Kako sestaviti spletno mesto: Vodnik za začetnike A-do-Z

V tem članku vam bom prikazal bistvene korake pri izdelavi spletnega mesta.


 1. Registrirajte ime domene
 2. Prijava na spletno gostovanje
 3. Oblikujte svojo spletno stran
 4. Preverite in preizkusite svoje spletno mesto
 5. Finetune in raste

Ustvarjanje osnovnega spletnega mesta je enostavno. Samo delovno delo ne bi smelo trajati več kot eno uro. Razumevanje svojih odločitev in njihovo prilagajanje vaši situaciji pa ni lahek podvig.

Ker nekateri koraki morda zahtevajo dodatno znanje, ki ni v tem členu, sem po potrebi vključil povezave do podrobnih virov..

Zakaj ustvarjate spletno stran

Preden začnemo, je pomembno, da najprej določite svoj namen.

Vsi vemo, da je lahko spletno mesto pomemben del vaše spletne prisotnosti – kot poslovni subjekt ali posameznik. Za posameznika je lahko nekaj tako preprostega kot osnovni profil ali tako podroben kot vaš celoten portfelj. Za podjetja bi ga morali obravnavati kot del svojega premoženja in se nanašati na vaš profil, izdelke ali stvari, ki jih počnete.

Če imate v mislih jasen namen, vam omogoča boljšo odločitev – tj. Katere platforme uporabljati, s katerimi tržnimi kanali se ukvarjati itd..

Nekaj ​​značilnih razlogov, zakaj je spletno mesto zgrajeno:

 • Za prodajo izdelkov – Če je vaš glavni cilj prodaja izdelkov, mora vaše spletno mesto vsebovati vitrine izdelkov, spletno nakupovalno košarico, zaščiten prehod za plačila in po možnosti sistem prodajnega mesta.
 • Do prikaz informacij – Če je vaš cilj prikazati podjetje ali osebne podatke, razmislite o izdelavi preprostega spletnega mesta na eni strani na dostopni platformi.
 • Deliti trenutne ideje in izkušnje – Blog je običajno najboljši za uporabnike, ki radi pišejo in delijo svoje ideje s svetom.

Teh razlogov ni treba medsebojno izključevati. Na primer, lahko imate spletno mesto, ki združuje dva ali več zgornjih elementov.

Bistveni koraki za izdelavo lastnega spletnega mesta

Ko razvrstite cilje svojega spletnega mesta, je čas za izdelavo! Za začetek morate najprej …

1. Registrirajte ime domene

Kaj je ime domene?

Če želite zagnati spletno mesto, je prva stvar, ki jo potrebujete.

Ime domene je naslov, ki identificira vaše spletno mesto v internetu. Nekaj ​​primerov vključuje Yahoo.com, Google.com ali BuildThis.io (spletno mesto, ki ga trenutno berete).

Kje registrirati ime domene?

Če želite imeti domeno, jo boste morali registrirati pri registratorju domen.

Registrar domene vam bo pomagal preveriti, ali je ime domene edinstveno, preden vam bo omogočil registracijo. GoDaddy in NameCheap sta dva priljubljena registratorja domen. Zelo dolgo jih uporabljam za upravljanje mojih domen.

Kako izbrati ime domene?

Izbira imena domene je pogosto najtežji del, saj ne samo da mora odražati vašo blagovno znamko, ampak mora biti še vedno enostaven, preprost in nepozaben..

Ime vaše domene mora biti edinstveno – imena ne sme imeti lastnik druge osebe ali organizacije na vsem svetu. Splošno pravilo, ki ga morate upoštevati pri ustvarjanju imen domen, je:

 • Naj bo kratko in enostavno zapomniti
 • Ne uporabljajte blagovnih znamk
 • Pojdite po .com ali .net, kadar je to mogoče
 • Bodite kreativni in uporabljajte sestavljene ali sestavljene besede
 • Poskusite, da bo ključna beseda ustrezna

Učinkoviti nasveti

 • Če težko ugotovite ime domene, lahko za ideje vedno uporabite generatorje domenskih imen. Nekateri bolj priljubljeni so Wordroid in Lean iskanje domene.
 • Če ste začetnik, priporočamo, da obiščete GoDaddy ali Namecheap in poiščete ime domene. Oboje novorojenčki olajšajo nakup in registracijo domenskega imena.

2. Prijavite se za račun za spletno gostovanje

Kaj je spletni gostitelj?

Spletni strežnik je velik računalnik (aka strežnik), ki se uporablja za shranjevanje datotek, potrebnih kot del vašega spletnega mesta.

Zamislite si to kot hišo, v kateri je shranjeno pohištvo in gospodinjske aparate – hiša je vaš spletni strežnik in vse, kar gre v hiša je vsebina vašega spletnega mesta. Vsebina spletnega mesta običajno vključuje besedilo, slike, video posnetke in druge elemente, ki se vam zdijo potrebni.

Kakšne so vaše odločitve pri gostovanju??

Spletno gostovanje danes prihaja v različnih paketih. Običajno ponudnik spletnega gostovanja sodeluje le pri oddajanju strežnikov z osnovno programsko in tehnično podporo. Gostovanje vašega spletnega mesta s tradicionalnim ponudnikom gostovanja je običajno cenejše in bolj prilagodljivo; vendar boste za nastavitev spletnega mesta potrebovali nekaj dodatnega dela.

Dandanes podjetja združujejo različne storitve skupaj in uporabnikom omogočajo gradnjo, gostovanje in upravljanje spletnih mest od enega ponudnika storitev. Običajno pokličemo ta podjetja Builders spletnih strani ali Builders spletne trgovine. Gostovanje spletnega mesta na teh “svežnjah” platformah je običajno drago in manj prilagodljivo; vendar boste spletno mesto ali spletno trgovino enostavno izdelali.

Gostovalna platforma za začetnike

Če šele začenjate, je osnovno skupno gostovanje običajno dovolj dobro. Za to priporočam enotni načrt Hostinger – ki vam omogoča gostovanje enega spletnega mesta po nizki ceni le 0,80 USD / mesec.

Gostovanje gostovanjaEnoten načrt gostovanja – gosti eno spletno mesto z 10 GB SSD pomnilnika in 100 GB pasovne širine (več kot dovolj za začetnike) pri 0,80 USD / mesec.

Gostovalna platforma za e-trgovino / spletne trgovine

Če ste načrtovali prodajo izdelkov neposredno s svojega spletnega mesta (trgovina z e-trgovino), potem oglejte Shopify Basic (izhodiščna cena 29 USD / mesec).

Shopify platforme800.000 trgovin za e-trgovino uporablja Shopify, vključno z NBA Lakers Store in Tattly.com. Shopify Basic se začne pri 29 USD na mesec.

Gostovalna platforma za enostavno izdelavo spletnih strani / majhnega podjetja

Če potrebujete preprosto spletno mesto za predstavitev vašega poslovnega portfelja in kontaktne podatke, je morda v paketu možnost gostovanja. Wix in Weebly sta dva graditelja spletnih mest, ki sta mi všeč – o njih veliko pišemo, naša mnenja pa si lahko ogledate tukaj – Wix pregled / Weebly review.

Wix kot paketne možnostiWix, ponujen kot spletna storitev, vam omogoča delo s slikovnim urejevalnikom povleci in spusti, da bi ustvaril spletno mesto, tudi če imaš znanje o kodiranju nič. Wix Neomejen načrt se začne pri 12,50 USD na mesec.

Učinkoviti nasveti

 • Na voljo so različne vrste gostovanja: skupno gostovanje, namensko gostovanje strežnikov in gostovanje v oblaku / VPS.
 • Če ste majhno spletno mesto, je cenejše, če želite uporabljati načrte za skupno gostovanje. Večjim spletnim mestom priporočamo uporabo oblakov ali namenskega gostovanja.
 • Ključne lastnosti, ki jih morate upoštevati pred izbiro spletnega gostitelja, so njihove cene, hitrost strežnika in cene uptime. Hostinger (za novorojenčke), pa tudi InMotion Hosting in SiteGround (za večja spletna mesta), so nekatera priljubljena imena.
 • Če nameravate prodajati izdelke neposredno s svojega spletnega mesta, razmislite o uporabi graditelja trgovin, kot sta Shopify ali BigCommerce.

3. Oblikujte svoje spletne strani

Ko ste pripravljeni ime svoje domene in spletni strežnik, je čas, da nekaj postavite v internet. Če želite oblikovati spletne strani, lahko najamete spletnega razvijalca ali pa to storite sami.

Podrobno razpravljamo o tem, kako oddati naročilo za spletno razvojno nalogo tukaj. Preskočite naslednje korake in pojdite na to stran, če nameravate najeti nekoga, ki bo za vas razvil spletno mesto.

Tukaj so trije enostavni načini za oblikovanje spletne strani za mojstrske delavce:

1- Kaj urejate spletni urejevalnik (Kaj-vidite-kaj-kaj-dobite) (WYSIWYG)

Urejevalnik WYSIWYG omogoča nastavitev spletnega mesta in oblikovanje spletnih strani iz nič, brez potrebe po kodiranju. Deluje tako kot bi običajni urejevalnik besedil – začnete s predlogo ali prazno stranjo in nato ustvarite strani svojega spletnega mesta. Ko to storite, jih napolnite z vsebino in s programom za prenos datotek (FTP) prenesite celotno mapo na svojega spletnega gostitelja..

Če želite uporabiti to metodo, je najbolje, če imate osnovne veščine HTML / CSS in nekaj splošnega znanja o delovanju interneta.

Na voljo je več spletnih urejevalnikov WYSIWYG – nekateri so brezplačni za nekomercialno uporabo, drugi pa lahko zahtevajo plačano licenco. Microsoft Expression Web, Google Spletni oblikovalec, BlueGriffon, in Odprti element je nekaj dobrih, ki jih lahko preverite.

Za program FTP – FileZilla in WinSCP sta dve najboljši brezplačni možnosti.

Microsoft Expression - urejevalnik WYSIWYGPrimer – tukaj je posnetek zaslona spletnega urejevalnika Microsoft Expression. Seznam map (levo) – Strukturirajte svoje spletno mesto s pomočjo map. Urejevalnik (v sredini) – Tu napišite in formatirajte svoje besedilo. Slogi / Orodje (desno) – Slog in oblikovanje strani s pomočjo CSS (neobvezno). Upoštevajte, da boste morali ustvariti indeks imena strani (.html / .htm / .php / .asp) – deloval bo kot domača stran vašega spletnega mesta.

Ta možnost je mogoča samo, če uporabljate tradicionalno gostovanje (tj. Hostinger). Uporaba urejevalnika WYSIWYG je prilagodljiva in zabavna, če uživate v učenju spletnega kodiranja…, vendar za začetnike, ki želijo spletno mesto, ni izvedljiva možnost.

2- Uporaba sistema za upravljanje vsebin (CMS)

Danes je večina spletnih mest izdelanih in upravljanih s CMS. CMS ima številne prednosti z vidika lastnika spletnega mesta. So enostavne za upravljanje, prilagodljive pri oblikovanju in razvoju ter stroškovno učinkovite (brezplačne!) – tri ključne prednosti.

Če za to še niste slišali – WordPress, ki napaja približno 33% vseh spletnih mest na internetu, je najbolj priljubljen CMS na svetu.

Za tiste, ki se v koraku 2 odločite za možnost običajnega gostovanja, lahko WordPress namestite z le nekaj kliki.

Namestitev WordPress-a v HostingerTukaj je opis, kako lahko WordPress nastavite v Hostingerju. Prijavite se v svoj račun Hostinger, pojdite na spletno mesto > Samodejni namestnik > WordPress > Nastavite geslo in ime spletnega mesta > Namestite.

Ko boste WordPress namestili, boste dobili osnovni okvir spletnega mesta. Nato lahko oblikujete svoje spletne strani s predlogo WordPress. Vnaprej izdelane predloge WordPress so na voljo brezplačno na WordPress.org (uradni imenik tem). Lahko pa kupite vrhunske predloge pri profesionalnih razvijalcih, kot so Elegantne teme ali Artisan.

Disha je tukaj razložil, kako ustvariti blog ali spletno mesto s pomočjo WordPress-a. Upoštevajte navodila, če potrebujete dodatne informacije.

Opomba – CMS ne morete uporabljati, če ste se v koraku 2 odločili za platformo “Bundle”, kot sta Wix ali Weebly.

3. Uporaba orodja za izdelavo spletnih strani / prodajalne povleci in spusti

Najlažji in najhitrejši način za izdelavo spletnega mesta je ustvarjalec spletnih mest / trgovin povleci in spusti.

Ne potrebujete nobenih veščin spletnega razvoja – samo izberite predhodno izdelano predlogo, zgrabite potrebne gradbene elemente iz graditelja (npr. Kontaktni obrazec, spustni meniji, Google Map, gumbe za plačilo, nakupovalni voziček itd.) In polno predstavljeno spletno mesto je pripravljeno.

Po spletu je raztresenih veliko graditeljev spletnih mest – Wix in Weebly sta dva izmed najbolj priljubljenih. In kot že omenjeno, bi bila Shopify odlična izbira, če gradite spletno trgovino.

Predstavitev Wix-a

Ustvarjanje in urejanje spletnega mesta z Wix urejevalnikomOblikovanje vaše spletne strani na naslovu Wix: Meni spletnega mesta (levo) – Upravljajte strani, izberite ozadje spletnega mesta, nastavite navigacijo po spletnem mestu, dodajte besedila in povezave, naložijte slike itd. Poravnava (v sredini / levo) – tukaj uredite in poravnajte elemente spletnega mesta; Predogled (zgoraj desno) – shranite, predoglejte in objavite svoje spletno mesto.

Oblikovanje spletnega mesta na prednastavljenih predlogah WixPredloge za Wix – na stotine vnaprej izdelanih predlog (Wias).

Shopify demo

Ustvarjanje in urejanje spletnega mesta z urejevalnikom ShopifyOblikujte svojo spletno trgovino z vnaprej izdelano temo na Shopify. Menu (levo) – tu izberite teme in dodajte elemente trgovine (diapozitivi, naslovi, slike, podnožja itd.) Tukaj; Predogled (v sredini / desno) – Oglejte si svojo trgovino tukaj.

Predlagajte predlogeShopify ponuja široko paleto brezplačnih in vrhunskih tem (glej vzorce).

Demo graditelj spletnega mesta Hostgator

Gator Website BuilderUporaba programa Gator Website Builder – Meni (levo) – tukaj izberite teme, dodajte strani in dodajte razdelek strani; Predogled (sredina / desno) – premikanje med stranmi na zgornji vrstici za krmarjenje; shranite, predoglejte in objavite svoje spletno mesto.

Brezplačne teme na spletnem mestu Gator BuilderPopolnoma prilagodljive in odzivne predloge spletnih strani, ki jih ponuja Hostgator Website Builder.

Učinkoviti nasveti

 • Oglejte si brezplačne predloge spletnih mest za e-trgovino na eni strani Shopify, BigCommerce, Wix in Weebly
 • Navodila po korakih za izdelavo spletnega mesta z uporabo Wix-a
 • Oglejte si primere spletnih mest, zgrajenih z Wixom
 • Navodila po korakih za izdelavo spletnega mesta s pomočjo Shopify
 • Oglejte si primere spletnih mest, izdelanih s storitvijo Shopify

4. Preverjanje in testiranje vaše spletne strani

Ko je vaše spletno mesto pripravljeno – je čas, da preverite in preizkusite, kako deluje v večjih brskalnikih (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11 itd.) Ter na različnih velikostih zaslonov.

Te teste lahko izvajamo s pomočjo brezplačnih orodij na spletu.

Preverjanje oznake

W3C - Po končanem ustvarjanju preverite svojo spletno stranPreprosto preverite oznako spletnega mesta Storitev preverjanja označevanja W3C.

Kaj je preverjanje vrednosti? Jeziki za kodiranje ali skripte, kot so HTML, PHP, in tako naprej, imajo vsak svoje formate, besedišče in skladnjo. Potrditev oznake je postopek preverjanja, ali vaše spletno mesto sledi tem pravilom.

Test brskalnika

Testirajte svoje spletno mesto v različnih brskalnikihNa enem posnetku navzkrižno preizkusite do 115 različnih brskalnikov Slike brskalnika.

Test zaslona

Testirajte svoje spletno mesto v različnih velikostih zaslonovUporaba Zaslonka za predogled svoje spletne strani na monitorjih, tablicah, pametnih telefonih in drugih različnih velikostih zaslona.

5. Izboljšajte in povečujete svoje spletno mesto

Objava spletnega mesta na internetu je prva faza. Za uspeh vašega spletnega mesta je še veliko početi. Tu je nekaj nalog, za začetek …

Natančna nastavitev hitrosti spletnega mesta

Google je jasno povedal, da je hitrost spletnega mesta eden izmed dejavnikov razvrščanja. To pomeni, da se lahko vaše spletno mesto uvrsti višje, če se hitro naloži.

Tudi – hitreje se bo vaše spletno mesto naložilo, srečnejši bodo obiskovalci vaše spletne strani. V neštetih študijah primerov in eksperimentih je dokazano, da počasno nalaganje spletnega mesta škodi uporabniški izkušnji in vpliva na prihodke spletnega mesta. Amazon bi izgubil približno 1,6 milijarde dolarjev prihodka, če bi se njegovo spletno mesto upočasnilo celo za eno sekundo.

Če je vaša trenutna hitrost spletnega mesta počasna, naučite se, kako ga izboljšati.

Izboljšate vidnost iskanja po spletnem mestu

Ni vam treba biti mojster v optimizaciji iskalnikov (SEO), če želite svoje spletno mesto opaziti. Toda nekaj osnovnih veščin za optimizacijo iskalnikov je vedno dobro imeti.

Ustvarite račun spletnega skrbnika na naslovu Google Search Console da pošljete svoje spletno mesto Googlu in odkrije morebitne težave s SEO. Opravite osnovno raziskovanje ključnih besed in nato optimizirajte naslov in naslove strani za svoje ključne besede. Izvedite oznako sheme na svojem spletnem mestu, da izstopate od strani z rezultati iskanja.

Če želite več nasvetov za SEO, preberite naš vodnik za lutke SEO.

Izvedite HTTPS

SSL potrdilo je postalo velika težava, odkar je Google Chrome na spletnih mestih HTTP označil “Not Secure”. Da bi zagotovili, da bodo vaše spletno mesto uporabniki »zaupali«, je povezava HTTPS nujna.

Dodajte ključne strani

Nobeno dve spletni strani nista nikoli enaki, saj bi lahko služili drugačnemu namenu in / ali funkciji. Obstajajo pa tri standardne strani, ki bi jih moralo imeti vsako spletno mesto: kazalo (domača stran), stran o straneh in stran za stike.

Domača stran

Domača stran je pogosto prvo mesto, kamor si jo bo večina obiskovalcev ogledala po pristanku na vašem spletnem mestu. Vaša domača stran mora imeti pravi tok in obiskovalce popeljati globlje v vaše spletno mesto.

Primer spletne strani - HausPrimer – Na domači strani Haus je na voljo jasen navigacijski meni in oblikovanje v slogu galerije (kar je kot nalašč za predstavitev izdelkov).

O strani

O strani je vse povezano z ustvarjanjem povezave z vašimi obiskovalci. Omogoča vam predstavitev in podrobne informacije (dobro?) O svojem spletnem mestu. Običajno je priporočljivo vključiti fotografije ljudi, ki imajo v lasti in upravljajo spletno mesto.

Primer spletnega mesta - Bulldog SkincarePrimer – O strani Stran Buldog Skincare pošlje ljubeče in nepozabno sporočilo.

Stran za stike

Pomembno je, da komunicirate s svojimi uporabniki in potencialnimi strankami. Od tod tudi – kontaktna stran. Vključite vse možne komunikacijske kanale (profile družabnih medijev, obrazce za stike, e-poštni naslov itd.), Da se prepričate, ali bodo obiskovalci lahko dosegli vas..

Primer spletne strani - SurvicatePrimer – Stran za stike Survicate je čudovito oblikovana z velikimi polji obrazca in jasnim pozivom k dejanju; in je sestavljen iz vseh potrebnih informacij.

Razširite svoj doseg na platformah družbenih medijev

Vaše spletno mesto bi moralo biti prisotno tudi na platformah družbenih medijev, na katerih se druži večina vaše ciljne publike. Za BuildThis.io to pomeni Facebook in Twitter. Za druge je to lahko LinkedIn, Tumblr ali Pinterest.

Tu je nekaj nasvetov za trženje družbenih medijev za začetnike.

Dodajte favicon

Ste videli pismoB“V rumenem krogu, ki se je pojavil na levi strani zavihka brskalnika? To je znano kot “favicon”. Tako kot logotip je tudi favicon manjši vizualni element, ki predstavlja spletno stran.

Favicon je odlična tehnika blagovne znamke, ki jo lastniki spletnih strani pogosto spregledajo. Če to zveni kot vi – uporabite ta brezplačni generator favicon, ki vam bo pomagal.

Naredite pogosta vprašanja o spletnem mestu

Ali lahko naredite svojo spletno stran brezplačno?

Brezplačno spletno mesto lahko ustvarite z uporabo brezplačno spletno gostovanje kot so ponudbe 000Webhost ali z uporabo brezplačnega načrta, ki ga ponujajo nekateri graditelji spletnih mest. Na primer, Wix ponuja brezplačen načrt z omejenimi viri, ki je primeren za majhna spletna mesta z majhnimi količinami.

Kako ustvarim spletno mesto za svoje podjetje?

Izdelovalci spletnih strani so idealen način za mala podjetja, da ustvarijo lastna spletna mesta, ne da bi jih morali oddajati zunanjim izvajalcem. Te možnosti ne zahtevajo tehničnega znanja in pogosto ponujajo vnaprej izdelane predloge, ki so lahko koristne > Za začetek kliknite tukaj.

Kaj je najboljši gradnik spletnih strani?

“Najboljše” je subjektivni izraz – kar najbolje za nas morda ni pravilno za vas. V smislu priljubljenosti – Squarespace je najbolj priljubljen graditelj spletnih strani z 22-odstotnim tržnim deležem. Sledijo Wix in GoDaddy’s GoCentral na drugem in tretjem mestu.

Ali lahko ustvarim spletno mesto v Googlu?

Google ponuja graditelja spletnih strani kot del svoje ponudbe izdelkov G Suite. Cene se začnejo od 5,40 USD / uporabnika / mesec.

Kako ustvarim PDF s spletnega mesta?

Če imate v računalniku nameščen bralnik Adobe, lahko ustvarite dokument PDF s spletne strani bt s pritiskom na CTRL-P. V meniju za tiskanje, ki se odpre, izberite izhod v PDF in shranite datoteko.

Naredite zdaj!

Zdaj veste več kot dovolj za izdelavo in izdelavo uspešnega spletnega mesta. Čas je, da svoje znanje začnete delovati. Začnite zdaj in skačite po internetu!

* Prevod: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map