Grammatica-evaluatie: is grammatica de moeite waard?

Toen Grammarly voor het eerst mijn radar tegenkwam, was het met weinig anders in de vorm van begeleidende informatie. Toen ik hoorde waar het voor bedoeld was, kwam er angst in me op toen ik me een draconische schoolmarmeachtige figuur voorstelde die mijn woord controleerde.


Als schrijver en redacteur kan ik echter zeker het voordeel zien dat het in veel gevallen met zich meebrengt. Hoewel ik er niet helemaal zeker van ben of dit aan al mijn behoeften zou voldoen, heb ik het gevoel dat er zeker een markt is voor zoiets.

Samenvatting van de grammatica

Functioneel schrijfgereedschap voor professioneel werkende volwassenen en studenten.

Naam: Grammatica

Omschrijving: Grammatica is een handig hulpmiddel dat door iedereen kan worden gebruikt om hun schrijven gemakkelijk te verbeteren. Het is zowel online als als een installeerbaar formaat beschikbaar en werkt naadloos terwijl u typt.

Besturingssysteem: Windows, macOS

Toepassingscategorie: Schrijven

[ Meer ]

 • Makkelijk te gebruiken

 • Kenmerken

 • Waar voor je geld

 • Gebruikersondersteuning

 • Nauwkeurigheid / betrouwbaarheid

Over het algemeen

4.7

Overzicht

Grammarly biedt een flexibele oplossing om snel fouten in uw schrijven te vinden en op te lossen. Grammarly Free biedt eenvoudige schrijfcorrecties voor $ 0 kosten; Grammarly Premium, dat met nog veel meer functies wordt geleverd, is relatief betaalbaar voor $ 11,66 / maand.

Kort gezegd, Grammarly is zeer veelzijdig en past bij een breed publiek. Enkele van de belangrijkste zijn onder meer bedrijfsleiders, bloggers, studenten (zelfs tot postdoctorale studenten), jonge schrijvers, verkopers en meer.

Kom meer te weten

 • Plannen en prijzen
 • Gratis versus Premium
 • Aan de slag: hoe te gebruiken?

Voordelen

 • Grammarly is overal beschikbaar
 • Autocorrectie is interessant
 • Werkt voor meer dan spelling
 • Pas uw vocabulaire aan
 • Eenvoudige correctiesuggesties
 • Beperkte gratis versie beschikbaar

Nadelen

 • Chrome-extensie in bèta
 • Niet geschikt voor gespecialiseerd werk
 • Mist soms correcties
 • Plannen & Prijzen
 • Probeer Grammarly gratis

{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "Beoordeling",
"itemBeoordeeld": {
"@type": "Software applicatie",
"naam": "Grammatica",
"Omschrijving": "Grammatica is een handig hulpmiddel dat door iedereen kan worden gebruikt om hun schrijven gemakkelijk te verbeteren. Het is zowel online als installeerbaar beschikbaar en werkt naadloos terwijl u typt. \ R \ n",
"beeld": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/grammarly-review-home.jpg",
"url": "/ go / grammaticaal",
"besturingssysteem": "Windows, macOS",
"applicationCategory": "Schrijven"
},
"beoordeling": {
"@type": "Beoordeling",
"ratingValue": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"beste beoordeling": 5,
"worstRating": 0
},
"auteur": {
"@type": "Persoon",
"naam": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

Grammarly biedt een flexibele oplossing om snel fouten in uw schrijven te vinden en op te lossen. Grammarly Free biedt eenvoudige schrijfcorrecties voor $ 0 kosten; Grammarly Premium, dat met nog veel meer functies wordt geleverd, is relatief betaalbaar voor $ 11,66 / maand.

\ r \ n

Kort gezegd, Grammarly is zeer veelzijdig en past bij een breed publiek. Enkele van de belangrijkste zijn onder meer bedrijfsleiders, bloggers, studenten (zelfs tot postdoctorale studenten), jonge schrijvers, verkopers en meer.

\ r \ n

Kom meer te weten

\ r \ n \ r \ n

  \ r \ n
 • Plannen en prijzen
 • \ r \ n

 • Gratis versus Premium
 • \ r \ n

 • Aan de slag: hoe te gebruiken?
 • \ r \ n

\ r \ n"
}

Voordelen: What I Liked About Grammarly

1. Grammatica is (bijna) overal beschikbaar

Grammatica gebruiken in Chrome Grammatica werkte met veel tools van derden die ik via Chrome benaderde, zoals Schrijfbox

Grammatica is niet alleen een online tool waarmee u een document kunt uploaden om te controleren. Het biedt veel flexibiliteit dankzij het vermogen om te integreren met andere applicaties. De kern van Grammarly is de originele online versie. Hier kunt u een document uploaden dat u wilt controleren of u kunt er eenvoudig online een maken en het tijdens het typen laten controleren. Daarnaast is er ook grammatica voor Windows, Microsoft Office en Chrome.

De Windows- (of Mac-) versie is een gelokaliseerd formaat van Grammarly online. Dit betekent dat het in wezen hetzelfde is, maar downloadbaar op uw bureaublad. Vervolgens voer je het uit zoals elk ander programma op je computer. In wezen is het een alternatief voor MS Word.

Grammarly’s Office-plug-in laat het werken binnen Microsoft Word en Outlook. Ik denk dat dit een geweldige zet is, omdat velen van ons niet persoonlijk of om werkredenen afstand kunnen doen van deze applicaties.

Eindelijk heb je de Grammatica Chrome-extensie waarmee het op verschillende sites online kan werken. Hoewel zoals bij Google Docs en andere apps van derden.

Dit is verreweg een van de breedste bereiken waar een tekstcorrectietool tot nu toe naar heeft gekeken dat ik ben tegengekomen. De meeste hebben een app die je moet gebruiken en werken alleen in die kleine beperkte ruimte.

2. Autocorrectie is interessant

Met de meeste tekstcorrectiesoftware waarbij u moet controleren wat ze als onjuist hebben gemarkeerd, is de autocorrectiefunctie op Grammarly verfrissend. Het is als een enorm opgeschaalde versie van de autocorrectie voor mobiele tekst.

Hoewel dit enkele bugs bevat (bij gebrek aan een beter woord), is het toch een nieuwe poort van een langdurige mobiele implementatie.

3. Werkt voor meer dan spelling

Tekstcorrectie in grammaticaal - gebruikersdashboard-weergave Terwijl u typt, zal de lijst met suggesties voor correcties aan uw tekst groeien

Een van de belangrijkste voordelen die ik in Grammarly zie, is dat het niet alleen werkt voor spelling, maar ook voor veel andere gebieden. Evalueert uw geschreven tekst grammaticaal op een paar gebieden: correctheid, duidelijkheid, betrokkenheid en levering.

Juistheid & Duidelijkheid

Correctheid is meer aan de technische kant, wat betekent dat dit de catchall is van Grammarly voor zaken als spelling, grammatica en dergelijke. Duidelijkheid heeft meer te maken met ervoor te zorgen dat u niet ten prooi valt aan gewoonten, zoals aannemen dat uw publiek weet waar u naar verwijst.

Verloving

Betrokkenheid gaat meer over gebruikerservaring. Als u bijvoorbeeld het gebruik van een woord vaak herhaalt, zal Grammarly dat waarschijnlijk markeren voor aandacht onder de Engagement-clausule. De reden hiervoor is dat je, om je publiek betrokken te houden, verschillende woorden moet gebruiken, zelfs als ze vergelijkbare betekenissen hebben.

Levering

Levering helpt je met poetsmiddel. Dit is de onderscheidende factor tussen schrijvers en goede schrijvers. Een goede schrijver weet instinctief de juiste toon te zetten in artikelen, en Grammarly bootst dat na in Delivery.

Grammatica voor plagiaat Controleren

Velen van ons zijn hier eerder schuldig aan geweest – we kopiëren stukjes tekst en bewerken het vervolgens in onze eigen woorden. Er zijn echter fouten gemaakt in het verleden en soms hebben we zelfs geen idee hoe we de tekst moeten veranderen en uiteindelijk teveel van het origineel achterlaten.

Beschermen tegen plagiaat is een van de belangrijkste dingen die een schrijver moet doen, ongeacht uw daadwerkelijke baan. Wat Grammarly doet, is uw tekst scannen met tonnen webinhoud en u laten weten of u te veel heeft gekopieerd.

Beschouw het als een ingebouwde beveiliging.

4. Pas uw woordenschat aan

Voor degenen die mogelijk vaak niet-standaardwoorden in hun tekst moeten gebruiken, biedt Grammarly ook de mogelijkheid om een ​​extra woordenboek te maken. Eerlijk gezegd is deze functie beschikbaar in veel capabele tekstverwerkers zoals MS Word, dus het is niet iets om echt over te schreeuwen.

Toch is de functie er en ik hoor de ingenieurs en programmeurs onder ons al opgelucht ademhalen.

5. Suggesties voor eenvoudige correctie

Als je je misschien herinnert, had ik aan het begin van dit artikel een dienst voor taalcorrectie voor ogen, zoals een strenge schoolmeester. Gelukkig is Grammarly helemaal niet zo. Ik was zelfs behoorlijk verbaasd over de sterk vereenvoudigde suggesties die het deed.

Voor de gemiddelde gebruiker zou dit heel gemakkelijk te volgen zijn en zelfs te begrijpen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik vind dat Grammarly goed kan zijn voor verschillende toepassingen. Als u bijvoorbeeld een werkende professional was, zou u het kunnen gebruiken om uw schrijfvaardigheid direct te verbeteren door gebruik te maken van die snel corrigeerbare aanpassingen.

Persoonlijk denk ik dat de mate van correctheid en de eenvoud van de uitleg Grammarly ook geschikt maakt als taaltrainingstool. Beschouw dit eens voor een student die misschien met taalproblemen te maken krijgt;

Door Grammatica te gebruiken om andere opdrachten uit te typen (geschiedenis, literatuur, etc.), zou je tegelijkertijd je Engelse vaardigheden kunnen verbeteren. Het is natuurlijk geen perfecte oplossing, maar het is een optie als andere methoden minder succesvol zijn gebleken.

6. Er is een beperkte gratis versie

Grammatica voor Chrome is tot op zekere hoogte gratis. Dit is geweldig voor diegenen die op zoek zijn naar een enkele extensie die basiscorrecties kan verwerken op een breed scala aan webgebaseerde tekstbewerkingsplatforms. Hoewel de gratis versie zeer beperkt is, is de functionaliteit er nog steeds zonder kosten.

Grammaticale plannen en prijzen - gratis abonnement beschikbaarProbeer Grammarly uit voor $ 0.

Nadelen: wat ik niet leuk vond aan Grammatica

1. Chrome-extensie nog in bèta

Grammatica gebruiken in Google doc Grammatica speelt nog niet echt goed met Google Documenten, omdat ze allebei vechten om correcties aan te pakken.

Dit punt moet ik toegeven dat het niet echt iets is met Grammarly zelf, maar meer als een klacht voor degenen die zich aanmelden en er nu voor moeten betalen. De bètamodus betekent dat er waarschijnlijk nog steeds bugs rond de Grammarly Chrome-tool zweven.

Eerlijk gezegd is het niet eenvoudig om een ​​plug-in als Grammarly te laten werken in een omgeving die zo breed is als Chrome (je kijkt in wezen naar compatibiliteit met het hele internet). Gezien die uitdaging werkt Grammarly voor Chrome al redelijk goed.

Tijdens mijn evaluatie van de Chome-extensie merkte ik drie belangrijke problemen op die ik al had willen oplossen. De eerste is dat het nog niet klaar is voor WordPress, wat betekent dat je voor bloggers de native app moet gebruiken.

De tweede is dat de bèta problemen lijkt te hebben met het samenwerken met Google Docs. GDOC heeft zijn eigen spellingcontrole en ik vind het botsen met Grammarly bij het aanbrengen van correcties. Dit is niets ernstigs, maar het is zeker vervelend gebleken.

Ten slotte hebben de meeste correcties van derden waarop Grammarly actief is, beperkt gebruik. Het werkt in een zeer eenvoudige modus en als je de volledige kracht van grammaticale suggesties wilt, moet je er nog steeds naar terugkeren in een native setting, zoals in de app.

2. Niet geschikt voor gespecialiseerd werk

Als ik gespecialiseerd werk zeg, verwijs ik niet naar nicherollen zoals ingenieurs en dergelijke, maar meer in de context van een echte redacteur. Het schrijven en bewerken is meer dan wat Grammarly op dit moment biedt.

Ja, het is waar dat Grammarly op technische basis kan helpen, vooral als een schrijver nieuw en onervaren is. Als je echter opschaalt, verliest Grammarly de ervaring en is het vermogen om de schrijvers te helpen beperkter.

Sommige ideeën over wat ontbreekt, kunnen de mogelijkheid zijn om onderwerpen in te kaderen, een verhaal op een verhaal aan te brengen, enzovoort. Dit is geenszins een ernstig negatief omdat het waarschijnlijk is dat dergelijke gebieden buiten het bereik van de ontwikkelaars van Grammarly vallen, maar slechts een observatie van de verschillen in de rol.

3. Het mist soms correcties

Er zijn momenten waarop Grammarly op de een of andere manier het doel mist

Misschien is mijn grootste probleem met Grammarly dat het af en toe een inconsistente beat kan zijn. Tijdens mijn tests op de verschillende platforms merk ik dat het van tijd tot tijd gewoon niet werkt. Hoewel deze gevallen zeldzaam zijn ten opzichte van wat ik heb gezien, kunnen degenen die het mist, kanjers zijn.

Als je je vertrouwen stelt in een tool als Grammarly, kan het gevolgen hebben als je het zijn werk laat doen zonder het te controleren. Kun je een e-mail visualiseren die naar je baas is gestuurd voor een belangrijk project dat vol zit met fouten?

Grammatica gebruiken?

Grammatica homepage Je kunt Grammarly gebruiken in Chrome. Het is gratis! (bezoek)

Grammatica gebruiken - De tool toevoegen aan verschillende platformsGrammarly Addon werkt op grote SaaS-platforms, sociale medianetwerken en e-maildiensten.

Grammatica werkt op twee manieren: als een toevoeging op of via de eigen online site. Ze werken echter allemaal op vergelijkbare manieren:

 1. Maak een nieuw document en begin met het toevoegen van tekst
 2. Naarmate je verder gaat, zal Grammarly woorden of zinnen onderstrepen die moeten worden gecorrigeerd
 3. Onderstrepen van verschillende kleuren vertegenwoordigen verschillende categorieën correcties
 4. Gidsen voor de gemaakte suggesties verschijnen in een menu aan de rechterkant van het document
 5. Om correcties aan te brengen, kunt u de muisaanwijzer op de onderstreepte zin plaatsen om te zien waar Grammarly deze in wil veranderen.
 6. Als u de wijziging wilt accepteren, klikt u er gewoon op.

Probeer het gratis: Bezoek Grammarly online

Grammaticale plannen en prijzen

Functies / plannen
Vrij
Premie
Bedrijf
GebruikVoor individuenVoor individuenVoor team
GrammaticaJaJaJa
ConsistentieJaJa
LeesbaarheidJaJa
WoordenschatJaJa
ToondetectieJaJa
Aantal licentiesJaJa
Administratie PaneelJaJa
Gecentraliseerde factureringJaJa
PrijsVrij$ 11,66 / maand$ 12,50 / maand

Voor jaarlijkse abonnementen is Grammarly relatief betaalbaar voor $ 11,66 / maand. Als u zich voor kortere termijnen aanmeldt, zijn de prijzen een stuk hoger. Ik zou zeggen dat als je het echt als hulpmiddel zou gebruiken, de prijs gemakkelijk te rechtvaardigen is voor langdurige betrokkenheid.

Beschouw het als een ervaring met toegevoegde waarde die u niet alleen kan helpen bij uw werk, maar ook op individuele basis voor zelfontplooiing. In dat verband lijkt het jaarabonnement niet zo prijzig, toch?

Grammatica gratis versus premium

Grammatica gratis biedt basis spellingcontrole en een vorm van controle op gebieden als duidelijkheid, betrokkenheid en levering. De Premium-modus dekt dat, maar omvat ook andere gebieden. In technische correctheid zal Grammarly, naast spelling en grammatica, ook kijken naar vloeiendheid en consistentie in interpunctie. Het belangrijkste is dat Grammarly Premium een ​​plagiaatcontrole bevat.

Conclusie: is grammaticaal geschikt voor u?

Inmiddels realiseer je je waarschijnlijk dat, hoewel Grammarly behoorlijk veel functies bevat, het niet per se de juiste oplossing is voor iedereen. Als je nauwelijks communiceert voor je werk, heeft het niet veel zin behalve mogelijke zelfverbetering.

Maar hoeveel van ons zijn echt zo geïsoleerd dat we zoiets als Grammatica niet kunnen gebruiken? Ik zou zeggen dat dit een sterk hulpmiddel is, niet alleen voor professioneel werkende volwassenen, maar zoals eerder vermeld ook in een educatieve context.

Voor wie is grammaticaal goed?

Als gids voor gebruikers die niet veel tijd willen besteden aan het verbeteren van hun taalvaardigheid, kan Grammarly van onschatbare waarde zijn. Evenzo, voor degenen die hun taal willen verbeteren, is Grammarly eenvoudig genoeg om niet opdringerig te zijn terwijl het gemakkelijk te begrijpen instructies geeft.

Het bovenstaande is zelfs van toepassing op degenen die van schrijven hun carrière hebben gemaakt, vooral jonge schrijvers. Oudere schrijvers zoals ik zijn echter wat eigenwijser, dus misschien vind je de veranderingen die Grammarly soms behoorlijk vervelend wil maken.

Kort gezegd, Grammarly is zeer veelzijdig en past bij een breed publiek. Enkele van de belangrijkste zijn onder meer bedrijfsleiders, bloggers, studenten (zelfs tot postdoctorale studenten), jonge schrijvers, verkopers en meer.

Probeer het gratis: Bezoek Grammarly online

Openbaarmaking: BuildThis ontvangt verwijzingskosten van tools die op deze website worden vermeld. Maar de meningen zijn gebaseerd op onze ervaring en niet op hoeveel ze betalen. We richten ons op het helpen van kleine bedrijven en individuen om als bedrijf websites te bouwen. Steun ons werk en leer meer over onze verdiensten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map