Shopify vs Volusion: de onbevooroordeelde beoordeling en vergelijking

In de loop van de tijd leken Shopify en Volusion misschien gericht op verschillende marktsegmenten. In lijn met de sterren (of misschien marketingmanagers), zijn deze twee eCommerce-sitebouwers nu geprijsd om bijna direct te botsen.


In het verleden was Volusion gericht op het midden van de markt, maar de tijden zijn veranderd. De digitale revolutie heeft een opleving gezien in kleinschalige e-Tailers. Nu Shopify al een gezonde voorsprong heeft in dit zeer competitieve marktsegment, is Volusion uitgerust met de juiste functieset?

Shopify vs Volusion: in een oogopslag

Hier is de Shopify vs Volusion-vergelijkingstabel;

Kenmerken
Shopify
Volusion
PlanBasicPersoonlijk
Prijs (jaarbasis)$ 26,10 / maand$ 26,10 / maand
Gratis plan beschikbaarNeeNee
Online winkelJaJa
Meerdere kanalenJaJa
POS-ondersteuningBeperktJa
Aantal productenOnbeperkt100
Basis transactiekostenNeeNee
Bezoek onlineBezoek ShopifyBezoek Volusion

Vergelijk Shopify en Volusion in

 • Makkelijk te gebruiken
 • Producten toevoegen
 • Voorraadbeheer
 • Omgaan met digitale producten
 • Verkooppunt (POS)
 • Verwerking van betalingen
 • Klantenservice
 • Andere mogelijkheden

Shopify vs Volusion: The Key Comparison

1. Makkelijk te gebruiken

Volusion-gebruikersdashboard Volusion is niet gemakkelijk te gebruiken en in veel gevallen onmogelijk voor nieuwe gebruikers zonder hulp.

Ik heb Shopify in het verleden vele malen gebruikt, maar ik heb altijd het systeem dat daar beschikbaar is, als compleet ervaren. Wat nog belangrijker is, alles vanaf de basis is uiterst gebruiksvriendelijk en intuïtief.

In feite zouden nieuwe gebruikers helemaal geen moeite moeten hebben om Shopify te vinden, tenzij ze misschien nog nooit eerder een grafische gebruikersinterface (GUI) hebben gebruikt. Gezien de lage waarschijnlijkheid daarvan, is de lay-out van Shopify bijna perfect.

Volusion doet me daarentegen denken aan een modern ontwerp dat op een zeer old-school navigatiesysteem is geslagen. Op zich is dat geen groot probleem. Helaas is de lay-out ook een beetje slecht doordacht.

Volusion blijft ook ver achter bij Shopify wat betreft de mogelijkheden van de sitebuilder-mogelijkheden, met aangeboden sjablonen, maar weinig speelruimte in termen van aanpasbaarheid. Zelfs als u probeert uw logo te wijzigen, moet u naar een andere pagina gaan.

Aangezien dit voornamelijk een vergelijking is van online winkelbouwers tussen Shopify en Volusion, ga ik niet dieper in op het gebruiksgemak. Ik raad echter iedereen die Volusion overweegt aan om zich aan te melden voor hun proefperiode van 14 dagen en het systeem zelf te bekijken voordat u een aankoopbeslissing neemt.

Wat is beter?

Ik ben niet van mening dat Volusion helemaal niet gemakkelijk te gebruiken is, en het is ook niet geschikt voor gebruik zonder veel tijd te besteden aan het lezen van hun documentatie en het vragen om hulp. Shopify is een duidelijke winnaar op het gebied van gebruiksgemak.

Bekijk hier onze gedetailleerde Shopify-beoordeling.

2. Product management

Het beheren van de items voor uw online winkel is een van de meest cruciale aspecten van eCommerce-sitebouwers. Voor potentiële winkeleigenaars is dit waar u in het begin waarschijnlijk veel tijd zult doorbrengen.

2a. Producten toevoegen

Volumineuze productcategorieën toevoegen Pop-upmenu’s voegen onnodige niveaus toe aan wat een eenvoudige oefening zou moeten zijn bij het toevoegen van een product.

Shopify heeft een zeer gestroomlijnd proces om producten toe te voegen, met bijna alles wat je moet toevoegen om iets binnen handbereik te vermelden. Elke set gerelateerde gegevens is netjes georganiseerd in hun eigen zones op dezelfde pagina.

De productafhandeling van Volusion lijkt een beetje op elkaar, behalve dat het dropdown-labels introduceert om afzonderlijke sets van gerelateerde gegevens te scheiden (bijv. Basisinformatie, beeldbeheer, voorraadbeheer). Als u echter beter oplet, zullen enkele van de selecteerbare variabelen pop-upmenu’s maken voor meer details. Dit vertraagt ​​het proces en kan soms een beetje vervelend zijn.

Terwijl ik experimenteerde met het toevoegen van producten en het wijzigen van instellingen, werd ik geconfronteerd met maar liefst 3 pop-ups en nog eens twee extra browsermenutabs gemaakt! Shopify bracht me ondertussen naadloos over binnen segmenten, afhankelijk van wat ik aan het bewerken was.

Het heeft ook een aantal ongebruikelijke labels waar niet iedereen bekend mee is (waardoor u opnieuw naar hun kennisbank moet gaan voor hulp). Sommige van deze labels bevatten Vendor Rules en Inventory Control grid.

Wat is beter?

Productbeheer is veel eenvoudiger en gestroomlijnder in Shopify in vergelijking met Volusion. Vreemd genoeg staat de laatste ook alleen GIF-afbeeldingen toe voor gebruik op de site, wat mogelijk resulteert in het gebruik van afbeeldingen van lage kwaliteit.

2b. Voorraadbeheer

Voorraadcontrole in volusie

In de detailhandel is de relatie tussen product en voorraad duidelijk en goed gedefinieerd. Producten zijn items die u verkoopt en voorraad wordt beheerd op basis van verkopen. Het beheerproces moet naadloos zijn.

Elk van deze secties is goed gedefinieerd in Shopify en Volusion, maar de laatste heeft een zogenaamd Inventory Control Grid toegevoegd binnen een segment op de productpagina. Dit voegt een heel ander niveau van complexiteit toe in plaats van gemak.

Ik kan het potentieel van het idee zeker zien, maar zoals het met veel dingen doet, heeft Volusion het op een manier geïmplementeerd die te moeilijk is voor de meeste niet-technisch onderlegde mensen om te beheren.

Wat is beter?

Hoewel het systeem van Volusion complexer is, kan het voorraadraster nuttig zijn voor grote winkels die grote volumes verwerken. Toch blijft de enorme complexiteit van taken die naadloos moeten zijn, een nieuwsgierigheid.

2c. Omgaan met digitale producten

Productomschrijving van Shopify Een digitale download voor een product toevoegen is gemakkelijk in Shopify.

Van nature behandelt Shopify geen digitale producten, maar er is een add-on die u gratis kunt gebruiken om dit te beheren. Na installatie is het toevoegen van een digitaal product bijna hetzelfde als een fysiek product – met een paar extra stappen. U moet het digitale product dat u wilt verkopen daadwerkelijk uploaden op de productpagina.

Zou u dit fragment van de helppagina moeten raadplegen telkens wanneer u een digitaal product aan Volusion toevoegt?

Ook hier heeft Volusion een verrassend complexe manier gecreëerd om iets te beheren dat niet anders mag zijn dan de norm. In plaats van simpelweg een optie te hebben om het toe te voegen, vereist Volusion dat u een complex web van instellingen onthoudt dat u moet beheren om een ​​product als digitaal te classificeren.

Wat is beter?

Ik heb geen idee waarom Volusion op deze manier digitale downloads beheert en ik heb er ook geen zin in. Het volstaat te zeggen dat ik liever klik om toe te voegen dan een aantal velden te onthouden om ‘0’ toe te voegen aan.

3. Verkooppunt (POS)

Volusion POS Het kassasysteem van Volusion is gemakkelijk te gebruiken en werkt vrijwel direct uit de doos.

Het kassasysteem is misschien wel een van de grootste goedmaker van Volusion. Het is zeer nauw geïntegreerd en vereist slechts eenmalige instellingen om aan de slag te kunnen. De instellingen omvatten het inschakelen van pure POS-modus of een hybride.

Zodra dat is gebeurd, kunt u een POS-scanner in een verkooppunt gebruiken voor het invoeren van bestellingen, of u kunt daar ook een storefront-interface hebben voor hetzelfde doel. Hoe dan ook, het sluit native aan bij uw Volusion-winkel en inventaris.

Maar zelfs op dit gebied geeft Shopify POS Volusion een vlucht voor zijn geld. Naast de standaard POS-integratie tussen fysiek en digitaal, voegt Shopify een extra element toe in – mobiel.

Hiermee kunnen winkeleigenaars een mobiele app gebruiken, zowel voor aankopen als voor acceptatie van betalingen. Hoewel de algehele implementatie een beetje achterloopt op Volusion, is het mobiele element in deze tijd relevanter.

Wat is beter?

Ik zou het een gelijkspel tussen Shopify en Volusion noemen in termen van POS-ondersteuning.

4. Betalingsverwerking

Shopify-betalingen worden beheerd in hun instellingengedeelte; geschikt, aangezien dit een gebied is dat waarschijnlijk niet vaak wordt gewijzigd. Standaard is PayPal beschikbaar en u kunt gebruikmaken van een reeks externe betalingsproviders zoals Streep. Er zijn ook opties waar u gebruik van kunt maken handmatige betalingsmethoden zoals bankdeposito’s en postwissels.

Als u echter besluit om een ​​externe betalingsverwerker te gebruiken, worden er transactiekosten in rekening gebracht, afhankelijk van welke u kiest.

Volusion brengt geen basistransactiekosten in rekening, maar u moet zich wel aanmelden bij hun eigen betalingsverwerker om deze te gebruiken. Hiervoor worden transactiekosten in rekening gebracht vanaf 2,15% elke keer dat er een bestelling wordt geplaatst. Als u wilt, kunt u er ook voor kiezen om een ​​externe betalingsverwerker te gebruiken, zoals Stripe of Skrill.

Wat is beter?

In termen van bruikbaarheid maakt Shopify de zaken opnieuw stressvrij voor gebruikers, maar als het om betalingen gaat, brengen ze dat voorrecht in rekening. Als u een hoog verkoopvolume op uw site heeft, kunnen de kosten snel oplopen voor Shopify-betalingen. Op dit gebied zou ik zeggen dat eigenaren van online winkels met Volusion naar een veel betere winst moeten kijken.

5. Klantenservice

Zowel Shopify als Volusion hebben uitgebreide kanalen voor klantenondersteuning. Je kunt via verschillende kanalen contact met ze opnemen en ze hebben beide een zeer uitgebreide online kennisbanken en gidsen om je verder te helpen.

In feite heeft Volusion zelfs een Knowledge Base-artikel over hoe u contact met hen kunt opnemen als u ondersteuning nodig heeft.

Wat is beter?

Het is een gelijkmatige shootout tussen de twee in termen van ondersteuning.

6. Andere functies

Volusion is misschien moeilijk te hanteren, maar het is zeker uitgebreid. Er zijn een aantal extra’s waardoor het opvalt in vergelijking met Shopify, zoals de mogelijkheid om telefonische bestellingen en productretouren (RMA’s) af te handelen.

Als uw site groot genoeg is om deze gebieden te overwegen, is Volusion Shopify een stap voor. Ik ben echter van mening dat deze faciliteiten niet iets zijn waar de meeste nieuwe of kleine online winkels erg in geïnteresseerd zouden zijn vanwege mogelijk lagere volumes.

Conclusie: is volusion nog steeds de moeite waard?

Inmiddels heb je waarschijnlijk besloten dat ik Volusion haat en erop stomp. Ik kan je verzekeren dat dit niet waar is. Sterker nog, op veel gebieden ben ik van mening dat Volusion is ontworpen om online winkels te verwerken die specifiek een hoger verkeersvolume hebben vanwege de manier waarop ze hun opties hebben geconfigureerd.

Echter, kijkend naar de instapplannen van deze twee naast elkaar en gezien het marktsegment op deze niveaus waarop beide gericht zijn, moet ik rekening houden met het publiek. Op instapniveau biedt Volusion te veel complexiteit en weinig gebruiksvriendelijkheid om de nieuwe webwinkelier te ondersteunen.

Het creëren van hun online winkels zou iets moeten zijn waar ze weinig moeite voor doen – en een uitgebreide database alleen zal het gewoon niet halen. Op instapniveau zou ik zonder aarzelen voor Shopify gaan.

Gratis proeven

 • Shopify – Klik hier om Shopify 14 dagen gratis te proberen (geen creditcard)
 • Volusion – Klik hier om Volusion 14 dagen gratis te proberen (geen creditcard nodig)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map