Hur du migrerar din blogg från WordPress.com till WordPress.org

0

Vill du migrera din WordPress.com-blogg till wordpress.org?


Om du är som många andra som börjar bygga blogg med gratis WordPress.com-tjänster och nu vill migrera till en mer flexibel wordpress.org-plattform är detta den perfekta guiden för dig.

Det är ett bra drag eftersom du får den verkliga upplevelsen av den WordPress-baserade webbplatsen utan att ens investera ett öre.

Så om du har spenderat mycket tid på att hantera en WordPress-blogg som att organisera kategorier, typografi, temaanpassningar och skapa användbart innehåll för läsarna.

Nu börjar din blogg få lite trafik och du inser att det är dags att flytta din blogg från WordPress.com. Det är naturligtvis gratis men om du ser allvarligt kommer du att ta reda på att det finns många saker som begränsar din tillväxt.

Även om det inte är ditt fall snart kommer du att inse att WordPress.com utan tvekan är en fantastisk möjlighet att bekanta sig med denna fantastiska plattform utan kostnad. Men gratis WordPress.com erbjuder inte lika mycket kontroll som självhotell.

Till exempel på en självhostad WordPress kan du använda olika annonseringsprogram, installera vilken som helst tredjeparts plugin och installera teman du väljer utan begränsning.

Så om du är redo att byta ut din webbplats utan förlustinnehåll, följ sedan denna steg för steg-guide, vi visar dig det rätta och enkla sättet att gå från WordPress.com till WordPress.org.

Hur du flyttar din blogg / webbplats från WordPress.com till WordPress.org

Här är listan över steg som vi kommer att täcka i den här guiden

 • Köp en webbhotellplan
 • Installera WordPress på ny värd
 • Exportera innehåll från WordPress.com
 • Importera Blogroll-länkar
 • Ställ in din WordPress.com-blogg till Privat

1. Köp en webbhotellplan

Det allra första du behöver för en självhostad WordPress.org är webbhotellplanen och domännamnet.

Vi rekommenderar Bluehost eftersom de tillhandahåller kvalitetstjänster och alla viktiga verktyg för att bygga en blogg på wordpres.org till mycket överkomliga priser.

HostingSprout.com börjar också sin resa med Bluehost. Dessutom är Bluehost en av de rekommenderade värdarna av WordPress. Med ett gratis domännamn och gratis SSL-certifikat är Bluehost en trevlig affär.

Om du använder det anpassade domännamnet med din gratis WordPress.com-blogg, gå vidare, få en värdplan från Bluehost eftersom du fortfarande behöver webbhotell. I den här guiden kommer vi att visa dig hur du kan behålla samma domän medan du migrerar till wordpress.org utan att tappa ranking av sökmotorer.

Å andra sidan, om du inte gör det, går du inte någon annanstans eftersom Bluehost erbjuder en gratis domän tillsammans med en värdplan.

Och naturligtvis, hålla dina WordPress.com-referenser med dig eftersom du fortfarande behöver det för att exportera innehåll.

2. Installera WordPress på en ny värdplan

Så efter att ha köpt en webbhotellplan från Bluehost tar de inte mycket tid att göra den redo för dig. Bluehost gör WordPress-installationen enkel.

Deras värd kommer med en enkel installationsguide där du bara behöver välja ett tema, webbplatsnamn, tagline och där du går; de kommer att installera WordPress automatiskt. För närvarande kan du välja vilket tema som helst eftersom du alltid kan ändra det senare.

När du väl har sett WordPress-installationen framgångsrikt ser du också vissa installationsinformation som innehåller webbadress, admin, användarnamn och lösenord. Skriv ner denna information när du behöver den för att logga in på WordPress-instrumentpanelen.

Efter installation och inställning av WordPress är det nu dags att exportera data som du vill migrera till din nya WordPress-webbplats.

3. Exportera innehåll från WordPress.com

Gå vidare, logga in på ditt WordPress.com och gå in i din blogghanteringspanel.

Du kan helt enkelt skriva “Yourdomain.wordpress.com/wp-admin” för att komma åt din WordPress-instrumentbräda.

Gå till sidopanelen Verktyg > Exportera.

exportera wordpress

WordPress erbjuder dig sedan två sätt att överföra där en metod är gratis medan den andra betalas. Gå gratis och klicka på “Start export”.

wordpress fri export

Därefter frågar de dig vad du vill exportera. Välj bara “Allt innehåll” och klicka på knappen “Hämta exportfil”.

Om du ska exportera det specifika innehållet väljer du det som migreringsprocessen kommer att vara densamma oavsett om du går med allt innehåll eller det selektiva.

ladda ner XML-fil

Det kommer att ladda ner en XML i din lokala datornhet, som innehåller alla dina sidor, inlägg, kommentarer, kategorier, taggar, media och alla andra anpassningar.

Innan du går till nästa steg, är det en sak som är värd att nämna att ibland, när din exporterade fil är över 2 MB filstorlek, kanske du inte kan importera filen till en ny värdserver. Detta är dock ett mycket sällsynt fall, men om du stöter på ett sådant problem oroa dig inte är det lätt att diagnostisera.

Det finns två sätt. Första sättet är det bara att kontakta ditt webbhotell; nästan alla bra värdföretag erbjuder livechatt för att hjälpa sina användare snabbt. Och det andra sättet är att använda WXR-fildelare, vilket delar upp filen i hanterbara bitar så att du enkelt kan ladda upp den.

Som vi nämnde ovan är det ett mycket sällsynt fall så det behöver inte oroa sig.

4. Importera ditt innehåll till WordPress-webbplats som är värd för själv

För att importera ditt gamla innehåll från WordPress.com först måste du logga in på din nya webbhotell där du installerade ditt helt nya wordpress.org. Som vi beskrev i steg 2 får du en inloggnings-URL och andra inloggningsuppgifter för den framgångsrika installationen av WordPress.

När du har loggat in på din nya WordPress-instrumentpanel, gå till verktyg > Importera och klicka sedan på “Installera nu” -länkar som visas under WordPress, som visas nedan.

wordpress importör plugin

Det kommer automatiskt att installera ett plugin som heter “WordPress Importer”, som är en officiell utvecklad av WordPress. När du väl ser det Kör importör klicka bara på länken som visas på samma sida.

kör importörslänk

Det tar dig till en sida där du blir ombedd att ladda upp en XML-fil (filen som du exporterade från WordPress.com i steg 3).

importera filen till wordpress

Så fortsätt, klicka på “Välj fil” och leta efter din WordPress.com XML-fil på din dator.

När du klickar på knappen “Ladda upp fil och importera” kommer WordPress att visa dig några alternativ.

De frågar dig om du vill tilldela samma författarprofil som du använde på WordPress.com eller om du vill skapa en ny. Du kan också tilldela inlägg till en befintlig författare på din nya WordPress-webbplats.

Det finns också ett alternativ att ladda ner och importera filbilagor. Se till att kryssa för den rutan så att alla mediefiler som du använde i dina inlägg och sidor kommer att visas. Så du måste markera den här rutan.

importör plugin tilldelande författare

5. Importera Blogroll-länkar

Om du använder Blogroll-länkar kanske du känner till denna term. Men i enkla ord är Blogroll-länkar listan över länkar som normalt visas på sidofältet på din webbplats. Det här är länkarna till de andra bloggarna som kan tillhöra dina vänner. Du kan också länka till dina egna webbplatser.

Så om du använder Blogroll-länkar, följ sedan detta steg; annars bläddra bara ner och hoppa över det här steget.

Blogglänkar är i ett OPML-format och du kan spara filen i XML-format som exporterar och importerar alla filer.

Så hur kan du hitta den OPML-filen? Det är enkelt. Om du använder gratis underdomän som WordPress.com gav dig så skriver du bara det underdomännamnet i en webbläsare som den här

yourfreedomain.wordpress.com/wp-links-opml.php

Men om du använder ett anpassat domännamn med din WordPress.com-blogg, måste du ange nedanstående URL på webbläsarfliken för att komma åt OPML-filen.

yourdomain.com/wp-links-opml.php

När du har tryckt på Enter-knappen öppnar din webbläsare en OPML-fil som du behöver spara. Högerklicka bara på sidan och använd “spara som” eller helt enkelt Ctrl + S för att spara filen. Det sparar filen i XML-format. Mac-användaren kan spara den med Command + S.

När du nu har sparat den OPML-filen är nästa steg att exportera den på din självhostade WordPress. Det finns ingen länkhanterare i WordPress.org som standard så du måste aktivera det genom att ladda ner och aktivera ett plugin.

Länkchef är en av de utmärkta plugins som har funnits i flera år, utvecklad av WordPress. Efter aktivering av tillägget läggs “Länkar” till i WordPress-instrumentpanelen.

blogroll-URL

För att hantera blogrolllänkarna på din WordPress.com måste du också installera ett annat plugin. Antingen går du bara till plugins > Lägg till ny. Sök efter OPML-importör installera och aktivera det sedan.

För att importera OPML-filen måste du igen besöka Verktyg > Importera. Klicka sedan på “Kör importör”.

bloggimportör

Så snart du klickar på den ser du en sida som ber dig ladda upp din OMPL-fil som du sparat tidigare. Klicka på Välj fil och leta sedan på OMPL-filen. Tryck sedan på knappen “Importera OPML-fil”.

importera OPML-fil i wordpress

WordPress startar nu automatiskt importera länkar och länkar kategorier från den fil som du just laddade upp. När processen är klar ser du ett framgångsmeddelande.

6. Ställ in din WordPress.com-blogg på Privat synlighet

Importera innehåll från WordPress.com till WordPress.org raderar inte innehållet som du publicerade på din gamla WordPress.com-blogg. Och naturligtvis vill du inte duplicera dina inlägg, sidor och kategorier osv.

Så det finns två sätt att gå efter.

Ett sätt är om du inte vill omdirigera din WordPress.com-trafik på din nya webbplats, behöver du bara göra ett enkelt steg och det är att ställa den gamla bloggen till Privat.

För detta loggar du in på din WordPress.com bloggpanel.

Gå till sidopanelen inställningar ställ in bloggen Sekretess på Privat och sedan ”Spara inställningar”. Nu kan bara du eller användaren du godkänner komma åt den gamla WordPress.com-bloggen.

ändra bloggens integritet till privat

Det andra sättet är att om du skriver under en tid, och din blogg har besökare, skulle det inte vara klokt att hänga dem med din gamla blogg.

Att få trafik på en ny blogg är inte lätt; det tar tid och massor av ansträngningar så varför inte omdirigera dina gamla blogganvändare till den nya bloggen. Lyckligtvis, utan att påverka sökmotorens ranking, kan du enkelt omdirigera dina gamla användare till den nya bloggen genom att följa nästa steg.

6. Omdirigera dina WordPress.com-användare till WordPress.org-webbplatsen

Omdirigeringen ser till att du inte tappar någon rangordning för sökmotorer genom att automatiskt omdirigera användaren till den nya webbplatsen vem som kommer till din gamla adress.

Standardlösningen för att omdirigera användare till en ny plats är att använda 301 rubriker utan att det påverkar rankningen i sökmotorerna. Men begränsningen här att för att utföra en sådan uppgift måste du access.htaccess-filen. Eftersom WordPress.com inte ger dig åtkomst till .htaccess kan du dock inte använda den här metoden.

Tyvärr erbjuder WordPress.com endast ett betalt webbplatsomdirigeringsverktyg som kommer med en liten prislapp, dvs bara $ 13 / år.

Så om du tror att din gamla WordPress.com har tillräckligt med trafik för vilken det är värt att betala $ 13 / år, måste du gå tillbaka till din WordPress.com-instrumentpanel. Klicka på “Inställningar” från sidofältet och klicka på “omdirigera”.

Därefter kommer de att be dig att ange ditt domännamn där du vill omdirigera din publik. När du har skrivit in domännamnet klickar du på knappen “Gå”.

betalade webbplatsomdirigering från wordpress.com till wordpress.org

Efter detta blir du ombedd att fylla i betalningsinformationen för att slutföra köpet.

Grattis, det är gjort nu; alla dina användare och sökmotorer kommer att omdirigera till en ny domän.

Om du använde en anpassad domän med WordPress.com är det nästan gjort. Du behöver bara ändra DNS-posten till din nya webbhotell, och allt kommer att vara bra, inklusive sökmotorsrankning.

Å andra sidan, om du ändrar domän, måste du ändra webbadresser för inlägg. Du måste uppdatera URL: er som är länkade till inlägg. Så fortsätt följa stegen nedan

 1. Gå till din wordpress.org-instrumentbräda.
 2. Installera och aktivera Velvet Blues uppdaterar webbadresser
 3. Gå till Verktyg > Uppdatera webbadresser
 4. Ange din gamla och nya URL och välj vilken URL som ska uppdateras. Och det är allt.

Slutsats

Sammantaget är denna migrering från WordPress.com till WordPress.org ganska enkel. Allt du behöver för att göra följande steg

 • Exportera XML med hjälp av WordPress.com-instrumentpanelen
 • Skaffa en ny domän och en värdplan. Installera WordPress på din nya värdplan
 • När du har installerat WordPress på WordPress-instrumentpanelen väljer du Verktyg > Exportera. Var noga med att markera rutan för bilagor för att exportera mediefiler.
 • Det är allt.

Jag hoppas att denna handledning hjälper dig att migrera din WordPress.com-webbplats till en självhostad blogg. Om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att fråga i kommentaravsnittet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map