Hoe CloudFlare gratis CDN in te stellen met uw WordPress-website

0

Bent u op zoek naar een definitieve handleiding voor het instellen van CloudFlare CDN voor uw WordPress-site?


Niemand houdt van een website met een trage laadsnelheid – niet de gebruiker of de zoekmachine. Er zijn echter heel veel dingen zoals afbeeldingen, database-optimalisaties en plug-ins enz. Die bijdragen aan het versnellen van de website. Als het gaat om snelheid en beveiliging, is een CDN de beste oplossing die u moet gebruiken.

De veel voorkomende misvatting onder nieuwkomers dat het opzetten van een CDN veel werk vereist, maar gelukkig integreert bijna elke webhost de CloudFlare CDN-optie in hun configuratiescherm dat u kunt instellen met hun installatiewizard. Bovendien zullen we in de tweede methode een meer handmatige manier delen en gebruiken waarmee je CloudFlare CDN kunt instellen, ongeacht welke webhost je gebruikt.

Wat is CloudFlare CDN en de voordelen ervan??

CDN is een korte vorm van een netwerk voor het leveren van inhoud. Er zijn veel CDN-services op de markt beschikbaar en CloudFlare is daar een van. Als u een gratis CDN-service zoekt, is CloudFlare de beste service om van te profiteren.

Het is een netwerk van servers over de hele wereld en wanneer iemand uw site bezoekt, levert het de gegevens in de cache van de dichtstbijzijnde locatie aan die gebruiker. Op deze manier hebben de gegevens minder tijd nodig om naar de gebruiker te reizen. Omdat het gebruik van een CDN uw sitegegevens op een wereldwijd netwerk van datacenters host in plaats van op een enkele server, zodat het de laadtijd van uw site aanzienlijk verbetert.

Een ander ding dat CloudFlare CDN opvalt, is dat ze een cloudgebaseerde website-firewall en proxyserver gebruiken, wat betekent dat het al het inkomende verkeer naar uw website controleert en dus het verdachte verkeer blokkeert. Het is een effectief systeem tegen DDos-aanvallen en kwaadaardig verkeer dat hen dwingt om de captcha handmatig in te voeren voordat ze op uw site terechtkomen.

Aangezien de CloudFlare CDN de kwaadaardige bots blokkeert door kwaadaardige IP’s te markeren, is een ander voordeel dat het u oplevert de vorm van het besparen van middelen. Uw serverbronnen zoals bandbreedte worden niet verspild aan dat nutteloze kwaadaardige verkeer.

Cloudflare gratis CDN is een uitstekende keuze voor blogs en kleine bedrijven. Als u echter een premium abonnement krijgt, krijgt u verbeterde prestaties die speciaal zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Hun betaalde plannen beginnen bij $ 20 / maand.

Zoals we al zeiden, is het gebruik van Cloudflare CDN met uw WordPress-website supereenvoudig. Hier in deze handleiding zullen we 2 methoden behandelen die aangeven hoe u Cloudflare kunt instellen via een webhost-configuratiescherm en een handmatige aanpak die met elke webhost zal werken. Dus als uw webhost om wat voor reden dan ook geen CloudFlare CDN heeft, kunt u CloudFlare eenvoudig met uw site gebruiken met behulp van een tweede benadering.

Dus laten we doorgaan met de gidsstappen voor het instellen van Cloudflare CDN en kijken hoe dit uw website beïnvloedt.

Hoe CloudFlare CDN in te stellen met uw WordPress-website

Aanpak 1: Cloudflare installeren via uw Hosting-configuratiescherm

 • Log allereerst in op uw hosting-configuratiescherm dat meestal cPanel is. Bluehost is een populaire webhosting en hun hostingplan wordt geleverd met cPanel. Log in op het cPanel Zoekt naar het “CloudFlare” -pictogram dat gewoonlijk aanwezig is onder het domeingedeelte.

bluehost cloudflare CDN

 • Om Setup Cloudflare in te stellen, moet u eerst een account aanmaken. Dus ga naar Cloudflare website klik op aanmelden. Maak je geen zorgen, het is een gratis account, je hoeft zelfs geen cent te betalen.
 • Voer uw werkende e-mailadres en wachtwoord in en klik vervolgens op de knop Account maken.
 • Ga nu terug naar je hosting cPanel. Klik op het CloudFlare-pictogram en voer de gegevens in die je hebt gebruikt tijdens het aanmelden.
 • U wordt dan omgeleid naar de Cloudflare-instellingenpagina. Klik gewoon op de link “activeren” naast uw domeinnaam.

Zoals Google zei, SSL geeft uw site een klein SEO-voordeel, dus nu gebruikt niet alleen e-commerce een SSL-certificaat, maar het wordt essentieel voor elke website. Het opvallende hier is dat het SSL-certificaat van je webhost niet compatibel is met het gratis Cloudflare-account. Het goede is echter dat Free CloudFlare ook wordt geleverd met een SSL-certificaat, dus je moet CloudFlare SSL kiezen.

Na het activeren van Cloudflare zorgt uw webhostingbedrijf voor de rest van de instellingen. U kunt op elk moment de CloudFlare-statistieken bekijken. Verder, als u wijzigingen wilt aanbrengen zoals caching-niveau, verkleining en beveiligingsinstellingen, enz., Kunt u dit rechtstreeks vanuit uw cPanel doen.

CloudFlare instellen met het SiteGround hosting-configuratiescherm

SiteGround is een andere bekende naam die voldoet aan de behoeften van een groot aantal mensen. Als u SiteGround gebruikt, een uitstekende webhost die we ten zeerste aanbevelen voor individuele blogs of voor zakelijke sites. Naast premiumtechnologieën zijn onze ondersteunende diensten het enige dat ons gemoedsrust geeft.

Eerder bood SiteGround cPanel hun hostingaccount, maar onlangs zijn ze gemigreerd naar een nieuw configuratiescherm.

Log in op uw SiteGround-configuratiescherm. Je vindt de Cloudflare onder het tabblad Snelheid. Klik op “Cloudflare” en vervolgens op de knop “INSTELLEN”.

siteground cloudflare setup

Er verschijnt een pop-up met een bericht of maak een nieuw account aan of verbind het bestaande account als je dat hebt. Als je dan niet gewoon een account aanmaakt, dan zie je dat CDN wordt geactiveerd. Zodra het voltooid is, zal het Cloudflare CDN actief zijn op uw WordPress-website.

Benadering 2: Handmatig Cloudflare instellen op uw WordPress-website

Deze optie is voor degenen als uw webhostingbedrijf geen 1-klik Cloudflare-installatie heeft. Met deze aanpak is het opzetten van Cloudflare ook eenvoudig, maar het omvat nog een paar stappen. Laten we beginnen

 • Om Cloudflare met uw website te verbinden, moet u een account aanmaken bij Cloudflare website.

cloudflare-aanmelding

 • Voer het e-mailadres en wachtwoord in om een ​​nieuw account aan te maken.

maak een account aan met cloudflare

 • Typ vervolgens gewoon uw website en daarna zullen ze u vragen een plan te kiezen. Ga gewoon met gratis en klik.

website toevoegen aan cloudflare

 • Vervolgens wordt u gevraagd een plan te selecteren. Voor de tutorial kiezen we hier een gratis plan. En klik vervolgens op de knop ‘Plan bevestigen’.

selectie van cloudflare-plannen

 • Daarna begint Cloudflare met automatisch scannen en krijgt u een lijst met DNS-instellingen te zien die u moet verifiëren. Maak je geen zorgen, het is eenvoudig. Als de proxystatus naast het DNS-record een oranje cloudpictogram toont, betekent dit dat het DNS-record is ingeschakeld met Cloudflare. En als het cloudpictogram grijs is, betekent dit dat DNS-records niet via Cloudflare worden doorgegeven.

Hier hoef je meestal niets te veranderen. Zorg ervoor dat het is ingeschakeld voor uw domein (oranje cloudpictogram) en gedeactiveerd voor andere dingen zoals ftp, mail, enz. (Grijs cloudpictogram).

verifieer DNS om cloudflare in te schakelen

 • Nadat u het DNS-record hebt geverifieerd, klikt u op de knop “Doorgaan”.
 • Vervolgens is de laatste stap waarin Cloudflare je vraagt ​​om je naamservers bij te werken. Ze bieden u Cloudflare-naamservers. U moet deze naamservers in de instellingen van uw domeinregistreerder plakken (waar u uw domeinnaam koopt, al dan niet het bedrijf waar u een hostingaccount aanschaft.)

Opmerking: na het wijzigen van naamservers duurt het maximaal 24 uur om deze via internet te verspreiden. Tijdens dit is er een kans dat uw site voor sommige gebruikers niet toegankelijk is, maar meestal werkt het prima.

Voor het wijzigen van naamservers moet u inloggen op het account waar u het domein heeft geregistreerd. Hier nemen we het voorbeeld van NameCheap.

 • Dus als u ook een domein met NameCheap heeft, log dan in op uw account.
 • Ga naar het tabblad “Domain List”. Daar ziet u het gedeelte “NAMESERVERS”. Zorg ervoor dat u selecteert Aangepaste DNS en plak vervolgens de naamservers van Cloudflare.

naamservers wijzigen in namecheap

 • Ga na het wijzigen van de naamservers terug naar uw Cloudflare-account. Ga naar de sectie “Overzicht” daar vindt u de Controleer het nu opnieuw Dit zal een directe naamservercontrole uitvoeren.

Cloudflare-plug-in instellen in uw WordPress

Cloudflare heeft een officiële plug-in ontworpen die gemakkelijke toegang biedt tot Cloudflare-functies. Door deze plug-in te gebruiken, kunt u snel de cache wissen, webapplicatieregels instellen en meer. Het betekent dus dat u niet hoeft in te loggen bij Cloudflare, omdat de plug-in u de mogelijkheid biedt om Cloudflare-functies rechtstreeks vanuit het WordPress-dashboard te beheren.

Dus ga je gang installeren en activeren Cloudflare inpluggen.

Na activering verschijnt de Cloudflare in uw WordPress-dashboard Instellingen >> Cloudflare.

Zodra u klikt, krijgt u een pagina te zien met de vraag “Maak uw gratis account aan” of Meld u aan als u al een account heeft. Klik gewoon op inloggen.

Vervolgens vragen ze je om de e-mail en API-sleutel in te voeren.

Je vindt de API op de Cloudflare-website in je accountgebied. U moet de Global API Key kopiëren.

cloudflare API-sleutel

Zodra u op “Bekijken” klikt, verschijnt er een pop-up waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren. Na het invoeren van het wachtwoord presenteren ze een API-sleutel.

API sleutel

Ga nu terug naar het WordPress-dashboard en voer het e-mailadres en de API-sleutel in.

 • Daarna verschijnt de Cloudflare-instellingenpagina. Om de Cloudflare 1-klik optimalisatie voor WordPress in te schakelen, klikt u op de knop “Toepassen”.
 • We raden aan om “Automatisch cachebeheer” in te schakelen. Hierdoor kan Cloudflare automatisch de oude cacheversie van uw site verwijderen wanneer u uw site bijwerkt.
 • In het instellingenmenu zijn er enkele handige opties om te configureren zoals je wilt.
 • De “Analytics” bevat informatie zoals hoeveel bedreigingen worden geblokkeerd door Cloudflare, opgeslagen bandbreedte en bezoekers, enz.

Enkele cruciale instellingen waar u naar moet kijken:

Automatische HTTPS

Als u Cloudflare voornamelijk gaat gebruiken omwille van het SSL-certificaat, is deze optie voor u. Als u dit gebruikt, worden alle http: // -links geconverteerd naar https: //

Altijd online

Dit is een van de coole functies van Cloudflare. Als u deze optie inschakelt, wordt uw bezoekers een gecachte versie van uw website aangeboden wanneer uw hostingserver uitvalt. Het wordt dus aanbevolen om dit AAN te zetten.

Onder aanvalsmodus

Schakel deze modus alleen in als uw site wordt aangevallen. Door deze modus in te schakelen, krijgt elke bezoeker ongeveer 5 seconden een interstitial-pagina te zien. U moet deze functie gebruiken terwijl uw website onder een DDoS-aanval staat.

Ontwikkelmodus

Deze optie wordt gegeven onder de instellingenpagina. Als u zich op de Cloudflare-website bevindt, kunt u deze optie onder de Caching-pagina in- of uitschakelen. Wanneer u deze modus inschakelt, betekent dit dat u de Cloudflare-cache wilt omzeilen, zodat u de wijzigingen in realtime kunt zien. U moet deze opties gebruiken wanneer u enkele ontwerpwijzigingen of ontwikkelingswerkzaamheden aanbrengt.

Beveiligings niveau

Standaard is deze instelling meestal op gemiddeld niveau. Dus wat betekent het? De Cloudflare zal een captcha weergeven aan bezoekers van de meeste bedreigende bezoekers en bezoekers van matige bedreigingen. Cloudflare is in dit opzicht te voorzichtig.

Dus het op een gemiddeld niveau houden is misschien niet goed voor u. Zoals wanneer de mensen uw site bezoeken en ze een captcha zien als ze misschien vervelend zijn om het elke keer dat ze uw site bezoeken op te lossen. We raden u daarom aan deze op een laag niveau te houden.

Conclusie

Dus als u op zoek bent naar een pakket dat uw site veiliger en sneller zal maken, is Cloudflare een uitstekende zaak om te gebruiken. En het verrassende is dat de gratis versie erg handig is om het verschil te maken. Dus als u de bandbreedte van uw precisie wilt besparen of vaak onder aanvallen staat, raden we u aan om Cloudflare te gebruiken.

Bovendien wil iedereen hoog scoren in de resultaten van zoekmachines. Google geeft een klein voordeel aan websites die SSL Cloudflare gebruiken om het u mogelijk te maken, zelfs zonder een cent te investeren.

We hopen dat deze gids je helpt bij het opzetten van Cloudflare. We proberen alles in eenvoudige woorden uit te leggen, maar als je nog steeds verwarring hebt, kun je ons dat vragen door hieronder een opmerking te plaatsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map