah dibuat dengan spesifikasi yang berbeza juga jika anda memerlukan rancangan khusus maka anda boleh melakukannya melalui menghubungi forum. Dua rancangan pertama berharga rendah jika kita membandingkannya dengan pelan asas Pingdom.

Pakej pertama merangkumi 10 monitor manakala pelan kedua 20 monitor. Larian automatik dilakukan setiap 1 minit untuk mengukur sama ada laman web anda mengalami waktu henti atau waktu operasi dan berapa masa tindak balas.

Anda boleh menerima makluman melalui e-mel dua arah dan Pushover. Pergi ke tab tetapan di panel dan kemudian pilih pemberitahuan e-mel untuk makluman e-mel. Dan untuk menerima amaran pada telefon pintar, anda hanya perlu mengkonfigurasi tab Pushover.

Selain itu, anda dapat melihat laporan dan acara pada bila-bila masa, dan juga mereka menghantar laporan e-mel mingguan dan bulanan. Bagi pembangun, mereka menawarkan REST API yang membolehkan penyatuan monitor Port dengan mudah dengan laman web dan aplikasi, dll.

Namun, jika anda tidak yakin, anda boleh mencuba akaun percuma mereka yang merupakan kaedah terbaik untuk mengukur kualiti perkhidmatan. Ia meliputi maksimum 2 monitor, frekuensi pemantauan min 60 saat, e-mel dan Push alert, dll.

Apa yang kami suka:

 • Harga rendah, pemberitahuan e-mel dan Push tanpa had, data 1 tahun yang lalu pada pengekalan, kekerapan pemeriksaan 1 min, Benarkan banyak kenalan, Pengesahan sebelum membuat peristiwa kegagalan

Apa yang kita tidak suka:

 • Tidak ada amaran SMS, Sekiranya mereka membenarkan penyatuan Twitter dan Hangout, maka akan lebih mudah

Lawati PortMonitor

13. R apidspi ke

Alternatif Rapidspike untuk pingdom

Anda mungkin menganggapnya mahal, dan ya. Sebab mendaftar mereka ialah anda akan mendapat banyak penyelesaian di satu tempat. Bagaimanakah webmaster mempunyai laman web yang lebih besar dan kurang masa untuk memberi tumpuan kepada perkhidmatan pemantauan dengan beralih antara pelbagai papan pemuka? Di sini RapidSpike mula dimainkan.

Ia menawarkan selang waktu antara 1 hingga 60 min, pemilihan adalah milik anda. Pelan profesional boleh dikongsi di antara 5 pengguna dan membolehkan anda menambah monitor tanpa had. Ini bagus apabila anda bekerja dalam kumpulan.

Ia memantau laman web, pelayan, Pelabuhan, SSL, statistik SEO dan banyak lagi. Setelah menambahkan monitor, anda juga dapat mengesan halaman tertentu di laman web anda. Setiap bulan 25 kredit SMS / panggilan suara diberikan. Selain itu, anda boleh mengkonfigurasi tugas Slack dan, Webhooks dan Pager untuk menerima makluman.

Rapidspike juga menawarkan pemantauan lanjutan termasuk WHOIS dan SSL dan menunjukkan luputnya dan statistik lain. Sekiranya Google menyenarai hitam laman web anda kerana alasan perisian hasad maka di Google mencari tanda laman web anda dengan tanda berhati-hati dan oleh itu pelawat menerima amaran setiap kali mereka cuba masuk dan dengan itu mereka mungkin tidak mengunjungi laman web anda.

Rapidspike memantau senarai Penyemakan Imbas Selamat Google dan menghantar amaran untuk perisian hasad dan kandungan berbahaya. Pada papan pemuka tunggal, anda juga dapat memantau SEO laman web anda dengan Alexa Rank, Analitis Google, peringkat Moz dan statistik pautan balik.

Ia belum berakhir; ada banyak lagi, anda boleh mengesan prestasi melalui pemantauan pengguna sebenar. Mereka menawarkan mod TV yang menyajikan statistik langsung sehingga anda dapat mengatasi masalah dengan cepat. Ini adalah ciri yang berguna jika anda mempunyai skrin yang berasingan.

Rapidspike melakukan pemantauan Global, menghasilkan laporan grafik dan membolehkan pengguna mengkonfigurasi kepekaan amaran. Selain itu, anda boleh berkongsi statistik dengan orang lain dengan membuat halaman status awam. Ia adalah alat yang sangat berguna jika anda mampu. Daftar sekarang dan dapatkan percubaan 30 hari.

Apa yang kami suka:

 • Menawarkan monitor tanpa had, pemantauan SEO, pengesanan Malware, SSL & Pemantauan WHOIS, Integrasi dengan banyak alat, mempunyai pemantauan selang 1 min.

Apa yang kita tidak suka:

 • Harga tinggi, Pengeboman perkhidmatan boleh mengelirukan pemula

Lawati RapidSpike

Kesimpulan:

Oleh itu, kami menyebutkan beberapa alternatif Pingdom yang hebat untuk terus menjejaki laman web anda. Sebilangan besar syarikat dalam senarai itu menawarkan rancangan dengan harga yang lebih rendah daripada Pingdom termasuk semua ciri penting. Itu semua pilihan anda.

UptimeRobot adalah pilihan yang baik kerana menyokong pelbagai jenis pemeriksaan, 50 monitor, dan selang ujian 1 minit. Tetapi hanya terhad untuk memantau waktu operasi. Sebaliknya, Statuscake dan Rapidspike memberikan ciri berguna tetapi harganya tinggi.

Cara terbaik untuk memilih perkhidmatan adalah dengan mengingat bilangan faktor seperti selang pemeriksaan, jumlah monitor, jenis amaran, penyimpanan data dan lokasi nod. Sudah tentu, harga juga penting.

Kami menantikan fikiran anda dan memberitahu kami mengenai pengalaman anda. Adakah alternatif Pingdom terbaik yang anda fikir harus disenaraikan di sini? Sila cadangkan di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map