BigCommerce vs Shopify: prijzen en functies vergeleken

Elk eCommerce-platform is gemaakt in tegenstelling tot het volgende. Op het niveau van uw ervaring en comfort online, heeft u mogelijk een optie nodig die de codering kan wijzigen of een optie die direct uit de doos kan worden gestart. Shopify en BigCommerce behoren tot de twee beste keuzes voor het eCommerce-ontwikkelingsplatform.


Meer dan 1 miljoen winkels gebruiken Shopify om hun site te maken; terwijl BigCommerce geldt vierde plaats in de categorie van Top 1 miljoen sites in gehoste oplossing volgens statistieken van BuiltWith.

Als u iemand bent met een klein bedrijf, ziet Shopify er misschien aantrekkelijker uit, maar als u ook langetermijnplannen voor groei heeft, is BigCommerce misschien nuttiger – dus laten we naar beide platforms kijken en hun functies en voordelen vergelijken.

Snel springen

Vergelijk Shopify en BigCommerce in:

 • Sjabloonontwerpen opslaan
 • Online winkelbouwer
 • Klantenservice
 • Talenten poolen
 • Keuzes van app
 • Populariteit
 • Prijzen

Hoe werken BigCommerce en Shopify?

Shopify en BigCommerce zijn e-commerceplatforms waarmee u producten (fysiek of digitaal) online kunt verkopen. Beide online winkelbouwers werken in een webbrowser, wat inhoudt dat er geen software op uw computer of webhosting hoeft te worden gekocht, u kunt uw winkel overal ter wereld onderhouden zolang u een internetverbinding heeft.

BigCommerce en Shopify winkeleditor

Het centrale concept achter beide bouwers is dat iedereen ze kan gebruiken om een ​​online winkel te creëren zonder iets te hoeven coderen of ontwerpen – u kiest een sjabloon uit een aangeboden selectie, uploadt de producten die u wilt verkopen, repareert uw proces en u bent, in theorie goed om te gaan.

Shopify-winkeleditorShopify-winkeleditor – Het themagedeelte aan de linkerkant is waar u de instellingen voor uw thema aanpast. Voor elke verschillende pagina’s heeft u een ander thema-gedeelte waar u de inhoud en lay-out kunt aanpassen.
BigCommerce-winkeleditorBigCommerce-winkeleditor – Aan de linkerkant bevindt zich de hoofdnavigatiebalk voor de thema-instellingen. U kunt het grootste deel van het winkelontwerp voltooien met behulp van dit instellingengedeelte zelf.

Het is echter nuttig om te zeggen dat, hoewel u geen personeel hoeft in te huren eCommerce-ontwikkelingsservices bij het ontwikkelen van een BigCommerce- of Shopify-winkel is een goed idee over ontwerp, samen met individuele foto’s die professioneel zijn genomen, niettemin cruciaal, ongeacht het platform dat u uiteindelijk kiest.

Zowel BigCommerce als Shopify zijn SaaS-tools (software as a service). Dit houdt in dat er continue kosten zijn om ze te gebruiken, die jaarlijks of maandelijks kunnen zijn.

BigCommerce vs Shopify: welk eCommerce-platform moet u kiezen?

Laten we nu Shopify en BigCommerce vergelijken – wat het betere platform is door hun winkelontwerp, eCommerce-tools, klantenondersteuning, de professionele marktplaats, apps en prijzen te bekijken en te vergelijken.

1. Welk platform heeft betere winkelsjablonen?

Omdat mensen snel oordelen, is het hebben van een aantrekkelijke etalage van cruciaal belang omdat het uw online winkel geloofwaardigheid geeft.

Shopify-winkelthema’s

Voor dit geval heeft Shopify thema’s die mogelijk een aantal van de aantrekkelijkere storefront-thema’s op de markt zijn. Ze zijn professioneel, elegant, modern en fris. Een van de belangrijkste redenen achter de items op Shopify die er zo goed uitzien, is het feit dat ze gebruik maken van autonome ontwerpers om ontwerpen te ontwikkelen.

Shopify-thema - grenzeloosShopify-thema – grenzeloos
Shopify-thema - Debut DefaultShopify-thema – Debut Default

Dus terwijl Shopify het platform of de tool maakt, laten ze professionele ontwerpers hun plannen doen. Dit betekent ook dat, hoewel je sommige thema’s gratis krijgt, veel premiums zijn die je kunt kopen van $ 100 tot $ 180.

Bekijk meer online winkelsjablonen van Shopify

BigCommerce storefront-thema’s

BigCommerce daarentegen is de laatste tijd veel verbeterd, omdat ze zich meer richten op het ontwikkelen van professionele en aantrekkelijke etalages voor haar klanten. Eerder was de slechte kwaliteit van hun ontwerpen een nadeel, maar ze beginnen Shopify-thema’s in te halen. BigCommerce biedt u ook gratis en premium thema’s die variëren van $ 145 tot $ 235.

Bigcommerce-thema - Cornerstone BoldBigcommerce-thema – Cornerstone Bold
BigCommerce-thema - Fortune HighlightBigCommerce-thema – Fortune Highlight

Zowel Shopify als BigCommerce biedt u gratis thema’s en betaalde thema’s die mobiel-responsief zijn. Shopify biedt u 10 gratis nummers en 62 premium-nummers, terwijl BigCommerce u 10 gratis thema’s en 127 premium-thema’s biedt.

Bekijk meer online winkelsjablonen van BigCommerce

Oordeel: Shopify wint

Hoewel BigCommerce meer thema’s heeft in vergelijking met Shopify, maakt het themaontwerp Shopify een stuk beter. Shopify-thema’s zijn in hoge mate aanpasbaar. Met een unieke set opties kunt u uw thema aanpassen met een set parameters.

2. Welk platform biedt een betere winkelbouwer?

Shopify-winkelbouwer

Shopify biedt je alle fundamentele tools om een ​​werkende online winkel te creëren. Geavanceerde tools zoals productrecensies, klantenwensenlijst, productsuggesties, etc. moeten echter via de App Store aan uw winkel worden toegevoegd. Sommige tools zijn gratis en sommige worden betaald en deze tools worden betaald omdat de uitbestede ontwikkelaars ze maken.

Shopify nodigt de ontwikkelaars uit om hun tools in het platform te consolideren, zodat hun klanten deze tools ook kunnen gebruiken zonder code te hoeven doen. Het extra geld dat u betaalt, gaat dus meestal naar deze externe ontwikkelaars. Niet al deze tools zijn nodig, maar als u uw winkel wilt laten groeien, heeft u ze misschien nodig.

Shopify-winkelbouwer – Dit is de plaats waar u uw online winkel beheert en volgt. In de bovenstaande proefwinkel kun je zien dat Shopify wordt geleverd met een lijst met functies waarmee je je online winkel snel kunt starten.

BigCommerce-winkelbouwer

BigCommerce mogelijk heeft een van de meest volledige verzamelingen van tools onder alle toonaangevende websitebouwers voor een e-commerce winkel. Ze bieden u kant-en-klare tools die al zijn toegevoegd aan hun maandabonnement.

Als je meer tools nodig hebt, kun je in de BigCommerce App Store die geavanceerde tools vinden die zijn gemaakt door externe ontwikkelaars, zoals Shopify. Dit is handig omdat u niet weet welke extra tools u nodig heeft zodra uw bedrijf van start gaat.

BigCommerce-winkelbouwerBigCommerce-winkelbouwer – Je hebt toegang tot de meeste BigCommerce-functies, ook al heb je een proefplan. Klik op elke sectie om een ​​stap verder te gaan in de instellingen.

Oordeel: Tie

Het hangt er echt van af hoe u uw bedrijf wilt laten groeien. Beide sitebouwers hebben tools die nuttig zijn in verschillende stadia van een bedrijf, dus het oordeel is hier een beetje warrig.

3. Wie heeft betere klantenondersteuning?

Zowel BigCommerce als Shopify biedt u 24/7 klantenondersteuning via verschillende kanalen – live chat, telefoon en e-mail. Kortom, als u vragen of problemen heeft, zelfs om middernacht, kunt u altijd hulp krijgen van technische ondersteuning van beide platforms.

Er is ook een communityforum op Shopify en BigCommerce waar u vragen en oplossingen voor andere gebruikers kunt plaatsen. U kunt deze methode zelfs gebruiken om contact op te nemen met hun ondersteuningsteams. Aangezien dit een openbaar kanaal is, is de doorlooptijd van de ondersteunende leden meestal sneller.

Shopify HelpcentrumHelpcentrum van Shopify (bezoek)
Helpcentrum van BigCommerce (bezoek)

Een belangrijk voordeel van het forum is dat je een glimp kunt opvangen van wat andere klanten (bedrijfseigenaren zoals jij) doen, de problemen of vragen die ze hebben en ook enkele nuttige oplossingen die ze zouden kunnen hebben. U kunt zelfs nuttige tips oppikken als u voldoende tijd op dergelijke forums doorbrengt.

Oordeel: Tie

Hoewel het een gelijkspel is, neig ik hier meer naar Shopify vanwege de gemeenschap die het door de jaren heen heeft opgebouwd. Voor beginners is Shopify misschien de betere plaats om te beginnen, omdat ze uitgebreide zelfhulpdocumentatie bieden in vergelijking met BigCommerce. Ik kon oplossingen voor mijn problemen vinden door naar hun online helpcentrum te gaan.

4. Wie heeft een grotere talentenpool?

Shopify heeft een marktplaats met experts die u kunt inhuren (optioneel). Deze professionals kunnen u helpen om uw winkel naar een ander niveau te tillen en geven u de vrijheid om aandacht te besteden aan andere functies van uw bedrijf. Deze professionals zijn onder meer ontwikkelaars, ontwerpers, marketeers, winkelinrichting en fotografen. Shopify somt zelfs hun experts geografisch op zodat u gemakkelijk hulp kunt inhuren.

Hoewel u nog steeds experts kunt krijgen om u te helpen bij het maken van uw winkel op BigCommerce, zijn de experts minder in vergelijking met Shopify. Het is dus een klein beetje moeilijker om de juiste expert op het gebied van BigCommerce te vinden, vooral als u iemand wilt die bij u in de buurt woont.

Shopify heeft een grotere pool van professionals en het ecosysteem ziet er geavanceerder uit.

Vanuit dit oogpunt ziet het ondersteuningsecosysteem van Shopify er geavanceerder uit, maar het inhuren van hulp is geen onmiddellijke zorg wanneer u nog begint. Het inhuren van hulp is gewoon iets om over na te denken als de zaken u te veel worden.

Oordeel: Shopify wint

De winnaar gaat naar Shopify. Het is gewoon gemakkelijker om experts in Shopify in elk land te vinden dan BigCommerce.

5. Welk platform heeft meer apps die u kunt toevoegen?

Naarmate uw bedrijf groeit, voldoen de ingebouwde functies waarschijnlijk niet aan uw behoeften. U heeft meer tools nodig om uw bedrijf te laten groeien. Er zijn geavanceerde tools van zowel Shopify als Bigcommerce app store om de functionaliteit van uw winkel uit te breiden.

Shopify-apps

Shopify-app voor verzendingShopify-apps voor verzending en uitvoering

Shopify biedt u op dit moment meer dan 1500 apps in hun winkel. Deze apps kunnen u helpen bij marketing en verkoop, integratie van sociale media, automatisering of onderhoud van managementtaken met betrekking tot rapportage, boekhouding, klantenondersteuning, verzending, afhandeling, inventaris, enz..

BigCommerce Apps Market

Bigcommerce-appsMarkt voor BigCommerce-apps

Wat BigCommerce betreft, er zijn slechts 250 apps vergeleken met Shopify 1500. Dit betekent echter niet dat BigCommerce secundair is aan Shopify, aangezien BigCommerce al veel tools aan hun basisplan toevoegt (zoals realtime verzendoffertes, professionele rapportagetools, productbeoordeling en recensies, enz.). Maar het impliceert wel dat het ecosysteem van de ontwikkelaars in Shopify uitgebreider is dan BigCommerce.

Zoals gezegd voor het bovenstaande segment, is het handig om meer apps te hebben als je op de lange termijn denkt.

Oordeel: Shopify wint

Het vonnis is uiteraard weer Shopify. Ik kies Shopify niet alleen vanwege het aantal apps, maar ook vanwege het grote ecosysteem van ontwikkelaars dat het heeft gebouwd. Je weet dat er altijd ontwikkelaars zijn om de volgende functie te bouwen die je nodig hebt.

6. Welk platform is populairder?

Op dit moment heeft Shopify meer dan 2,4 miljoen gebruikers, inclusief historische gegevens, en heeft transacties verwerkt die meer waard zijn dan $ 41 miljard. Ze bieden meer dan 70 aantrekkelijke storefront-thema’s om uit te kiezen, hebben 1500 apps en een enorme community. Alleen al aan deze statistieken kun je zien dat Shopify de meest populaire is.

Als je Google Trends voor eCommerce-winkelbouwers bekijkt, wordt Shopify veel opgezocht door mensen in zoekmachines in vergelijking met BigCommerce.

Volgens de statistiek BigCommerce registreerde meer dan 159.000 klanten inclusief historische gegevens en hebben verwerkte transacties waard $ 17 miljard. Ze bieden 130 thema’s en 250 apps en hebben een kleinere community van experts.

Merk op dat deze statistieken aan de basis liggen van extreem hoge niveaus en het betekent niet zeker dat Shopify voordeliger is dan BigCommerce.

Oordeel: Shopify wint

Hoewel het een oneerlijk oordeel lijkt, vooral wanneer BigCommerce later begon dan Shopify, kies ik toch voor het laatste, want als het gaat om het nemen van beslissingen, kiezen we meestal voor de meer populaire opties, toch?

7. BigCommerce vs Shopify: de prijsstelling

Het is de norm in de tech-industrie dat je elke keer dat je upgradet naar een hoger plan meer middelen krijgt. Deze praktijk is ook van toepassing op zowel BigCommerce als Shopify. Met het hogere abonnement krijgt u meer verbeterde functies en een lagere vergoeding.

Shopify-plannen in een oogopslag

 • Basic Shopify – $ 29 / maand
 • Shopify – $ 79 / maand
 • Advance Shopify – $ 299 / maand
 • Shopify Lite – $ 9 / mo (verkoop op sociale media of website)
Shopify-plannen / prijzen
Basis Shopify
Shopify
Geavanceerde Shopify
maandelijkse prijs$ 29 / maand$ 79 / maand$ 299 / maand
Personeelsrekeningen2515
ProductenOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Creditcardkosten2,9% + $ 0,302,6% + $ 0,302,4% + $ 0,30
Transactiekosten / gateway van derden2%1%0,5%
Shopify-betalingen0%0%0%
Meerdere verkoopkanalenJaJaJa
CadeaubonnenJaJa
Verlaten winkelwagenherstelJaJaJa
Gratis SSL-certificaatJaJaJa
Shopify POS-appJaJaJa
FraudeanalyseJaJaJa
Professionele rapportenJaJa
24/7 ondersteuningJaJaJa

Bezoek Shopify

BigCommerce-plannen in een oogopslag

 • Standaard – $ 29,95 / mo
 • Plus– $ 79,95 / maand
 • Pro – $ 249,95 / maand
BigCommerce-abonnementen / prijzen
Standaard
Plus
Pro
maandelijkse prijs$ 29,95 / maand$ 79,95 / maand$ 249,95 / maand
PersoneelsrekeningenOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
ProductenOnbeperktOnbeperktOnbeperkt
Verkoopdrempel per jaarMaximaal $ 50.000Maximaal $ 150.000Maximaal $ 400.000
Creditcardkosten2,9% + $ 0,302,5% + $ 0,302,2% + $ 0,30
Geen transactiekosten0%0%0%
Meerdere verkoopkanalenJaJaJa
Google ShoppingJaJaJa
CadeaubonnenJaJaJa
Verlaten wagenbesparingJaJa
Gratis HTTPs en Dedicated SSLJaJaJa
Klantengroepen en segmentatieJaJaJa
Professionele rapportagetoolsJaJaJa
24/7 ondersteuningJaJaJa

Bezoek BigCommerce

Een ding dat het vermelden waard is, BigCommerce brengt u geen kosten in rekening voor transacties in alle abonnementen. Dit betekent dat u geen vergoeding of commissie hoeft te betalen aan BigCommerce wanneer uw klant via PayPal betaalt. Aan de andere kant, als u 0% transactiekosten in Shopify wilt, moet u gebruik maken van Shopify-betaling.

Oordeel: Shopify wint

Hoewel beide prijspunten hadden die kunnen worden aangepast aan budgetten, geef ik hier de voorkeur aan Shopify. In termen van prijs-kwaliteitverhouding krijg je meer van Shopify voor hetzelfde betaalde bedrag.

BigCommerce vs Shopify: wat bij u past?

Shopify biedt u aantrekkelijkere thema’s die mobiel klaar zijn. Ze hebben ook een grote app store die je kunt gebruiken om de functionaliteit van je winkel te verbeteren, en ze hebben meer experts in de community dan waar dan ook. De betaalde gebruikers van Shopify zijn 15x meer dan die van BigCommerce, wat aangeeft dat ze populairder zijn. Het is ook duidelijk dat Shopify meer app-ontwikkelaars, thema-makers en professionals helpt om je te helpen, mocht je voor Shopify kiezen.

Tools van BigCommerce zijn iets uitgebreider dan Shopify. Hoewel BigCommerce een uitstekende verzameling thema’s heeft, is het ontwerp van Shopify beter. Ook zijn niet alle thema’s van BigCommerce mobiel-klaar. Er zijn 250 apps die u kunt kiezen uit de app store van BigCommerce en heeft een beperkte pool van experts. Hoewel ze minder gebruikers hebben, is het essentieel op te merken dat Shopify eerder (2004) begon dan BigCommerce (2009). Al met al realiseren we ons dat Shopify zijn gebruikersbestand sneller uitbreidt dan BigCommerce.

Kom meer te weten

 • Klik hier om BigCommerce online te verkennen
 • Klik hier om Shopify online te verkennen

Conclusie

Om het allemaal samen te vatten, beide platforms zijn populaire leveranciers van eCommerce-oplossingen. Beiden zijn bekwaam en hebben een breed scala aan tools om u te helpen uw bedrijf uit te breiden. Hoewel Shopify er aantrekkelijker uitziet dan BigCommerce, en aangezien er geen definitief antwoord is, raden we u aan ze allebei uit te testen.

Hoe te beginnen met Shopify?

Het is prima om een ​​risicovrije mentaliteit te hebben. Niemand is bereid om ergens in te investeren voordat hij het probeert. Daarom biedt Shopify een proefperiode van 14 dagen aan. Het is volledig gratis te gebruiken en u hoeft niet eens uw creditcardgegevens in te vullen.

Klik hier om u aan te melden voor een gratis account bij Shopify.

Shopify-aanmeldingspaginaStap # 1 – Voer het e-mailadres en de winkelnaam in om uw gratis proefversie van Shopify te starten.
Aanmelden bij ShopifyStap # 2 – Voer persoonlijke en winkelgegevens in.

Hoe te beginnen met BigCommerce?

BigCommerce biedt een risicovrije proefperiode van 15 dagen aan om het platform zelf te ervaren. Er is geen creditcardgegevens vereist. U kunt er dus zeker van zijn dat het u geen kosten in rekening brengt als u na 15 dagen besluit niet verder te gaan.

Klik hier om u aan te melden voor een gratis account bij BigCommerce.

bigcommerce-aanmeldingStap # 1 – Voer het e-mailadres in om uw BigCommerce-proef te starten.
bigcommerce-storeStap # 2 – Voer de winkelnaam in (u kunt dit later wijzigen) en andere inloggegevens.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map