Hoe u een back-up maakt van uw volledige WordPress-website – Gids met foto’s

0

Back-up is een van de belangrijkste pijlers van een WordPress-site / blog. Stel dat er iets mis is met uw site en u de oorzaak niet kunt vinden of dat uw hele site kwetsbaar is geworden. Dan is de snelste en gemakkelijkste manier om de gemaakte back-up te herstellen. Het maken van een back-up van de WordPress-site is heel eenvoudig. De tijden zijn voorbij dat je alles handmatig moet doen. Nu hoef je alleen maar op een klik te klikken, en dat is alles.


Veel hostingproviders neem gratis back-upcreatie- en herstelservices op in de plannen, maar u moet hun beleid dubbel controleren. Net als bij InMotion kunt u de back-up slechts één keer per vier maanden herstellen. In het geval van SiteGround, ze maken maar 1 kopie en u moet een verzoek indienen wanneer u wilt herstellen. Dit zijn fantastische hostingproviders; we negeren hun services niet alleen vanwege de back-upbeperkingen.

De oplossing is dus om een ​​volledige siteback-up van je WordPress-site te maken door een eenvoudige plug-in te installeren waar je geen technische vaardigheden voor nodig hebt. Het is een supereenvoudige procedure om de back-up te maken via een plug-in. Updraftplus is de beste gratis en vertrouwde plug-in om uw werk op te slaan.

Hoe de WordPress-site / blog direct een back-up te maken – Updraftplus

Updraftplus

Updraftplus is de gratis plug-in waarmee u gratis een back-up kunt maken en meerdere externe locaties kunt ondersteunen waar u de back-upbestanden zoals Google Drive en Dropbox enz. Opslaat. U kunt de back-up maken van de hele WordPress-website of de geselecteerde bestanden zoals thema’s, database, plug-ins, etc. En als u wilt herstellen, kunt u ook kiezen welk bestand u wilt herstellen of de hele site.

Stappen om de back-up van de WordPress-site te maken:

 • Log in op uw WordPress-dashboard en navigeer naar “Plug-ins” gegeven in de zijbalk en klik vervolgens op ‘Nieuw toevoegen’.

hoe een nieuwe plug-in toe te voegen in WordPress

 • Zoek naar “updraftplus” en installeer de plug-in
 • Na het installeren van de plug-in, zal het je dat vragen “Activeren”.

installeren en activeren van updraftplus plugin

Nu moet je enkele noodzakelijke instellingen doen. Maak je geen zorgen Volg gewoon de onderstaande stappen

 • Beweeg uw muisaanwijzer in de zijbalk van het WordPress-dashboard over de “Instellingen” en klik vervolgens op de “UpdraftPlus-back-ups”.

hoe u de instellingen van updraftplus kunt openen

 1. Na het klikken komt het instellingenpaneel van de plug-in voor je te staan. Klik nu op de “Instellingen” Zie onderstaande afbeelding
 2. Op het tabblad Instellingen moet u de planning van bestanden en databases configureren, evenals het aantal exemplaren van de back-up. U kunt selecteren hoe lang de back-up moet worden gemaakt.
 3. Hier kunt u ook kiezen hoeveel exemplaren van elke back-up moeten worden bewaard. Hieronder kiezen we een wekelijks back-upschema en 2 kopieën van elke back-up.

wordpress site back-up schema

 • Daarna op het tabblad Instellingen is de volgende stap om de externe locatie op te geven waar u de back-upbestanden wilt opslaan. Hier in deze handleiding zullen we de procedure voor “dropbox” uitleggen. Omdat het super-duper gemakkelijk is en een beginner het gemakkelijk kan integreren. Selecteer gewoon “Dropbox” voor nu, en we configureren de instelling later. Bekijk hier de externe locatiekeuzes die beschikbaar zijn in de plug-in.

dropbox voor het opslaan van back-up

 1. Blader nu verder naar beneden en selecteer alle bestanden als u de back-up van uw hele WordPress-site wilt maken. U kunt ook een back-up maken van bepaalde zaken zoals thema’s, plug-ins en databases, enz.
 2. Vink ook het vakje E-mail aan om de rapporten met betrekking tot back-ups te ontvangen.
 3. Voer uw e-mailadres in waarop u de rapporten wilt ontvangen.
 4. Aan het einde raakte de “Wijzigingen opslaan”.

wordpress complete site backup instelling

Nadat u de wijzigingen nu hebt opgeslagen, moet u de externe locatie aan de plug-in koppelen. Hier leest u hoe u Dropbox verbindt om de back-upbestanden op te slaan en vervolgens die bestanden naar uw lokale schijf te downloaden als u dat wilt.

Hoe Dropbox te verbinden om back-upbestanden van WordPress-sites op te slaan met Updraftplus:

 • Klik op de link in de pop-up die direct na het opslaan van de wijzigingen wordt weergegeven of scrollt omhoog en klik op de link zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding of

link updraft met dropbox cloudopslag

 • Nadat je erop hebt geklikt, wordt de Dropbox-website geopend “Log in”. Als je het account niet hebt, maak dan een nieuwe aan.
 • Na het inloggen verschijnt er een bericht waarin om toegang wordt gevraagd. Klik nu “toestaan” en voltooi de installatie.
 • Wanneer u op “Installatie voltooien” klikt, keert het automatisch terug naar uw Updraftplus-paneel. Klik op de “Nu backuppen” om de back-up van de WordPress-site te maken. Normaal gesproken wordt automatisch een volledige back-up van de website gemaakt.
 • Als u een back-up wilt maken van enkele specifieke bestanden, klik dan op “Nu backuppen” in de “Huidige status” tabblad. Er verschijnt een vak om de bestanden te kiezen. Stel dat we de back-up van de database en plug-ins willen maken, vink dan alleen die vakjes aan. Zie hier de onderstaande afbeelding

Kies bestanden voor het aanpassen van de back-up van WordPress-sites

 • In de “Huidige status” tabblad van Updraftplus, kunt u de voortgang van de back-up zien. Dat is alles wat u met succes de back-up van de site hebt gemaakt.

Hoe WordPress-siteback-up op lokale schijf te bewaren

Als je de back-upbestanden op de harde schijf van je computer wilt opslaan, download je de map gewoon vanuit Dropbox. Het is altijd raadzaam om de bestanden op meerdere plaatsen op te slaan om meer veiligheid te garanderen.

 • Log in op je Dropbox-account
 • Selecteer de map en klik vervolgens op downloaden.

download WordPress site back-up naar uw lokale schijf

De back-upbestanden herstellen:

Wanneer de back-up is voltooid, is de inhoud van uw site vrijwel veilig. Als er iets mis is gegaan en uw site is vastgelopen, moet u deze onmiddellijk herstellen. Als u dat niet heeft gedaan, bestaat de kans dat u in die periode het aantal bezoekers verliest.

 • Klik voor restauratie op de “Bestaande back-ups” en klik vervolgens op de “Herstellen”.

hoe wordpress blog back-up te herstellen

 • Er verschijnt een vak om de bestanden te selecteren die u wilt herstellen. Vink gewoon alle vakjes aan als u alle dingen wilt herstellen.

Dus dit is hoe u een volledige back-up van de WordPress-website / blog kunt maken en hoe u deze kunt herstellen? Als u nog steeds problemen ondervindt bij het maken van de back-up van uw site, aarzel dan niet om hulp te vragen. Wij helpen u graag verder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map