Hur du installerar CloudFlare gratis CDN med din WordPress-webbplats

0

Letar du efter en definitiv guide för hur du konfigurerar CloudFlare CDN för din WordPress-webbplats?


Ingen gillar en webbplats med låg hastighet – inte användaren eller sökmotorn. Men det finns massor av saker som bilder, databasoptimeringar och plugins etc. som deltar i att snabba upp och ner på webbplatsen. När det gäller hastighet och säkerhet är ett CDN den bästa lösningen du måste använda.

Den vanliga missuppfattningen bland nybörjare att att installera ett CDN kräver mycket arbete men lyckligtvis integrerar nästan varje webbhotell CloudFlare CDN-alternativet i sin kontrollpanel som du kan ställa in med hjälp av installationsguiden. I den andra metoden kommer vi dessutom att dela ett mer manuellt sätt och använda det att du kan ställa in CloudFlare CDN på oavsett vilken webbhotell du använder.

Vad är CloudFlare CDN och dess fördelar?

CDN är en kort form av ett innehållsleveransnätverk. Det finns många CDN-tjänster tillgängliga på marknaden och CloudFlare är en av dem. Om du söker efter en gratis CDN-tjänst är CloudFlare de bästa tjänsterna att använda sig av.

Det är ett nätverk av servrar runt om i världen och när någon öppnar din webbplats levererar den cachade data från den närmaste platsen till den användaren. På detta sätt tar data mindre tid att resa till användaren. Eftersom du använder en CDN är din webbplatsinformation i ett världsomspännande nätverk av datacentrar istället för en enda server så det förbättrar din webbplatsens laddningstid betydligt.

En annan sak som sticker ut CloudFlare CDN att de använder molnbas webbplats brandvägg och proxyserver som innebär att den övervakar all inkommande trafik som kommer till din webbplats och så för att blockera den misstänkta trafiken. Det är ett effektivt system mot DDos-attack och skadlig trafik som tvingar dem att manuellt ange captcha innan de landar på din webbplats.

Eftersom CloudFlare CDN blockerar skadliga bots genom att flagga skadliga IP: er så är en annan fördel att den ger dig i form av resursbesparing. Dina serverresurser som bandbredd slösas inte på den värdelösa skadliga trafiken.

Cloudflare-gratis CDN är ett enastående val för bloggar och småföretag. Men genom att få en premiumplan får du förbättrad prestanda optimerad speciellt för mobila enheter. Deras betalade planer börjar på $ 20 / månad.

Som vi nämnde innan du använder Cloudflare CDN på din WordPress-webbplats är superlätt. Här i den här guiden kommer vi att täcka två metoder som du kan ställa in Cloudflare via en kontrollpanel för webbhotell och en manuell strategi som fungerar med alla webbhotell. Så om din webbhotell av någon anledning inte har ett CloudFlare CDN kan du enkelt använda CloudFlare på din webbplats med hjälp av andra metoden.

Så låt oss gå vidare med guidestegen för att ställa in Cloudflare CDN och se hur det påverkar din webbplats.

Hur du installerar CloudFlare CDN med din WordPress-webbplats

Tillvägagångssätt 1: Installera Cloudflare via din Hosting-kontrollpanel

 • Först och främst logga in på din värdkontrollpanel som vanligtvis är cPanel. Bluehost är en populär webbhotell och deras webbhotell kommer med cPanel. Logga in på cPanel Letar efter “CloudFlare” -ikonen som vanligtvis finns under domänavsnittet.

bluehost cloudflare CDN

 • För att konfigurera Setup Cloudflare först måste du skapa ett konto. Så gå till CloudFlare webbplats klicka på registrera dig. Oroa dig inte för att det är ett gratis konto som du inte behöver betala ens en enda öre.
 • Sätt i ditt e-postmeddelande och lösenord och tryck sedan på Skapa konto-knappen.
 • Gå tillbaka till din värd cPanel. Klicka på CloudFlare-ikonen och lägg i detaljerna som du använde när du registrerade dig.
 • Du kommer sedan att omdirigera till inställningssidan för Cloudflare. Klicka bara på länken “aktivera” som visas bredvid ditt domännamn.

Som Google sa att SSL ger din webbplats en liten SEO-fördel så nu använder inte bara e-handel ett SSL-certifikat utan det blir viktigt för varje webbplats. Det märkbara här att SSL-certifikatet som tillhandahålls av din webbhotell är inte kompatibelt med det gratis Cloudflare-kontot. Det goda är dock att Free CloudFlare också kommer med ett SSL-certifikat så du måste välja CloudFlare SSL.

Efter att ha aktiverat Cloudflare kommer ditt webbhotellföretag att ta hand om resten av inställningarna. Du kan när som helst se CloudFlare-statistiken. Vidare, om du vill göra några ändringar du gillar cache-nivå, Minifiering och säkerhetsinställning etc. kan du göra det direkt från din cPanel.

Ställa in CloudFlare med hjälp av SiteGround-värdkontrollpanelen

SiteGround är ett annat välkänt namn som uppfyller behoven hos ett stort antal människor. Om du använder SiteGround, som är en utmärkt webbhotell som vi starkt rekommenderar för enskilda bloggar eller för affärssidor. Förutom premiumteknik är det som ger oss sinnesfrid deras supporttjänster.

Tidigare förser SiteGround cPanel med sitt värdkonto men nyligen har de migrerat till en ny kontrollpanel.

Logga in på din SiteGround-kontrollpanel. Du hittar Cloudflare under fliken Speed. Klicka på “Cloudflare” och sedan på “SET UP” -knappen.

siteground cloudflare-installation

En popup visas med ett meddelande antingen skapa ett nytt konto eller anslut det existerande om du har. Om du inte bara skapar ett konto så ser du att CDN-aktivering pågår. Så snart den är klar kommer Cloudflare CDN att vara aktiv på din WordPress-webbplats.

Tillvägagångssätt 2: Ställa in Cloudflare manuellt på din WordPress-webbplats

Det här alternativet är för dem om ditt webbhotell inte har 1-klick på Cloudflare-installation. Att använda den här metoden är att enkelt konfigurera Cloudflare men det innehåller några fler steg. Så låt oss börja

 • För att ansluta Cloudflare till din webbplats måste du skapa ett konto med CloudFlare hemsida.

cloudflare registrering

 • Skriv in e-postmeddelandet och lösenordet för att skapa ett nytt konto.

skapa ett konto med cloudflare

 • Skriv bara din webbplats och därefter ber de dig välja en plan. Gå bara med gratis och klicka.

lägga till webbplats till cloudflare

 • Därefter blir du ombedd att välja en plan. För självstudien väljer vi en gratis plan här. Och tryck sedan på knappen “Bekräfta plan”.

urval av molnfärgplan

 • Därefter startar Cloudflare automatisk skanning och presenterar dig en lista över DNS-inställningar som du behöver verifiera. Oroa dig inte, det är enkelt. Om proxystatusen bredvid DNS-posten visar en orange molnikon som betyder att DNS-posten är aktiverad med Cloudflare. Och om molnikonen är grå betyder det att DNS-post inte kommer att skickas genom Cloudflare.

Här behöver du mestadels inte ändra någonting. Se bara till att den är aktiverad för din domän (orange molnikon) och inaktiverad för andra saker som ftp, e-post etc. (grå molnikon).

verifiera DNS för att aktivera cloudflare

 • När du har verifierat DNS-posten klickar du på knappen “Fortsätt”.
 • Nästa är det sista steget där Cloudflare ber dig att uppdatera dina namnservrar. De ger dig Cloudflare-namnservrar. Du måste klistra in dessa namnservrar i dina domänregistreringsinställningar (där du köper ditt domännamn som kanske eller inte kan företaget där du köper värdkonto.)

Obs! Efter att du har bytt namnserver tar det upp till 24 timmar att sprida sig över internet. Under detta finns det chansen att din webbplats kanske inte är tillgänglig för vissa användare, men vanligtvis fungerar den bra.

För att byta namnserver måste du logga in på kontot där du registrerade domänen. Här tar vi exemplet med NameCheap.

 • Så om du också har en domän med NameCheap-inloggning till ditt konto.
 • Gå till fliken ”Domänlista”. Där ser du avsnittet “NAMESERVERS”. Se till att du väljer Anpassad DNS och klistra sedan in namnservrarna från Cloudflare.

byta namnservrar i namecheap

 • När du har bytt namnservrar går du tillbaka till ditt Cloudflare-konto. Gå till avsnittet “Översikt” där du hittar Kontrollera igen nu Detta utför en omedelbar namnserverkontroll.

Ställa in Cloudflare-plugin i din WordPress

Cloudflare har utformat ett officiellt plugin som ger enkel åtkomst till Cloudflare-funktioner. Genom att använda detta plugin kan du snabbt rensa cachen, ställa in webbapplikationsregler och mer. Så det betyder att du inte behöver logga in på Cloudflare eftersom plugin ger dig möjlighet att hantera Cloudflare-funktioner direkt från WordPress-instrumentpanelen.

Så fortsätt installera och aktivera CloudFlare plugin.

Vid aktivering visas Cloudflare i din WordPress-instrumentpanel inställningar >> CloudFlare.

När du klickar kommer de att presentera en sida med “Skapa ditt gratis konto” eller logga in om du redan har ett konto. Klicka bara på logga in.

Därefter ber de dig ange e-post- och API-nyckeln.

Du hittar API på Cloudflare-webbplatsen i ditt kontoområde. Du måste kopiera Global API-nyckeln.

cloudflare API-nyckel

När du klickar på “Visa” visas en popup där du ber dig ange ditt lösenord. Efter att ha lagt in lösenordet kommer de att presentera en API-nyckel.

API-nyckel

Gå tillbaka till WordPress-instrumentpanelen och ange e-postadressen och API-nyckeln.

 • Därefter visas inställningssidan för Cloudflare. För att aktivera Cloudflare-klickoptimering för WordPress klickar du på knappen “Apply”.
 • Vi rekommenderar att du aktiverar “Automatic Cache Management”. Detta gör att Cloudflare automatiskt kan radera den gamla cache-versionen av din webbplats när du uppdaterar din webbplats.
 • I inställningsmenyn finns det några användbara alternativ att konfigurera som du vill.
 • “Analytics” innehåller information som hur många hot blockerade av Cloudflare, bandbredd sparad och besökare osv.

Några avgörande inställningar som du bör titta på:

Automatisk HTTPS

Om du kommer att använda Cloudflare främst för SSL-certifikat är detta alternativ åt dig. Med hjälp av alla http: // -länkar konverteras till https: //

Alltid online

Detta är en av de coola funktionerna i Cloudflare. Om du slår på detta alternativ kommer dina besökare att bli en cache-version av din webbplats när din webbhotell går ner. Så det rekommenderas att slå på detta.

Under attackläge

Aktivera endast detta läge när din webbplats är attackerad. Genom att slå på detta läge kommer varje besökare att se en mellanliggande sida i cirka 5 sekunder. Du bör använda den här funktionen medan din webbplats under DDoS-attack.

Utvecklingsläge

Det här alternativet ges under inställningssidan. Om du befinner dig på Cloudflare-webbplatsen kan du slå på / av det här alternativet under Caching-sidan. När du aktiverar det här läget betyder det att du vill gå förbi Cloudflare-cachen så att du kan se förändringarna i realtid. Du bör använda dessa alternativ när du gör några designändringar eller utvecklingsarbete.

Säkerhetsnivå

Vanligtvis är denna inställning på medelnivå. Så vad betyder det? Cloudflare kommer att visa en captcha för besökare för de flesta hotande besökare såväl som moderna nivåhotsbesökare. Cloudflare var försiktig i denna aspekt.

Så att hålla den på en medelnivå kanske inte är bra för dig. Som när folket besöker din webbplats och de ser en captcha om det kan vara irriterande för dem att lösa det varje gång de besöker din webbplats. Så vi föreslår att du håller den på en låg nivå.

Slutsats

Så om du söker efter ett paket som kommer att göra din webbplats säkrare och snabbare är Cloudflare en utmärkt sak att använda. Och den överraskande delen är att dess gratisversion verkligen är användbar för att göra skillnaden. Så om du vill spara dina precisionsbandbredd eller ofta under attacker rekommenderar vi att du använder Cloudflare.

Dessutom vill alla rankas högt i sökmotorsresultaten. Google ger en liten fördel till webbplatser som använder SSL Cloudflare för att göra det möjligt för dig även utan att investera ett enda öre.

Vi hoppas att den här guiden hjälper dig att konfigurera Cloudflare. Vi försöker förklara allt med enkla ord men om du fortfarande har någon förvirring känn dig fri att fråga oss genom att släppa en kommentar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map