10 Alternatif dan Pesaing Shopify Terbaik untuk Laman Web eCommerce Anda

0

Shopify adalah penyelesaian yang mudah tetapi bukan yang terbaik dan jika atas sebab tertentu anda mencari alternatif Shopify maka anda mendarat di tempat yang tepat.


Ini adalah salah satu perisian pembangun laman web yang paling popular untuk laman web eCommerce yang bukan sahaja menyediakan kaedah termudah dan gabungan alat berkuasa tetapi juga memerlukan sedikit kemahiran teknikal.

Shopify menyokong banyak pintu masuk dan peluasan untuk peningkatan kebolehgunaan. Tetapi itu tidak bermaksud bahawa ia paling sesuai dengan keperluan semua orang.

Lebih-lebih lagi, jika anda tidak yakin dengan Shopify, maka anda boleh mencuba mereka dengan mendaftar a percubaan 14 hari percuma.

Oleh kerana pelbagai jenis produk keperluan berubah-ubah dari orang ke orang. Jadi ada kemungkinan anda tidak akan mendapat ciri dari Shopify yang anda mahukan.

Oleh itu, kami tunjukkan alternatif terbaik untuk Shopify termasuk tinjauan komprehensif pada masing-masing.

Sebilangan pengganti dihoskan di mana sebahagian besar aspek teknikal dikendalikan oleh syarikat itu sendiri tetapi mereka mungkin berbeza dalam ciri dari Shopify.

Walaupun hanya sedikit yang dihoskan sendiri di mana sebahagian besar kerja kawalan dan teknikal tetap ada di tangan anda seperti membeli hosting, memasang perisian, melaksanakan SSL, dan membawa kemas kini, dll..

Sekiranya harga Shopify mematikan anda, penyelesaian yang dihoskan sendiri nampaknya lebih berpotensi.

Alternatif Shopify Terbaik 2019

Alternatif dan Pesaing Shopify Terbaik 2020 untuk Laman Web dan Kedai eCommerce

Komersial Besar

BigCommerce adalah platform e-dagang terkenal yang menempati bahagian pasaran yang besar. Anda tidak perlu pandai berteknologi atau mengupah pembangun.

Ia platform yang dihoskan yang bermaksud pasukan teknikal BigCommerce mengurus hosting web, SSL, patch keselamatan dan kemas kini lain.

Di samping itu, anda boleh menunjukkan domain anda yang dibeli dari pendaftar domain lain atau hanya membeli di BigCommerce untuk menyingkirkan kerja teknikal.

Bermula dengan 2 orang sekarang mereka mempunyai ratusan pekerja. Dan setakat ini mereka memudahkan penjualan lebih daripada $ 8 bilion pedagang.

Seperti Shopify, BigCommerce juga mudah menggunakan papan pentadbiran. Sekiranya anda pernah menggunakan papan pemuka WordPress, maka saya yakin anda tidak akan menghadapi masalah untuk menangani tema dan tetapan lain.

Terus terang, sangat mudah sama ada anda mempunyai pengalaman sebelumnya atau tidak.

Panel papan pemuka BigCommerce

Bigcommerce mendapat lebih banyak ciri dalam baldi daripada Shopify. Mereka menyediakan Tempoh percubaan 15 hari untuk pemacu ujian. Terdapat banyak tema percuma dan berbayar dengan banyak pilihan yang dapat disesuaikan.

Mengetepikan ciri-ciri asas yang berkaitan dengan produk, gerbang pembayaran, tema, dan aplikasi, dan lain-lain, anda boleh mencapai tetapan lanjutan seperti pembayaran, Pembungkus Hadiah, pelacakan afiliasi, inventori, dan pemberitahuan pesanan juga.

Tebak apa yang Shopify mengenakan bayaran 2% pada setiap transaksi. Satu-satunya cara untuk mengelakkan ini adalah dengan menggunakan kaedah pembayaran dalaman mereka. Di sisi lain, BigCommerce menyokong kaedah pembayaran luar talian, dalam talian dan digital dan anda bebas menggunakan sebarang pintu masuk pembayaran.

pintu masuk pembayaran bigcommerce

Anda boleh mendekati lebih banyak aplikasi secara percuma seperti MailChimp sementara Shopify menawarkan banyak aplikasi tetapi kebanyakannya diberi tag dengan kos tambahan.

alternatif syarikat besar untuk membeli

Dari perspektif harga, kedua-dua syarikat hampir mengenakan bayaran yang serupa. Shopify mengenakan bayaran $ 29 untuk rancangan asas sementara hanya membenarkan 2 akaun kakitangan.

Sebaliknya, BigCommerce menyokong akaun kakitangan tanpa had, penyatuan dengan Amazon & eBay, produk tanpa had, SSL khusus dengan harga $ 29.95 / bulan.

Kedua-duanya menawarkan sokongan sembang langsung 24/7 untuk bantuan cepat. Selain itu, forum, panduan, dan dokumentasi komuniti terbukti sangat berguna untuk pembelajaran dan penyelesaian masalah.

Volusi

Volusion adalah peserta berpengalaman dalam industri eCommerce yang beroperasi sejak tahun 1999 dan salah satu pesaing Shopify teratas. Mereka melintasi lebih dari 180 ribu pelanggan. Volusion menawarkan pelbagai rancangan untuk memenuhi setiap jenis pelanggan.

Ini adalah platform yang dihoskan yang bermaksud anda akan menerima semua perkara dari mereka untuk membawa kedai anda di hadapan orang ramai. Anda boleh memulakan lawatan percuma dengan Tempoh percubaan 14 hari.

Mereka menawarkan reka bentuk percuma yang mengagumkan untuk sebuah kedai. Anda boleh membuat banyak perubahan dengan mengedit walaupun anda tidak mempunyai kemahiran teknikal. Semuanya dapat dilihat di editor WYSIWYG mereka dan kami pasti anda tidak akan tersesat.

Untuk meningkatkan angka penjualan anda, mereka membenarkan anda berintegrasi dengan eBay, Amazon, dan Facebook, Selain itu, mereka menyajikan pelbagai analisis berguna di papan pemuka.

alternatif volusi untuk papan pemuka shopify

Walaupun tidak ada begitu banyak gerbang pembayaran seperti Shopify tetapi semua sistem pembayaran yang disokong di Volusion adalah percuma sedangkan Shopify mengenakan bayaran transaksi 2% yang akan menurunkan keuntungan anda.

Anda tidak perlu memasang alat tambahan kerana ia dilengkapi dengan semua yang anda perlukan. Anda ingin menjejaki ROI, meningkatkan SEO, membuat potongan harga, atau ingin menyediakan CRM? Semua sudah siap dibina. Terdapat senarai ciri yang disertakan dengan setiap rancangan

ciri rancangan volusi

Pelbagai rancangan menjadikan Volusion sebagai pilihan yang berpatutan dan pintar. Tetapi anda harus berhati-hati ketika memilih rancangannya kerana jumlah produk seperti di “Mini” rancang anda boleh menjual hingga 100 produk. Plus, rancangan itu merangkumi lebar jalur 1GB dan pembayaran selamat.

Walaupun anda beralih ke rancangan yang lebih besar, anda dibenarkan menjual lebih banyak produk dan kemudahan sokongan telefon. Setiap rancangan mempunyai beberapa ciri unik.

volusion shopify pesaing

“Percubaan” ke “Mini” pengguna pakej boleh mendapatkan bantuan dengan menghantar e-mel atau membuka sembang. Tetapi pengguna lain boleh menghubungi mereka di telefon juga. Selain itu, mereka berkomitmen untuk menyediakan perkhidmatan sokongan tingkat keutamaan kepada pemegang rancangan “pro” dan “premium”.

Anda boleh mendapatkan bantuan 24/7 tanpa mengira apa jenis pengguna anda. Ketersediaan pelbagai rancangan Volusion membolehkan anda memilih rancangan keperluan anda. Lebih-lebih lagi, banyak tema perdagangan, kemudahan penggunaan, dan penyesuaian yang fleksibel menjadikan setiap perbelanjaan anda bernilai.

Ruang Segi Empat

Squarespace adalah perisian pembangun laman web yang dihoskan yang menawarkan kemudahan drag and drop untuk membina kedai, blog dan laman web dalam talian. Mereka merancang pakej eksklusif untuk pengguna eCommerce. Seperti Shopify, anda akan mendapat panel backend yang intuitif untuk menguruskan semua prospek kedai anda.

squarespace shopify alternatif

Walaupun Squarespace tidak merangkumi seberapa banyak ciri seperti Shopify tetapi mereka merangkumi semua ciri utama untuk menjadikan perniagaan anda tidak berubah.

Dengan kemahiran pengekodan sifar, anda boleh membina kedai menarik dengan menggunakan pelbagai tema percuma mereka. Mereka membantu anda membuat laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih yang menjadi wajib kerana penggunaan telefon pintar yang meluas.

Harga rancangan untuk kedai e-commerce bermula dari $ 26 / bulan dan dengan langganan tahunan, anda akan mendapat nama domain percuma. Tidak ada batasan jumlah produk yang boleh anda masukkan di laman web anda. Dan yang paling penting anda bebas dari sebarang bayaran transaksi. Potongan harga, pesanan, pelanggan, dan inventori, dll dapat diuruskan dengan mudah.

Daripada memasang add-on, Squarespace dilengkapi dengan ciri bawaan seperti pembayaran, pembayaran, akaun pelanggan, perakaunan, penghantaran, dan cukai, dll. Selain itu, terdapat juga pilihan bersepadu seperti mengaktifkan SSL dan meningkatkan SEO.

Pada masa ini, mereka hanya menyokong PayPal dan Stripe. Jadi dengan Squarespace, anda tidak akan mendapat kepelbagaian ciri seperti di BigCommerce dan LemonStand tetapi mendapat alat yang cukup untuk beroperasi dengan bebas. Itulah sebabnya kami mencadangkan anda mencuba tempoh percubaan percuma kad kredit mereka.

Mengalami masalah dalam menangani beberapa masalah? Squarespace menyediakan sokongan masyarakat dan pangkalan pengetahuan yang luas. Namun, jika anda menghadapi masalah, hantarkan e-mel atau buka sembang langsung dengan ejen teknikal mereka.

Perkhidmatan sokongan SquareSpace

Oleh itu, jika anda mahukan penyelesaian mudah di mana tidak perlu memasang add-on atau mengacaukan kerja teknikal, Squarespace lebih baik digunakan.

LemonStand

Sekiranya penetapan harga adalah masalah utama yang membuat anda berhenti dari Shopify, maka LemonStand adalah pesaing Shopify yang baik. Ditubuhkan pada tahun 2010, Lemonstand menawarkan penyelesaian e-dagang yang mantap untuk perniagaan kecil, sederhana dan besar. Sekiranya anda sudah memiliki kedai Shopify, Magento atau BigCommerce, anda boleh melakukan migrasi di pelayan LemonStand dengan lancar.

Kelebihan besar yang terdapat pada Lemonstand adalah penyesuaian. Anda boleh membuat perubahan yang ketara pada etalase sendiri (memerlukan kemahiran pengekodan) atau mampu untuk membuat pembangun dan pereka.

Untuk demo, mereka menyerahkan Akaun percubaan 14 hari sama seperti Shopify. Mereka sepenuhnya menyediakan ketenangan fikiran dengan menawarkan platform yang dihoskan sendiri secara percuma.

Setelah mendaftar, anda akan menemui editor WYSIWYG yang direka dengan baik dengan senarai ciri yang sangat jelas.

panel kawalan serai

Mereka tidak menawarkan sebilangan integrasi seperti Shopify tetapi mereka pasti memberikan yang berguna 95+ pintu masuk pembayaran.

aplikasi dan sistem pembayaran serai

Setakat ini mereka menawarkan 15 tema dalam inventori mereka. Semua tema adalah sumber terbuka dan bebas digunakan. Sudah tentu, tahap penyesuaian yang maju memerlukan kemahiran pengembangan tetapi anda boleh mengubah warna, logo, dan favicon, dll. Dengan mudah.

Pakej LemonStand bermula dari $ 19 / bulan. Semua rancangan merangkumi ciri utama seperti produk tanpa had, akaun kakitangan, storan, dan lebar jalur.

Tidak ada biaya transaksi untuk menggunakan gateway pembayaran. Ciri-ciri mengenai SEO, CDN Global, HTTPS, checkout yang disesuaikan dan banyak lagi yang disertakan tanpa mengira rancangannya.

shopify alternatif 2017-2018

Satu-satunya perkara yang anda sayangi adalah jumlah pesanan kerana pelan permulaan (asas) membolehkan anda memproses 75 pesanan sebulan. Oleh itu, pilihlah rancangan yang menjangka pertumbuhan masa depan anda.

Bantuan diberikan kepada pelanggan melalui sembang langsung dan e-mel. Perkhidmatan sokongan mesra dan respons mereka sangat pantas walaupun melalui e-mel. Selain itu, mereka menyokong dokumentasi yang sesuai di mana anda boleh mendapatkan jawapan anda.

Walaupun, pelan paling asas cukup berpatutan dengan pesanan terhad, tetapi rancangan seterusnya menelan belanja yang besar. Secara keseluruhan, banyak ciri keluar dari kotak ketika membeli LemonStand dan itulah sebabnya ia merupakan pelaburan yang bernilai.

WooCommerce + WordPress.org [Diri Sendiri]

WooCommerce adalah platform e-dagang terkemuka yang menguasai lebih daripada 30% kedai (iaitu merangkumi sebahagian besar bahagian pasaran daripada yang lain).

Sebenarnya, ia adalah plugin yang dipasang di WordPress CMS dan memberi anda kawalan dan fleksibiliti yang lebih baik. Lebih-lebih lagi, ia adalah sumber terbuka sehingga anda dapat mengubahnya menjadi keperluan anda dengan meminta pembangun anda.

Ia boleh dipanggil a alternatif Shopify percuma kerana mereka tidak mengenakan apa-apa untuk perisian mereka atau apa-apa bayaran transaksi. Semua yang anda harus beli a nama domain dan a WooCommerce yang boleh dipercayai pengacaraan.

Anda boleh mendapatkan kedua-duanya dari satu penyedia untuk menyempitkan kerja teknikal anda. Kami sangat mengesyorkan anda mencuba Tapak Tapak untuk pengalaman yang stabil, selamat dan mesra pengguna.

tapak tapak shopify alternatif india

Satu soalan mungkin muncul kerana ia adalah penyelesaian yang dihoskan sendiri sehingga memerlukan banyak pengetahuan teknikal dan dapat membingungkan pemula. Secara peribadi, kami bukan orang yang mahir teknologi dan dalam pengalaman kami, sangat mudah digunakan.

Tentukan domain, daftar rancangan anda di SiteGround dan beri sedikit masa untuk bersiap sedia untuk akaun anda. Selepas itu gunakan pemasang 1 klik dari cPanel yang diberikan untuk memasang WordPress.

Sekarang pasang plugin WooCommerce, dan itu sahaja. Selain itu, dengan hanya satu klik anda boleh mengaktifkan Mari Encrypt SSL disediakan secara percuma oleh SiteGround.

WooCommerce sangat kaya dengan add-on untuk menambahkan lebih banyak ciri. Ratusan sambungan tersedia berkaitan dengan kaedah penghantaran, pemasaran, kaedah pembayaran, dan perakaunan, dll.

woocommerce shopify alternatif reddit

Plugin ini dilengkapi dengan tema responsif percuma yang diberi nama “Storefront”. Terdapat juga sebilangan anak percuma tema. Semua yang anda boleh uruskan dari tab WooCommerce yang ditunjukkan di papan pemuka WordPress.

Keseluruhan kos mendapatkan domain dan pakej hosting jauh lebih rendah walaupun dari rancangan asas Shopify. Selain itu, anda boleh menjual seberapa banyak produk dan membolehkan anda menggunakan kaedah pembayaran luar talian, dalam talian dan digital.

Integrasi Facebook menjadikan halaman Facebook anda sebagai kedai yang baik untuk meningkatkan kadar penukaran secara berkesan. Mereka tidak memberikan sokongan sembang langsung.

Anda boleh menghantar e-mel kepada mereka, menonton panduan video langkah demi langkah mereka dan membaca tutorial mereka. Oleh itu, jika anda mencari penyelesaian yang ekonomik tetapi lengkap, WooCommerce adalah pertimbangan yang menarik.

Wix

Wix adalah platform yang mendalam dan terus berkembang untuk mewujudkan kehadiran web profesional. Ditubuhkan pada tahun 2006 sekarang menguruskan lebih 110 juta pengguna.

Banyak templat bagus, sebilangan besar aplikasi dan pilihan tema yang sangat disesuaikan menjadikannya salah satu alternatif yang sangat dekat dengan Shopify. Oleh itu, kenali perkhidmatan mereka sama ada dengan menggunakan rancangan berbayar percuma atau berpatutan.

Wix menawarkan 2 cara untuk menubuhkan laman web anda. ADI adalah cara cepat yang membawa anda dalam lawatan selepas anda menjawab serangkaian soalan mengenai kedai yang ingin anda siapkan. Sedangkan kaedah kedua disebut Wix editor menawarkan lebih banyak penyesuaian dan kawalan, mulakan dengan memilih dari 100s templat.

laman web wix seperti shopify

Selain templat, Wix membuat kedai besar yang mengandungi 280+ aplikasi yang berkaitan dengan setiap kategori.

Menyematkan sembang langsung, integrasi media sosial, gerbang pembayaran atau membuat kupon semuanya dapat dilakukan dengan hanya memasang alat tambah sederhana.

Selanjutnya, Anda dapat menanamkan kod HTML, menambahkan kotak cahaya, gaya butang yang berbeda, dan kotak untuk menyesuaikan toko sesuai dengan keperluan anda.

Wix shopify alternatif 2018

Wix menyediakan perkhidmatannya dengan harga yang sangat luar biasa. Dan struktur harga mereka membolehkan mereka mendapat kelebihan berbanding Shopify. Rancangan bermula dari $ 4.50 / bulan dengan ciri-ciri yang sangat terhad seperti lebar jalur 1GB dan penyimpanan 500MB. Pelan ini membolehkan anda menyambungkan domain khusus juga. Jadi ini seperti rancangan yang sangat peribadi atau ujian.

Untuk perniagaan yang serius, anda mesti memilih rancangan yang lebih besar. Anda hanya dapat menubuhkan kedai dalam talian di “ECommerce” dan “VIP” rancangan. The Pelan eCommerce berharga $ 16.50 / bln dengan lebar jalur 10 GB dan storan 20GB.

Ia juga membawa sebilangan percuma seperti nama domain percuma dan beberapa aplikasi berbayar. Manakala tertinggi mereka “VIP” pelan tetap memerlukan anda lebih rendah ($ 24.50 / bln) daripada Shopify dan membenarkan lalu lintas tanpa had.

Wix direka sedemikian rupa untuk memberikan kemudahan penggunaan maksimum yang maksimum walaupun kepada pendatang baru. Selain itu, mereka mempunyai tutorial langkah demi langkah dan panduan video untuk pemahaman yang lebih baik.

Pada masa ini, mereka tidak menawarkan sembang langsung tetapi untuk sokongan teknikal, anda boleh menghantar e-mel kepada mereka. Oleh itu, sama ada anda mempunyai pengetahuan sebelumnya atau tidak, Wix tidak akan mengecewakan anda dengan ciri-ciri, reka bentuk unik, dan kemampuannya yang banyak.

Magento [Diri Sendiri]

Magento adalah satu lagi platform e-Dagang terkemuka yang ditubuhkan pada tahun 2007. Dengan ciri-ciri berguna yang terdapat di dalamnya, platform ini adalah pilihan yang baik sambil melihat alternatif Shopify.

Anda dapat meneka keunggulan perkhidmatan mereka kerana dipercayai oleh jenama terkenal di dunia seperti King Burger, Tom Dixon, dan Ncare, dll..

Magento boleh didapati dalam versi percuma dan berbayar. Versi berbayar mereka muncul dengan struktur yang dihoskan oleh awan dan mengubah pilihan eCommerce anda menjadi pilihan yang sangat mewah atau mungkin di luar kemampuan.

Sementara Magento sumber terbuka (juga edisi komuniti) boleh dimuat turun secara percuma. Tetapi anda memerlukan domain dan rancangan hosting untuk menjalankan versi sumber terbuka.

Seperti yang telah kita sebutkan sebelumnya, SiteGround adalah tuan rumah yang sangat mesra untuk penyelesaian e-dagang. Lebih-lebih lagi, mereka menyediakan hosting SSD, Pelayan dioptimumkan Magento, dan sokongan pelanggan segera 24/7. Terdapat beberapa ciri unik lain:

Web hosting laman web untuk Magento

Sebaik sahaja anda menghadapi situasi teknikal, sangat mudah dan senang untuk mengendalikan perisian Magento. Panel yang kelihatan cantik hanya memerlukan keluk pembelajaran kecil anda dan anda akan pergi.

Menambah produk semudah di platform e-dagang lain. Anda boleh melakukan banyak perkara yang menjadikannya alat yang ampuh untuk membuat kupon, mengirim wishlist, menyimpan troli ketika pelanggan pergi tanpa membeli, alat SEO yang berbeza, menguruskan produk fizikal dan digital, hampir 46 pintu masuk pembayaran dan lebih banyak daripada yang anda fikirkan dapat dilakukan oleh Shopify.

magento alternatif shopify terbaik

Sumber terbuka Magento adalah percuma dan juga tidak mengenakan sebarang kos transaksi. Tetapi tidak seperti Shopify, Magento tidak muncul dengan tema percuma tetapi hanya tema lalai. Anda boleh membelinya dari pasar Magento atau dari pembangun pihak ketiga.

Walaupun, host yang disyorkan untuk Magento adalah “SiteGround” yang menyediakan beberapa templat percuma. Dan tentu saja, anda akan mendapat banyak tambahan dan premium premium di pasaran mereka untuk menambahkan lebih banyak ciri. Sekiranya anda memerlukan bantuan untuk mengunjungi bahagian sumber di laman web mereka, panduan pengguna, dan dokumentasi teknikal.

Sebelum anda memutuskan Magento, kami ingin menyebut bahawa ia adalah penyelesaian yang boleh dipercayai hanya untuk lelaki yang mahir berteknologi jika tidak, anda akan menghabiskan banyak masa. Atau anda akan mengambil pembangun yang akhirnya akan meningkatkan perbelanjaan anda.

Apa yang ingin kami katakan bahawa jika anda tidak mahir berteknologi atau hanya akan memulakan, ingin mendirikan kedai dalam talian dengan cepat, maka anda mesti mencuba alternatif lain seperti Bigcommerce.

BigCartel

BigCartel juga merupakan penyelesaian yang baik untuk dilihat semasa mencari perkhidmatan yang serupa dengan Shopify. Ini menjadi pilihan yang sangat berpotensi apabila anda ingin melancarkan kedai tingkat individu kerana ada pelan tertinggi boleh menjual sehingga 300 produk. Pembina hebat ini memulakan perjalanannya pada tahun 2005.

Alat tambah yang berbeza adalah kaedah terbaik untuk menambahkan lebih banyak ciri untuk meningkatkan kebolehgunaan kedai. Sama seperti Shopify, BigCartel juga menyokong anda melakukan pelbagai integrasi aplikasi.

kategori aplikasi bigcartel shopify alternatif

Reka bentuk yang baik dan senang dilayari adalah bahagian penting dari mana-mana kedai dalam talian. BigCartel menawarkan 12+ tema percuma dengan banyak pilihan yang boleh disesuaikan. Dengan hanya klik, anda boleh melakukan perubahan besar dalam tema yang diaplikasikan. Tambahan pula, pembangun boleh melakukan penyesuaian kod penuh pada mana-mana rancangan berbayar.

Nampaknya Shopify hanya pembangun e-niaga yang kami alami sejauh ini yang mengenakan yuran transaksi kerana menggunakan kaedah pembayaran pihak ketiga. Sebaliknya, BigCartel pada masa ini menyokong Apple Pay, PayPal, Square, dan stripe sementara tidak ada yang dikenakan biaya transaksi.

BigCartel menggunakan pendekatan yang unik dan bukannya menawarkan tempoh percubaan, mereka memberikan akaun percuma seumur hidup bersama dengan rancangan berbayar. Tetapi rancangan percuma hanya terhad kepada 5 produk dan tidak menyediakan inventori yang menjejaki analitik.

Lebih-lebih lagi, anda tidak dibenarkan menunjukkan domain khusus. Pelan berbayar terutamanya dikategorikan mengikut jumlah produk yang dapat anda jual. Harga pelan paling asas $ 9.99 / bln di mana anda boleh menerbitkan 25 produk. Oleh itu, jika anda perlu melakukan perniagaan yang serius, maka anda harus membeli rancangan premium yang juga akan memberikan banyak ciri berguna kepada anda.

bigcartel merancang ciri

Pusat bantuan BigCartel mempunyai tutorial yang sangat membantu membawa anda ke arah mengendalikan perisian. Anda akan mendapat panduan mengenai setiap topik, asas untuk maju. Di samping itu, mereka mempunyai pilihan berbual dan e-mel sekiranya anda ingin berbincang dengan ejen teknikal mereka. Oleh itu, jika anda fikir kedai anda terhad kepada 300 produk, anda perlu mencuba. Lebih-lebih lagi, kerana ada ketersediaan pelan kecil, anda boleh mulai dari rancangan yang lebih kecil untuk menjimatkan kos.

PrestaShop [Dihoskan sendiri]

Prestashop adalah platform percuma yang membolehkan anda menjual produk tanpa had tanpa mengenakan sebarang kos transaksi dan alternatif Shopify yang dekat.

Secara amnya, kita boleh mengatakannya percuma tetapi sebenarnya anda harus membeli domain dan web hosting untuk mengendalikan kedai melalui ini seperti plugin Magento atau WooCommerce.

Di sisi lain, mereka juga mempunyai versi host yang menggunakan 1&1 hosting (penyedia hosting WordPress murah).

Oleh kerana ia dihoskan sendiri, jadi menyiapkannya mungkin bermasalah bagi beberapa pengguna pemula. Tetapi secara peribadi kami mencubanya, dan tidak ada yang perlu dibingungkan. Kami mencadangkan anda mengambil keputusan hosting sendiri dengan melanggan rancangan dengan penyedia hosting yang lebih berharga daripada 1&1.

Kami sudah menyebut Tapak Tapak di mana anda boleh mendapatkan pakej hosting dan juga domain sehingga mereka menghubungkan kedua-duanya untuk meminimumkan kerja anda. Anda akan menghadapi masalah sifar semasa memasang dan banyak lagi faedah.

tapak tapak alternatif untuk shopify

Prestashop adalah platform pelbagai bahasa yang menyokong 25 bahasa oleh itu membantu dalam penjualan antarabangsa. Mereka meletakkan 600+ ciri ke tangan anda seperti produk tanpa had, atribut produk, pembungkus hadiah, pelbagai mata wang dan butiran troli yang ditinggalkan, dan lain-lain. Setelah memasang, anda melihat akaun demo yang berguna untuk melihat bagaimana perinciannya terdapat di PrestaShop.

tetapan backend prestashop shopify alternatif

Platform ini dilengkapi dengan satu tema pra-pemasangan sahaja. Untuk lebih banyak tema, lawati pasar mereka atau anda boleh memohon dibeli dari pihak ketiga. PrestaShop menawarkan sejumlah modul untuk peningkatan kedai. Tetapi malangnya, hanya sebilangan sahaja yang percuma.

Oleh kerana sifat sumber terbuka, pembangun bebas boleh membantu anda membuat perubahan mengikut keperluan anda. PrestaShop menyokong forum komuniti, panduan, latihan, dokumentasi, dan tutorial video juga. Mereka mempunyai talian telefon untuk bantuan umum. Untuk bantuan pakar teknikal, anda perlu membeli rancangan sokongan mereka yang akan membuat lubang besar di poket anda.

Kesimpulan – Apa Alternatif Terbaik untuk Shopify?

Shopify adalah penyelesaian yang mengagumkan untuk laman web membeli-belah dalam talian tetapi terima kasih kepada “perlumbaan keunggulan” kerana terdapat alternatif yang tersedia di bandar dengan ciri-ciri luar kotak dan harga yang sangat berpatutan. Kami berharap alternatif Shopify terbaik yang disebutkan di atas dapat membantu anda mencari yang sesuai dengan keperluan anda.

Oleh kerana terdapat dua jenis alternatif, Dihoskan dan Diri Sendiri. Platform dihoskan seperti Komersial Besar adalah pilihan yang bagus untuk pengguna pemula sedangkan jika anda mempunyai beberapa kemahiran teknikal, anda boleh menggunakan Self-host seperti WooCommerce dengan mudah yang menawarkan lebih banyak kawalan ke atas sumber dan sangat mudah dikendalikan.

Batasan sedikit terdapat pada sebahagian besar penyelesaian yang dihoskan adalah ketiadaan pembuatan e-mel khusus. Hampir semua platform yang dihoskan suka Shopify, Komersial Besar, dan Volusi, dll tidak menawarkan sama sekali akaun e-mel khusus atau hanya dalam rancangan yang lebih tinggi. Akaun e-mel tersuai berakhir dengan nama kedai / nama domain anda dan kelihatan lebih profesional.

Oleh itu, ini adalah alternatif Shopify terbaik dengan perkhidmatan yang boleh dipercayai. Cubalah mereka kerana kebanyakan mereka menawarkan akaun percubaan dan beritahu kami pilihan anda di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map