10 Alternatif Tatabahasa Terbaik pada tahun 2020

7

Tahukah anda bahawa kesalahan tatabahasa dapat mempengaruhi kedudukan blog, populariti, dan keperibadian anda?


Walaupun kesalahan kecil tidak dapat dilupakan, menulis artikel bebas ralat harus menjadi keutamaan anda.

Bagi penutur bahasa Inggeris bukan asli mengenal pasti dan membetulkan kesalahan tatabahasa adalah tugas yang luar biasa kecuali mendapat bantuan daripada orang lain.

Sebilangan besar orang bergantung pada pejabat MS, tetapi mungkin bermanfaat untuk kesalahan ejaan bukan untuk kesalahan tatabahasa dan / atau kesalahan lain. Walaupun Grammarly adalah alat canggih dengan banyak fitur, rancangan harganya mungkin mendorong anda untuk mencari alternatif Grammarly.

Anda mungkin juga suka membaca:
Penyedia Hosting Awan Termurah Teratas

Sebelum kita memulakan, anda harus tahu bahawa Grammarly membolehkan anda memilih antara Bahasa Inggeris Inggeris / Amerika, memeriksa plagiarisme, menawarkan banyak gaya penulisan, cadangan untuk pengayaan kosa kata, cari tatabahasa & kesalahan tanda baca, dan banyak lagi. Baca ulasan Tatabahasa mendalam kami di sini.

Mengapa Tatabahasa Lebih Baik Daripada Orang Lain?

Grammarl y adalah salah satu alat canggih, moden, dan sempurna yang menawarkan pelbagai fungsi di satu tempat dan sekarang, tidak ada satu alat yang cukup baik untuk mengalahkannya. Walaupun terdapat banyak perkhidmatan, algoritma lanjutan Grammarly berfungsi seperti daya tarikan dan mencadangkan semua kemungkinan kesalahan dalam beberapa saat. Jadi, cubalah sekali lagi dan nikmati percubaan PERCUMA 7 hari.

 • Ini menghilangkan kesalahan tatabahasa, ejaan, dan tanda baca.
 • Ini menunjukkan kata-kata yang berkaitan untuk frasa / perkataan yang biasa digunakan, atau meningkatkan perbendaharaan kata.
 • Semak plagiarisme dengan segera untuk mengelakkan kandungan pendua.
 • Bantu anda memperbaiki struktur ayat dengan contoh.

Cuba Tatabahasa SEKARANG

Oleh itu, apa jua alasan untuk mencari alternatif untuk Grammarly, sama ada harga atau kualiti atau yang lain di sini, kami mengumpulkan senarai 10 teratas alternatif Tatabahasa terbaik.

10 Alternatif Tatabahasa Terbaik pada tahun 2020

1. ProWritingAid

ProWritingAid adalah alternatif Tatabahasa yang hebat apabila perhatian utama anda adalah harga. Ini adalah alat kaya ciri yang tersedia dalam versi percuma dan premium. Anda boleh memasukkannya dengan mudah ke dalam penyemak imbas anda untuk menganalisis kekurangan teks semasa mengetik di Gmail, WordPress, Facebook, dan Twitter, dan lain-lain. Lebih mudah, ia dapat disatukan dengan MS Office dan Google Docs. Bagi pembangun, mereka juga menyediakan akses API sehingga pembangun dapat mengintegrasikannya dengan aplikasi mereka. Tidak ada aplikasi desktop untuk pengguna percuma.

Seperti Grammarly, mereka menawarkan banyak gaya penulisan seperti umum, perniagaan dan akademik, catatan blog, dll. Anda boleh memilih dari gaya bahasa Inggeris AS, UK, dan umum. Menggunakan ProWritingAid sememangnya mudah. Setelah memasang pelanjutan, anda akan melihat ikon kecil yang muncul setiap kali anda berada di penyunting teks laman web mana pun. Sekarang arahkan kursor tetikus anda ke atas ikon dan pilih pilihan apa sahaja yang anda gemari untuk menguji tatabahasa, kata-kata, gaya, klise, dan kelebihan yang berlebihan, dll..

Sekiranya anda tidak mahu melakukan pemasangan, pergi ke ProWritingAid dan daftar. Apa yang menjadikan alat ini sebagai alternatif dekat Grammarly adalah bahawa ia dapat melakukan 25 jenis ujian pada teks anda seperti tatabahasa, kata ganti, struktur ayat & panjang, peralihan, dan kata-kata yang tidak jelas, dan lain-lain. Ciri gaya penulisan mereka sangat berkesan untuk menyemak semula kata-kata untuk meningkatkan kesediaan membaca.

Pilihan Thesaurus menyoroti kata-kata, dan dengan mengarahkan kursor tetikus, anda boleh memilih dari senarai kata alternatif. Alat ini boleh diakses dengan harga yang sangat murah dan hanya berharga $ 60 untuk langganan tahunan sementara langganan seumur hidup berharga $ 210.

Pelan ini disokong dengan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari. Mereka tidak termasuk penterjemah, tetapi pada pendapat kami secara amnya, ia tidak dianggap sebagai komponen wajib dalam alat membaca semula. Walaupun mereka memberikan pemeriksa peniruan, ia akan dikenakan bayaran tambahan. ProWritingAid adalah alat yang luar biasa dengan senarai ciri yang panjang dan pasti bernilai wang anda.

2. WhiteSmoke

WhiteSmoke juga merupakan alat penulisan dan pembacaan bukti bahasa Inggeris yang sangat cekap. Ini menunjukkan tatabahasa serta tanda baca, pemeriksaan ejaan, dan cadangan gaya penulisan. Ini tersedia untuk semua jenis peranti termasuk Mac, Windows, penyemak imbas web, iOS, dan Android, dll. Perisian ini mengandungi lebih dari 100 templat penulisan seperti Resume, Takziah, Terima kasih, Laporan, dan Surat Sampul, dll..

Penterjemah WhiteSmoke dibina berdasarkan Statistic Machine Translation dan menunjukkan terjemahan dengan kebarangkalian paling tepat. Mereka menyokong hampir 55 bahasa. Program ini menyoroti kata-kata, dan dengan mengarahkan kursor tetikus anda, anda dapat melihat cadangan tatabahasa dan tanda baca. Ia memeriksa 16 pelbagai bidang ayat seperti Fragmen, Tense, Tanda Baca yang Tidak betul, dan Pengubah Dangling, dll..

Alat ini memberikan penjelasan mengapa kata itu disorot dan juga memberikan contoh bagaimana menangani perkataan itu. Ini juga memberikan senarai sinonim yang luas melalui tesaurus yang sangat sesuai untuk membina perbendaharaan kata dan mencari alternatif perkataan yang digunakan berkali-kali dalam dokumen anda. Selanjutnya, ia juga menentukan perkataan yang dipilih.

Dengan bantuan WhiteSmoke, anda dapat mengetahui sama ada teks tersebut diciplak atau tidak. Ini sangat berguna jika anda mengambil beberapa penulis dalam talian untuk laman web anda. Syarikat itu mengembangkan alat tambah yang membantu pengguna semasa menulis di Outlook, MS Office, atau kotak penyuntingan teks lain. WhiteSmoke menunjukkan kesalahan dengan fon merah (untuk kesalahan ejaan), hijau (untuk tatabahasa), dan perkataan kelabu (untuk berulang).

Salah satu perkara yang menarik ialah mereka menyediakan pelbagai tutorial pembelajaran video yang berkaitan dengan Prepositions, Auxiliary Verbs, Noun, and Pronouns, dll. Untuk mendapatkan bantuan, anda boleh menghubungi atau menghantar e-mel kepada mereka. WhiteSmoke berharga $ 4.16 / bulan untuk "Yang penting" rancangan dan $ 6.67 / bulan untuk "Premium" langganan satu tahun.

Syarikat ini menyediakan polisi pengembalian dana 48 jam untuk rancangan yang mempunyai tempoh kurang dari 31 hari sementara rancangan lain termasuk polisi pengembalian dana penuh 31 hari. WhiteSmoke adalah alat yang mengagumkan untuk penyelesaian penulisan bahasa Inggeris, tetapi mereka hanya menawarkan percubaan 4 hari yang sangat terhad. Berdasarkan pengalaman kami, Ginger lebih serasi dari segi kebolehgunaan dan kebolehpercayaan daripada WhiteSmoke.

3. Halia

Halia adalah alat lain yang cukup cemerlang di kalangan pelajar, guru, dan blogger kerana hasilnya yang cekap. Ginger memberikan ciri pada kemudahan yang lebih besar kerana ia tersedia untuk Windows, iOS, Android, Chrome, Safari, dan Mac. Anda boleh menggunakan alat membaca bukti Ginger semasa menaip di kotak penyuntingan seperti WordPress atau hanya pergi ke laman web mereka dan menampal teks. Malah membantu anda semasa menggunakan bar carian di laman web seperti YouTube.

Halia mengesan kesalahan dengan segera dan mengetengahkannya. Apabila anda mengarahkan tetikus ke atas kata yang disorot, ia akan memberikan cadangan untuk memperbaikinya. Dan jika anda ingin menyetujui semua cadangan sekaligus, maka klik “Setujui semua”. Seperti Grammarly, di Ginger anda juga boleh memilih Inggeris atau Inggeris Amerika.

Halia juga menterjemahkan dokumen anda ke dalam 40 bahasa termasuk bahasa Cina, Perancis, Urdu, Hindi, Arab, dan Rusia. Lebih-lebih lagi, anda boleh mencari definisi kata-kata anda melalui kamus dan menyusun semula ayat anda untuk pelbagai struktur. Selain itu, anda juga boleh membuat kamus peribadi agar program ini tidak menunjukkan kesalahan pada kata-kata itu pada lain waktu. Pembaca teks adalah satu lagi ciri khas Halia yang berguna untuk belajar pengucapan, tetapi hanya tersedia dalam versi premium.

Terdapat dua versi Percuma dan Premium. Versi percuma kehilangan beberapa ciri seperti laporan analisis kesalahan, pembaca teks, dan pemeriksa tatabahasa tanpa had. Kami mencadangkan anda memasang pelanjutan penyemak imbas atau desktop mereka daripada mencuba laman web mereka. Kerana apabila anda menyemak teks anda dengan menampal di laman web mereka, ia hanya akan menganalisis kata-kata yang terhad.

Untuk rancangan tahunan, Grammarly mengenakan $ 11.66 / bulan sementara Ginger berharga $ 7.49 / bulan (menawarkan diskaun 40%). Ginger adalah salah satu alternatif Tatabahasa yang hebat untuk Mac dan pengguna lain tetapi tidak mempunyai alat plagiarisme yang memudahkan penerbit dalam talian untuk menentang penduaan. Selanjutnya, apabila anda menggunakan sinonim atau ciri definisi mereka dengan mengklik kanan pada perkataan, ia beralih ke sinonim atau tab definisi dan bukannya menunjukkan maklumat dalam tab yang sama. Bukan masalah besar tetapi nampak menjengkelkan.

 • Grammarly vs Ginger – Mana Yang Lebih Baik?

4. JetPack

Yang seterusnya dalam senarai adalah plugin Jetpack WordPress. Sekiranya anda menggunakan WordPress, maka anda mungkin sudah menggunakan pemalam ini. Kerana alat yang satu ini dapat memberikan banyak faedah seperti mengesan lalu lintas laman web anda, meningkatkan keselamatan, tema percuma, dan banyak lagi. Ciri pembuktiannya berfungsi berdasarkan prinsip yang sama seperti Selepas garis mati. Bagi blogger WordPress, ada baiknya anda mempunyai alat pembacaan bukti tepat di editor pos dan bukannya menampal isinya secara berasingan di editor teks alat pemeriksa bahasa Inggeris.

Selepas memasang Jetpack, anda akan melihat ikon seperti ini. Mula menulis atau tampalkan kandungannya dan kemudian tekan ikon itu. Ia akan mula mengimbas dan menandai perkataan dengan garis Merah, Hijau, dan Biru. Merah bermaksud perkataan itu salah eja atau disalahgunakan; hijau menunjukkan kesalahan tatabahasa sementara biru menunjukkan petunjuk gaya penulisan. Lebih-lebih lagi, ia juga memberikan penjelasan mengenai kesalahan tersebut.

Anda boleh mengkonfigurasi alat proofreading Jetpack dengan menavigasi Pengguna => Profil Anda. Cukup tandakan kotak untuk ciri yang ingin anda aktifkan. Ciri utama termasuk mengesan ungkapan yang terlalu banyak, kompleks, suara pasif, dan ungkapan kata-kata, dll.

ciri tatabahasa jetpack

Lebih-lebih lagi, alat ini dapat membaca semula tulisan yang ditulis dalam bahasa Inggeris, Sepanyol, Portugis, Jerman, dan Perancis.

Alat ini mudah, dan anda boleh menggunakan semua ciri pembacaan bukti tanpa membayar sesen pun. Tetapi ia terlepas beberapa ciri utama. Anda tidak boleh menyusun kamus peribadi, dan tidak akan menunjukkan kata-kata yang disalahgunakan yang ditulis dalam bahasa selain Bahasa Inggeris. Juga, mereka tidak akan membiarkan anda memilih dari gaya bahasa Inggeris AS, UK, dan Kanada. Dari pengalaman kami, ia tidak seefektif Grammarly atau Ginger tetapi merupakan alat percuma yang berguna yang dapat membantu anda meningkatkan kemahiran menulis asas anda.

5. Penyusun Kertas

PaperRater berfungsi pada algoritma komputer yang diberi nama Grendel. Pada masa ini, tidak ada peluasan atau versi desktop alat ini. Cukup lawati mereka Pemeriksa Proofreader dan Tatabahasa dan masukkan teks anda ke dalam kotak yang muncul di hadapan anda dan dapatkan laporannya. Sistem mereka menggariskan kata-kata yang salah eja atau mempunyai masalah tatabahasa. Gambar di bawah menyenaraikan ciri PaperRater.

ciri penyusun kertas bukti

Oleh kerana terdapat banyak data yang diterbitkan setiap tahun oleh penerbit dalam talian, menjadi mustahak untuk menerbitkan data asal. PaperRater juga menawarkan pemeriksa plagiarisme seperti Grammarly. Tetapi dalam versi percuma, pemeriksa plagiarisme hanya memberitahu peratusan tidak asli. Anda tidak dapat mencari baris atau kandungan yang diciplak tanpa melanggan pelan berbayar. Juga, ia disatukan dengan alat proofreader, yang bermaksud anda perlu menampal teks di Plagiarism Checker secara berasingan.

Mereka juga menawarkan pembina Perbendaharaan Kata. Masukkan sahaja perkataan itu, dan mereka memberikan definisi serta pelbagai contoh ayat sehingga anda dapat memperoleh idea untuk menggunakan kata tersebut.

PaperRater mirip dengan Grammarly, tetapi versi percuma mempunyai pelbagai batasan. Anda tidak boleh mengimport fail dan juga alat ini terhad kepada 5 halaman. Lebih-lebih lagi, pembaca bukti mereka agak rumit. Untuk langganan premium, walaupun perisiannya murah, ia bukan penyelesaian utama, dan anda tidak boleh bergantung padanya.

6. Tulis dengan licin

Kepelbagaian ciri menjadikan SlickWrite sebagai alternatif dekat dengan Grammarly. Pertama sekali, gunakan penyunting mereka untuk menulis atau hanya menampal teks. Sekarang tekan cek dari bar sisi. Alat ini akan menunjukkan pelbagai elemen dari perenggan anda seperti ayat berlebihan, suara pasif, kata peralihan, kata keterangan, dan kata permulaan biasa, dll..

Perkara menarik mengenai SlickWrite ialah ia mempunyai pelbagai pilihan bersepadu. Apabila anda memilih perkataan, pop timbul muncul di bahagian bawah di mana anda boleh memilih untuk mencari kata-kata yang bersekutu, dan tesaurus atau definisi kamus. Juga, ia merangkumi pilihan Google dan Wikipedia untuk mendapatkan lebih banyak maklumat.

Kebolehbacaan sangat penting kerana artikel yang sukar dibaca hampir tidak berguna bagi pembaca dan / atau pencari maklumat. Dengan menggunakan ciri struktur ayat SlickWrite, anda dapat meningkatkan keterbacaan artikel anda. Ia akan menunjukkan ayat yang kompleks dan panjang. Sebagai penulis, anda mungkin tidak menyedari tentang “Aliran”. SlickWrite membentangkan perincian grafik mengenai panjang perkataan, panjang ayat, dan aliran struktur sehingga pengguna dapat mengubah kadar aliran dengan mudah.

Anda boleh mengkonfigurasi SlickWrite dalam beberapa saat, pergi ke tetapannya dan tandakan kotak untuk mengetahui jenis masalah yang ingin anda temui dalam teks anda. Di antara semua kualiti, bahagian terbaik dari perisian pembacaan bukti berasaskan web ini adalah statistik. Ini akan memberikan analisis agregat mendalam mengenai kandungan anda serta statistik frasa dan perkataan. Setakat ini, anda dapat menikmati perkhidmatan mereka secara percuma kerana pada masa ini tidak ada versi premium.

SlickWrite adalah alat yang luar biasa yang merangkumi banyak peraturan yang boleh anda aktifkan atau nonaktifkan sesuka hati. Tetapi ini kekurangan kemudahan. Seperti dalam Grammarly mereka membenarkan pembetulan satu klik di mana anda hanya perlu mengklik cadangan untuk pembetulan. Ini bermaksud anda boleh menggunakan Slick Write hanya untuk mengesan kesalahan. Untuk penutur bahasa Inggeris bukan asli, kami mencadangkan anda mencuba alat yang memberikan kemudahan penggunaan untuk pembetulan seperti Tatabahasa.

 • Juga pertimbangkan untuk membaca: 10 Pemeriksa dan Perkhidmatan Plagiarisme Teratas

7. 1Pemeriksa

Semasa meneroka 10 alternatif terbaik Grammarly, 1Checker pasti berada di kedudukan yang baik kerana sifatnya yang fleksibel. Anda boleh menggunakan versi dalam talian atau memasangnya pada peranti Windows atau Mac anda. Ia dapat disatukan dengan Word dan Outlook. Program ini berfungsi pada sistem pemprosesan bahasa Semula jadi yang merupakan gabungan sains komputer dan bahasa Buatan.

Apabila anda mengklik “Ulasan”, setelah beberapa waktu ia akan menunjukkan statistik yang merupakan peratusan Tatabahasa, Ejaan, dan kesalahan lain. Tutup sahaja dan mulakan pengeditan. Alat ini hanya menekankan kesalahan dan memberikan petua di bawah perkataan. Mereka juga memaparkan penjelasan kata-kata yang ditandai di bar sisi. Sekiranya anda tidak mahu meninjau setiap ralat, tekan saja “Terapkan semua” untuk pembetulan automatik.

1Checker juga menyediakan banyak templat yang berkaitan dengan perniagaan dan komunikasi. Cukup pilih “Templat Dokumen” dan kemudian isikan tempat kosong yang terdapat di sebelah kiri. Mereka secara automatik menghasilkan salinan dokumen yang baik. 1Checker juga menggabungkan penterjemah yang dikuasakan oleh Google dan Bing sehingga anda dapat dengan cepat menerjemahkan kata-kata dan frasa yang tidak jelas.

Ini adalah program percuma seperti versi percuma Grammarly untuk mengesan kesalahan asas. Ini dapat membantu untuk menghilangkan kata-kata, kesalahan ejaan, dan perubahan struktur. Secara keseluruhan, adalah wajar untuk menggunakan perisian ini kerana anda tidak memerlukan sebarang kos.

8. Pembetulan Dalam Talian

OnlineCorrection adalah program dalam talian percuma untuk menyelamatkan anda dari rasa malu yang mungkin anda hadapi kerana kesalahan tatabahasa dan ejaan. Ia menganalisis kandungan anda dengan teliti dan kemudian menyenaraikan kesilapannya. Membuat pembetulan sangat mudah kerana kata yang salah ditunjukkan dengan warna yang berbeza. Alat ini juga memberikan kata-kata yang dicadangkan.

Pembetulan dalam talian mencari tatabahasa, gaya, ejaan, tanda baca, dan pendua kata dalam teks anda. Tidak ada cara untuk mengetahui keaslian kandungannya. Mereka juga tidak menawarkan versi alat premium.

Bersama dengan ciri pembetulan bahasa Inggeris, OnlineCorrection juga menyokong pelbagai bahasa yang merupakan bahagian terbaik dari pemeriksa ini. Perisian ini dapat membaca semula teks yang ditulis dalam bahasa Jerman, Perancis, Sepanyol, Itali, Poland, Portugis, dan Rusia.

OnlineCorrection adalah alat mudah untuk membaca artikel sebelum menerbitkan atau membentangkan kepada sesiapa sahaja. Ini mungkin pilihan yang sangat baik jika anda mencari alternatif Tatabahasa percuma. Tidak perlu mendaftar, jadi anda harus mencuba mereka.

9. HemingWay

HemingWay memfokuskan pada peningkatan pembacaan catatan anda. Anda boleh menggunakan versi dalam talian mereka atau memuat turun aplikasi desktop. Tetapi anda perlu membayar $ 19.99 untuk versi desktop. Selain itu, ia boleh digunakan di WordPress atau editor Medium. Mereka juga menunjukkan tahap kebolehbacaan.

Apabila anda menampal teks, teks akan menyoroti frasa dengan warna yang berbeza. Alat ini memberitahu anda ayat mana yang sukar dibaca, dan juga memberikan cadangan untuk mempermudah perkataan. Editor Hemingway juga mempunyai banyak pilihan seperti tajuk, tebal, miring, peluru, dan memasukkan pautan, dll. Sementara di sisi lain, editor Grammarly tidak membenarkan pengguna memasukkan pautan atau menampal teks dengan pautan hiper.

Alat ini juga menunjukkan suara pasif dari ayat. Dari sudut pandangan kami, Hemingway bukanlah alat yang berkesan untuk kesalahan tatabahasa.

Walaupun, ini adalah alat yang bagus untuk meningkatkan keterbacaan artikel anda, di mana ia sesuai? Anda boleh menggunakan beberapa alat canggih seperti Grammarly dan kemudian menyebarkan artikel itu melalui Hemingway supaya artikel anda bukan sahaja bebas daripada kesalahan tatabahasa tetapi juga disusun dengan cara yang mudah dibaca.

10. Reverso

Sekiranya anda mencari alat pembacaan bukti berasaskan web, maka Reverso sesuai untuk anda. Mereka mengembangkan ekstensi untuk pengguna Chrome, tetapi tidak ada aplikasi desktop, Android, atau iOS. Untuk menggunakan versi dalam talian, pergi ke R e verso dan tampal teks. Mungkin tidak menemui kesalahan pendahuluan tetapi bagus untuk mencari kesalahan asas.

Jadi, apa yang menjadikannya perisian yang serupa dengan Grammarly? Ia mempunyai kamus bersepadu bersama dengan pilihan konjugasi dan sinonim. Untuk menggunakannya, pertama-tama pilih semua teks dan kemudian pilih pilihan. Adalah baik jika anda tidak mahu membuka laman web yang berlainan untuk mencari definisi atau sinonim kata-kata tertentu.

Reverso menyokong pelbagai bahasa yang bermaksud ia dapat menterjemahkan data anda ke dalam bahasa yang disokongnya seperti bahasa Jerman, Perancis, Arab, dan Rusia, dll. Sekiranya anda ingin meningkatkan kemahiran tatabahasa anda, maka anda harus mengunjungi pangkalan pengetahuan mereka yang tersusun di mana mereka mempunyai maklumat mengenai kata kerja, kata kerja, kata keterangan, kata kerja, dan banyak lagi topik. Mereka juga mempunyai banyak topik mengenai peraturan tatabahasa Perancis.

Anda mesti menggunakan pelanjutan Chrome mereka jika anda menghadapi masalah bahasa dalam membaca artikel. Setelah memasang pelanjutan, klik dua kali pada mana-mana perkataan yang muncul di mana-mana laman web untuk menerjemahkannya ke dalam 11 bahasa yang berbeza. Begitu juga, anda boleh menterjemahkan ayat.

Mengikut pengalaman peribadi kami, alat ini boleh digunakan untuk membina pelbagai ayat tetapi untuk pembacaan bukti anda tidak boleh bergantung padanya. Selain itu, sedikit masalah dengan Reverso ialah ia hanya dapat memeriksa 600 aksara. Oleh itu, untuk pembacaan bukti yang mudah dan yang paling penting jika anda mengalami perbezaan bahasa, sudah tentu ia masuk akal untuk digunakan.

 • Hosting SSD
 • Atas "10" Penyedia Web Hosting Tercepat Terbaik
 • Atas "10" Perkhidmatan Pengehosan Pelayan Windows
 • 10 "Terbaik" Shopify Alternatif untuk Menyiapkan Laman eCommerce Anda

Kesimpulannya

Mengikut pengalaman kami, ProWritingAid dan WhiteSmoke adalah antara alternatif Tatabahasa yang paling menjanjikan.

Tetapi secara peribadi, kami mencadangkan agar pertama kali menggunakan Grammarly kerana ia adalah alat paling maju yang dapat mengesan 400+ kesalahan tatabahasa sederhana hingga lanjutan dan juga terbukti baik untuk peningkatan kosa kata. Lebih-lebih lagi, ia mempunyai antara muka yang paling mesra dibandingkan dengan alat di industri sekarang.

Adakah anda mempunyai alternatif Tatabahasa terbaik dalam fikiran anda? Sekiranya ada, sila kongsi di bahagian komen di bawah dan beritahu kami alat yang anda gunakan untuk membetulkan kesilapan menulis.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map