Kako oddati svoje delo pri razvoju spletnega mesta

Morda šele začnete s svojo spletno prisotnostjo in potrebujete novo spletno mesto. Ali pa ste morda že obstoječi lastnik spletnega mesta, ki si želi, da bi bilo vaše spletno mesto boljše. Veliko je situacij, za katere sem prepričan, da ste se igrali z idejo o zunanjem izvajanju spletnega razvoja v celoti ali v delih.


Preden berete dalje, vam moram sporočiti, da sem iz šole razmišljanja, da se morajo podjetja vedno osredotočiti na njihove temeljne sposobnosti. To pomeni, da če bo vaš glavni dohodek prihajal iz drugih dejavnosti, ki niso razvoj spleta, potem svoj spletni razvoj oddajte v najem!

Upoštevajte le, da zunanje izvajanje spletnega razvoja ne bo odpravilo vseh naporov z vaših ramen, ampak le potrebne dele.

Kako deluje zunanje izvajanje

Na splošno je opisano, kako deluje zunanje izvajanje spletnega razvoja –

1- Izberite pravega zunanjega partnerja

2- Začetni kontakt in nastavitev

3- Načrtujte in postavite mejnike

4- Sestavite pogodbe

5- Razvoj in zagon

Uvod: Spletni dizajn v primerjavi s spletnim razvojem

Čeprav bi mnogi lahko rekli, da gre samo za nabiranje nitk po terminologiji, spletni dizajn in razvoj v resnici nista isto. Oblikovanje se nanaša na estetiko mesta – kako lepo izgleda. Razvoj lahko zajema zasnovo spletnega mesta, vendar vključuje zgradbo motorja, ki poganja spletno mesto.

PSD v HTML / PSD v WordPress ne deluje več

Pred nekaj časa so lastniki podjetij oblikovalcu opisovali, kako želijo videti njihovo spletno mesto. Oblikovalec bi sestavil videz spletnega mesta z uporabo podobnega Photoshopa in ga nato izročil razvijalcu, ki bi datoteko PSD spremenil v HTML kodo.

Zdaj je to večinoma zastarelo, zahvaljujoč velikemu prilivu naprav z različnimi velikostmi zaslona. Zasnova “ena velikost za vse” ni več izvedljiva in razen če niste pripravljeni porabiti časa in denarja za ločeno oblikovanje in razvoj za vsako vrsto naprave – PSD v HTML ni več realističen.

PSD v HTML je še vedno množična tema v spletu (glej iskanje) – čeprav zasnova “ena velikost ustreza vsem” danes danes ni več izvedljiva.

Poglejte na primer WordPress in upoštevajte to dejstvo. Uporaba predlog lahko olajša veliko oblikovnih bremen in mnoge od njih so odzivne, kar pomeni, da se predloge prilagajajo različnim formatom zaslona.

Ne razumite me narobe, še vedno lahko to storite, pravzaprav lahko svoje datoteke PSD celo pretvorite v predloge WordPress, vendar je vredno težav?

Kako deluje zunanje izvajanje spletnega razvoja

Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, da boste tudi pri zunanjem izvajanju spletnega razvoja kot bodoči lastnik spletnega mesta še vedno zelo vključeni v razvojni postopek. Od izbire pravega partnerja do določitve natančnega obsega vaših spletnih dejavnosti je vaš vložek ključnega pomena, če pričakujete, da ne boste razočarani nad tem, kar izkažejo vaši spletni razvijalci..

Ne pozabite: spletni razvijalci so enaki kot drugi lastniki podjetij – so strokovnjaki na svojem področju. Potrebujete, da jim boste lahko prenesli svoje znanje v svoji domeni in jim omogočili, da to znanje prenesejo v njihovo tehnično zasnovo. Poskrbite, da bodo stvari zapisane čim bolj preprosto, da ni prostora za napačno razlago.

Pritožba v IndijiSplet je poln pritožb zaradi zunanjega razvoja spleta

Kaj pričakovati 

 • Zamude pri časovni premici projekta
 • Predlagane spremembe vaših modelov
 • Notranjim osebjem bo treba določiti čas za povezovanje z razvijalcem
 • Vsaj manjše prekoračitve stroškov

Kaj ne pričakujte, da boste vključeni:

 • Vsebina spletnega mesta
 • Vse posebne slike / video posnetke
 • Iskalnik & trženje socialnih medijev
 • Spletno gostovanje in ime domene

1. Izberite pravega zunanjega partnerja

Zdaj, ko smo se tega spravili ven, kako lahko ugotovite, ali je spletni razvijalci primeren za vas? Ni tako enostavno, kot se zdi.

Poleg običajne neželene pošte od nigerijskih princev in IRS-ja zahtevajo, naj nekako povrnem milijone, ki so mi jih pripisali, sem v zadnjih letih začel dobivati ​​tudi neželeno pošto od spletnih razvijalcev. To so ponavadi posamezniki in neželena pošta se je celo razvila v hladne klice, ki poskušajo prodati svoje storitve.

Danes je naokoli na tisoče podjetij za razvoj spletnih strani in še večje število samostojnih spletnih razvijalcev. Težava je v iskanju pravega za sodelovanje z vami na vašem spletnem mestu.

Tu je nekaj nasvetov za izbiro enega;

 • Vprašajte jih za reference – Vsa podjetja za razvoj spletnih strani lahko ustvarijo dostojno spletno mesto in ga potrdijo, vendar je dokaz, da imamo srečne stranke. Poglejte te reference in se seznanite z njihovimi komentarji.
 • Ocenite komunikacijski tok – Vprašajte se, kako izgleda tok delovne komunikacije. Nekoč sem sodeloval z razvijalcem, ki je imel zelo prisoten pristop – komuniciral sem z njihovim podpornim osebjem, ki je komuniciral s svojim tehničnim osebjem in ločeval druge ljudi, ki so obravnavali račune, pritožbe in tako naprej. Postopek je bil boleče počasen in velikokrat zmeden.
 • Prilagodite svojemu proračunu – Pogosto vas bo mikalo, če bi šli z manjšim razvijalcem, ki vam obljubi luno in zvezde. V primerjavi s tem se lahko večje in uglednejše podjetje pozanima o nekaterih stvareh, ki jih potrebujete – poslušajte obe strani resnično in nepristransko, preden se odločite za stopnjo tveganja, ki ste ga pripravljeni prevzeti.

Odlične možnosti za zunanje izvajanje dela

Oddajajoča platforma # 1 – Codable

Prilagodljiva domača stran (obisk na spletu)

Podjetje Codeable je bilo ustanovljeno leta 2012 in je začelo z najemom nadarjenih posameznikov, nato pa jih je angažiralo med tistimi, ki potrebujejo ad-hoc podporo na spletnem mestu. Danes so se uvrstili v enega najboljših virov, ki so na voljo za tiste, ki potrebujejo WordPress spretnosti.

Poenostavili so sistem freelancinga in tako zmanjšali čas in trud, potreben za iskanje ustreznih znanj. Vse kar morate storiti je, da jim poveste, kaj želite, in pomagali vam bodo najti prave talente in navesti enotno ceno – podprto z garancijo.

* Opomba – Sodelovali smo s Codeable in tukaj ima vgrajeno obliko ponudbe. Predložite podatke o projektu in prosite za 1) brezplačno ponudbo in 2) priporočilo za razvijalce; z uporabo tega obrazca. 

PREDNOSTI

 • Primerne urne postavke med 70 in 120 dolarjev
 • Ocena enotne cene pomaga odvzeti stroške
 • Strokovni samostojni strokovnjaki v več kot 60 državah
 • 28-dnevna garancija za odpravljanje napak

SLABOSTI

 • 17,5% pristojbina za storitve je obračunana po urnih postavkah
 • Pristojbine za storitve niso vračljive
 • Na voljo samo specifične spretnosti za WordPress

Pojdite na Codeable

Oddajajoča platforma # 2 – Preliv

Stackoverflow (tukaj obiščite delovno desko).

Kot brezplačno omrežje, specializirano za guruse kode, je Stack Overflow začel leta 2008, saj so se stopnjevali, ko so šli v štiri kroge financiranja v višini 70 milijonov dolarjev. Danes se ponašajo z mrežo več kot 50.000 razvijalcev.

Kar je edinstveno v prostorskem omrežnem prostoru, je njihov Q&Model, ki vam omogoča preprosto postavljanje vprašanj in sodelovanje pri izmenjavi znanja. Spletno mesto je zbirno mesto za usposobljene razvijalce, ki voljno sodelujejo v Q&Seje.

PREDNOSTI

 • Brez dodatnih pristojbin – plačajte le tisto, kar zaračuna samostojni delavec
 • Velika Q-pogon za skupnost&Baza podatkov
 • Omogoča objave delovnih mest

SLABOSTI

 • Tradicionalna struktura seznama delovnih mest za iskanje svobodnjakov

Pojdite na StackOverflow

Zunanja platforma # 3– Fiverr

Najpomembnejši talenti v programiranju in tehnologiji (obisk na spletu).

Fiverr je še en vir, ki vam omogoča brskanje po baze svobodnjakov za karkoli, od ustvarjanja vsebine do podpore v družbenih medijih. Svobodnim podjetjem omogočajo ustvarjanje ponudb, ki jih lahko nato izberete vi. Lahko pa ustvarite delovno mesto (objavite “zahtevo”), ki ga posebej potrebujete, in dovolite, da Fiverrjevi svobodnjaki ponudijo ponudbo za to.

Za vsako transakcijo bo Fiverr znižal v obliki pristojbine, ki se prišteje končni ceni. Pristojbina se razlikuje glede na vrednost posla. Zaradi sistema ugleda so Fiverrjevi svobodnjaki lahko agresivni, ko želijo doseči zahteve zaposlitve.

PREDNOSTI

 • Na voljo je širok spekter vrst in ravni veščin
 • Brskanje po delovnih mestih je lahko vir idej za tisto, kar potrebujete
 • Fiverr zadrži plačila, dokler ne rečete, da ste zadovoljni z opravljenim delom

SLABOSTI

 • Obstoj nekaterih zastarelih objav
 • Širok razpon neurejenih cen
 • Nekateri prodajalci so morda nekvalificirani

Pojdi v Fiverr

Oddajajoča platforma # 4- Toptal

Domača stran Toptal (obisk na spletu)

Trditev te mreže je znana, da vam pomaga pri oddajanju virov smetani samostojnega obrezovanja spletnih razvijalcev. Uspeli so združiti talente, ki pokrivajo vsako veščino, ki bi bila morda potrebna za spletno mesto, tudi oblikovalce.

Ne glede na to, ali iščete splošne razvijalce ali tiste, ki imajo specifična področja spretnosti, kot sta Node.js ali motor Unity, boste verjetno tukaj našli pomoč..

PREDNOSTI

 • Velik vir zelo nadarjenih razvijalcev in oblikovalcev
 • Ponuja vse velikosti podjetij
 • Samostojni predstavniki pred zaslonom na več ravneh – spretnosti, jezik, delovna etika in še več
 • Brezplačno preizkusno obdobje z vsemi svobodnjaki

SLABOSTI

 • Lahko postane drago z urnimi postavkami med 60 in 210 dolarjev
 • Za brskanje talentov je potrebna prijava

Pojdi na Toptal

Zunanja platforma # 5- Gun.io

Domača stran Gun.io (obisk na spletu)

Gun.io poskuša razbiti tradicionalne boleče veščine na krovu tako, da svoje veščine prispeva k postopku najema samostojnih. Združujejo zelo izkušene talente (tukaj ni nobenih novorojenčkov), ki so pripravljeni delati na pogodbi, in jih potem pregledajo, pomagajo najti ustrezne primere tako za svobodnjake kot za vas.

Nimajo seznamov samostojnih ponudnikov, po katerih bi lahko brskali, ampak delali s tistimi, ki se želijo neposredno zaposliti. Z enim klicem, da jim pomaga pri misiji ugotavljanja dejstev, se bo našlo pravo osebo za delo.

PREDNOSTI

 • Samo izkušeni samostojni izvajalci
 • Kandidati so bili predhodno preverjeni in ocenjeni
 • Če želite najti, kar želite, ni treba brskati po seznamih
 • Tekmovanje talentov v 48 urah

SLABOSTI

 • Stroški se zmanjšajo na dolžino najema – kratki najemi so lahko dragi

Pojdi na Gun.io

Oddajajoča platforma # 6- Upwork

Posodobljena domača stran (obisk na spletu)

Nadgrajevanje je bolj spletno spletno mesto z več mešanicami freelancinga, ne pa strokovnjak za guruse spletnega razvoja. Ponujajo vse, od spletnega razvoja do računovodstva, specializiranega za oddaljene delavce, ki so na voljo povsod po vsem svetu.

Način delovanja je podoben tradicionalnemu formatu seznamov delovnih mest, kjer so talenti vseh vrst združeni in nato kategorizirani, da jih najdete. Poleg samostojnih ponudnikov so tukaj naštete tudi agencije, ki dajo iskalcem talentov tudi dodatno možnost.

PREDNOSTI

 • Na voljo so ravni z več spretnostmi
 • Na voljo je širok spekter nabora spretnosti

SLABOSTI

 • Za brskanje freelancerjev je potrebna registracija
 • Kar lahko vidite, je omejeno s paketom za prijavo (cena se giblje od brezplačnega do 499 USD na mesec)
 • Do 13% režijskih stroškov pri obdelavi pristojbin

Pojdite na Upwork

2. Vedite, kaj želite (in jasno povejte)

Tu mislim, da morate imeti vizijo za svojo spletno stran. Kakšne namere imate? Ali želite, da je vaše spletno mesto preprosto informativno in podpira vaše primarno mesto poslovanja, ali ga želite uporabiti kot virtualno razširitev vašega podjetja?

Tu obstajajo ključne razlike v obsegu, ki jih mora vedeti spletni razvijalci.

Ko se odločite, kaj mora biti na vašem spletnem mestu, poskrbite, da boste njegove podatke jasno posredovali spletnemu razvijalcu. Čeprav so pogledi pomembni, se ne vznemirjajte in se preveč osredotočite na oblikovanje spletnega mesta.

Primeri: žični okvir in digitalne skice, ki jih uporabljamo pri ponovnem razvoju tega spletnega mesta v letu 2018. Za jasno komunikacijo smo uporabili video posnetke, klepete, slike in ročne skice..

3. Vzpostavite mejnike projekta

Sodelujte s svojim razvijalcem, da se lotite časovnice, ki bo sprejemljiva za oba. Na vsaki stopnji mora obstajati ocenjevalna točka, ki bo zagotovila, da lahko pokličete, če se vam zdi, da nekaj ne gre tako, kot bi moralo.

Časovna premica vam tudi daje boljši občutek, kdaj bo na voljo vaš končni izdelek (spletno mesto), tako da lahko okoli datuma začetka načrtovanja podpornih dejavnosti, kot so sprostitev, nekatere promocije ali druge tržne dejavnosti.

Standardni mejniki razvoja spletnega mesta. Vsak projekt spletnega oblikovanja je edinstven, vendar je to dobro vodilo za uporabnike, ki prvič postavljajo mejnike svojega projekta (vir).

4. Sestavite pogodbo

Zdaj verjetno že veste, da je vaše spletno mesto lahko neprecenljivo orodje, na katerem lahko zgradite še več poslovnih dejavnosti. Zaradi tega se boste zanj zavezali na več načinov. Pogodba varuje tako vaše naložbe kot tudi interese spletnega razvijalca.

Vendar se zavedajte, da se morate v primeru, da se odločite za oddajo tretjih strank v recimo Indiji, naučiti, kako izvršljiva je lahko vsaka pogodba z njimi..

5. Gradite dober odnos s svojim razvijalcem

Ko imate spletno mesto, je običajno pravilo, da se občasno nekatere stvari lahko pokvarijo. Ohranjanje dobrih odnosov s svojim razvijalcem vam bo pomagalo hitro odpraviti morebitne napake ali druge težave.

Prav tako gradi na zaupanju in vam ponuja dobro možnost, če se boste kdaj odločili, da na svoje spletno mesto dodate fazo 2. Fantje, ki so ga zgradili, ga bodo običajno lahko nadalje razvijali na krajši časovni premici in z manj sredstvi.

Zgodba o uspehu: Credo

Vir: Podjetnik z zunanjim izvajanjem poveča poslovanje

Kot marketinški svetovalec pri Credo, John je težko sam tekmoval proti drugim podjetjem, ki so strankam zagotavljale velikost. Obstajale so omejitve, koliko lahko vsak dan doseže sam, in se je odločil, da bo naročil WordPress razvijalcu.

Z delovnim odnosom je John dosegel točko, ko se v svojih svetovalnih delih ni več počutil stresa zaradi razvoja in se je lahko osredotočil na svoje temeljne poslovne cilje.

Izogibajte se tem 5 napakam pri zunanjem izvajanju

 1. Izbira napačnega partnerja
 2. Vzpostavite nerealen proračun
 3. Ključni cilji niso jasno opredeljeni
 4. V razvojnem procesu ste preveč “brez rok”
 5. Ne oblikujete marketinškega načrta okoli svojega spletnega mesta

Zaključek: Ali je za vas pravi zunanji izvajalec?

Vsako podjetje je drugačno, tako v tem, kar počnejo, kot v tem, v čem se ukvarjajo. Če se sprašujete, ali je zunanje izvajanje prava izbira za vas, je verjetno. Kar morate pogledati, je veliko tega, kar sem opisal v tem članku.

Ne razumite me narobe – zunanja pot ni obložena z vrtnicami in vsebuje več kot lepega deleža trnja. Vendar boste na koncu dneva, če boste to storili pravilno, pridobili izredno profesionalno prednost za svoje glavne poslovne dejavnosti.

Ključna razlika med zunanjim izvajanjem ali ne je v nekaj temeljih. Če oddajate zunanje izvajanje in se ne osredotočate na tehnične kompetence, ki jih ne boste nikoli več potrebovali, namesto tega gradite na drugih dobrih upravljalskih lastnostih – komunikaciji in načrtovanju projektov.

Ti bodo delovali dobro v vašo korist, ne glede na to, kakšno poslovno pot imate, tudi potem, ko je projekt spletnega razvoja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map