Beste cloudopslag- en bestandsuitwisselingsservice voor kleine bedrijven

Sites voor het delen van bestanden zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en de populariteit heeft zich verspreid over zakelijk gebruik. Deze sites bieden bedrijven nu een veilige en gemakkelijke manier om bestanden te delen met partners en soms zelfs met klanten.


Waarom een ​​Cloud Storage / File Sharing-service gebruiken?

De tijd dat e-mail voldoende was om bestanden te verplaatsen omdat bijlagen al lang verdwenen zijn. Zelfs documenten zijn tegenwoordig rijker in kwaliteit en groter dankzij de mogelijkheid van veel tekstverwerkers om andere bestanden in te sluiten.

Vanwege deze redenen en meer, Cloudopslagdiensten zijn opgekomen en groeien als onkruid. De kwaliteit en snelheid van internetlijnen hebben ze tot een serieus haalbare optie gemaakt, zowel voor persoonlijk gebruik als voor zakelijk gebruik.

Sommige bedrijven in de cloudopslag en het delen van bestanden hebben zelfs extra functies toegevoegd, ofwel door hun kerncapaciteiten in een geavanceerd workflow-ecosysteem te plaatsen, of zelfs door bedrijfsspecifiek gebruik zoals naleving van regelgeving.

Maar ondanks al deze kenmerken en kenmerken, is de meest fundamentele reden om het gebruik ervan te overwegen, de betrouwbaarheid van uw bedrijf te vergroten. Back-ups zijn de sleutel en alles wat extra is, is gewoon een kers op de taart.

10 beste cloudopslag- en bestandsuitwisselingsservices

Als het om zaken gaat, in plaats van om de grootte, zijn er specifieke behoeften waar meestal rekening mee moet worden gehouden. Deze variëren van prijs tot teamsamenwerking en zijn niet allemaal te vinden in elke service. Deze services zijn niet exact gelijk, maar kunnen op vergelijkbare manieren worden gebruikt.

1. pCloud

pCloud voor bedrijven voegt functionaliteit toe aan de gebruikelijke bestandsdeling in de cloud door gebruikers in staat te stellen gemakkelijk bestanden en mappen met opmerkingen te zalven. Alle activiteiten worden ook gecontroleerd en geregistreerd, zodat beheerders ze op elk moment kunnen bekijken.

Misschien zijn de twee belangrijkste kenmerken van pCloud echter dat het genereuzer is in de aangeboden opslagruimte en dat u er ook voor kunt kiezen om in twee verschillende modi te betalen. De eerste is hoe de meeste merken voor cloudopslag werken: betalingen op maandbasis. Het unieke is dat u er ook voor kunt kiezen om in plaats daarvan een eenmalige levenslange vergoeding te betalen.

Zakelijke functies zijn onder meer een white label-front dat u als uw eigen label kunt gebruiken, zodat klanten gedeelde bestanden zien in een systeem dat eruitziet alsof het van u is. Dat alleen al geeft het een voorsprong op veel andere zakelijke cloudopslagservices.

pCloud-prijzen: Begint vanaf $ 3,99 / maand

Voordelen

 • White label file sharing systeem
 • Royale opslagruimte
 • Levenslange plannen beschikbaar

Nadelen

 • Beperkte 30 dagen bestandsgeschiedenis / herstel
 • Weinig extra functies

Bezoek pCloud

2. Synchroniseren voor bedrijven

Als je OneDrive eerder hebt gebruikt, is de kans groot dat je heel snel went aan synchronisatie. De app kan eenvoudig met apparaten worden geïntegreerd en wordt weergegeven als een map op uw systeem. Van daaruit kunnen bestanden worden opgeslagen in de Cloud en gemakkelijk worden gedeeld met zowel collega’s als klanten.

Voor het delen is het goed om te weten dat u alleen een link naar het bestand of de map die u wilt delen nodig heeft. Uw tegenhanger heeft geen Sync-account nodig om toegang te krijgen. Individuele gebruikers krijgen het korte einde met accounts voor $ 10 per maand, maar Sync is echt ontworpen voor bedrijven.

Bedrijven kunnen profiteren van lagere abonnementen per gebruiker, die worden geleverd met hulpprogramma’s voor administratief beheer waarmee u alle accounts vanuit één oogpunt kunt beheren. Dit omvat het toevoegen en verwijderen van gebruikers, het opnieuw instellen van wachtwoorden, het controleren van activiteitenlogboeken en meer.

Prijzen synchroniseren: Bedrijfsplannen beginnen vanaf $ 10 / maand

Voordelen

 • Volledig compatibel met Microsoft Office
 • Beperk downloads op gedeelde bestanden (alleen bekijken)
 • 365 dagen bestandsherstel

Nadelen

 • Beperkte SLA van 99,9% uptime
 • Live chat-ondersteuning alleen op Enterprise-abonnementen

Bezoek Sync

3. OneDrive voor bedrijven

Het lijdt geen twijfel dat Microsoft koning is, zowel in besturingssystemen als in zakelijke applicaties. Vanwege dit krachtige ecosysteem kan het ongelooflijk verleidelijk zijn om met OneDrive for Business te werken, vooral als het zo goed geïntegreerd is in veel Microsoft-producten zoals Windows en Office.

Met OneDrive voor Bedrijven kunt u documenten en andere bestanden in de Cloud opslaan en daar aan werken, waar u ook bent. Het maakt ook belangrijke zakelijke functies mogelijk, zoals delen en samenwerken, allemaal beveiligd door encryptie die voldoet aan de beveiligingsbehoeften die de meeste organisaties hebben.

Prijzen voor OneDrive voor bedrijven: Vanaf $ 5 per maand

Voordelen

 • Integratie van Microsoft-ecosystemen
 • Relatief goedkoop

Nadelen

 • Wordt mogelijk niet goed geïntegreerd met niet-Microsoft-producten

Bezoek OneDrive

4. Dropbox for Business

Waar de consumentenversie van Dropbox meestal alleen opslagruimte in de Cloud biedt, is Dropbox voor bedrijven een beest van een andere aard. Voortbouwend op de basisopslagmogelijkheden voegt Dropbox for Business het essentiële element van samenwerking toe.

Het biedt zakelijke gebruikers één gezichtspunt dat volledige werkruimten organiseert die inhoud en tools combineren. Je kunt lokale bestanden, cloudgebaseerde inhoud en Dropbox’s Paper-documenten eenvoudig synchroniseren en ermee werken en ze met je team delen.

Prijzen voor Dropbox voor bedrijven: Vanaf $ 12,50 / gebruiker / maand

Voordelen

 • Royale opslagruimte
 • Heel veilig

Nadelen

 • Minimale workflowfuncties

Bezoek Dropbox

5. Google Drive

Waar Microsoft het besturingssysteem en Office regeert, regeert Google het web en mobiel. Als zodanig is het een serieuze concurrent als het gaat om de cloudruimte, vooral met de uitgebreide en behendige G Suite-applicaties.

Google Drive werkt goed in dat ecosysteem en kan niet alleen worden gebruikt voor bestandsopslag, maar ook voor teamwerk en samenwerking aan documenten. Het maakt de deal nog aangenamer met online tools waarmee je met al die bestanden kunt werken vanuit elke browser met een internetverbinding – of zelfs offline.

Prijzen voor Google Drive for Business: Vanaf $ 5,40 / gebruiker / maand

Voordelen

 • G Suite-integratie
 • Goede samenwerkingsfuncties

Nadelen

 • Mogelijk te sterk op Google gericht

Bezoek Google Drive

6. FileCloud

FileCloud is waar de grote jongens spelen en bieden een compleet assortiment Cloud Storage-oplossingen aan zakelijke gebruikers. Het was niet ontworpen voor de gemiddelde consument en zelfs aan de onderkant van de schaal helpt het een veilige omgeving voor het delen van bestanden te creëren voor hele servers.

Het helpt bedrijven bij het bouwen van hun eigen ecosysteem van servers voor het delen van bestanden en bijbehorende klantaccounts, waardoor ze het volledige beheer en eigendom van de gegevens kunnen behouden. Dit is van vitaal belang in sommige organisaties en zelfs in sommige landen om te voldoen aan de wetten voor gegevensregulering voor bedrijven. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ook gebruik te maken van hun servers.

FileCloud-prijzen: Vanaf $ 4,20 / gebruiker / maand

Voordelen

 • Kan kiezen voor zelf gehost servergebruik
 • Voldoet aan meerdere voorschriften

Nadelen

 • Geen consumentenoptie

Bezoek FileCloud

7. ShareFile

ShareFile van Citrix is ​​een ander bedrijfsspecifiek cloudopslagsysteem dat vele functies integreert die essentieel zijn voor grote bedrijven. Dit omvat niet alleen het delen van bestanden en samenwerkingsfuncties, maar ook een overvloed aan controles voor beter bestuur.

Het helpt bij het automatiseren van de workflow die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke organisatie. Controllers kunnen de documentstroom volgen en in realtime ingrijpen, hun feedback geven of zelfs goedkeuringen uitvoeren of wijzigingen aanbrengen.

Uniek is dat het systeem ondersteuning biedt voor de herkenning van juridisch bindende e-handtekeningen in het hele systeem en realtime tracking plus hoge encryptieniveaus om het allemaal te beveiligen.

ShareFile-prijzen: Vanaf $ 10 / gebruiker / maand

Voordelen

 • Onbeperkte opslag
 • Uitgebreide bestandsdeling

Nadelen

 • Kan duur zijn

Bezoek ShareFile

8. Doos

Box is gevestigd in de Verenigde Staten en is een ander bedrijfsgericht cloudopslagsysteem dat sterk is gericht op contentbeheer. Het werkt niet alleen binnen het ecosysteem van een bedrijf, maar breidt ook samenwerkings- en deelfuncties uit naar partners en klanten.

Het systeem is zeer veilig en voldoet aan een heleboel vereisten voor corporate governance, waaronder wereldwijde voorschriften zoals GDPR, HIPPA en meer. Naast opslag en samenwerking heeft Box ook een solide rapportagesysteem om de hele workflow af te handelen.

Box prijzen: Vanaf $ 5,80 / gebruiker / maand

Voordelen

 • Sterk zakelijk georiënteerd
 • Zeer gedetailleerde workflowcontrole

Nadelen

 • Elk plan heeft minimaal 3 gebruikers nodig

Bezoek Box

9. Hightail

Hightail probeert zichzelf te verspreiden over een breed gebruikerspubliek en heeft verschillende plannen die geschikt zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Maar in plaats van zijn energie te richten op cloudopslag of het verzenden van grote bestanden, probeert het beide te doen met een aantal vreemde resultaten.

Hoewel het bijvoorbeeld het verzenden van grote bestanden mogelijk maakt, is het exacte gebruik van deze functie niet precies zeker, aangezien er ook onbeperkte opslagruimte is op betaalde abonnementen. Een eenvoudige linkshare zou beter werken dan de twijfelachtige optie hebben om bestanden van meer dan 100 GB te verzenden.

Hightail-prijzen: Betaalde abonnementen vanaf $ 12 per maand

Voordelen

 • Meerdere plannen beschikbaar
 • Gericht op het delen van bestanden

Nadelen

 • Niet veel op het gebied van samenwerkingsfuncties

Bezoek Hightail

10. SugarSync

Waar hightail multi-purpose doelstellingen heeft, is SugarSync zeer eigenzinnig. In plaats van echte zakelijke voordelen te bieden, concentreert deze provider zich op het aanbieden van verbluffende hoeveelheden opslagruimte tegen verschillende prijzen.

Het gedraagt ​​zich heel erg zoals de synchronisatie en opslag die veel cloudopslagservices hebben met enkele basisbewerkings- en samenwerkingsfuncties. Het goede punt is dat het uitstekend is in iets dat veel bedrijven beter zouden kunnen doen – eenvoud.

SugarSync-prijzen: Vanaf $ 7,90 per maand

Voordelen

 • Makkelijk te gebruiken
 • Hoge beveiliging

Nadelen

 • Minimale workflowondersteuningsfuncties

Bezoek SugarSync

Conclusie: hoe essentieel cloudopslag is voor uw bedrijf?

Zoals u waarschijnlijk kunt opmaken uit de lijst met deze cloudopslag- en bestandsuitwisselingsproviders, is er een grote discrepantie in de breedte van de services die elke serviceprovider aanbiedt. Sommigen blinken uit op consumentenniveau, terwijl anderen er alles aan doen om zakelijke gebruikers tegemoet te komen.

Het belangrijkste element bij het kiezen van de perfecte dienstverlener voor uzelf of uw bedrijf is hetzelfde als altijd – denk goed na over uw behoeften. Als voorbeeld hiervan, hoewel Box extreem gedetailleerde functies biedt, hoeven niet alle bedrijven aan veel voorschriften en dergelijke te voldoen. In dergelijke gevallen is een meer consumentvriendelijke optie wellicht een betere keuze, zoals het standaard Google-ecosysteem.

Noteer precies wat u denkt dat uw bedrijf nodig heeft voordat u een selectie maakt, u kunt uzelf een hoop verdriet besparen door meerdere functies te gebruiken die u niet gebruikt en waarvoor u toch betaalt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map