Kuinka siirtää blogiisi WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivustoon

0

Haluatko siirtää WordPress.com-blogin WordPress.org-sivustoon?


Jos olet kuin monet muut ihmiset, jotka aloittavat blogin luomisen ilmaisilla WordPress.com-palveluilla ja haluat nyt siirtyä joustavampaan wordpress.org-alustaan, tämä on täydellinen opas sinulle.

Se on hyvä siirto, koska saat todellisen kokemuksen WordPress-pohjaisesta verkkosivustosta sijoittamatta edes penniäkään.

Joten jos olet viettänyt paljon aikaa WordPress-blogin hallintaan, kuten luokkien, typografian, teeman mukauttamisen järjestämiseen ja hyödyllisen sisällön luomiseen lukijoille.

Nyt blogisi alkaa saada liikennettä ja huomaat, että on aika siirtää blogiisi WordPress.com-sivustosta. Tietenkin se on ilmainen, mutta jos olet tosissasi, huomaat, että monet asiat rajoittavat kasvuasi.

Vaikka kyseessä ei ole pian, huomaat, että WordPress.com tarjoaa epäilemättä loistavan tilaisuuden tutustua tähän hämmästyttävään alustaan ​​ilman kustannuksia. Mutta ilmainen WordPress.com ei tarjoa niin paljon hallintaa kuin itsensä isännöinti.

Esimerkiksi itse isännöidussa WordPressissä voit käyttää erilaisia ​​mainosohjelmia, asentaa minkä tahansa kolmannen osapuolen laajennuksen ja asentaa valitsemiasi teemoja ilman rajoituksia.

Joten jos olet valmis vaihtamaan sivustosi ilman mitään menetyssisältöä, noudata tätä vaihe vaiheelta -opasta, osoitamme sinulle oikean ja helpon tavan siirtyä WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivulle.

Kuinka siirtää blogiisi / sivustosi WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivustoon

Tässä on luettelo vaiheista, jotka aiomme kattaa tässä oppaassa

 • Osta web-hosting-suunnitelma
 • Asenna WordPress uuteen isännöintiin
 • Vie sisältöä WordPress.com-sivustosta
 • Blogroll-linkkien tuominen
 • Aseta WordPress.com-blogiisi Yksityinen

1. Osta web-hosting-suunnitelma

Aivan ensimmäinen asia, mitä tarvitset itse isännöimään WordPress.orgiin, on web-hosting-suunnitelma ja verkkotunnus.

Suosittelemme Bluehostia, koska ne tarjoavat laadukkaita palveluita ja kaikkia välttämättömiä työkaluja blogin luomiseen Wordpres.org-sivustolle erittäin edulliseen hintaan.

HostingSprout.com aloittaa myös matkansa Bluehostilla. Lisäksi Bluehost on yksi WordPressin suosittelemista isännöimistä. Ilmaisella verkkotunnuksella ja ilmaisella SSL-sertifikaatilla Bluehost on mukava kauppa.

Jos käytät mukautettua verkkotunnusta ilmaisen WordPress.com-blogin kanssa, siirry eteenpäin, hanki isännöintisuunnitelma Bluehostilta, koska tarvitset silti web-hosting-palvelua. Tässä oppaassa näytämme, kuinka voit pitää saman verkkotunnuksen siirtyessäsi WordPress.orgiin menettämättä hakukoneiden sijoitusta.

Toisaalta, jos et, niin et mene muualle, koska Bluehost tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen ja isännöintisuunnitelman.

Ja tietysti, pidä WordPress.com-käyttäjätiedot mukanasi, koska tarvitset sitä edelleen sisällön viemiseen.

2. Asenna WordPress uuteen isännöintisuunnitelmaan

Joten ostettuaan webhosting-suunnitelman Bluehostilta he eivät vie paljon aikaa valmistellakseen sitä sinulle. Bluehost tekee WordPress-asennuksesta vaivatonta.

Heidän isännöintinsä mukana tulee yksinkertainen ohjattu asennustoiminto, jossa sinun tarvitsee vain valita teema, sivuston nimi, otsikkolinja ja sinne menetkin. he asentavat WordPressin automaattisesti. Toistaiseksi voit valita minkä tahansa teeman, koska voit aina muuttaa sitä myöhemmin.

Kun WordPressin asennus onnistui, näet myös joitain asennustietoja, jotka sisältävät verkkosivun URL-osoitteen, järjestelmänvalvojan, käyttäjänimen ja salasanan. Kirjoita nämä tiedot muistiin tarvittaessa kirjautuaksesi sisään WordPress-hallintapaneeliin.

Kun olet asentanut ja määrittänyt WordPressin, nyt on aika viedä siirrettävät tiedot uuteen WordPress-verkkosivustoosi.

3. Vie sisältöä WordPress.com-sivustosta

Mene eteenpäin, kirjaudu WordPress.com-sivustoosi ja siirry bloginhallinnan kojelautaan.

Voit kirjoittaa vain Verkkotunnuksesi.wordpress.com/wp-admin päästäksesi WordPress-hallintapaneeliin.

Siirry sivupalkista kohtaan Työkalut > Viedä.

viedä WordPress

WordPress tarjoaa sitten 2 tapaa siirtää, kun yksi menetelmä on ilmainen, kun taas toinen maksetaan. Mene ilmaiseksi ja napsauta ”Aloita vienti”.

WordPress ilmainen vienti

Seuraavaksi he kysyvät, mitä haluat viedä. Valitse vain “Kaikki sisältö” ja napsauta “Lataa vientitiedosto” -painiketta.

Jos aiot viedä tietyn sisällön, valitse se vapaasti, koska siirtoprosessi on sama riippumatta siitä, siirrytkö kaikkiin sisältöihin tai valikoivaan.

Lataa XML-tiedosto

Se lataa XML-tiedoston paikalliseen tietokoneeseesi, joka sisältää kaikki sivut, viestit, kommentit, luokat, tunnisteet, media ja kaikki muut mukautukset.

Ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen, on syytä mainita, että jos vietämäsi tiedosto on yli 2 Mt tiedoston kokoa, et ehkä voi tuoda tiedostoa uudelle isännöintipalvelimelle. Tämä on kuitenkin erittäin harvinainen tapaus, mutta jos kohtaat tällaisen ongelman, älä huoli, se on helppo diagnosoida.

On 2 tapaa. Ensimmäinen tapa on vain ottaa yhteyttä hosting-yritykseesi; melkein jokainen hyvä hosting-yritys tarjoaa live-chatia käyttäjien auttamiseksi nopeasti. Ja toinen tapa on käyttää WXR-tiedostojakaja, joka jakaa tiedoston hallittavissa palasina, jotta voit lähettää sen helposti.

Kuten edellä mainitsimme, kyseessä on hyvin harvinainen tapa, joten ei tarvitse huolehtia.

4. Tuo sisältö itse isännöimään WordPress-sivustoon

Jos haluat ensin tuoda vanhaa sisältöä WordPress.com-sivustosta, sinun on kirjauduttava sisään uuteen Web-isäntään, johon olet asentanut upouusi wordpress.org. Kuten vaiheessa 2 on kuvattu, saat sisäänkirjautumis-URL-osoitteen ja muut kirjautumistiedot WordPressin onnistuneesta asennuksesta.

Kun olet kirjautunut uuteen WordPress-hallintapaneeliin, mene Työkalut > Tuonti Napsauta sitten WordPressin alla olevaa ”Asenna nyt” -linkkiä, kuten alla.

Wordpress-maahantuojan laajennus

Se asentaa automaattisesti WordPress Importer -nimisen laajennuksen, joka on WordPressin kehittämä virkamies. Kun näet Suorita maahantuoja Napsauta vain linkkiä, joka näkyy samalla sivulla.

suorita tuojalinkki

Se vie sivulle, jolla sinua pyydetään lähettämään XML-tiedosto (tiedosto, jonka vietit WordPress.com-palvelusta vaiheessa 3).

Tuo tiedosto WordPressiin

Joten mene eteenpäin, napsauta “Valitse tiedosto” ja etsi WordPress.com XML-tiedosto tietokoneeltasi.

Kun napsautat “Lataa tiedosto ja tuo” -painiketta, WordPress näyttää sinulle joitain vaihtoehtoja.

He kysyvät, haluatko määrittää saman kirjailijaprofiilin, jota käytit WordPress.com-sivustossa, vai haluatko luoda uuden. Voit myös määrittää viestejä jo olemassa olevalle kirjoittajalle uudessa WordPress-verkkosivustossasi.

Voit myös ladata ja tuoda liitetiedostoja. Varmista, että valitset kyseisen ruudun, jotta se tuo kaikki mediatiedostot, joita käytit viesteissäsi ja sivuillasi. Joten sinun on valittava tämä ruutu.

maahantuojan laajennus, joka määrittää kirjoittajan

5. Blogroll-linkkien tuominen

Jos käytät Blogroll-linkkejä, saatat olla tietoinen tästä termistä. Yksinkertaisin sanoin Blogroll-linkit ovat kuitenkin linkkiluettelo, joka yleensä näkyy verkkosivustosi sivupalkissa. Nämä ovat linkit muihin blogeihin, jotka saattavat kuulua ystävillesi. Voit myös linkittää omille sivustoillesi.

Joten jos käytät Blogroll-linkkejä, noudata tätä vaihetta; muuten vieritä vain alas ja ohita tämä vaihe.

Blogroll-linkit ovat OPML-muodossa, ja voit tallentaa sen tiedoston XML-muodossa, joka vie ja tuo kaikki tiedostot.

Joten miten löydät kyseisen OPML-tiedoston? Se on yksinkertaista. Jos käytät ilmaista aliverkkotunnusta, jonka WordPress.com tarjosi sinulle, kirjoita vain kyseinen aliverkkotunnuksen nimi verkkoselaimeen näin

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Jos kuitenkin käytät muokattua verkkotunnuksen nimeä WordPress.com-blogissa, sinun on kirjoitettava alla oleva URL-osoite selaimen välilehteen, jotta pääset OPML-tiedostoon.

yourdomain.com/wp-links-opml.php

Kun olet painanut Enter-painiketta, selaimesi avaa OPML-tiedoston, joka sinun on tallennettava. Napsauta hiiren kakkospainikkeella sivua ja käytä tiedostoa “Tallenna nimellä” tai yksinkertaisesti Ctrl + S tallentaaksesi tiedoston. Se tallentaa tiedoston XML-muodossa. Mac-käyttäjä voi tallentaa sen Command + S: n avulla.

Kun olet tallentanut kyseisen OPML-tiedoston, seuraava askel on viedä se itse isännöimällesi WordPress-tiedostolle. WordPress.org-sivustossa ei ole oletuksena linkkihallintaa, joten sinun on otettava se käyttöön lataamalla ja aktivoimalla laajennus.

Link manager on yksi erinomaisista plugineista, joita WordPress on kehittänyt jo vuosien ajan. Laajennuksen aktivoinnin jälkeen ”Linkit” -kohta lisätään WordPress-hallintapaneeliin.

blogroll URL

WordPress.com-sivuston blogroll-linkkien hallintaan sinun on asennettava myös toinen laajennus. Joko joko mene liitännäiset > Lisää uusi. Etsi OPML-tuoja asenna ja aktivoi se sitten.

Nyt sinun täytyy käydä uudelleen, jotta voit tuoda tiedoston OPML-tiedoston Työkalut > Tuonti. Napsauta sitten Suorita maahantuoja.

blogroll tuoja

Heti kun napsautat sitä, näet sivun, jossa sinua pyydetään lähettämään aiemmin tallentamasi OMPL-tiedostosi. Napsauta Valitse tiedosto ja etsi sitten OMPL-tiedostosi. Paina sen jälkeen “Tuo OPML-tiedosto” -painiketta.

Tuo OPML-tiedosto WordPressissä

WordPress alkaa nyt tuoda linkkejä ja linkkiluokkia juuri lataamastasi tiedostosta. Kun prosessi on suoritettu, näet menestysviestin.

6. Aseta WordPress.com-blogiisi Yksityinen näkyvyys

Sisällön tuominen WordPress.com-sivustosta WordPress.org ei poista sisältöä, jonka julkaisit vanhassa WordPress.com-blogissasi. Ja tietysti, et halua kopioida viestejäsi, sivujasi ja luokkiasi jne.

Joten on olemassa kaksi tapaa edetä.

Yksi tapa on, jos et halua ohjata WordPress.com-liikennettä uudelle sivustollesi, sinun on vain tehtävä yksinkertainen vaihe ja vanhan blogin asettaminen yksityiseksi.

Kirjaudu sisään tätä varten WordPress.com-blogin kojelautaan.

Siirry sivupalkista kohtaan asetukset aseta blogin yksityisyyden arvoksi yksityinen ja sitten ”Tallenna asetukset”. Nyt vain sinä tai hyväksymäsi käyttäjä voi käyttää vanhaa WordPress.com-blogia.

muuta blogin yksityisyys yksityiseksi

Toinen tapa on, että jos kirjoitat jonkin aikaa ja blogiisi on vierailijoita, niin ei olisi viisasta ripustaa heitä vanhaan blogiisi.

Liikenteen saaminen uudelta blogeilta ei ole helppoa; vie aikaa ja paljon työtä, joten miksi et ohjaa vanhoja blogin käyttäjiä uuteen blogiin. Onneksi muuttamatta vanhoja käyttäjiäsi uuteen blogiin seuraamalla seuraavaa vaihetta vaikuttamatta hakukoneiden sijoituksiin.

6. Ohjaa WordPress.com-käyttäjät WordPress.org-verkkosivustoon

Uudelleenohjaus varmistaa, että et menetä yhtään hakukoneiden sijoitusta ohjaamalla käyttäjän automaattisesti uuteen sivustoon kuka tahansa käyttää vanhaa osoitettasi.

Vakioratkaisu käyttäjien ohjaamiseen uuteen sijaintiin on käyttää 301 otsikkoa vaikuttamatta hakukoneiden sijoitukseen. Mutta tässä rajoitus, että tällaisen tehtävän suorittamiseksi sinun on käytettävä access.htaccess-tiedostoa. Koska WordPress.com ei kuitenkaan anna sinulle pääsyä .htaccess-tiedostoon, et voi käyttää tätä menetelmää.

Valitettavasti WordPress.com tarjoaa vain maksetun sivuston uudelleenohjaustyökalun, jolla on pieni hintalappu eli vain 13 dollaria vuodessa.

Joten jos luulet vanhalla WordPress.com-sivustollasi olevan tarpeeksi liikennettä, josta on syytä maksaa 13 dollaria / vuosi, sinun on palattava takaisin WordPress.com-hallintapaneeliin. Napsauta sivupalkissa Asetukset ja napsauta sitten uudelleenohjausta.

Seuraavaksi he pyytävät sinua antamaan verkkotunnuksesi nimen mihin haluat ohjata yleisösi. Kun olet kirjoittanut verkkotunnuksen nimen, napsauta “Go” -painiketta.

maksettu sivuston uudelleenohjaus wordpress.com-sivustosta wordpress.org-sivulle

Tämän jälkeen sinua pyydetään täyttämään maksutiedot oston suorittamiseksi.

Onnittelut, se on tehty nyt; kaikki käyttäjät ja hakukoneet ohjaavat uuteen verkkotunnukseen.

Jos käytit mukautettua verkkotunnusta WordPress.com-sivuston kanssa, se on melkein valmis. Sinun on vain vaihdettava DNS-tietue uudelle verkkoisäntällesi, ja kaikki on hyvin, myös hakukoneiden sijoitukset.

Toisaalta, jos muutat verkkotunnusta, sinun on vaihdettava viestien sisäisiä URL-osoitteita. Sinun on päivitettävä viesteihin linkitetyt URL-osoitteet. Joten mene eteenpäin seuraavien vaiheiden mukaisesti

 1. Siirry wordpress.org-hallintapaneeliin.
 2. Asenna ja aktivoi Velvet Blues -päivitys-URL-osoitteet
 3. Siirry kohtaan Työkalut > Päivitä URL-osoitteet
 4. Anna vanha ja uusi URL-osoite ja valitse, mikä URL-osoite päivitetään. Ja siinä kaikki.

johtopäätös

Kaiken kaikkiaan tämä siirtyminen WordPress.comista WordPress.org on melko yksinkertainen. Kaikki mitä sinun täytyy tehdä seuraavissa vaiheissa

 • Vie XML WordPress.com-hallintapaneelilla
 • Hanki uusi verkkotunnus ja hosting-suunnitelma. Asenna WordPress uuteen isännöintisuunnitelmaan
 • Kun olet asentanut WordPressin WordPress-hallintapaneeliin, valitse Työkalut > Viedä. Muista tarkistaa liiteruutu viedäksesi mediatiedostoja.
 • Siinä kaikki.

Toivon, että tämä opetusohjelma auttaa sinua siirtämään WordPress.com-verkkosivustosi itse isännöimään blogiin. Jos tarvitset lisäapua, älä epäröi kysyä kommenttiosassa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map