Sites zoals Fiverr (voor freelancers en huurders)

Fiverr is een site waarmee freelancers hun diensten op de markt kunnen brengen. De afgelopen jaren is er een enorme groei geweest in de freelancersector. Nieuwe bedrijfsmodellen en kansen hebben de gig-economie doen ontstaan.


Door deze groei hebben zowel freelancers als ondernemers die op zoek zijn naar diensten nu veel meer keuze. Maar keuze betekent dat er beslissingen moeten worden genomen. Of u nu een freelancer bent van iemand die op zoek is naar services – voor welk platform moet u kiezen?

Wat is Fiverr en hoe werkt het??

Fiverr homepageFiverr Homepage (Bezoek hier)

Fiverr.com is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste markten voor digitale diensten. Het verbindt kopers en verkopers voor alles, van coderen tot kunst. Verkopers hebben verschillende vaardigheden en expertiseniveaus.

Freelancers die het Fiverr-platform gebruiken, kunnen bijna alles bieden wat je maar kunt bedenken, zolang het maar via internet te leveren is. Hun portefeuilles, vermelde prijzen en recensies van voormalige klanten helpen ze te verkopen aan nieuwe.

Hier aanmelden is gratis, maar u moet zich wel bij hen registreren om naar banen te zoeken of hun freelancers in te schakelen. De site is gerangschikt op werkcategorieën en u kunt er doorheen bladeren als een online catalogus.

Voor verkopers (freelancers)

Als u uw services op Fiverr wilt vermelden, zorg er dan voor dat uw verkopersprofiel compleet is. Een goed geschreven optreden voor een optreden dat uw diensten duidelijk beschrijft, kan u niet alleen helpen het optreden te verkopen, maar ook mogelijke geschillen voorkomen.

Een goede beoordeling krijgen na uw geleverde diensten is een pluspunt, omdat dit zichtbaar is in uw profiel. Fiverr betaalt snel voor voltooide optredens, maar neemt een deel van uw vergoeding in beslag. Zorg ervoor dat u daar rekening mee houdt bij het vermelden van uw prijzen. Het platform betaalt u 80% (wat betekent Fiverr neemt 20% korting) waar je optreden voor verkoopt.

Voordelen zijn onder meer:

 • Gratis vermelding voor uw diensten
 • Bieden op banen is niet nodig
 • Tips bovenop de prijzen van optredens

Voor kopers (huurders)

Met tienduizenden optredens op Fiverr is het echt een kopersmarkt. Ze hebben ook een zeer breed scala aan optredens, dus je kunt hier bijna alles vinden. De prijzen zijn transparant en wat u ziet, is in feite wat u betaalt zonder verborgen kosten.

Dingen om op te letten:

 • Goedkope optredens kunnen kosten met zich meebrengen
 • Populaire optredens kunnen gekke lange deadlines hebben
 • Af en toe een oplichterij

5 Fiverr-alternatieven voor freelancers en huurders

Maar zoals ik eerder al zei, betekent de gig-economie nog meer keuze. Freelancen begint en eindigt niet bij Fiverr, er zijn talloze Fiverr-alternatieven in de buurt. Hier zijn de 5 sites zoals Fiverr om te overwegen:

1. Opwerken

Upwork - alternatief voor FiverrUpwork Homepagina

Upwork is een vergelijkbare markt als Fiverr, maar is meer gericht op sommige velden. Hier vindt u aanbiedingen zoals grafisch ontwerp, literatuur en webontwikkeling. Op dezelfde manier biedt deze site professionals die op zoek zijn naar extra werk de middelen om projecten te vinden, te communiceren met potentiële klanten en een veilige manier om betaald te worden.

Uw profiel dient hetzelfde doel als een algemeen portfolio voor toekomstige werkgevers, dus het is essentieel dat u er een bouwt die geschikt is. Maak vooral reclame voor jezelf en je werk.

Hoe werkt upwork?

Vul de functiecategorie in die je wilt laten passen en vermeld welke vaardigheden je hebt en hoe goed je bent. Het is ook belangrijk dat uw werk zo goed mogelijk wordt gedaan, want als u geen opdrachten kunt uitvoeren, kan uw account mogelijk worden gesloten.

Houd er echter rekening mee dat hier een aantal hoge kosten verbonden zijn aan banen. Upwork brengt ongeveer 25% van uw kosten in rekening en overtreft dat met een verwerkingskosten van 2,75% + btw + FX-tarieven. Met andere woorden, het is misschien moeilijk om hier de kost te verdienen door die opdrachten.

Als u meer wilt weten, volgt hier de onderlinge vergelijking tussen Upwork en Fiverr.

De voordelen van upwork in plaats van Fiverr

Voor freelancer:

 • Gratis lidmaatschap
 • Vooruitzichten voor bijverdiensten
 • Betaal minder commissies voor langetermijnklanten

Voor huurder:

 • Effectief zoeken en beoordelingen
 • Geïntegreerde tools voor samenwerking
 • Eerlijke facturen

2. Toptal

ToptalToptal Homepagina

Toptal is een exclusief netwerk van top freelance softwareontwikkelaars, ontwerpers, financiële experts, productmanagers ter wereld. Topbedrijven huren Toptal freelancers in als hun ideale optie voor veel belangrijke projecten.

Ga gewoon naar hun website en klik op “Huur toptalent in” en meld u aan met uw gegevens om aan de slag te gaan. Wanneer u uw vaardigheden en diensten toevoegt, beoordeelt het Toptal-team uw functieprofiel en koppelt u vervolgens aan de beste kandidaten. Nadat je review is gedaan, kun je aan de slag.

Hoe verdient Toptal geld?

Toptal verdient geld door diegenen in rekening te brengen die freelancers willen inschakelen. Freelancers betalen zelf niets aan de dienst. Het bedrag dat u in rekening brengt, is precies wat u krijgt (mogelijk minder kosten voor overboekingen).

Klanten betalen een uurtarief dat ongeveer het dubbele is van wat freelancers vragen. Dit kan behoorlijk hoge rekeningen opleveren, afhankelijk van de kosten. Als freelancers bijvoorbeeld $ 20 per uur vragen, betalen huurders $ 40 per uur.

De voordelen van Toptal in plaats van Fiverr

Voor freelancer:

 • Jobprofilering op maat
 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Werk voor een wereldwijd publiek

Voor huurder:

 • Pool met beperkte vaardigheden
 • Over het algemeen duurdere freelancers

3. Freelancer.com

Freelancer.comFreelancer.com homepage

Freelancer.com is een crowdsourcing-marktplaatswebsite die miljoenen bedrijven heeft geholpen freelancers te vinden. Als je kwalitatief hoogstaand werk wilt binnen een redelijk budget (voor zowel kopers als verkopers) dan is Freelancer.com iets voor jou.

Wat biedt Freelancer.com?

De website biedt een breed scala aan vacatures, zoals copywriting-projecten tot webdesign en meer. Freelancers, ga aan de slag door je eigen profielen te maken. Maak een lijst van uw vaardigheden en expertise en deel uw ervaringen met het grote publiek. Zoek vervolgens banen die het beste bij uw vaardigheden en expertise passen. Schrijf uw beste bod, word beloond en verdien.

De voordelen van Freelancer.com in plaats van Fiverr

Voor freelancer:

 • Talloze projecten beschikbaar
 • Real-time interactie met klanten
 • Goedkoop abonnement

Voor huurder:

 • Responsieve technische ondersteuning
 • Gemakkelijke interactie met freelancers

4. PeoplePerHour

Mensen per uurPeoplePerHour-startpagina

PeoplePerHour is een andere webgebaseerde freelance arbeidsmarkt die zakelijke behoeften koppelt aan talenten. Het is een ideaal platform voor kleine bedrijven en particulieren. Hoewel het platform u ter plaatse een wereldwijde talentenpool biedt, helpt het u ook om lokale talenten te prioriteren volgens uw specificaties.

Hoe werkt PeoplePerHour?

Dit platform biedt ook budgetflexibiliteit, zodat u een vaste prijs of een tarief per uur kunt instellen, afgestemd op uw wensen en behoeften.

De voordelen van PeoplePerHour in plaats van Fiverr

Voor freelancer:

 • Veilige betaalmethoden
 • Gemakkelijke interactie met klanten
 • Deel bestanden en documenten

Voor huurder:

 • Makkelijk om talent te vinden
 • Veel gekwalificeerde kandidaten
 • Makkelijk te gebruiken interface

5. Guru.com

Guru.comGuru.com homepage

Guru.com is een platform voor freelancers en werkgevers om samen te werken aan projecten. Met een wereldwijd bereik heeft een werkgever toegang tot een breed scala aan portfolio’s uit een uitgebreide pool van kandidaten. Dit kan allemaal worden gedaan met behulp van een eenvoudig dashboard en een overzichtelijke interface, waardoor het gemakkelijker wordt voor zowel freelancers als werkgevers.

Wat biedt Guru.com?

Guru biedt banen aan vanuit programmeren & ontwikkeling tot schrijven & vertaal diensten. Het werkterrein biedt ook veel verschillende vaardigheden, van juridische diensten tot engineering en architectuur. Schrijf u gratis in, plaats vacatures en ontvang offertes.

De voordelen van Guru.com in plaats van Fiverr

Voor freelancer:

 • Goed ondersteuningsteam
 • Eenvoudig betalingssysteem

Voor huurder:

 • Wereldwijde groep talent
 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Kies uit meerdere betaalmethoden

Waarom werkportalen gebruiken zoals Fiverr?

Dit is een vraag die velen van mij hebben gesteld, zowel freelancers als bedrijven. De motivatie voor elk kan verschillen, maar er zijn dwingende redenen om te kiezen voor jobportals zoals Fiverr of een van de hierboven genoemde Fiverr-concurrenten.

Voor werkzoekenden betekent niet alleen dat dit de gig-economie is, niet dat het een verkopersmarkt is. Vergeet niet dat je ook concurreert met de rest van de werkzoekenden in de gig-economie.

U moet ook overwegen of u de tijd heeft om ook zelf klanten te werven. Als je net begint met freelancen, weet je misschien niet eens waar je je volgende baan kunt vinden! (Als je hulp nodig hebt, hebben we 10 plaatsen vermeld waar je legitieme online banen kunt vinden.) Hoewel ervaren freelancers vaak alleen kunnen overleven, is het in het begin niet zo eenvoudig.

Voor bedrijven gaat het vooral om wat monetair verantwoord is. Er zijn tegenwoordig zoveel kleine bedrijven die werken met een klein budget. Het grootste probleem is meestal een uitpuilende loonlijst, dus concentreer u op uw kernactiviteiten en besteed andere webontwikkelingswerken of ondersteunende banen uit.

Dit kan u helpen problemen op te lossen en tegelijkertijd uw resultaten gemakkelijker te beheren.

Fiverr-alternatieven – laatste gedachten

De gig-economie biedt een kans, maar het is geen rozenbed. Freelancers vechten vooral een zware strijd, zelfs als ze bereid zijn om uitstekende diensten te bieden tegen redelijke tarieven. Het grootste probleem tussen kopers en verkopers is vertrouwen – en dat is waar websites als Fiverr binnenkomen.

Door als tussenpersoon op te treden, helpen werkplatforms de gig-economie van brandstof te voorzien, waardoor freelancers worden betaald en tegelijkertijd een geschil ontstaat voor bedrijven. Toch heeft dit alles vaak een prijs – soms een zeer steile prijs.

Mijn advies aan freelancers is om hard te werken aan je optredens, maar probeer je eigen portfoliowebsite te bouwen. Zie het als planning voor de toekomst. Leer van sites zoals Fiverr en maak gebruik van uw ervaring met het omgaan met klanten daar om uw eigen in de toekomst te beheren.

Voor bedrijven zijn jobplatforms meestal veilig te gebruiken, maar doorgewinterde freelancers schrikken vaak terug vanwege de hoogte van deze platforms. Houd daar rekening mee, dus als u op zoek bent naar een echte expert, kunnen onafhankelijke contractanten de sleutel tot uw probleem zijn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map