Beste domeinnaamregistrators voor bedrijven

De complexiteit bij het kiezen van een domeinnaam is tweeledig.


Eerst moet je een geschikte naam bedenken. De meeste mensen starten websites met een specifiek doel of thema. Hoopt ​​u op een domeinnaam die grofweg bij dat doel of thema hoort, dan daalt het aantal mogelijkheden nog verder.

Nadat u een naam heeft gekozen, moet deze ook nog beschikbaar zijn. Er zijn al een heleboel namen geregistreerd – vanaf Q3 2019 waren dat er in totaal 359,8 miljoen domeinnamen die al zijn geregistreerd. Om dit in context te plaatsen, heeft de tweede editie van de Oxford English Dictionary volledige vermeldingen voor 171.476 woorden.

Dus als u een domein wilt, moet u hopen dat het nog niet is gekocht of dat de eigenaar het aan u wil verkopen. Voer om te beginnen een domeinzoekopdracht uit op een van de volgende sites.

Beste plek om een ​​domeinnaam te zoeken en te kopen

1. Hostinger

Hostinger Domain CheckerGebruik Hostinger Domain Checker om unieke domeinen te vinden.

Hostinger is niet erg bekend als domeinregistreerder. Ze hebben echter zeer redelijk geprijsde pakketten, waarvan sommige een gratis domeinnaam bevatten. Hostinger Premium en Business gedeelde webhostingplannen (die respectievelijk slechts $ 2,15 en $ 3,45 per maand kosten) worden beide geleverd met een gratis domeinnaamregistratie. Als u alleen een domein koopt, worden .online, .xyz, .tech en .store verkocht voor $ 0,99 / jaar.

2. Namecheap

Namecheap domeinregistreerder - bedient nu bijna 2 miljoen klanten en beheert meer dan 9 miljoen domeinen.Namecheap domeinregistreerder – bedient nu bijna 2 miljoen klanten en beheert meer dan 9 miljoen domeinen.

NameCheap, twee decennia geleden opgericht, is een van de grotere namen in de branche en is een door ICANN geaccrediteerde domeinnaamregistrar. Het heeft een krachtige combinatie van betaalbare domeinnaamprijzen, geweldige klantenondersteuning en een enorme selectie van topleveldomeinen (.com, .net, .uk, etc.).

Een van de beste onderdelen van het kopen van NameCheap is dat ze vaak domeinnamen in de uitverkoop hebben, met prijzen die zo nu en dan dalen tot $ 0,50. Houd er echter rekening mee dat kortingen op domeinnamen vaak alleen in het eerste jaar van registratie gelden, dus let op verlengingspercentages!

NameCheap verkoopt ook diensten met toegevoegde waarde voor domeinnamen zoals WHOIS-privacybescherming (met WhoisGuard), gegarandeerde uptime met hun PremiumDNS-systeem voor $ 5 per jaar, en de optie voor SSL-certificaten die begint bij $ 9 per jaar.

3. GoDaddy

Godaddy-domeinregistreerder - heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen gebruikers.Godaddy-domeinregistreerder – heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen gebruikers.

GoDaddy is waarschijnlijk een van de meest herkenbare domeinnaamregistreerders ter wereld. Het is wat ik beschouw als een full-service webbedrijf, omdat ze een one-stop-shop zijn voor alles wat u nodig heeft om uw eigen website te starten, van domeinnaam tot hosting.

Prijzen op GoDaddy zijn min of meer standaard, maar ze hebben een service waarmee je een aantal speciale domeinnamen kunt kopen via veiling. Hier vindt u enkele geweldige domeinnamen die al zijn geregistreerd, maar waarvan de eigenaren bereid zijn om ze los te laten – voor een prijs. Andere functies die ze bieden zijn WHOIS-privacy, SSL-certificaten en natuurlijk webhosting.

4. Beweeg

Hover - Website domeinnaam registrarHover – Website domeinnaam registrar

Hover richt zich puur op het zijn van een domeinregistratiesite en je kunt hier een domein krijgen voor ongeveer $ 5 per jaar. Hun prijssysteem is uiterst transparant en de kosten van verlengingen en andere faciliteiten zoals transfers worden op dezelfde pagina aangegeven. Er zijn kortingen beschikbaar als u in bulk (meer dan 10 domeinnamen) tegelijk koopt. U kunt hier uw standaard TLD’s krijgen, zoals .com of zelfs enkele van de nTLD’s zoals .io.

Zoals eerder vermeld, biedt Hover geen webhosting, dus u moet weten hoe u uw DNS naar de juiste servers kunt verwijzen als u ze koopt. Een voordeel is dat ze bij al hun domeinnamen gratis WHOIS-privacybescherming bieden.

Een specialist in domeinnamen zijn heeft ook zijn voordelen omdat ze geweldige add-on-services hebben, zoals het doorsturen van e-mail naar uw domeinnaam of zelfs het maken van een domeininbox voor $ 20 per jaar.

5. Gandi

Gandi-domeinregistreerder - al bijna 20 jaar actief.Gandi-domeinregistreerder – al bijna 20 jaar actief.

Om niet te worden verward met de gelijknamige Indiase activist, is Gandi een van de langst bestaande domeinnaamregistreerders in de branche. Hun sterke punt is een probleemloze registratie van domeinnamen en leidt klanten niet te veel af door ze te overweldigen met opties en aanbiedingen.

Gandi heeft ook een van de grootste selecties van domeinnaamextensies die beschikbaar zijn, met meer dan 700 om uit te kiezen. Alles van .abogado tot .zine ligt hier voor het oprapen. Ze hebben ook een lijst met domeinen op het hoogste niveau die regelmatig worden bijgewerkt, samen met artikelen die nieuwe TLD’s bespreken die binnenkort zullen verschijnen.

Prijzen kunnen betaalbaar zijn, afhankelijk van de domeinnaamextensie, sommige kosten slechts $ 0,50 per jaar. Bij de domeinnamen krijg je gratis WHOIS-privacybescherming en twee e-mailboxen met maximaal 1000 aliassen.

6. Freenom

Freenom - Krijg uw domeinnaam gratisFreenom – Krijg uw domeinnaam gratis

Freenom is voornamelijk opgericht als de registrar voor een specifieke domeinnaamextensie (.tk) die gratis wordt verstrekt. Wanneer u op Freenom naar een domeinnaam zoekt, toont het u ook andere mogelijke extensies die u via hun platform kunt registreren als een vorm van upsell.

Tegenwoordig bieden ze ook andere gratis domeinnaamextensies zoals .ml, .ga, .cf en .gq aan, samen met andere extensies die te koop zijn. Freenom heeft ook een gratis DNS-service die u kunt gebruiken als u niet van plan bent uw eigen DNS-service te gebruiken.

Een probleem met het gebruik van gratis domeinnaamextensies is dat er vaak misbruik van wordt gemaakt behoorlijk slechte reputatie door de jaren heen. Er zijn ook veel valkuilen en u moet de kleine lettertjes zorgvuldig lezen als u van plan bent een gratis domeinnaamextensie te krijgen.

Wat is een domeinnaam?

Voorbeeld van een domeinnaam.Voorbeeld – amazon.com is een domeinnaam.

Een domeinnaam is eigenlijk het adres van uw website. Het is hoe mensen die online zijn, navigeren naar waar uw site wordt gehost. Zie het als een fysiek adres waarmee mensen hun weg naar een locatie kunnen vinden.

Sommige mensen verwarren domeinnamen voor webhosting, maar het is belangrijk op te merken dat dit niet het geval is. De domeinnaam en webhosting zijn twee verschillende elementen die combineren om een ​​sitefunctie te helpen. Voorbeelden van domeinnamen zijn –

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

Elke domeinnaam ter wereld moet uniek zijn.

Het is niet toegestaan ​​om een ​​domeinnaam te registreren die al eigendom is van iemand anders. Er zijn enkele kanttekeningen bij, en om te begrijpen hoe twee domeinnamen die er hetzelfde uitzien kunnen bestaan, moet u de domeinnaamextensies begrijpen.

Domeinnaam-extensies

Toen ik de enkele voorbeelden van domeinnamen hierboven opsomde, is het je misschien opgevallen dat elk van de namen werd gevolgd door een “.” – iets. Dat staat bekend als de domeinnaamextensie. Domeinnamen moeten altijd vergezeld gaan van een extensie om te kunnen werken.

Toen het web nog maar net begon, werden er maar een paar domeinnaamextensies geïntroduceerd. Deze werden Top Level Domains (TLD’s) genoemd en voorbeelden hiervan zijn:

.com .net .org

Vanwege de snelheid waarmee het web groeide, was er behoefte aan meer domeinextensies en daaruit ontstonden landcode TLD’s (ccTLD). Deze werden gebruikt om websites te identificeren die afkomstig zijn uit specifieke landen, zoals

.uk .cn .sg

voor het Verenigd Koninkrijk, China en Singapore.

Al snel werden ook andere TLD’s toegevoegd voor verschillende doeleinden, zoals

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Deze werden nieuwe generieke TLD’s genoemd (gTLD’s of nTLD’s).

Weet je nog waar ik zei dat er twee vergelijkbare domeinnamen zouden kunnen bestaan? Dit komt door de aard van de domeinnaamextensie. Nogmaals, alle domeinnamen moeten uniek zijn en daarom is het heel goed mogelijk dat, als u uwnaam.com zou kopen, iemand anders uwnaam.biz zou kopen..

Domeinnaamideeën: hoe u een perfect domein kiest

Nu u weet wat een domeinnaam vormt en enkele mogelijke valkuilen van het systeem, hoe kiest u dan een goede domeinnaam?

Hoewel u technisch gezien elke domeinnaam kunt registreren zolang u daarvoor in aanmerking komt, zijn er algemene richtlijnen voor het kiezen van betere domeinnamen.

1. Houd uw domein kort en eenvoudig

Er is veel vraag naar korte domeinnamen en tenzij u kiest voor een nTLD, zult u waarschijnlijk niet snel een geschikte vinden. Er zijn al veel korte domeinnamen geregistreerd, bijvoorbeeld one.com of g.cn.

Kortere domeinnamen zijn voor bezoekers gemakkelijker te typen en te onthouden. Dit is vooral handig als u geen wereldwijd merk bent zoals Nike of Coca Cola.

Voorbeelden:

voice.com 360.com insurance.com rise.com pingdom.com goal.com

2. Vermijd jargon

Omdat er al zoveel domeinnamen zijn gekocht, kan het vinden van een domeinnaam die u zoekt een frustrerend en vervelend proces zijn. Probeer echter geen jargon te gebruiken, zoals ‘jij’ vervangen door ‘u’ of ‘juist’ door ‘rite’, omdat hierdoor de kans groter is dat uw bezoekers typfouten maken.

3. Vermijd speciale karakters

Dit gaat terug op het bovenstaande punt over het vermijden van jargon. Het gebruik van cijfers (1, 2, 3, enz.) Of symbolen zoals koppeltekens (-) tussen woorden kan u helpen een domeinnaam gemakkelijker te vinden, maar ze zijn moeilijker te typen en bezoekers zijn meer geneigd om fouten te maken. Deze factoren veroorzaken gemakkelijk verwarring en kunnen bij potentiële bezoekers tot frustratie leiden.

4. Gebruik strategische woorden in uw domein

Nogmaals, dit kan heel moeilijk zijn om te doen, maar het kan nuttig zijn om een ​​trefwoord te gebruiken dat is gekoppeld aan de aard van uw bedrijf. Het werkt associatief voor mensen die het horen en kan u ook een voorsprong geven op het gebied van SEO.

Een domeinnaam zoals BostonLocksmith kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor een slotenmaker die de Boston Area bedient.

5. Wees voorzichtig met gebiedstargeting

Hoewel ik het Boston-voorbeeld hierboven heb gegeven, is het verstandig om ervoor te zorgen hoe het wordt gebruikt. Online bedrijven, bijvoorbeeld eCommerce-winkels, zijn vaak grenzeloos en het zou niet zo effectief zijn om een ​​gebiedstargetingzoekwoord in uw domeinnaam te gebruiken. Het kan zelfs vaak misleidend zijn en kan leiden tot het verlies van potentiële klanten.

6. Kies de juiste domeinextensie

Domeinnaamextensies variëren enorm en hebben verschillende prijzen, zelfs als ze nieuw worden gekocht. Er zijn zelfs enkele domeinnaamextensies zoals .tk die volledig gratis zijn. Gebruik ze voorzichtig, want gratis domeinnaamextensies zijn vaak misbruikt en velen hebben een zeer slechte reputatie gekregen.

Persoonlijk raad ik aan om gerenommeerde TLD’s te gebruiken of op zijn minst een ccTLD, vooral als je zaken doet.

7- Probeer een Domain Name Generator

Als je echt niet kunt beslissen over een goede domeinnaam en je hebt geen ideeën of vrienden meer om te vragen, dan is er nog een andere optie. Probeer een van de vele gratis domeinnaamgeneratoren die rondzweven op internet (zie hieronder). Zelfs als u de ideale domeinnaam niet kunt vinden, kunnen sommige suggesties u een nieuw perspectief en wat inspiratie geven.

Hieronder staan ​​enkele gratis domeinnaamgeneratoren om gebruik van te maken.

Gratis domeinnaamgeneratoren die u kunt gebruiken

Laten we eens kijken naar enkele tools voor het suggereren van domeinnamen die u dit proces een beetje kunnen vereenvoudigen.

1. Lean Domain Search

LeanDomainSearch - Gratis domeinnaamgenerator voor uw websiteLeanDomainSearch

Om mensen met hersenblokkades te helpen of die geen namen meer hebben om te proberen, kan LeanDomainSearch van pas komen. Het is een gratis tool voor het suggereren van domeinnamen waarmee u een aantal termen kunt invoeren waarmee u wilt associëren en vervolgens een heleboel combinaties uitspuugt die mogelijk bruikbaar zijn.

Ik zeg misschien omdat veel van hen niet echt logisch zijn en in feite rommel zijn. Het vreemde is echter dat deze enorme lijst je wat inspiratie kan geven om je zoektermen te verfijnen en het opnieuw te proberen. Het is tenslotte een beetje nuttig.

2. Shopify-bedrijfsnaamgenerator

Gebruik Shopify Business Name Generator om uw favoriete domeinnaam te doorzoekenShopify-bedrijfsnaamgenerator

De Shopify-bedrijfsnaamgenerator werkt volgens een soortgelijk concept als LeanDomainSearch, maar als je het probeert, zul je snel merken dat het een ander beest is. In plaats van uw zoektermen willekeurig te combineren, lijkt deze een beetje intelligenter.

Het is niet bedoeld om u te helpen een domeinnaam te vinden, maar eerder een bedrijfsnaam en voegt daarom termen toe aan uw zoekopdracht. Neem bijvoorbeeld toen ik naar Tech Magazine zocht, een van de geretourneerde resultaten was ‘Mantis Tech Magazine’. U kunt ze echter nog steeds gebruiken voor zoekopdrachten naar domeinnamen.

3. Controle van opstartnaam

Opstartnaamcontrole

Opstartnaamcontrole is een gratis en gemakkelijke tool gemaakt door Peter Thaleikis. Startup Name Check helpt u bij het valideren van domeinnamen in drie verschillende TLD’s (.com, .io, .co) en gebruikersnamen op een aantal platforms – waaronder Facebook, Twitter en Instagram.

4. Bust een naam

Bust A Name - De suggestie-tool voor domeinnamen die in verschillende talen werktBuste een naam

Bust a Name is nog complexer dan de beide bovengenoemde tools en laat je een aantal zoektermen aanpassen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om prioriteit te geven aan begin- of eindwoorden of om de lengte van domeinnamen te beperken. U kunt er zelfs voor kiezen om het in verschillende talen te laten werken!

Je hebt ook de mogelijkheid om het systeem te laten aangeven welke van de zoekresultaten al in gebruik zijn voor een paar Top-Level Domains. De site lijkt een beetje op een overblijfsel uit de vroegste dagen van internet met zijn verouderde interface, maar het heeft zijn gebruik. Als u bijvoorbeeld het tabblad sluit waarop het is geopend, geeft het opnieuw navigeren u de mogelijkheid om verder te gaan waar u was gebleven.

Een zeer interessant deel van Bust A Name is dat het een eigen tutorial-sectie heeft met een paar instructievideo’s. Ik had niet gedacht dat dit echt nodig was, maar ze hebben het systeem blijkbaar idioot bestendig gemaakt.

5. Domain Puzzler

De complexe domeinnaamgenerator die u kunt gebruikenDomain Puzzler

Deze gratis domeinnaamgenerator is nog complexer en ik heb het gevoel dat het een beetje verwarrend is, vooral voor nieuwe gebruikers. Er zijn een heleboel opties en je kunt er zo weinig of zoveel hulp van krijgen als je wilt. Het belangrijkste is dat Domain Puzzler je niet alleen suggesties doet over domeinnamen, maar je ook laat weten of ze beschikbaar zijn.

Neem bijvoorbeeld wanneer ik vier zoekwoorden heb toegevoegd. Het systeem gaf me vier combinaties daarvan, maar liet me ook weten dat de .com-varianten al in gebruik waren. Je hebt de keuze om te zoeken naar bijna elk TLD, variërend van .com tot zelfs .travel en .aero.

6. NameBoy

De beste gratis domeinnaamgeneratorNameBoy

Deze site wordt mogelijk gemaakt door BlueHost en beweert een van de oudste domeinnaamgeneratoren te zijn. U kunt een combinatie van zoekwoorden typen en de generator spuugt een heleboel combinaties uit waaruit u kunt kiezen, ala LeadDomainSearch-stijl.

Helaas lijken de meeste combinaties extreem bizar en ik weet niet zeker of je ze wel kunt gebruiken. Ik schrijf deze op een andere ‘ideeëngenerator’, waar je zelf wat grondwerk moet doen nadat je de suggesties hebt gelezen.

De site wordt blijkbaar aangedreven door BlueHost, dus er zullen advertenties en een heleboel links zijn die proberen je naar die site te krijgen om je bij hen aan te melden.

Walkthrough: een domeinnaam kopen

Het daadwerkelijke registratieproces van een domeinnaam is iets dat gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen moet worden voltooid. Het basisformaat is: zoeken, kiezen en dan kopen. Hoewel sommige termen die worden gebruikt door sites die domeinnamen verkopen, kunnen verschillen, moet het proces vergelijkbaar zijn.

1. Zoek naar de gewenste naam

Registreer een domein bij HostingerGa naar Hostinger Domain Checker. 1) Typ de gewenste domeinnaam in de zoekbalk; 2) Klik op “Check It”.

De meeste registrars hebben een sectie speciaal voor domeinnamen. Daar zou u een zoekvak moeten vinden waar u de gewenste domeinnaam kunt typen. Ik raad u aan de volledige domeinnaam in te voeren, inclusief TLD.

Ga naar Hostinger Domain Checker om een ​​domeinzoekopdracht uit te voeren.

2. Kies uit de beschikbare lijst

Registreer een domein bij Hostinger3) Controleer of uw domeinnaam beschikbaar is; 4) Klik op “Toevoegen aan winkelwagen” om te kopen.

Nadat u de gewenste domeinnaam heeft ingevoerd, zoekt het systeem of het beschikbaar is. Ongeacht of het al dan niet beschikbaar is, u krijgt vaak een lijst met dezelfde domeinnaam te zien met verschillende andere extensies die u mogelijk wilt.

Als geen van deze opties u aanspreekt, ga dan terug naar stap 1 en herhaal het proces totdat u er een vindt waar u tevreden mee bent en beschikbaar is. Op sommige sites kunt u naar meer dan één domeinnaam tegelijk zoeken.

3. Voltooi uw aankoop

Registreer een domein bij Hostinger5) Selecteer de gewenste registratietermijn (periode – 1/2/3 jaar), selecteer indien nodig een hostingplan (vanaf $ 0,80 / maand); 6) Klik op “Nu afrekenen” om de bestelling voort te zetten.

Zodra u de domeinnaam heeft gekozen die u wilt kopen, zal de site vaak vragen of er ook add-ons zijn die u zou willen hebben. Let op wat ze bieden, want sommige bieden meer privacy voor u.

U moet ook de looptijd van de aankoop selecteren, wat inhoudt hoelang u deze registratie wilt hebben. De minimale tijdsduur dat u zich voor een domeinnaam kunt registreren is één jaar. Zodra dat is gebeurd, hoeft u alleen nog maar voor uw aankoop te betalen en ontvangt u per e-mail informatie over het beheer van uw domein.

Hoeveel moet ik betalen voor een domeinnaam?

Domeinnamen zijn net als elk ander product dat u in de winkels kunt kopen. De prijs is afhankelijk van wanneer je het koopt en waar je het koopt. Sites kunnen bijvoorbeeld van tijd tot tijd domeinnaamverkopen hebben.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan de prijs van een domeinnaam is de extensie. Verschillende domeinnaamextensies hebben verschillende aankoop- en verlengingsprijzen. De .win TLD kost bijvoorbeeld slechts $ 1,74 om te registreren en $ 2,23 om jaarlijks te verlengen.

Soms zullen sites ook de prijzen van domeinnamen verlagen op basis van hoe lang u uw eerste registratie doet. Een registratie van een jaar is standaard, maar ze kunnen de prijs verlagen als u zich voor twee jaar of meer tegelijkertijd registreert.

Hierdoor is er niet echt een ‘standaard’ voor hoeveel een domeinnaam u gaat kosten. Gelukkig zijn er, net als vliegtickets, plaatsen zoals TLD-lijst, waar u deze informatie snel kunt verzamelen om de gewenste domeinnaam tegen de laagste tarieven te kopen.

Als algemene richtlijn kosten de meeste TLD’s ongeveer $ 10 tot $ 15 per jaar. Als u een oude domeinnaam koopt, kost dat u veel meer, afhankelijk van leeftijd en zoekwoorden. Gratis domeinnamen zijn natuurlijk gratis, maar er is vaak veel kleine lettertjes waar je op moet letten.

Een goede domeinnaamregistreerder kiezen?

Tegenwoordig kunt u vrijwel overal op internet een domeinnaam kopen. Van speciale domeinnaamsites tot webhostingbedrijven, ze zijn overal beschikbaar. Toch zijn niet alle plaatsen hetzelfde en zijn er enkele punten waar u rekening mee moet houden voordat u uw domeinnaam ergens registreert.

Goede domeinnaamregistreerders (sites die geautoriseerd zijn om domeinnamen te verkopen) hebben vaak vergelijkbare eigenschappen die hen een voorsprong op de concurrentie geven. In het ideale geval wilt u een registrar vinden die ICANN-geaccrediteerd is, transparante prijzen en verlengingskosten heeft, goede klantenondersteuning biedt en, belangrijker nog, een systeem heeft waarmee u uw domeinnaam eenvoudig kunt beheren.

ICANN-accreditatie

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, of ICANN, is de belangrijkste non-profitorganisatie die de hele domeinnaamindustrie controleert en reguleert. Zorg er altijd voor dat u overal een domeinnaam wilt kopen ICANN geaccrediteerd.

Deze registrars moeten de ICANN-voorschriften volgen en die zijn er richtlijnen uitgegeven die ervoor zorgen dat degenen die zich aanmelden via geaccrediteerde registrars worden beschermd. Niet alle bedrijven die domeinnamen verkopen, zijn ICANN-geaccrediteerd.

Prijzen en verlenging

Ik beschouw domeinnamen als diensten in plaats van goederen, omdat u verlengingskosten moet betalen om de domeinnaam te behouden. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de registrar waarvan u de domeinnaam koopt een transparante prijs- en vernieuwingsstructuur heeft.

Net als gewone consumptiegoederen gaan domeinnamen vaak in de uitverkoop en bieden sommige registrars spotgoedkope deals over domeinnamen aan. Merk op dat deze verkopen vaak alleen van toepassing zijn op nieuwe domeinnaamregistraties en alleen voor de tijd dat u ze koopt. Verlengingen zijn tegen normale tarieven.

Voorbeeld van goede domeinpraktijken – Wanneer NameCheap een promotie op een TLD uitvoert, zal het bedrijf de verlengingsprijs duidelijk vermelden op hun bestelpagina.

Houd altijd de aankoopprijs en de verlengingsprijs in de gaten van elke domeinnaam die u koopt. Verschillende registrars hebben ook verschillende prijzen, dus kijk goed rond voordat u besluit om te kopen.

Klantenservice

Een goede klantenondersteuning is een must voor elk bedrijf en dit geldt ook voor domeinnaamregistreerders. Voordat u producten bij de registrar bestelt, probeert u contact op te nemen met hun ondersteunend personeel om te zien hoe responsief en behulpzaam ze zijn. Bedrijven die snel reageren, hebben meer kans op een beter ondersteuningssysteem om eventuele problemen op te lossen.

Domeinnaambeheer

Behalve dat u domeinnamen kunt kopen en verlengen, moeten registrars u een systeem bieden waarmee u uw domeinnaam kunt beheren. Dit omvat het instellen van de DNS voor de domeinnaam of andere functies, zoals overdracht naar een andere registrar.

Sommige registrars hebben vreselijke systemen en het kan moeilijk zijn om uw account te beheren. Ik raad u aan om u aan te melden voor een account bij een registrar waarin u geïnteresseerd bent om hun systeem een ​​beetje te verkennen voordat u een aankoop doet. Ik heb me ooit aangemeld bij een registrar met zo’n vreselijk systeem dat het praktisch onbruikbaar was.

Misbruik van domeinnamen

Twee vergelijkbare domeinnamen in één oogopslag kunnen voor elkaar worden aangezien, tenzij u op de domeinnaamextensie let. Dit systeem wordt vaak uitgebuit door domeinnaam krakers die domeinnamen kapen of vergelijkbare domeinnamen registreren in de hop dat legitieme bedrijven die domeinnamen van hen zullen kopen.

Citibank.tk

Een voorbeeld hiervan is als een oplichter een domeinnaam zoals Citibank.tk registreert en deze probeert door te geven als de echte Citibank-website. Sommige bezoekers kunnen door de site voor de gek worden gehouden en daar per ongeluk persoonlijke gegevens invoeren. Zelfs als ze geen oplichtingssites opzetten, maken domeinnaankrakers vaak inbreuk op handelsmerken, vaak met de bedoeling ze tegen hoge prijzen te verkopen aan eigenaren van die handelsmerken.

SteveJob.com

De SteveJob.com-domeinzaak is een ander voorbeeld. Het domein was eigendom van een Zuid-Koreaan die de naam Steve Jobs Kim draagt ​​en hij gebruikte het domein om technologiegerelateerd nieuws en artikelen te publiceren. De zaak werd opgelost in december 2019 – waar The Steve Jobs Archive, LLC, een trust gerund door de weduwe van Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, won het recht om de domeinnaam te bezitten.

In sommige gevallen kunnen overeenkomsten volledig onschuldig zijn, zoals in het geval van de Canadese tiener Mike Rowe, die het domein MikeRoweSoft registreerde voor zijn webdesignbedrijf. Microsoft (het bedrijf) was niet geamuseerd en aangeklaagd, het bekendmaken van een staakt-het-vuren.

Conclusie: een goed domein dat meer waard is dan u denkt

Hoewel deze gids bedoeld is om u een beter idee te geven van waar en hoe u uw domeinnaam kunt krijgen, zult u merken dat ik secties over het selectieproces van domeinnamen heb opgenomen, evenals andere weetjes.

Het maakt niet uit of je een individu bent die een kleine blog wil opzetten of een klein bedrijf dat digitaal wil uitbreiden, de domeinnaam is veel meer dan alleen een goedkoop naamplaatje. In wezen vertegenwoordigt het u in de digitale wereld en heeft het alle implicaties die volgen.

Het moet worden gebouwd en verzorgd, net zoals je je eigen reputatie in de echte wereld zou hebben. Kies, koop en bescherm uw domeinnaam zorgvuldig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map