Säkerhetskopiera hela WordPress-webbplatsen – Guide med bilder

0

Backup är en av de viktigaste pelarna i en WordPress-webbplats / blogg. Anta att något fel har hänt med din webbplats och du kan inte hitta orsakerna eller så blev hela webbplatsen sårbar. Då är det snabbaste och enklaste sättet att återställa säkerhetskopian som du har skapat. Att skapa en säkerhetskopia av WordPress-webbplatsen är mycket enkelt. Tiderna är borta när man måste göra alla saker manuellt. Nu behöver du bara trycka på ett klick, och det är allt.


Många värdleverantörer inkludera gratis skapande och restaureringstjänster för säkerhetskopiering i planerna, men du måste kontrollera deras policy. Liksom med InMotion kan du återställa säkerhetskopian bara en gång under fyra månaders varaktighet. I fallet med Siteground, de skapar bara en kopia och du måste göra en förfrågan när du vill återställa. Dessa är fantastiska värdleverantörer; vi försummar inte bara deras tjänster bara på grund av begränsningarna för säkerhetskopiering.

Så lösningen är att skapa en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats genom att installera ett enkelt plugin där du inte behöver några tekniska färdigheter. Det är en super enkel procedur för att göra säkerhetskopieringen genom ett plugin. Updraftplus är det bästa gratis och pålitliga plugin som sparar ditt arbete.

Hur man gör WordPress-webbplatsen / bloggen fullständig säkerhetskopiering direkt – Updraftplus

Updraftplus

Updraftplus är det gratis plugin som gör att du kan skapa säkerhetskopieringen gratis och stödja flera fjärrplatser där du lagrar säkerhetskopieringsfiler som Google Drive och Dropbox etc. Du kan antingen göra säkerhetskopiering av hela WordPress-webbplatsen eller de valda filerna som teman, databas, plugins osv. När du vill återställa kan du också välja vilken fil du vill återställa eller hela webbplatsen.

Steg för att göra säkerhetskopiering av WordPress-webbplats:

 • Logga in på din WordPress-instrumentpanel och navigera till ”Plugins” anges vid sidofältet och klicka sedan på “Lägg till ny”.

hur man lägger till en ny pluguin i wordpress

 • Sök efter “updraftplus” och installera plugin-programmet
 • När du har installerat plugin-enheten kommer den att be dig “Aktivera”.

installera och aktivera updraftplus plugin

Nu måste du göra några nödvändiga inställningar. Var inte orolig Följ bara bälgstegen

 • Håll muspekaren över sidan i WordPress-instrumentpanelen “Inställningar” och klicka sedan på “UpdraftPlus-säkerhetskopior”.

hur du får åtkomst till updraftplus-inställningarna

 1. Efter att ha klickat kommer inställningspanelen för plugin-enheten framför dig. Klicka nu på “Inställningar” Se bilden nedan
 2. I inställningsfliken måste du konfigurera schema för filer och databaser samt antalet kopior av säkerhetskopian. Du kan välja efter hur lång tid säkerhetskopian ska skapas.
 3. Här kan du också välja antalet kopior av varje säkerhetskopia som ska behållas. Nedan väljer vi ett veckobackupschema och två kopior av varje säkerhetskopia.

wordpress-schema för säkerhetskopiering

 • Därefter i inställningsfliken är nästa steg att ange fjärrplatsen där du vill lagra säkerhetskopiorna. Här i den här guiden kommer vi att förklara proceduren för “dropbox”. Eftersom det är super-duper enkelt och en nybörjare kan enkelt integrera den. Välj bara “Dropbox” för nu, och vi konfigurerar dess inställning senare. Här kan du titta på de alternativ för fjärrplats som finns tillgängliga i plugin-programmet.

dropbox för att spara säkerhetskopiering

 1. Bläddra nu nedåt och välj alla filerna om du vill göra säkerhetskopiering av hela WordPress-webbplatsen. Du kan också göra säkerhetskopiering av speciella saker som teman, plugins och databaser osv.
 2. Markera också rutan E-post för att ta emot rapporter relaterade till säkerhetskopior.
 3. Sätt din e-postadress som du vill ta emot rapporterna på.
 4. I slutet träffade “Spara ändringar”.

wordpress komplett inställning för säkerhetskopiering av webbplatsen

När du har sparat ändringarna nu måste du länka fjärrplatsen till plugin-programmet. Här kan du se hur du ansluter Dropbox för att spara säkerhetskopieringsfilerna och ladda ner dessa filer till din lokala enhet om du vill.

Hur man ansluter Dropbox till att lagra WordPress-säkerhetskopieringsfiler med Updraftplus:

 • Klicka på länken i popup som visas direkt efter att du har sparat ändringarna eller rullar upp och klicka på länken som visas i figuren nedan eller

länkuppdatering med dropbox-molnlagring

 • Efter att ha klickat öppnas Dropbox-webbplatsen och frågar efter “logga in”. Om du inte har kontot ska du skapa ett nytt.
 • Efter inloggning visas ett meddelande som ber om åtkomst. Klicka nu “tillåta” och slutför sedan installationen.
 • När du klickar på “Komplett installation” kommer det automatiskt att gå tillbaka till din Updraftplus-panel. Klicka på “Säkerhetskopiera nu” för att göra WordPress-webbplatsen säkerhetskopia. Normalt börjar det automatiskt skapa en komplett säkerhetskopia av webbplatsen.
 • Om du vill göra säkerhetskopiering av vissa specifika filer klickar du på “Säkerhetskopiera nu” “Nuvarande status” flik. En ruta visas för att välja filer. Anta att vi vill skapa säkerhetskopiering av databas och plugins och kryssa bara för dessa rutor. Se bilden nedan

Välj filer för att anpassa wordpress-säkerhetskopiering

 • I “Nuvarande status” fliken Updraftplus, kan du se säkerhetskopieringens framsteg. Det är allt du har skapat säkerhetskopian av webbplatsen.

Hur du sparar WordPress Site Backup på Local Drive

Om du vill spara säkerhetskopiorna på din dators hårddisk, ladda bara ner mappen från Dropbox. Det är alltid tillrådligt att lagra filerna på mer än en plats för att säkerställa mer säkerhet.

 • Logga in på ditt Dropbox-konto
 • Välj mappen och klicka sedan på nedladdning.

ladda ner wordpress-säkerhetskopiering till din lokala enhet

Hur återställer du säkerhetskopieringsfilerna:

När säkerhetskopian slutförts är webbplatsens innehåll ganska mycket säkert. Om något fel hände och din webbplats kraschade måste du återställa den omedelbart. För om du inte gjorde det så finns det en chans att du kommer att förlora antalet besökare under den perioden.

 • För restaurering klicka på “Befintliga säkerhetskopior” och klicka sedan på “Återställ”.

hur man återställer backup av wordpress blogg

 • En ruta visas för att välja de filer som du vill återställa. Markera bara alla rutor om du vill återställa alla saker.

Så detta är hur du kan skapa en fullständig säkerhetskopia av WordPress webbplats / blogg och hur du återställer? Om du fortfarande har några problem med att göra säkerhetskopiering av din webbplats, tveka inte att be om hjälp. Det kommer att vara vårt nöje att hjälpa dig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map