Grammatisk anmeldelse: Er grammatisk verdt det?

Da Grammarly først kom over radaren min, var det med lite annet i veien for medfølgende informasjon. Da jeg lærte hva det var ment for, gikk frykt over hodet på meg da jeg forestilte meg en drakonisk skolemarmlignende skikkelse som politiserte hvert eneste ord.


Å være både forfatter og redaktør kan jeg imidlertid sikkert se fordelen det gir for bordet i mange tilfeller. Selv om jeg ikke er helt sikker på at dette ville passe til alle mine behov, føler jeg at det definitivt er et marked for noe som dette.

Sammendrag av grammatisk gjennomgang

Funksjonspakket skriveverktøy for profesjonelle voksne og studenter.

Navn: Grammarly

Beskrivelse: Grammatikk er et nyttig verktøy som kan brukes av hvem som helst for enkelt å forbedre skrivingen. Det er tilgjengelig både online og som et installerbart format, og fungerer sømløst mens du skriver.

Operativsystem: Windows, macOS

Søknadskategori: skrive

[ Mer ]

 • Brukervennlighet

 • Funksjoner

 • Valuta for pengene

 • Brukerstøtte

 • Nøyaktighet / pålitelighet

Alt i alt

4.7

Sammendrag

Grammarly tilbyr fleksibel løsning for å finne og fikse feil i skrivingen din raskt. Grammarly Free tilbyr grunnleggende skrivekorreksjoner til $ 0-kostnad; Grammarly Premium, som kommer med mange flere funksjoner, er relativt rimelig til $ 11,66 / mo.

I et nøtteskall er Grammarly veldig allsidig og kan passe til et bredt spekter av publikum. Noen av de viktigste inkluderer bedriftsledere, bloggere, studenter (til og med opp til doktorgradsstudenter), unge forfattere, salgspersonell og mer.

Lære mer

 • Planer og priser
 • Gratis vs Premium
 • Kom i gang: Hvordan bruke?

Pros

 • Grammatikk er tilgjengelig overalt
 • Autokorrektur er interessant
 • Fungerer for mer enn stavemåte
 • Tilpass ordforrådet ditt
 • Enkelt korreksjonsforslag
 • Begrenset gratis versjon tilgjengelig

Ulemper

 • Chrome-utvidelse i beta
 • Ikke egnet for spesialisert arbeid
 • Savner rettelser noen ganger
 • planer & Priser
 • Prøv grammatikk gratis

{
"@kontekst": "http://schema.org",
"@type": "Anmeldelse",
"itemReviewed": {
"@type": "Softwareapplication",
"Navn": "Grammarly",
"beskrivelse": "Grammatikk er et nyttig verktøy som kan brukes av hvem som helst for enkelt å forbedre skrivingen. Det er tilgjengelig både online og som et installerbart format, og fungerer sømløst mens du skriver. \ R \ n",
"bilde": "//buildthis-22a6.kxcdn.com/wp-content/uploads/grammarly-review-home.jpg",
"url": "/ Go / Grammarly",
"operativsystem": "Windows, macOS",
"applicationCategory": "skrive"
},
"reviewRating": {
"@type": "Vurdering",
"ratingValue": 4.70000000000000017763568394002504646778106689453125,
"Bestrating": 5,
"worstRating": 0
},
"forfatter": {
"@type": "Person",
"Navn": "Timothy Shim"
},
"reviewBody": "

Grammarly tilbyr fleksibel løsning for å finne og fikse feil i skrivingen din raskt. Grammarly Free tilbyr grunnleggende skrivekorreksjoner til $ 0-kostnad; Grammarly Premium, som kommer med mange flere funksjoner, er relativt rimelig til $ 11,66 / mo.

\ R \ n

I et nøtteskall er Grammarly veldig allsidig og kan passe til et bredt spekter av publikum. Noen av de viktigste inkluderer bedriftsledere, bloggere, studenter (til og med opp til doktorgradsstudenter), unge forfattere, salgspersonell og mer.

\ R \ n

Lære mer

\ R \ n \ r \ n

  \ R \ n
 • Planer og priser
 • \ R \ n

 • Gratis vs Premium
 • \ R \ n

 • Kom i gang: Hvordan bruke?
 • \ R \ n

\ R \ n"
}

Fordeler: Det jeg likte grammatisk

1. Grammatikk er tilgjengelig (nesten) overalt

Bruker Grammarly i Chrome Grammatisk jobbet jeg med mange tredjepartsverktøy jeg tilgang til via Chrome, som Writebox

Grammarly er ikke bare et online verktøy som lar deg laste opp et dokument som skal sjekkes. Det gir mye fleksibilitet takket være evnen til å integrere med andre applikasjoner. I kjernen av Grammarly er den originale online versjonen. Her kan du laste opp et dokument som skal sjekkes, eller bare lage et online og få det sjekket mens du skriver. I tillegg til det er det også Grammarly for Windows, Microsoft Office og Chrome.

Windows-versjonen (eller Mac) er et lokalisert format av Grammarly online. Dette betyr at det egentlig er den samme tingen, men kan lastes ned på skrivebordet ditt. Du kjører det som et hvilket som helst annet program på datamaskinen din. I hovedsak er det som et alternativ til MS Word.

Grammarly’s Office-plugin lar det fungere i Microsoft Word og Outlook. Jeg synes dette er et flott trekk siden det er mange av oss som ikke kan dele med disse applikasjonene verken på personlig basis eller av arbeidshensyn.

Endelig har du Grammatisk Chrome-utvidelse som lar den fungere på forskjellige nettsteder. Selv om det for eksempel er med Google Dokumenter og andre tredjepartsapper.

Dette er uten tvil et av de bredeste omfangene som et tekstkorreksjonsverktøy har sett mot så langt at jeg har kommet over. De fleste vil ha en app du er tvunget til å bruke og fungerer bare på det lite begrensede området.

2. Autokorrektur er interessant

Med de fleste tekstkorreksjonsprogrammer som krever at du sjekker hva de har merket som feil, er den autokorrektive funksjonen på Grammarly forfriskende. Det er som en massiv oppskalert versjon av mobilteksten autokorrekt.

Selv om dette kommer med noen få feil (for mangel på et bedre ord), er det ikke desto mindre en ny port for en langvarig mobilimplementering.

3. Fungerer for mer enn stavekontroll

Tekstkorreksjon i grammatisk visning - brukerpanelet Når du skriver, vil listen over forslag til korreksjoner til teksten din vokse

En av de viktigste fordelene som jeg ser i Grammarly, er at det ikke bare fungerer for stavemåte, men også med mange andre områder. Grammatisk vurderer den skrevne teksten din basert på noen få områder – Korrekthet, klarhet, engasjement og levering.

korrekthet & Klarhet

Korrekthet er mer på den tekniske siden, noe som betyr at det er Grammarlys fangst for ting som stavekontroll, grammatikk og lignende. Klarhet har mer å gjøre med å hjelpe deg med å sikre at du ikke blir bytte for vaner som å anta at publikum vet hva du viser til..

engasjement

Engasjement handler mer om brukeropplevelse. Hvis du for eksempel skulle gjenta bruken av et ord ofte, vil Grammarly sannsynligvis flagge det for oppmerksomhet under Engasjementsklausulen. Årsaken er at for å holde publikum engasjert, må du bruke en rekke ord, selv om de har lignende betydninger.

Leveranse

Levering hjelper deg med polering. Dette er den skiller faktoren mellom forfattere og gode forfattere. En god forfatter vet å sette riktig tone i artikler etter instinkt, og grammatisk etterligner det i Delivery.

Grammatisk for plagiering Kryss av

Mange av oss har gjort seg skyldige i dette før – vi kopierer biter av tekst og redigerer det til våre egne ord. Imidlertid har det blitt gjort feil i det siste, og noen ganger har vi ikke noen anelse om hvordan vi kan endre teksten og ende opp med å forlate for mye av originalen i.

Å vokte seg mot plagiering er noe av det viktigste enhver forfatter trenger å gjøre – uansett din faktiske jobb. Det Grammarly gjør er å skanne teksten din mot mange nettbaserte innhold og fortelle deg om du har kopiert for mye.

Betrakt det som en innebygd sikring.

4. Tilpass ordforrådet ditt

For de som kanskje ofte trenger å bruke ord som ikke er standard i teksten, gir Grammarly også muligheten til å lage en ekstra ordbok. Sannheten er sagt, denne funksjonen er tilgjengelig i mange dyktige tekstbehandlere som MS Word, så det er ikke noe å virkelig rope om.

Fortsatt er funksjonen der, og jeg kan allerede høre ingeniører og programmerere blant oss puste lettet ut.

5. Forslag til enkel korreksjon

Hvis du kanskje husker det, så jeg på begynnelsen av denne artikkelen en språkkorreksjonstjeneste som en streng skolegård. Heldigvis er ikke Grammarly sånn i det hele tatt. Faktisk ble jeg ganske overrasket over de sterkt forenklede forslagene den ga.

For den gjennomsnittlige brukeren vil dette være veldig enkelt å følge med og til og med forstå. Dette er en av de viktigste grunnene til at jeg føler at Grammarly kan være bra for forskjellige applikasjoner. Hvis du var en profesjonell profesjonell, la oss si det, kan du bruke den til å forbedre skrivingen din mens du bruker disse raskt korrigerbare justeringene.

Personlig tror jeg at graden av korrekthet og enkelhetens forklaringer gjør at Grammarly også egner seg som et språkopplæringsverktøy. Tenk på dette for en student som kanskje har vanskeligheter med språket;

Ved å bruke Grammarly til å skrive ut andre oppgaver (historie, litteratur osv.), Kan du samtidig forbedre dine engelskkunnskaper. Det er selvfølgelig ikke en perfekt løsning, men det er et alternativ hvis andre metoder har vist seg å være mindre vellykkede.

6. Det er en begrenset gratis versjon

Grammatisk for Chrome er til en viss grad gratis. Dette er flott for de som leter etter en enkelt utvidelse som kan håndtere grunnleggende korreksjoner på et bredt utvalg av nettbaserte tekstredigeringsplattformer. Selv om gratisversjonen er veldig begrenset, er funksjonaliteten fremdeles der til null pris.

Grammatiske planer og priser - gratis plan tilgjengeligPrøv Grammarly til $ 0 kostnad.

Ulemper: Det jeg ikke likte med grammatisk

1. Chrome-utvidelse fremdeles i beta

Bruker grammatisk i Google doc Grammarly spiller ikke veldig bra med Google Dokumenter ennå, da de begge kjemper for å håndtere korreksjoner.

Dette poenget jeg må innrømme er egentlig ikke noe med selve Grammarly, men mer som en grep for de som melder seg på og må betale for det akkurat nå. Betamodusen betyr at det sannsynligvis fortsatt er feil som svever rundt Grammarly Chrome-verktøyet.

For en plugin som Grammarly til å jobbe i et så bredt miljø som Chrome (du ser egentlig på kompatibilitet med hele Internett) er ikke lett. Med tanke på den utfordringen fungerer Grammarly for Chrome allerede ganske bra.

Under evalueringen av Chome-utvidelsen la jeg merke til tre hovedspørsmål som jeg ønsker allerede er løst. Den første er at den ikke er WordPress klar ennå, noe som betyr at for bloggere må du bruke den native appen.

Det andre er at Beta ser ut til å ha problemer som fungerer sammen med Google Docs. GDOC har en egen stavekontroll og jeg synes det er i konflikt med Grammarly når jeg gjør rettelser. Dette er ikke noe alvorlig, men det viste seg absolutt irriterende som pokker.

Endelig har de fleste tredjepartsbaserte korrigeringer som Grammarly er aktiv på, begrenset bruk. Den fungerer i en helt grunnleggende modus, og hvis du vil ha full styrke av Grammarly-forslag, må du fortsatt gå tilbake til det i en innstilling som for eksempel i appen..

2. Ikke egnet for spesialisert arbeid

Når jeg sier spesialisert arbeid, refererer jeg ikke til nisjeroller som ingeniører eller lignende, men mer i sammenheng med en ekte redaktør. Det er mer å skrive og redigere det Grammarly tilbyr på dette tidspunktet.

Ja, det er sant at på teknisk grunnlag kan Grammarly hjelpe, spesielt hvis en forfatter er ny og uerfaren. Når du skaler opp, mister imidlertid Grammarly å oppleve og muligheten til å hjelpe forfatterne er mer begrenset.

Noen ideer om hva som mangler kan være evnen til å ramme inn tema, knytte en vinkel på en historie og så videre. Dette er på ingen måte et alvorlig negativt, siden det er sannsynlig at slike områder er utenfor omfanget av Grammarlys utviklere, men bare en observasjon av forskjellene i rollen.

3. Det savner noen ganger rettelser

Det er tider hvor Grammarly på en eller annen måte savner merket

Den største saken min med Grammarly er kanskje at det kan være en inkonsekvent rytme av og til. På tvers av testene mine på de forskjellige plattformene, synes jeg at det fra tid til annen ikke fungerer. Selv om disse forekomstene er sjeldne fra det jeg har sett, kan de det går glipp av være kvelere.

Hvis du skulle sette troen din på et verktøy som Grammarly, kan det være konsekvenser av å la den gjøre tingene sine uten å sjekke. Kan du avbilde en e-post sendt til sjefen din om et viktig prosjekt som blir fylt av feil?

Slik bruker du grammatikk?

Grammatisk hjemmeside Du kan bruke Grammarly i Chrome. Det er gratis! (besøk)

Hvordan bruke grammatikk - Legge til verktøyet til forskjellige plattformerGrammarly Addon fungerer i store SaaS-plattformer, sosiale medienettverk og e-posttjenester.

Grammatikk fungerer på to hovedmåter – som et tillegg på eller gjennom det opprinnelige nettstedet. Alle fungerer på lignende måter:

 1. Lag et nytt dokument og begynn å legge til tekst
 2. Når du går sammen, vil Grammarly understreke ord eller uttrykk som trenger korrigering
 3. Understrekninger av forskjellige farger representerer forskjellige kategorier av korreksjoner
 4. Guider til forslagene vil vises på en meny til høyre i dokumentet
 5. For å gjøre rettelser, kan du holde musepekeren over den understrekede setningen for å se hva Grammarly ønsker å endre den til.
 6. Hvis du vil godta endringen, klikker du bare på den.

Prøv gratis: Besøk Grammarly online

Grammatiske planer og priser

Funksjoner / planer
Gratis
Premium
Virksomhet
brukFor enkeltpersonerFor enkeltpersonerFor team
GrammatikkJaJaJa
KonsistensJaJa
lesbarhetJaJa
OrdforrådJaJa
ToneteksjonJaJa
Antall lisenserJaJa
AdministrasjonspanelJaJa
Sentralisert faktureringJaJa
PrisGratis$ 11,66 / mnd$ 12.50 / mo

For årsabonnement er Grammarly relativt rimelig til $ 11,66 / mo. Hvis du skulle registrere deg på kortere vilkår, er prisene ganske mye høyere. Jeg vil si at hvis du virkelig skulle bruke det som et verktøy, er prisen lett forsvarlig for langsiktig engasjement.

Betrakt det som en verdiøkende opplevelse som kan hjelpe deg ikke bare i arbeidet ditt, men også på individuelt grunnlag for selvutvikling. I den sammenheng virker ikke årsabonnementet så dyrt, men gjør det?

Grammatisk gratis vs Premium

Grammatisk gratis tilbyr grunnleggende stavekontroll og en form for politiarbeid på områder som klarhet, engasjement og levering. Premium-modus dekker det, men inkluderer også andre områder. For eksempel, i teknisk korrekthet, bortsett fra stavekontroll og grammatikk, vil Grammarly også se på flyt og konsistens i tegnsetting. Det viktigste er at Grammarly Premium inkluderer en plagieringskontroll.

Konklusjon: Er grammatisk riktig for deg?

Nå er du sannsynligvis klar over at selv om Grammarly er ganske funksjonsrik, er det ikke nødvendigvis den rette løsningen for alle. Hvis du knapt kommuniserer for arbeid, er det virkelig ikke mye poeng bortsett fra mulig selvforbedring.

Likevel, hvor mange av oss er virkelig så isolerte at vi ikke kan bruke noe som grammatisk? Jeg vil si at dette er et sterkt verktøy ikke bare for profesjonelle yrkesaktive voksne, men som tidligere nevnt også, i en pedagogisk sammenheng.

Hvem er grammatisk bra for?

Som en guide til brukere som ikke ønsker å bruke mye tid på å øke språkkunnskapene sine, kan Grammarly være en uvurderlig eiendel. Likeledes, for de som ønsker å forbedre språket sitt, er Grammarly grei nok til å ikke være påtrengende mens du gir lettfattelige instruksjoner.

Ovennevnte gjelder til og med de som har skrevet karriere, spesielt unge forfattere. Imidlertid pleier eldre forfattere som meg å være litt mer sta, så du kan finne endringene Grammarly ønsker å gjøre ganske irriterende til tider.

I et nøtteskall er Grammarly veldig allsidig og kan passe til et bredt spekter av publikum. Noen av de viktigste inkluderer bedriftsledere, bloggere, studenter (til og med opp til doktorgradsstudenter), unge forfattere, salgspersonell og mer.

Prøv gratis: Besøk Grammarly online

Offentliggjøring: BuildThis mottar henvisningsgebyr fra verktøy som er oppført på dette nettstedet. Men meningene er basert på vår erfaring og ikke hvor mye de betaler. Vi fokuserer på å hjelpe små bedrifter og enkeltpersoner med å bygge nettsteder som en bedrift. Vennligst støtt vårt arbeid og lær mer i vår fortjeneste avsløring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map