Hoe u uw blog migreert van WordPress.com naar WordPress.org

0

Wilt u uw WordPress.com-blog migreren naar wordpress.org?


Als je net als veel andere mensen bent die beginnen met bloggen met behulp van gratis WordPress.com-services en nu willen migreren naar een flexibeler wordpress.org-platform, dan is dit de perfecte gids voor jou.

Het is een goede zet, want u krijgt de daadwerkelijke ervaring van de op WordPress gebaseerde website zonder zelfs maar een cent te investeren.

Dus als je veel tijd hebt besteed aan het beheren van een WordPress-blog, zoals het organiseren van categorieën, typografie, thema-aanpassingen en het maken van nuttige inhoud voor de lezers.

Nu krijgt je blog wat verkeer en realiseer je je dat het tijd is om je blog te verplaatsen van WordPress.com. Omdat het natuurlijk gratis is, maar als je serieus bent, zul je ontdekken dat er veel dingen zijn die je groei belemmeren.

Zelfs als dit niet snel het geval is, zult u zich realiseren dat WordPress.com ongetwijfeld een fantastische kans biedt om gratis kennis te maken met dit geweldige platform. Maar de gratis WordPress.com biedt niet zoveel controle als zelfhosting.

Op een door uzelf gehoste WordPress kunt u bijvoorbeeld verschillende advertentieprogramma’s gebruiken, plug-ins van derden installeren en thema’s naar keuze installeren zonder enige beperking.

Dus als u klaar bent om van site te wisselen zonder verlies van inhoud, volg dan deze stapsgewijze handleiding, we zullen u de juiste en gemakkelijke manier laten zien om van WordPress.com naar WordPress.org te gaan.

Hoe u uw blog / site van WordPress.com naar WordPress.org verplaatst

Hier is de lijst met stappen die we in deze handleiding zullen behandelen

 • Koop een webhostingplan
 • Installeer WordPress op nieuwe hosting
 • Inhoud exporteren van WordPress.com
 • Blogroll-links importeren
 • Stel uw WordPress.com-blog in op Privé

1. Koop een webhostingplan

Het allereerste dat u nodig heeft voor een zelf-gehoste WordPress.org is het webhostingplan en de domeinnaam.

We raden Bluehost aan omdat ze kwaliteitsservices en alle essentiële tools bieden voor het bouwen van een blog op wordpres.org tegen zeer betaalbare prijzen.

HostingSprout.com begint ook zijn reis met Bluehost. Bovendien is Bluehost een van de aanbevolen hosts van WordPress. Met een gratis domeinnaam en een gratis SSL-certificaat is Bluehost een leuke deal om te pakken.

Als u de aangepaste domeinnaam gebruikt met uw gratis WordPress.com-blog, ga je gang en ontvang een hostingplan van Bluehost, want je hebt nog steeds webhosting nodig. In deze gids laten we u zien hoe u hetzelfde domein kunt behouden terwijl u migreert naar wordpress.org zonder de positie van de zoekmachine te verliezen.

Aan de andere kant, als je dat niet doet, ga je nergens anders heen omdat Bluehost een gratis domein aanbiedt samen met een hostingplan.

En houd natuurlijk uw WordPress.com-inloggegevens bij, want u hebt deze nog steeds nodig voor het exporteren van inhoud.

2. Installeer WordPress op een nieuw hostingplan

Dus na het kopen van een webhostingplan van Bluehost, zullen ze niet veel tijd nodig hebben om het voor u klaar te maken. Bluehost maakt WordPress-installatie moeiteloos.

Hun hosting wordt geleverd met een eenvoudige installatiewizard, waarbij je gewoon een thema, sitenaam, slogan hoeft te kiezen en alsjeblieft; zij zullen de WordPress automatisch installeren. Voorlopig kunt u elk thema selecteren, omdat u het later altijd kunt wijzigen.

Zodra u de installatie van WordPress met succes ziet, ziet u ook enkele installatiedetails, waaronder de website-URL, admin, gebruikersnaam en wachtwoord. Schrijf deze informatie op als je deze nodig hebt om in te loggen op het WordPress-dashboard.

Na het installeren en instellen van WordPress, is het nu tijd om de gegevens die u wilt migreren naar uw nieuwe WordPress-website te exporteren.

3. Exporteren van inhoud van WordPress.com

Ga je gang, log in op je WordPress.com en ga naar je dashboard voor blogbeheer.

U kunt eenvoudig ‘Yourdomain.wordpress.com/wp-admin’ typen om toegang te krijgen tot uw WordPress-dashboard.

Ga vanuit de zijbalk naar Hulpmiddelen > Exporteren.

export wordpress

WordPress biedt u vervolgens 2 manieren voor overdracht waarbij de ene methode gratis is terwijl de andere wordt betaald. Ga gratis en klik op “Start Export”.

wordpress gratis export

Vervolgens vragen ze je wat je wilt exporteren. Kies gewoon “Alle inhoud” en klik op de knop “Exportbestand downloaden”.

Als u de specifieke inhoud gaat exporteren, kunt u dat gerust selecteren, aangezien het migratieproces hetzelfde zal zijn, of u nu voor alle inhoud gaat of voor de selectieve.

XML-bestand downloaden

Het downloadt een XML in uw lokale computerstation, die al uw pagina’s, berichten, opmerkingen, categorieën, tags, media en alle andere aanpassingen bevat.

Voordat u naar de volgende stap gaat, moet u vermelden dat u soms, wanneer uw geëxporteerde bestand meer dan 2 MB groot is, het bestand mogelijk niet op een nieuwe hostserver kunt importeren. Dit is echter een zeer zeldzaam geval, maar als u een dergelijk probleem tegenkomt, maakt u zich geen zorgen, het is gemakkelijk te diagnosticeren.

Er zijn 2 manieren. Neem eerst contact op met uw hostingbedrijf; bijna elk goed hostingbedrijf biedt livechat om zijn gebruikers snel te helpen. En de tweede manier is om te gebruiken WXR-bestandssplitter, die het bestand opsplitst in beheersbare brokken, zodat u het gemakkelijk kunt uploaden.

Zoals we hierboven vermeldden, is dit een zeer zeldzaam geval, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.

4. Importeer uw inhoud naar een door uzelf gehoste WordPress-site

Om je oude inhoud van WordPress.com als eerste te importeren, moet je inloggen op je nieuwe webhost waar je je gloednieuwe wordpress.org hebt geïnstalleerd. Zoals we in stap 2 hebben beschreven, krijgt u een inlog-URL en andere inloggegevens voor de succesvolle installatie van WordPress.

Nadat je bent ingelogd op je nieuwe WordPress-dashboard, ga je naar hulpmiddelen > Importeren en klik vervolgens op “Installeer nu” links toont onder de WordPress, zoals hieronder weergegeven.

WordPress importeer plugin

Het installeert automatisch een plug-in genaamd “WordPress Importer”, een officieel ontwikkeld door WordPress. Als je het eenmaal ziet Voer Importer uit klik gewoon op de link die op dezelfde pagina verschijnt.

importeer link uitvoeren

Het brengt u naar een pagina waar u wordt gevraagd om een ​​XML-bestand te uploaden (het bestand dat u in stap 3 van WordPress.com hebt geëxporteerd).

importeer bestand naar wordpress

Dus ga je gang, klik op “Bestand kiezen” en zoek je WordPress.com XML-bestand op je computer.

Zodra u op de knop “Bestand uploaden en importeren” klikt, toont WordPress u enkele opties.

Ze vragen u of u hetzelfde auteursprofiel wilt toewijzen dat u op WordPress.com gebruikte of dat u een nieuw profiel wilt maken. Je kunt ook berichten toewijzen aan een bestaande auteur op je nieuwe WordPress-website.

Er is ook een optie om bestandsbijlagen te downloaden en te importeren. Zorg ervoor dat u dat vakje aanvinkt, zodat het alle mediabestanden bevat die u in uw berichten en pagina’s gebruikte. U moet dit vakje dus aanvinken.

invoegtoepassing die de auteur toewijst

5. Blogroll-links importeren

Als je Blogroll-links gebruikt, ben je je wellicht bewust van deze term. In eenvoudige woorden, Blogroll-links zijn echter de lijst met links die normaal gesproken in de zijbalk van uw website verschijnen. Dit zijn de links naar de andere blogs die mogelijk van je vrienden zijn. U kunt ook naar uw eigen sites linken.

Dus als je Blogroll-links gebruikt, volg dan deze stap; scrol anders gewoon naar beneden en sla deze stap over.

Blogroll-links hebben een OPML-indeling en u kunt het bestand opslaan in XML-indeling waarmee alle bestanden worden geëxporteerd en geïmporteerd.

Dus hoe kun je dat OPML-bestand vinden? Het is makkelijk. Als u een gratis subdomein gebruikt dat WordPress.com u heeft gegeven, typt u gewoon die subdomeinnaam in een webbrowser als deze

uwvrijheid.wordpress.com/wp-links-opml.php

Als u echter een aangepaste domeinnaam gebruikt met uw WordPress.com-blog, moet u de onderstaande URL typen op het tabblad van de webbrowser om toegang te krijgen tot het OPML-bestand.

uwdomein.com/wp-links-opml.php

Nadat u op de knop Enter hebt gedrukt, opent uw browser een OPML-bestand dat u moet opslaan. Klik gewoon met de rechtermuisknop op de pagina en gebruik “opslaan als” of gewoon Ctrl + S om het bestand op te slaan. Het slaat het bestand op in XML-indeling. De Mac-gebruiker kan het opslaan met Command + S.

Zodra u dat OPML-bestand eenmaal hebt opgeslagen, is de volgende stap om dat te exporteren naar uw zelf-gehoste WordPress. Er is standaard geen linkmanager in WordPress.org, dus u moet dit inschakelen door een plug-in te downloaden en te activeren.

Link manager is een van de uitstekende plug-ins die al jaren bestaat, ontwikkeld door WordPress. Na het activeren van de plug-in wordt het item “Links” toegevoegd aan het WordPress-dashboard.

blogroll-URL

Om de blogroll-links van uw WordPress.com te beheren, moet u ook een andere plug-in installeren. Ga gewoon naar Plug-ins > Nieuw toevoegen. Zoek naar de OPML-importeur installeren en vervolgens activeren.

Om het OPML-bestand te importeren, moet u nu opnieuw bezoeken Hulpmiddelen > Importeren. Klik vervolgens op “Run Importer”.

blogroll importeur

Zodra u erop klikt, ziet u een pagina waarin u wordt gevraagd uw OMPL-bestand te uploaden dat u eerder hebt opgeslagen. Klik op Bestand kiezen en zoek vervolgens uw OMPL-bestand. Klik daarna op de knop “OPML-bestand importeren”.

OPML-bestand importeren in wordpress

WordPress begint nu automatisch met het importeren van links en linkcategorieën uit het bestand dat je zojuist hebt geüpload. Zodra het proces is voltooid, ziet u een succesbericht.

6. Stel uw WordPress.com-blog in op Privézichtbaarheid

Het importeren van inhoud van WordPress.com naar WordPress.org wist niet de inhoud die u op uw oude WordPress.com-blog hebt gepubliceerd. En je wilt natuurlijk geen duplicatie van je berichten, pagina’s en categorieën enz.

Er zijn dus twee manieren om voor te gaan.

Een manier is als u uw WordPress.com-verkeer niet wilt omleiden naar uw nieuwe site, dan hoeft u alleen maar een eenvoudige stap te doen en dat is het oude blog instellen op Privé.

Log hiervoor in op uw WordPress.com-blogdashboard.

Ga vanuit de zijbalk naar Instellingen zet de blog Privacy op Privaat en vervolgens “Instellingen opslaan”. Alleen jij of de gebruiker die je goedkeurt, heeft nu toegang tot de oude WordPress.com-blog.

verander blog privacy naar privé

De andere manier is dat als je een tijdje schrijft en je blog bezoekers heeft, het niet verstandig is om ze op te hangen met je oude blog.

Verkeer krijgen op een nieuwe blog is niet eenvoudig; het kost tijd en veel inspanningen, dus waarom zou u uw oude bloggebruikers niet omleiden naar de nieuwe blog? Gelukkig kunt u, zonder de rangschikking van zoekmachines te beïnvloeden, uw oude gebruikers gemakkelijk omleiden naar de nieuwe blog door de volgende stap te volgen.

6. Leid uw WordPress.com-gebruikers om naar de WordPress.org-website

De omleiding zorgt ervoor dat u geen zoekmachinepositie verliest door de gebruiker automatisch om te leiden naar de nieuwe site die toegang heeft tot uw oude adres.

De standaardoplossing voor het omleiden van gebruikers naar een nieuwe locatie is om 301-headers te gebruiken zonder de ranking van zoekmachines te beïnvloeden. Maar de beperking hier is dat je voor het uitvoeren van een dergelijke taak het bestand.htaccess moet openen. Aangezien WordPress.com u echter geen toegang geeft tot .htaccess, kunt u deze methode niet gebruiken.

Helaas biedt WordPress.com alleen een betaalde Site Redirect-tool met een klein prijskaartje, namelijk slechts $ 13 / jaar.

Dus als u denkt dat uw oude WordPress.com genoeg verkeer heeft waarvoor het $ 13 / jaar waard is, moet u teruggaan naar uw WordPress.com-dashboard. Klik op “Instellingen” in de zijbalk en klik op de “omleiding”.

Vervolgens zullen ze je vragen om je domeinnaam in te voeren waar je je publiek naartoe wilt leiden. Klik na het typen van de domeinnaam op de knop “Go”.

betaalde site redirect van wordpress.com naar wordpress.org

Hierna wordt u gevraagd om de betalingsgegevens in te vullen om de aankoop te voltooien.

Gefeliciteerd, het is nu klaar; al uw gebruikers en zoekmachines zullen doorverwijzen naar een nieuw domein.

Als je een aangepast domein gebruikte met WordPress.com, dan is het bijna klaar. U hoeft alleen het DNS-record te wijzigen in uw nieuwe webhost en alles komt goed, inclusief de rangschikking van zoekmachines.

Aan de andere kant, als u van domein verandert, moet u de in-posts-URL’s wijzigen. U moet URL’s bijwerken die onderling zijn gekoppeld aan berichten. Dus ga je gang, volg de onderstaande stappen

 1. Ga naar je wordpress.org-dashboard.
 2. Installeer en activeer de Velvet Blues Update URL’s
 3. Ga naar Tools > URL’s updaten
 4. Geef uw oude en nieuwe URL op en kies welke URL moet worden bijgewerkt. En dat is alles.

Conclusie

Al met al is deze migratie van WordPress.com naar WordPress.org vrij eenvoudig. Alles wat je nodig hebt om de volgende stappen uit te voeren

 • Exporteer de XML met het WordPress.com-dashboard
 • Koop een nieuw domein en hostingplan. Installeer de WordPress op uw nieuwe hostingplan
 • Selecteer Tools nadat u WordPress op het WordPress-dashboard hebt geïnstalleerd > Exporteren. Zorg ervoor dat u het bijlagevak aanvinkt om mediabestanden te exporteren.
 • Dat is alles.

Ik hoop dat deze tutorial je zal helpen bij het migreren van je WordPress.com-website naar een zelf-gehoste blog. Als je meer hulp nodig hebt, aarzel dan niet om het in de comments te vragen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map