Canva Review: de beste grafische tool voor ongeschoolde gebruikers

Wat is Canva?

Canva is nog een andere freemium online grafische tool die extreem eenvoudig te gebruiken is en een berg aan sjablonen biedt die je kunnen helpen. Het zou een snelle en gemakkelijke manier zijn om visuals te maken en om ongeschoolden te helpen in de magie van grafisch ontwerp.


Canva is snel en eenvoudig te registrerenRegistratie is snel en gemakkelijk (bezoek).

Samenvatting Canva-beoordeling

Freemium Online grafische tool voor ongeschoolde gebruikers

Naam: Canva

Omschrijving: Canva is geweldig om eenvoudige beelden te maken. Vaak helpt het degenen die ongeschoold zijn in de magie van grafisch ontwerp.

Besturingssysteem: Webgebaseerd

Toepassingscategorie: Grafisch ontwerp, software

 • Makkelijk te gebruiken

 • Sjablonen & Ontwerpen

 • Kenmerken

 • Waar voor je geld

 • Klantenservice

Over het algemeen

4.5

Overzicht

Canva is gemakkelijk te gebruiken dankzij de zeer intuïtieve interface voor slepen en neerzetten. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u helemaal opnieuw begint, hoewel u dat kunt doen als u dat wilt. Er zijn een heleboel sjablonen waaruit u kunt kiezen om met meerdere categorieën te werken. Deze omvatten infographics, posters en zelfs visitekaartjes.

Kom meer te weten:

 • Is Canva echt gratis?
 • Mijn ervaring met Canva
 • Voor wie is Canva ontworpen?

Voordelen

 • Freemium-abonnementsmodel
 • Heel eenvoudig te gebruiken
 • Geïntegreerd met stockfoto-beeldbank

Nadelen

 • Beperkte functionaliteit
 • Probeer Canva gratis
 • Zie Amazing Canva-sjablonen

{
"@context": "http://schema.org",
"@type": "Beoordeling",
"itemBeoordeeld": {
"@type": "Software applicatie",
"naam": "Canva",
"Omschrijving": "Canva is geweldig om eenvoudige beelden te maken. Vaak helpt het degenen die ongeschoold zijn in de magie van grafisch ontwerp.",
"beeld": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/canva-review-home.jpg",
"besturingssysteem": "Webgebaseerd",
"applicationCategory": "Grafisch ontwerp, software"
},
"beoordeling": {
"@type": "Beoordeling",
"ratingValue": 4.5,
"beste beoordeling": 5,
"worstRating": 0
},
"auteur": {
"@type": "Persoon",
"naam": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

Canva is gemakkelijk te gebruiken dankzij de zeer intuïtieve interface voor slepen en neerzetten. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u helemaal opnieuw begint, hoewel u dat kunt doen als u dat wilt. Er zijn een heleboel sjablonen waaruit u kunt kiezen om met meerdere categorieën te werken. Deze omvatten infographics, posters en zelfs visitekaartjes.

\ r \ n

Kom meer te weten:

\ r \ n

  \ r \ n
 • Is Canva echt gratis?
 • \ r \ n

 • Mijn ervaring met Canva
 • \ r \ n

 • Voor wie is Canva ontworpen?
 • \ r \ n

"
}

Canva leren kennen

De algemene stroom van Canva is tegenwoordig vrijwel hetzelfde als alles in zijn categorie online. U meldt zich aan (met Google+ of een e-mailadres) en volgt dan gewoon de broodkruimels. Canva zal u vragen om te kiezen welk type afbeelding u probeert te maken en stelt vervolgens verschillende sjabloonvisuals voor.

Canva is heel gemakkelijk te gebruiken, zelfs gemakkelijker dan Microsoft Paint.

Zodra je de lay-out en sjabloon hebt gekozen die je leuk vindt, komt de aanpassing. Alles is slepen en neerzetten en tekst kan worden bewerkt zoals tekstvakken in andere grafische ontwerpsoftware. Ik geef toe, het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Er zijn veel indelingen om uit de Canva-bibliotheek te kiezenEr zijn veel lay-outs om uit te kiezen (ontdek meer sjablonen).

Is Canva gratis?

Hier komt een kleine onderscheidende factor tussen gratis en betalende gebruikers.

De 1.000.000 afbeeldingen zijn voor betaalde accounts. Gratis accounts zijn beperkterDe 1.000.000 afbeeldingen zijn voor betaalde accounts. Gratis accounts zijn beperkter.

Voor degenen die de gratis versie gebruiken, Canva heeft iets meer beperkte sjablonen waaruit u kunt kiezen en beperkt uw samenwerkingsteam tot 10 leden. Wat nog belangrijker is, het biedt je helemaal geen afbeeldingen. Alle afbeeldingen die u wilt gebruiken, moeten van uzelf zijn of een licentie hebben om te gebruiken. Het verkoopt je afbeeldingen echter voor US $ 1 per stuk.

Degenen die kiezen voor een betaald Pro-account krijgen een teamaccount van 30 leden, plus toegang tot wat Canva beweert een database van 300.000 afbeeldingen te zijn. Het kan u ook helpen het formaat van uw ontwerpen te wijzigen. Andere hoogtepunten zijn de acceptatie van aangepaste lettertypen, kleurenpaletten en de mogelijkheid om sjablonen op te slaan.

Oh ja, met $ 9,95 / gebruiker / maand voor Canva Pro krijg je ook prioriteitsondersteuning.

Mijn ervaring met Canva

Omdat Canva een optie biedt om brochures te ontwerpen, werd ik nieuwsgierig en probeerde ik dat uit. Ik was geïnteresseerd omdat het afdrukken van brochures vaak bestanden met een hogere resolutie vereist om er na het afdrukken mooi uit te zien. Het was goed om op te merken dat het systeem, nadat ik de brochuresjabloon had getest, een optie biedt om het bestand te downloaden als een afdrukbare pdf.

Er is ondersteuning voor gedrukte brochures in CanvaEr is ondersteuning voor gedrukte brochures (zie meer Canva voor werk).

Ik nam contact op met een designer-vriend van mij en hij was het ermee eens dat de brochure simplistisch was (hij is tenslotte een ontwerper) maar zeker bruikbaar in druk. Dit is een cruciaal punt om op te merken voor diegenen die Canva als een zakelijke tool willen gebruiken.

Naast het downloaden van kopieën van je voltooide ontwerp, kun je ze ook rechtstreeks delen op Twitter of Facebook. U kunt ook vanuit de tool mensen e-mailen om hen uit te nodigen voor samenwerking bij het ontwerpen van datgene waaraan u werkt.

Conclusie

Een paar mensen met wie ik controleerde en met Canva sprak, gaven me een behoorlijk interessant perspectief. Een van hen is een leraar en ze zei dat het geweldig is om te gebruiken om eenvoudige beelden te maken waarmee de kinderen kunnen leren. Mijn designer-vriend daarentegen had er niets geweldigs over te zeggen behalve één ding: dat het niet de enorme bronnen gebruikte die Photoshop gebruikt.

Van mijn kant ben ik het grootste deel van mijn professionele carrière schrijver of redacteur geweest en heb ik nogal wat ervaring met lay-outs en afbeeldingen, zelfs als ik ze niet zelf produceer. Hierdoor raakte ik al snel verveeld van het rondrennen in kleine cirkels met Canva.

Hoewel het enorm eenvoudig te gebruiken is, vond ik dat het voor het type output dat ik nodig had in print veel te simplistisch bleek. Aan de andere kant is het geweldig voor het maken van instant visuals, zolang je het niet erg vindt dat je sjablonen deelt met waarschijnlijk duizenden andere mensen.

Ik denk dat dit iets is dat waardevol zou zijn vanuit een klein bedrijf of vanuit persoonlijk oogpunt, waarschijnlijk de eerste meer dan de laatste.

Probeer gratis: Bezoek Canva online

FTC-openbaarmaking: BuildThis ontvangt verwijzingskosten van tools die op deze website worden vermeld. Maar de meningen zijn gebaseerd op onze ervaring en niet op hoeveel ze betalen. We richten ons op het helpen van kleine bedrijven en individuen om als bedrijf websites te bouwen. Steun ons werk en leer meer over onze verdiensten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map