FreshBooks Review: Cloudaccounting boordevol functies

Als eigenaar van een klein bedrijf ben ik van mening dat tools zoals FreshBooks voor veel mensen een broodnodige levenslijn bieden. Hoewel het betwistbaar is dat basisboekhouding en facturering alleen kunnen worden gedaan, tegen de prijs waarmee FreshBooks begint – waarom zou u dit handmatig doen??


Toch zijn er, zoals bij elke tool, voor- en nadelen, dus laten we een diepere duik nemen in FreshBooks om te zien wat het echt brengt, afgezien van alleen cijfers.

Samenvatting van de beoordeling van FreshBooks

Een veelzijdige online boekhoudtool voor bijna alle grote en kleine bedrijven

Naam: FreshBooks

Omschrijving: FreshBooks is een andere in een lange reeks cloudgebaseerde boekhoudsystemen die gericht zijn op het vervangen van traditionele boekhoudmethoden. Het gemak en de kracht maken het een uiterst aantrekkelijk voorstel voor moderne bedrijven die de overhead willen verminderen en het personeel wil rekenen op automatisering.

Besturingssysteem: Webgebaseerd

Toepassingscategorie: Boekhoudsoftware

 • Makkelijk te gebruiken

 • Kenmerken

 • Nauwkeurigheid & Betrouwbaarheid

 • Waar voor je geld

 • Klantenservice

Over het algemeen

4.6

Overzicht

FreshBooks is een zeer netjes ontworpen maar veelzijdige cloudaccounting-tool. Ondanks dat het bedoeld is voor boekhouding, maakt de vereenvoudigde gebruikersinterface en duidelijke categorisering het gemakkelijk bruikbaar voor bijna iedereen.

Ik kan gemakkelijk zeggen dat dit bruikbaar is voor een breed publiek van gebruikers en dat het gemakkelijk geschikt is voor bedrijven van kleine tot middelgrote omvang. Als u geïnteresseerd bent, kunnen ze zelfs op aanvraag aangepaste plannen maken voor grotere bedrijven.

Kom meer te weten

 • FreshBooks-abonnementen en prijzen
 • Functies die FreshBooks opvallen
 • Oordeel: is FreshBooks voor jou?

Voordelen

 • Uitstekend onboardingproces
 • Eenvoudige GUI-gestuurde interface
 • End-to-end accountoplossing
 • Hoge mate van automatisering
 • Zeer compliant systeem
 • Integreert goed met bankrekeningen
 • Uitgebreid aantal add-ons
 • Live klantenondersteuning

Nadelen

 • Kan snel duur worden
 • De manier waarop facturen worden verzonden
 • Teamleden kosten extra
 • Plannen en prijzen
 • Probeer FreshBooks gratis

{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "Beoordeling",
"itemBeoordeeld": {
"@type": "Software applicatie",
"naam": "FreshBooks",
"Omschrijving": "FreshBooks is een andere in een lange reeks cloudgebaseerde boekhoudsystemen die gericht zijn op het vervangen van traditionele boekhoudmethoden. Het gemak en de kracht maken het een uiterst aantrekkelijk voorstel voor moderne bedrijven die de overhead willen verminderen en het personeel wil rekenen op automatisering.",
"beeld": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/freshbooks-review-home.jpg",
"besturingssysteem": "Webgebaseerd",
"applicationCategory": "Boekhoudsoftware"
},
"beoordeling": {
"@type": "Beoordeling",
"ratingValue": 4.5999999999999996447286321199499070644378662109375,
"beste beoordeling": 5,
"worstRating": 0
},
"auteur": {
"@type": "Persoon",
"naam": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

FreshBooks is een zeer netjes ontworpen maar veelzijdige cloudaccounting-tool. Ondanks dat het bedoeld is voor boekhouding, maakt de vereenvoudigde gebruikersinterface en duidelijke categorisering het gemakkelijk bruikbaar voor bijna iedereen.

\ r \ n

Ik kan gemakkelijk zeggen dat dit bruikbaar is voor een breed publiek van gebruikers en dat het gemakkelijk geschikt is voor bedrijven van kleine tot middelgrote omvang. Als u geïnteresseerd bent, kunnen ze zelfs op aanvraag aangepaste plannen maken voor grotere bedrijven.

\ r \ n

Kom meer te weten

\ r \ n

  \ r \ n
 • FreshBooks-abonnementen en prijzen
 • \ r \ n

 • Functies die FreshBooks opvallen
 • \ r \ n

 • Oordeel: is FreshBooks voor jou?
 • \ r \ n

"
}

Voordelen: Wat ik leuk vond aan FreshBooks

1. Uitstekend onboardingproces

Het onboarding-proces is eenvoudigOnboarding is zo simpel als 1, 2, 3.

Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt bij FreshBooks, is het eerste dat opvalt hoe naadloos de ervaring is. Wanneer u uw e-mail aan hen verstrekt, moet u deze verifiëren en van daaruit wordt u onmiddellijk meegenomen in hun onboarding-proces.

Door een aantal vragen te beantwoorden, kunt u uw account instellen en klaar voor gebruik maken. Dit helpt FreshBooks om een ​​aantal basisprincipes vast te stellen, zoals de valuta waarin u transacties uitvoert, welke delen van het systeem u gaat gebruiken (facturering, boekhouding, enz.), Of zelfs de basislay-out van uw formulieren.

De ervaring is verfrissend en je hebt niet het gevoel dat je een heleboel vragen wordt gesteld zonder einddoel in zicht. Dit is absoluut de stroom die u als nieuwe gebruiker wilt doorlopen.

2. Eenvoudige GUI-gestuurde interface

FreshBooks heeft een vriendelijke en gemakkelijk te lezen lay-out.Zoals je kunt zien, is de lay-out vriendelijk en gemakkelijk te lezen.

Als je helemaal zoals ik bent en huivert als de term ‘boekhouding’ wordt genoemd, dan is dit een ander positief punt in het voordeel van FreshBook. De hele interface is natuurlijk heel eenvoudig en duidelijk.

Het beste van alles is dat het is ontworpen om mensen op hun gemak te stellen. In plaats van een sobere, saaie look waar de meeste boekhoudsoftware bekend om staat, krijgt FreshBooks een, nou ja, fris ontwerp. De pastelkleuren en gemakkelijk leesbare lettertypen en -grootte zijn zo gebruiksvriendelijk.

3. End-to-end Accounts-oplossing

Voor veel nieuwe bedrijfseigenaren kan boekhouding een uitdaging zijn, zelfs als u er wat korte ervaring mee heeft gehad. Gelukkig kan het worden opgesplitst in afzonderlijke gebieden die op de een of andere manier gerelateerd zijn.

Wat FreshBooks doet, is om gebruikers duidelijk te laten zien aan welke gebieden ze moeten werken, en vervolgens wordt de back-end-integratie automatisch uitgevoerd. Dit helpt om het de gebruikers eenvoudig te houden en tegelijkertijd een uitgebreid boekhoudpakket te bieden.

4. Hoge mate van automatisering

Omdat het een servicegericht systeem is, helpt FreshBooks veel meer met automatisering dan u misschien denkt. Overweeg bijvoorbeeld om een ​​van de factuurformulieren te gebruiken. Hiermee kunt u klanten factureren en hoeft u alleen maar de regelitems in te vullen.

FreshBooks zal alles bij elkaar optellen, u helpen de factuur te verzenden, de debiteuren bij te houden, enzovoort. Aan de uitgavenkant is het in wezen hetzelfde. Vul regelitems in en upload de benodigde documentatie zoals bonnen. Al het andere wordt automatisch voor u bijgehouden.

Om aan het eind van de dag een momentopname te krijgen van wat er aan de hand is met de financiën van uw bedrijf, hoeft u alleen maar naar het gedeelte Rapporten te gaan en te kiezen wat u wilt bekijken.

5. FreshBooks is een zeer compatibel systeem

In zakelijke financiën is compliance een van de meest gevreesde woorden. Dankzij de fijne kneepjes van het bedrijfsleven en de overheid, is een groot deel van beide kanten erop gericht om ervoor te zorgen dat alles legitiem is – wat betekent naleving.

U zult blij zijn te weten dat FreshBooks is gebouwd om te voldoen aan vele voorschriften, waaronder Tax Digital (MTD) maken, PCI, PSD2, GDPR, en meer. Dit betekent dat het niet uitmaakt in welk land u woont, het is prima om FreshBooks te gebruiken om uw accounts af te handelen.

6. Integreert goed met bankrekeningen

FreshBooks kan goed worden geïntegreerd met bankrekeningen.Uw bankrekening toevoegen is net zo eenvoudig als zoeken en selecteren.

Misschien is een van de beste functies van FreshBooks dat het rechtstreeks verbinding kan maken met de bankrekening van uw bedrijf. Dit helpt het veel gemakkelijker te maken om veel van uw accounts zelf te verifiëren (en ook te automatiseren).

U hoeft geen tijd te besteden aan het bijwerken van cijfers wanneer contant geld binnenkomt of uitgaat. Dit gaat weer terug naar de automatisering ervan – wat veel cloudservices kunnen doen. Er zijn er echter niet veel die kunnen integreren met zo’n groot aantal financiële instellingen.

Als een goed voorbeeld hiervan heb ik geprobeerd een Maleisische bankrekening toe te voegen (van een binnenlandse bank hier) en ik was verrast dat ze deze daadwerkelijk in hun database hadden.

7. Uitgebreid aantal add-ons

Uitgebreid aantal add-onsMet FreshBooks kunt u informatie verbinden en synchroniseren op verschillende platforms.

Als u ooit webgebaseerde services heeft gebruikt, zult u zich realiseren dat veel van deze services een ‘kernservice’ bieden, samen met integratiemogelijkheden die de functionaliteit helpen uitbreiden. FreshBooks doet dit ook en u kunt tonnen extra functies toevoegen.

Als een idee van hoe dit werkt, kunt u de mogelijkheid toevoegen om creditcardbetalingen te accepteren, vergaderingen op te zetten en te plannen, en nog veel meer. Het enige dat u hoeft te doen, is de juiste add-on vinden uit de 100 of zo die FreshBooks biedt.

Het is gemakkelijk en kan zeer nuttig zijn om aan uw zakelijke behoeften te voldoen.

8. Live klantenondersteuning

Omdat FreshBooks een cloudgebaseerde service is, hebben ze centrale controle over veel dingen. Hierdoor kunnen ze een zeer efficiënte klantenservice bieden, net als andere cloudgebaseerde producten. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het lezen van hun kennisbank voor hulp.

Als dat niet werkt, klik dan direct vanuit je FreshBooks-account op het chatpictogram en je kunt een live chatmenu openen. Vraag om hulp en u zult ontvangen! Hoewel het waar is dat het enige tijd kan duren, afhankelijk van de belasting van hun klant op dat moment, zult u uiteindelijk met iemand praten die u rechtstreeks kan helpen.

Nadelen: wat ik niet leuk vond aan FreshBooks

1. Kan snel duur worden

Met zo’n geweldige lijst met functies en dingen waar ik van hou, is het niet verrassend dat FreshBooks kosten met zich meebrengt. Ik heb ze vergeleken met een paar andere cloudgebaseerde boekhoudtoepassingen en ze lijken een beetje aan de hoge kant.

Dit wordt exponentieel erger naarmate uw bedrijf groeit, aangezien hun prijsstelling is gebaseerd op uw aantal factureerbare klanten. Ik denk dat dit niet helemaal een eerlijke manier is om dingen aan te pakken, omdat niet alle bedrijven op dezelfde manier werken.

U kunt bijvoorbeeld een bedrijf runnen dat een continue stroom nieuwe klanten nodig heeft. Door deze maatregel blaast u met een lichte snelheid langs hun Lite-plan, aangezien het slechts 5 factureerbare klanten toestaat.

Aan de andere kant gedijen sommige bedrijven op terugkerende klanten en dit zijn degenen die het maximale voordeel behalen. Sommigen kunnen zelfs eeuwenlang doorgaan met het Lite-plan zonder te hoeven upgraden.

2. De manier waarop facturen worden verzonden

Voorbeeld van een FreshBooks-factuur.Mensen zijn terughoudend om tegenwoordig simpelweg op links te klikken.

Om de een of andere reden verzendt een factuur in FreshBooks niet echt de factuur. Dit betekent dat er een e-mail wordt verzonden vanuit FreshBooks naar uw klant, met de mededeling dat ze een factuur klaar hebben staan ​​om te bekijken.

Hoewel dit niet de slechtste manier is om dingen te doen, zie ik dat sommige klanten terughoudend zijn om op links in een e-mail te klikken. Cybersecurity is tegenwoordig een echte pijn en u hoeft uw klanten niet één voor één te hoeven bellen om hen te verzekeren dat het ok is om op die link te klikken!

3. Teamleden kosten extra

De meeste online boekhoudplannen hebben een vergoeding voor de hoofdgebruiker plus ten minste één accountant. Hierdoor hebben de bedrijfseigenaar en de persoon die de financiën beheert op zijn minst toegang tot het systeem.

Ja, dat kunt u ook in FreshBooks doen, maar wees bereid om extra te betalen. De prijs die u betaalt bij aanmelding is alleen voor u. Iedereen die u toegang tot uw accounts wilt geven, is een teamlid – en kost $ 10 extra per maand.

FreshBooks-plannen en prijzen

De prijsstructuur in FreshBooks is heel duidelijk. Bijna alle belangrijke kernfuncties zijn inbegrepen bij alle abonnementen, met een paar extra voordelen die samengaan met de duurdere abonnementen. Lite begint bij $ 15 per maand en dat gaat helemaal tot Premium voor $ 50 per maand. Er is ook een optie om een ​​aangepast plan te maken.

Kenmerken
Lite
Plus
Premie
Factureerbare klanten550500
Cuztomized FacturenOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
UitgavenOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
VoorstellenNeeOnbeperktOnbeperkt
Geautomatiseerde bankimportJaJaJa
Double Entry Account-rapportenNeeJaJa
Client RetainersNeeJaJa
Geautomatiseerde betalingsherinneringenNeeJaJa
Geavanceerde betalingenNee$ 20 / maand$ 20 / maand
Leden van het team$ 10 / persoon$ 10 / persoon$ 10 / persoon
Prijs$ 15 / maand$ 25 / maand$ 50 / maand

*Notitie: FreshBooks heeft een korting tot 70% KORTING. Raadpleeg voor de beste prijsnauwkeurigheid de officiële website: https://www.freshbooks.com/

Als u van plan bent om FreshBooks voor een lange periode te gebruiken, krijgt u een beetje korting als u ervoor kiest om jaarlijks te betalen. Dit komt neer op ongeveer 10% korting op wat uw oorspronkelijke prijsstelling zou zijn geweest – allemaal vooraf betaald natuurlijk.

Het belangrijkste dat u moet weten over de prijzen van FreshBooks is dat elk plan het aantal factureerbare klanten bepaalt dat u met het systeem kunt beheren. Dit betekent dat zelfs als u elk 20 klanten een schijntje in rekening brengt, u moet upgraden van het Lite- naar Plus-abonnement.

Dat is iets om serieus over na te denken, want hoeveel u betaalt, hangt sterk af van hoe uw bedrijf werkt.

Oordeel: is FreshBooks voor mij?

Het is tijd voor brute eerlijkheid. FreshBooks is verreweg een van de beste cloudgebaseerde accountingtools die ik in lange tijd ben tegengekomen. Het is ontworpen voor en werkt buitengewoon goed voor kleine bedrijven zoals het mijne.

Helaas is het een moeilijke beslissing, omdat hun prijzen ook relatief hoog zijn. Ik voel ook dat de manier waarop ze rekenen op basis van factureerbare klanten een beetje een moeilijke pil is om door te slikken, vooral met het Lite-abonnement dat slechts 5 klanten toestaat.

Voor wie is FreshBooks ontworpen?

Probeer FreshBooks gratis. Je hebt 30 dagen onbeperkt toegang tot FreshBooks.Probeer FreshBooks gratis. Je hebt 30 dagen onbeperkt toegang tot FreshBooks. (bezoek)

Dus hoewel FreshBooks misschien niet voor mij is, kan ik gemakkelijk zien dat kleine tot middelgrote bedrijven enorm profiteren van dit systeem. Dit geldt met name gezien hun brede scala aan bankcompatibiliteit en een hoge mate van compliance.

Probeer gratis: Bezoek FreshBooks online

Openbaarmaking: BuildThis ontvangt verwijzingskosten van tools die op deze website worden vermeld. Maar de meningen zijn gebaseerd op onze ervaring en niet op hoeveel ze betalen. We richten ons op het helpen van kleine bedrijven en individuen om als bedrijf websites te bouwen. Steun ons werk en leer meer over onze verdiensten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map