10 Alternatif dan Pesaing SquareSpace Terbaik 2020

2

Oleh itu, anda membuka halaman ini untuk memilih alternatif Squarespace terbaik yang memerlukan kemahiran teknikal minimalis tetapi menawarkan fungsi yang hebat.


Squarespace adalah salah satu pembangun termudah untuk digunakan merangkumi templat elegan untuk kedai dalam talian, blog, dan laman web fesyen, dll..

Lewatlah hari-hari ketika membina laman web menyebarkan kekacauan membeli domain dan rancangan hosting. Anda harus melakukan banyak kerja termasuk menangani parameter pengekodan untuk membuat penampilan laman web anda dengan baik.

Tetapi dengan berlalunya masa, perkara menjadi lebih mudah dengan kemasukan pembangun laman web – hampir tidak memerlukan kerja teknikal dan melancarkan laman web hanya dalam beberapa minit. Squarespace adalah antara perisian pembangun laman web terbaik yang terdapat di pasaran.

Walaupun Squarespace menyusun dengan banyak ciri, tetapi tidak ada yang berhak untuk mengambil sebagai pembangun laman web yang sempurna. Satu-satunya perkara yang anda dapat adalah yang terbaik untuk anda.

Oleh itu, jika Squarespace tidak memenuhi keperluan anda – terutamanya untuk laman web e-commerce, mereka mempunyai pintu masuk pembayaran yang sangat terhad.

Jangan risau kerana ada pembangun laman web yang serupa dengan Squarespace yang dilengkapi dengan pelbagai ciri yang mungkin tidak anda temui di Squarespace.

Oleh itu, mari lihat koleksi pilihan utama kami.

10 Alternatif Squarespace Terbaik 2020 – Pesaing Squarespace yang boleh dipercayai

1. Wix

Wix - alternatif ruang tempat terbaik

Wix adalah salah satu pembina laman web yang popular yang membantu pelanggan membina laman web dengan mudah. Bermula dengan mereka sangat mudah, wizard persediaan membantu anda memilih antara editor ADI dan Wix.

Editor ADI paling sesuai dengan pemula kerana ini adalah cara yang sangat automatik di mana mereka hanya meminta beberapa soalan mudah untuk mendapatkan laman web yang dirancang.

Editor Wix juga sangat mudah dilayari di mana anda bermula dengan memilih dari 100 templat mereka yang cantik dan cantik termasuk dalam kategori yang berbeza seperti kedai dalam talian, fotografi, perjalanan dan blog, dll. Editor Wix membolehkan anda membuat perubahan di hampir setiap bahagian dari laman web tanpa mengganggu pengekodan.

Anda boleh memilih susun atur halaman web, membuat kategori, dan melakukan pelbagai penyuntingan dari bar alat mereka. Selain itu, anda hanya boleh menyeret elemen untuk meletakkannya di mana sahaja anda suka.

Dengan Wix, anda akan mendapat akses ke pasaran aplikasi mereka yang akan menyediakan beratus-ratus aplikasi dengan pemasangan yang mudah dan meningkatkan kebolehgunaan. Anda boleh menggabungkan aplikasi sosial, alat pemasaran, pilihan sembang, aplikasi eCommerce dan banyak lagi dengan lancar.

Wix sangat fleksibel dan memasukkan kode adalah kemudahan terbaik untuk lelaki yang suka melakukan pengekodan. Masalah utama dengan Wix adalah anda terikat pada templat dan pada satu ketika, jika anda ingin mengubahnya maka anda harus membina semula laman web ini.

Semasa berurusan dengan perkhidmatan dalam talian, anda selalu memerlukan perkhidmatan sokongan dari pakar teknikal syarikat. Sayangnya, mereka tidak mempunyai ciri sembang langsung tetapi menawarkan sokongan pelanggan melalui telefon dan e-mel. Di samping itu, mereka menyediakan akses ke panduan video langkah demi langkah mereka.

Anda boleh memulakan dengan Wix tanpa citarasa. Sebagai pengguna percuma, anda mendapat storan 500MB dan lebar jalur 1GB. Dan apabila anda suka mereka naik taraf ke rancangan premium yang anda mahukan.

Mereka mempunyai pelbagai rancangan bermula dari $ 4,50 / bulan yang membolehkan anda menghubungkan domain khusus. Untuk mendirikan kedai dalam talian, mereka menawarkan rancangan eCommerce pada harga $ 8.25 / bulan dengan percuma bernilai lebih dari $ 100.

2. Shopify

Shopify alternatif squarespace untuk kedai

Sekiranya anda mencari alternatif Squarespace untuk melancarkan kedai dalam talian, maka Shopify mungkin adalah tempat terbaik.

Pembangun berfokus eCommerce mereka menjadikan pekerjaan kompleks lebih mudah dan juga memenangi beberapa anugerah. Mereka menjana lebih dari 500 ribu kedai dalam talian. Untuk pengalaman, anda boleh mengambil ujian memandu selama 14 hari di sini.

Mereka menyediakan hampir 100 templat percuma dan berbayar untuk kedai dalam talian. Nasib baik, kebanyakan dari mereka dibayar tetapi tema percuma yang diberikan juga kelihatan menarik.

Titik terbaik untuk memilih Shopify adalah anda tidak perlu membuang masa anda dalam menguruskan latar belakang kerana cukup mudah walaupun pengguna baru dapat memahaminya dalam masa yang singkat.

Di papan pemuka Shopify anda, anda dapat menguruskan pelbagai prospek kedai seperti produk, pesanan, dan potongan harga, dll. Mereka juga memberikan pandangan seperti kadar penukaran, lokasi pelanggan, pelanggan berulang, jumlah pesanan dan banyak lagi.

Perkara lain yang menjadikannya pilihan yang lebih baik daripada Squarespace ialah ketersediaan 1000 aplikasi yang boleh anda gabungkan dengan beberapa klik. Cukup arahkan ke app store dari papan pemuka dan anda akan menemui aplikasi mengenai penghantaran, gerbang pembayaran, sosial, perakaunan dan pengurusan inventori.

Mereka menyokong 100+ pintu gerbang sementara Squarespace hanya terhad kepada Stripe dan PayPal. Mirip dengan Squarespace, Shopify juga mengenakan biaya transaksi (bervariasi sesuai paket yang dipilih).

Saluran sokongan pelanggan seperti sembang langsung, telefon, dan e-mel tersedia 24/7 untuk pengguna percuma dan premium. Sebagai alternatif, mereka juga mengekalkan bahagian tutorial dan juga forum komuniti.

Kelebihan lain menggunakan Shopify over Squarespace adalah harga.

Terdapat 3 rancangan berbeza yang ditawarkan oleh Shopify, rancangan paling asas berharga $ 29 / bulan dan mengenakan yuran transaksi 2% ketika menggunakan gerbang pembayaran pihak ketiga.

Walaupun sedikit lebih tinggi daripada banyak alat e-dagang lain yang terdapat di pasaran, itulah sebabnya orang mencari alternatifnya tetapi harganya sepadan dengan perkhidmatan mereka kecuali yuran transaksi yang mungkin sedikit menyakitkan.

3. Pixpa

Pesaing squarespace Pixpa

Pixpa adalah platform all-in-one untuk profesional kreatif untuk membuat laman web mereka dengan kedai e-dagang bersepadu, galeri pelanggan, blog dan banyak lagi.

Pixpa telah menjadi alternatif yang sangat popular untuk Squarespace, terutama di kalangan jurugambar, artis, dan pereka yang menyukai kemampuannya yang menyeluruh dan rancangan harga yang menjimatkan.

Membuat laman web yang menakjubkan adalah mudah dengan banyak pilihan tema piksel yang sempurna dan dapat disesuaikan sepenuhnya. Semua laman web mudah alih dan berfungsi dengan baik pada semua peranti.

Pembina laman web drag-and-drop yang ringkas namun kuat menawarkan penyelesaian yang mudah bagi sesiapa sahaja tanpa kemahiran pengekodan untuk membuat dan menguruskan kehadiran dalam talian mereka sepenuhnya di satu tempat. Pasukan sokongan mereka juga tersedia 24/7 melalui sembang langsung dan e-mel untuk membantu anda setiap kali anda memerlukan bantuan.

Pixpa mengalahkan Squarespace cukup banyak dalam hal mempamerkan, berkongsi, menjual dan menyampaikan gambar. Galeri di Pixpa dilengkapi dengan banyak ciri seperti sokongan untuk kandungan multimedia, 15+ susun atur galeri untuk dipilih, import data IPTC, alat galeri gambar yang kuat dan banyak lagi.

Anda juga boleh membuat galeri e-dagang untuk menjual gambar sebagai cetakan atau muat turun. Platform Galeri Pelanggan yang bersepadu membolehkan pengguna menyusun aliran kerja mereka dan berkongsi, menjual dan menyampaikan gambar kepada pelanggan.

Anda juga boleh membuat kedai e-dagang bersepadu lengkap dengan Pixpa. Seseorang boleh mula menjual produk fizikal, produk digital atau perkhidmatan dalam masa beberapa minit. Di mana banyak platform mengenakan bayaran untuk setiap transaksi, mereka tidak mempunyai bayaran sama sekali untuk sebarang transaksi. Jadi, semua keuntungan adalah milik anda.

Yang terbaik, Pixpa menawarkan semua ini pada sebahagian kecil dari harga Squarespace dengan harga bermula hanya $ 6 / bulan.

Ia mempunyai ciri-ciri, rancangan harga yang menjimatkan, dan sokongan 24 x 7 menjadikannya platform pilihan untuk kreatif dan perniagaan kecil di seluruh dunia.

Masih bingung untuk memutuskan sama ada anda harus memilihnya? Jangan risau, ada percubaan percuma 15 hari juga, teruskan dan cubalah.

4. Duda

papan pemuka duda

Duda adalah pesaing Squarespace yang hebat dengan struktur harga yang berpatutan. Laman web anda akan beroperasi dengan lancar dengan waktu operasi maksimum kerana struktur awan Amazon digunakan oleh Duda untuk hosting kandungan.

Pembina laman web Duda tersedia untuk digunakan sejak 2010 dan merupakan penyelesaian yang baik bagi mereka yang tidak mempunyai pengetahuan teknikal dan kemahiran pengurusan laman web lain. Ia mempunyai ciri-ciri sandaran, SEO, dan analisis yang bersepadu.

Masa pembangunan laman web dikurangkan secara dramatik oleh ciri seret dan lepas mereka. Anda boleh menambahkan item ke laman web anda dengan klik tetikus sederhana.

Tidak seperti Squarespace Duda menyediakan banyak widget yang tersedia seperti butang, menambah teks, catatan terkini dan bar carian dll. 100+ fon disokong oleh alat mereka.

Cukup seret elemen yang diingini dan letakkan di laman web di mana sahaja anda mahu. Secara peribadi, kami merasa lebih selesa untuk digunakan daripada Squarespace.

Duda membolehkan anda membuat perubahan dalam reka bentuk laman web pada bila-bila masa. Anda boleh menggunakan video dan gambar sebagai latar belakang dan merancang laman web yang indah.

Lebih-lebih lagi, ciri import kandungan mereka membolehkan anda mengimport dari laman web yang ada tanpa menggali kerja teknikal.

Anda bahkan boleh memilih susun atur yang berbeza untuk telefon bimbit, tablet, dan desktop. Tambahan pula, pemperibadian laman web tidak lagi menjadi masalah bagi pengguna pemula seperti menambahkan pop timbul, bar pemberitahuan, peraturan panggilan dan waktu di luar waktu, dll..

Duda menampilkan pembangun kedai eCommerce dengan alat mereka. Cukup navigasi untuk menyimpan ciri di bar sisi di mana anda boleh mengurus penjualan, produk, dan promosi.

Tambahan, penghantaran, cukai, invois, kaedah pembayaran, dan banyak tetapan lain dapat dikonfigurasi dengan mudah.

Anda dapat melihat dan membuat perubahan untuk platform tertentu seperti desktop, mudah alih dan tablet. Pengguna percuma dapat mengakses panduan dan sokongan komuniti sementara pengguna berbayar juga menerima bantuan 24/7 pada sembang langsung dan sokongan telefon 18 jam / hari.

Sebelum membeli mereka memberikan peluang terbaik dengan menawarkan akaun percuma dan bukannya percubaan beberapa hari. Dalam versi percuma, anda juga boleh menggunakan ciri e-dagang mereka hingga tahap tertentu.

Pelan berbayar bermula dari $ 7.13 / bulan ketika melanggan setiap tahun dan termasuk mod khusus, HTTPS, sandaran, dan mod pembangun. Berbanding dengan Squarespace, Duda tidak mengenakan sebarang bayaran transaksi malah mereka membatasi jumlah produk dalam setiap bungkusan.

5. Weebly

sangat mirip dengan squarespace

Banyaknya ciri, templat yang dirancang dengan baik, dan kegunaan yang hebat menjadikan Weebly sebagai alternatif terbaik untuk Squarespace.

Bekerja sejak 2007 dan kini memperkasakan lebih 40 juta usahawan yang menggunakan Weebly. Keindahan pembangun laman web ini ialah anda boleh mengurus laman web menggunakan peranti Android, iPhone, dan iPad juga.

Setelah memilih templat, anda masuk ke editor mereka. Editor laman web mereka sangat mudah, dan anda akan terbiasa tidak lama lagi walaupun anda tidak pernah mencuba pembangun sebelumnya. Ia berfungsi dengan lancar, anda hanya perlu menyeret elemen tersebut.

Anda boleh menukar warna, fon atau bahkan keseluruhan tema tanpa masalah. Bagi pembangun, mereka mengintegrasikan mod penyuntingan CSS / HTML yang sangat sesuai menunjukkan bahagian-bahagian tema yang berbeza seperti tajuk, gaya, dan aset, dll. Membolehkan navigasi pantas.

Setiap halaman laman web anda mudah disesuaikan dan mendapat alat SEO bersepadu untuk meningkatkan keterlihatan mesin pencari laman web ini. Terdapat banyak elemen dalam pembangun yang membantu dalam menulis catatan blog dan membina laman web.

Sebagai contoh, anda ingin membuat halaman “Hubungi Kami”, yang harus anda lakukan hanyalah membuat halaman dan seret elemen “Contact Form” dari bar sisi. Pasaran aplikasi mengandungi beratus-ratus aplikasi yang menjadikannya pesaing paling kuat untuk Squarespace daripada alat pembangun lain.

Weebly cukup bagus untuk membina kedai dalam talian. Papan pemuka yang direka dengan elegan berguna untuk menambah produk, kad hadiah, kupon, dll.

Anda boleh melaksanakan dan memantau pesanan serta kereta yang ditinggalkan. Terdapat juga banyak ciri yang diperlukan untuk mengendalikan eStore.

Mereka mengekalkan mungkin semua saluran untuk membantu pelanggan mereka seperti sembang langsung, e-mel, tempat komuniti, dan pelbagai panduan dan video. Dukungan telefon tersedia untuk pengguna paket “Pro” dan “Business”. Kelemahan utama Weebly ialah ia dilengkapi dengan pilihan penyuntingan templat terhad.

Untuk pemacu ujian, anda boleh bermula sebagai pengguna percuma di bawah subdomain dan penyimpanan 500MB mereka. Mereka membagi rancangan itu sebagai “untuk laman web” dan “untuk kedai dalam talian”. Jadi untuk laman web, rancangannya berkisar antara $ 8 / bln hingga $ 25 / bln apabila dibayar setiap tahun.

Pelan asas merangkumi nama domain percuma, $ 100 AdWords, dan storan tanpa had. Untuk rancangan “kedai dalam talian”, Weebly adalah penyelesaian yang agak mahal kerana mereka mengenakan yuran transaksi 3% dan produk terhad pada dua rancangan pertama. Pakej bermula dari $ 8 hingga $ 38 / bln.

Pelan ketiga berharga $ 25 / bln (lebih rendah daripada asas Shopify) dan membenarkan produk tanpa had, sijil SSL dan tanpa bayaran transaksi. Oleh itu, anda boleh mencuba Wix atau pergi ke Shopify alternatif di sini.

6. WooCommerce

WooCommerce - gedung kedai dalam talian alternatif untuk ruang bawah tanah

WooCommerce adalah plugin WordPress dan dianggap sebagai alternatif yang kuat untuk Squarespace dalam hal pengendalian dan penentuan harga. WordPress adalah CMS terpakai untuk membuat laman web atau blog. WooCommerce dan WordPress bebas digunakan dan memberikan penyelesaian terbaik untuk mendirikan kedai dalam talian.

Satu-satunya kelemahan yang mungkin dihadapi oleh beberapa pemula adalah kerja teknikal yang terlibat seperti membeli nama domain, hosting web, memasang CMS, sijil SSL dan kemudian menguruskan semuanya.

Tetapi perkara seperti itu juga memberi anda lebih banyak kawalan. Nasib baik, sekarang syarikat hosting web menjadikan perkara itu lebih mudah dan anda boleh mendapatkan semua bahan di satu tempat. Selain itu, ada juga yang menawarkan CMS yang sudah diinstal dan juga WooCommerce.

WooCommerce adalah perisian terkemuka yang digunakan oleh hampir 28% kedai dalam talian. Selepas memasang pemalam, ahli sihir akan membimbing anda untuk mengatur semua langkah yang diperlukan dari kedai.

Tidak ada senarai tema tetapi anda akan mendapat tema “Tepi Depan” lalai yang menakjubkan. Terdapat juga beberapa tema kanak-kanak. Selain itu, anda boleh menggunakan tema pihak ketiga jika mahu kerana WooCommerce serasi dengan semua.

Sambungan percuma dan berbayar adalah keindahan WooCommerce. Lebih banyak sambungan tersedia untuk dipasang daripada platform lain. Anda akan menemui beratus-ratus sambungan di papan pemuka di bawah tab WooCommerce. Terdapat banyak pintu masuk pembayaran seperti jalur, PayPal, dan Square, dll.

WooCommerce adalah percuma dan anda mendapat kawalan penuh ke atas pemalam. Dan jika anda menghadapi masalah, mereka mempunyai asas pengetahuan yang luas serta tutorial video.

Untuk bercakap dengan pakar mereka, hantarkan tiket dan mereka akan membantu anda dengan sebaik mungkin. Ini adalah alternatif Squarespace yang menjimatkan kos asli dengan lebih banyak ciri. Anda hanya perlu memilih penyedia hosting web WooCommerce yang serasi untuk kelancaran operasi.

7. Perniagaan Besar

BigCommerce untuk alternatif squarespace 2017

Penuh dengan banyak fitur BigCommerce memberikan penyelesaian untuk melancarkan kedai web eCommerce. Ini adalah alternatif yang layak untuk Squarespace dan sangat serupa dengan pembangun kedai Shopify. Mereka membolehkan integrasi yang mudah untuk mempamerkan produk anda di Amazon, Facebook, eBay dan lancar dengan banyak perisian POS, dan lain-lain sehingga membolehkan anda meningkatkan kadar penukaran.

Mereka menawarkan sebilangan ciri penyuntingan lanjutan di tangan anda. Selain itu, terdapat juga senarai tema bebas dan berbayar yang responsif di mana masing-masing mendapat banyak pilihan penyuntingan. J

ust menavigasi ke tab “Tepi Toko” di bar sisi papan pemuka di mana anda boleh mengedit pelbagai prospek tema dan juga keseluruhan reka bentuk.

Anda boleh mengakses semua ciri langsung dari backend untuk melakukan tugas seperti menambahkan produk, menguruskan pesanan, dan pelanggan, dll. Selain itu, mengatur proses pembayaran, pembungkus hadiah, mengeksport tema pihak ketiga, sembang langsung dan banyak lagi yang lain juga termasuk.

Di samping itu, kedai aplikasi mereka membolehkan anda menggunakan kepelbagaian ciri yang berkaitan dengan pemasaran, pembayaran, perakaunan, alat pemantauan dan banyak lagi.

Tidak seperti Squarespace, tidak ada bayaran transaksi yang dikenakan oleh Bigcommerce untuk sebarang rancangan. Mereka membantu pelanggan melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel. Anda juga boleh melihat panduan mereka. BigCommerce University membawa banyak video atau mengemukakan soalan di forum komuniti.

Kepelbagaian rancangan yang tersedia bermula dari $ 29.95 hingga $ 249.95 / bln. Walaupun rancangan asasnya nampak mahal tetapi ini agak lebih rendah daripada Squarespace.

Lebih-lebih lagi, terdapat lebih banyak pintu masuk pembayaran dan membolehkan anda menyenaraikan kedai anda di pasar yang lebih besar. Sijil SSL khusus juga menyediakan semua rancangan untuk transaksi yang selamat. Secara keseluruhan, BigCommerce jauh lebih baik daripada Squarespace untuk membina kedai dalam talian.

8. Jimdo

Pembina laman web Jimdo

Jimdo tidak begitu kaya mengenai variasi templat seperti Squarespace, tetapi kemudahan penggunaan, harga dan stok widget yang banyak mengubah Jimdo menjadi alternatif dekat dengan Squarespace.

Yang terbaik, mereka membiarkan anda beroperasi dari aplikasi mudah alih mereka yang tersedia untuk pengguna Android dan iOS. Ini adalah penyelesaian terbaik untuk pekerja bebas dan laman web perniagaan.

Jimdo menawarkan dua cara, Jimdo Dolphin dan penyunting. The Dolphin membuat laman web dengan mudah di mana mereka mengemukakan beberapa soalan, dan dalam beberapa minit laman web anda bersiap untuk disiarkan secara langsung.

Alat SEO terbina dalam perisian dapat meningkatkan keterlihatan kedai dalam talian dan juga halaman kecil sehingga lebih banyak pelanggan dapat pergi ke laman web anda.

Anda boleh membuat perubahan pada gaya templat, latar belakang atau jika anda ingin meningkatkan kemahiran mengembangkan, bermain dengan HTML dan CSS.

Pembangun Jimdo menawarkan ciri untuk melancarkan kedai e-dagang yang berfungsi sepenuhnya. Anda boleh menambah jalur dan Paypal dll untuk menerima pembayaran. Tambahan, pengurusan pesanan, Inventori dan membuat potongan sangat mudah. Dan yang paling penting mereka tidak mengenakan sebarang bayaran transaksi.

Kelebihan besar Jimdo berbanding Squarespace adalah ketersediaan widget yang boleh anda tambahkan ke laman web anda untuk lebih banyak fungsi.

Alat berkaitan e-dagang, laman web, alat komunikasi dan banyak lagi hanya dengan beberapa klik. Untuk sokongan pelanggan, sayangnya, mereka tidak menawarkan sokongan telefon. Sekiranya ada masalah, anda boleh mendapatkan bantuan pakar melalui e-mel atau panduan DIY.

Pada masa ini, terdapat dua rancangan premium untuk dipilih. Pelan pertama berharga $ 7.50 sebulan untuk langganan tahunan. Anda mendapat nama domain percuma, storan 5GB, lebar jalur 10GB dan pendekatan untuk ciri-ciri kedai asas (15 produk).

Tidak seperti kebanyakan pembangun, Jimdo memasukkan satu akaun e-mel dengan rancangan asas. Untuk projek yang lebih besar, langganan rancangan $ 20 / bulan mereka yang merangkumi simpanan tanpa had & lebar jalur, produk tanpa had, dan sokongan keutamaan.

9. Menyekat

Alternatif sederhana dari ruang lingkup

Menarik dalam perjalanan ketika mencari pesaing Squarespace. Dengan antara muka yang ringkas, menjadi mudah untuk membina dan mengurus laman web.

Anda boleh mengikuti perkhidmatan mereka sebagai pengguna percuma di mana anda memilih dari hampir 25 tema dan kemudian editor hadir di hadapan anda. Pada pendapat kami, Strikingly lebih sesuai untuk membuat laman web satu halaman dan halaman web yang menakjubkan.

Berbanding dengan Squarespace, Strikically memegang gedung aplikasi yang terhad kepada beberapa aplikasi. Beberapa alat yang sudah disatukan oleh mereka seperti SEO, Google analytics, kolaborasi dan media sosial, dll.

Sekiranya anda tahu sedikit mengenai pengekodan, anda boleh menambahkan kod tersuai. Yang harus Anda lakukan hanyalah membuka “pengaturan” dan mengubah tetapan sebagai keperluan anda.

Sebagai alat mudah, ia hanya akan membolehkan anda menukar fon atau keseluruhan templat. Anda juga boleh mengubah susun atur dan latar belakang laman web ini. Selain itu, terdapat sebilangan kesan animasi untuk latar belakang halaman, tatal scroll, dan hover link.

Jumlah pilihan penyuntingan yang sangat terhad dan sebilangan integrasi mungkin menjadi hambatan bagi anda ketika cuba melancarkan kedai eCommerce dengan sangat menarik. Oleh itu, kepelbagaian ciri yang terdapat di Strikingly tidak akan menjadikannya pilihan yang tepat untuk kedai dalam talian.

Dengan itu, Strikingly bukan pembangun laman web terbaik jika anda ingin membuat laman web yang kompleks. Tetapi ia pasti layak dan lebih senang digunakan daripada Squarespace ketika mencari pembangun laman web peribadi dan perniagaan dengan reka bentuk pra-cantik.

Banyak pembangun di industri ini melepaskan sokongan sembang sementara dengan Menarik anda pasti merasa bebas kerana sembang langsung, forum, e-mel, tutorial video, dan panduan.

Di bawah subdomain mereka, anda boleh menyediakan akaun percuma yang memberikan sedikit kelebihan kepada beberapa ciri dengan lebar jalur 5GB. Pada masa ini, terdapat dua rancangan premium, yang pertama berharga $ 8 sementara yang kedua $ 16.

Pelan kedua mempunyai ciri eksklusif seperti akses kedai aplikasi, penyematan HTML / CSS / JavaScript, tindakan mudah alih, dan pelbagai fon. Lebih-lebih lagi, ia mengekalkan lebar jalur yang tidak terhad. Kedua-duanya hadir dengan domain percuma dan jaminan wang dikembalikan selama 14 hari pada bil tahunan.

10. Volusi

Volusion - lebih baik daripada ruang tempat untuk kedai

Mencari pembangun laman web seperti Squarespace yang mengandungi set ciri lengkap untuk kedai dalam talian? Kemudian inilah Volusion. Dengan fungsi drag and drop, ia tidak memerlukan masa untuk membina kedai yang menakjubkan. Mereka mendakwa membantu meningkatkan penjualan hampir $ 26 bilion setakat ini.

Pada masa ini, Volusion menawarkan 11 templat menarik dan percuma 38 dan anda boleh menggunakan pembangunnya Akaun percubaan 14 hari. Papan pemuka yang mudah digunakan tidak pernah membiarkan anda mengelirukan dan membantu anda menguruskan pesanan, pelanggan, dan inventori, dll. Dengan sempurna. Lebih-lebih lagi, mereka juga akan memberi panduan buat pertama kalinya.

Volusion menjadikan pemasaran lebih mudah dengan alat bersepadunya. Cuma arahkan ke tab “Pemasaran” yang membolehkan anda menjual di Amazon, Facebook, dan eBay, dll. Selain itu, anda boleh merancang kupon dan tawaran hari ini untuk menarik lebih banyak pelanggan. Terdapat juga pilihan SEO dan juga penjana peta laman untuk merangkak dan mengindeks dengan betul.

Perkara hebat lain ialah Volusion tidak mengenakan sebarang peratusan transaksi. Gerbang pembayaran seperti Authorize.net, Skrill, dan Stripe, dll boleh didapati secara percuma. Tidak ada pasar aplikasi untuk memperluas ciri-ciri kedai sebaliknya mereka menggabungkan hampir setiap alat sehingga memberi anda lebih banyak masa untuk fokus pada kedai.

Perkhidmatan penjagaan pelanggan diberikan melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel. Selanjutnya, mereka mengekalkan asas pengetahuan yang luas untuk pertolongan diri.

Untuk memenuhi keperluan pelbagai pelanggan, mereka merancang pakej yang berbeza. Pelan bermula dari $ 15 hingga $ 135 / bulan dengan pelbagai spesifikasi. Pelan “Mini” pertama membolehkan anda menerbitkan sehingga 100 produk dan lebar jalur 1GB. Anda juga perlu membayar SSL. Oleh itu, semasa mengambil mana-mana perkhidmatan Volusion, jangkaan keperluan masa depan anda dengan teliti.

11. Aliran Web

pencipta laman web aliran web

Webflow adalah alat lain yang serupa dengan Squarespace tetapi menawarkan lebih banyak penyesuaian. Sebelum melabur, anda boleh memulakan dengan akaun percuma.

Perlu hampir satu jam untuk membiasakan diri dengan papan pemuka mereka yang dilengkapi dengan ciri-ciri. Perisian yang direka sedemikian rupa untuk memberikan penyesuaian maksimum tanpa menyentuh kod.

Untuk menambahkan elemen seperti teks, gambar, video, lajur dan banyak lagi, anda hanya perlu menyeretnya dan meletakkannya di tempat yang dikehendaki. Pilihan penyuntingan adalah bahagian terbaik dalam perisian ini.

Cukup klik pada salah satu elemen dan anda akan melihat banyak pilihan di sebelah kanan. Lebih-lebih lagi, anda boleh mengatur tindakan berdasarkan pencetus. Platform ini hanya menyokong sebilangan integrasi seperti peta Google, analitik, dan media sosial.

Walaupun ada penyuntingan WebFlow yang mudah dan dengan kemahiran pengekodan sifar anda boleh membentuk laman web seperti yang anda mahukan tetapi bagi mereka yang mempunyai pengetahuan pengekodan dapat mengubah kod javascript, HTML, dan CSS dengan lancar.

WebFlow memberi anda peluang untuk menukar antara pandangan yang berbeza seperti desktop, tablet dan mudah alih. Bukan hanya ini tetapi membuat perubahan pada peranti tertentu juga sangat berguna. Ini adalah pendekatan terbaik untuk merancang laman web yang responsif.

Sekiranya anda keliru semasa melakukan lawatan ke tetapan backend, maka anda mesti melihat tutorial video yang disiarkan di bahagian pangkalan pengetahuan. Selain itu, sokongan e-mel, forum komuniti, dan banyak panduan disediakan oleh mereka.

Kelemahan utama dengan WebFlow bahawa ia tidak mempunyai keupayaan eCommerce. Editor memfokuskan pada hanya membina laman web / blog maklumat.

Pelan percuma WebFlow memberikan akses terhad ke ciri mereka. Pelan premium bermula dari $ 12 / bulan dan membenarkan lawatan 25K bulanan. Ia juga merangkumi sandaran tanpa had, sijil SSL, dan CDN.

Menurut pandangan kami, harga mereka lebih tinggi daripada pesaing lain seperti Wix, Duda, dan Weebly. Tetapi fleksibiliti yang tinggi, ciri CMS, dan alat penyuntingan yang banyak menjadikannya pilihan yang berpotensi untuk freelancer, pereka, dan perniagaan.

Jadi, Mana Alternatif Terbaik untuk Squarespace?

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya dalam artikel kami bahawa tidak ada yang disebut sebagai “Terbaik”, anda mesti mengutamakan keperluan anda dan kemudian memilih dari pesaing Squarespace yang disebutkan di atas. Anda akan mendapat perkhidmatan yang lebih murah, mudah digunakan dan kaya dengan ciri.

Dalam pengalaman kami, Shopify adalah pilihan terbaik untuk kedai dalam talian dan untuk membuat laman web mudah Wix adalah pilihan yang sangat baik.

Oleh itu, untuk alat yang tepat yang sesuai dengan keperluan dan keperluan anda, periksa ciri semua perkhidmatan yang kami sebutkan sebelum membuat sebarang keputusan.

Beri tahu kami pilihan dan pengalaman anda dengan alternatif Squarespace melalui bahagian komen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map