Οι καλύτεροι κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων για αρχάριους και μικρές επιχειρήσεις το 2020

* Ενημερώσεις: Ενημερωμένες τιμές και δυνατότητες ενημερώθηκαν για το 2020. προστέθηκε ενότητα FAQ.


Οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο ανέρχονται σε 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2017 και τα έσοδα το 2021 αναμένεται να αυξηθούν σε 4,88 τρισεκατομμύρια δολάρια (πηγή). Το 2019, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί περισσότερο από το 13% όλων των εσόδων λιανικής παγκοσμίως.

Η διαδικτυακή επιχείρηση λιανικής είναι τεράστια.

Χάνετε (πολλά!) Εάν η επιχείρησή σας δεν έχει επεκτείνει την εμβέλειά της στο διαδίκτυο.

Με την έλευση των δημιουργών διαδικτυακών καταστημάτων, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα – ακόμη και αν είστε απλώς αρχάριος χωρίς εμπειρία ανάπτυξης ιστού.

Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι κατασκευαστές ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου που απευθύνονται σε αρχάριους που θέλουν απλώς ένα απλό και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Το περιορίσαμε στα πέντε καλύτερα που είναι ιδανικά για κάθε αρχάριο ή ιδιοκτήτη μικρών επιχειρήσεων με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Contents

Με μια ματιά: Συγκρίνετε τους καλύτερους κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων

Συγκρίνετε τις δυνατότητες και ελέγξτε τις τιμές του δημιουργού καταστημάτων στο διαδίκτυο στον παρακάτω πίνακα.

Χαρακτηριστικά
Αγοράστε
BigCommerce
Ολίσθηση
Wix
Γουέμπλι
Ζύρο
Εφαρμογές και θέματα1.200+ εφαρμογές & 100+ θέματα470+ εφαρμογές & 110+ θέματα70+ εφαρμογές & 40+ θέματα260+ εφαρμογές & 500+ θέματα270+ εφαρμογές & 50+ θέματαΧωρίς εφαρμογές & 11 θέματα
ΥποστήριξηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο, ζωντανή συνομιλία & τηλέφωνοΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & τηλέφωνοΖωντανή συζήτηση & τηλέφωνοΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΗλεκτρονικό ταχυδρομείο, ζωντανή συνομιλία & τηλέφωνοΖωντανή συζήτηση & μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Τέλος συναλλαγής0,5 – 2,0%0%0%2,9%++2,9%++0%
Πύλες πληρωμής100+ πύλες πληρωμής WorldWide60+ πύλες πληρωμής WorldWideAuthroize.net, Digital River, FirePay, PayPal Pro, StripeΑποδεχτείτε μεγάλες πιστωτικές κάρτεςStripe, Square, PayPal Express, Authorize.netΑγνωστος
Καλύτερο σχέδιο για Small BizΒασικό – 29 $ / μήναΕπιπλέον – 29,95 $ / μήναΠροσωπικό – 29 $ / μήναVIP – 35 $ / μήναΕπιχείρηση – 25 $ / μήναΗλεκτρονικό εμπόριο – 14,99 $ / μήνα
Αυτό που παίρνειςΑπεριόριστα προϊόντα και χώρος αποθήκευσης με προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίουΑπεριόριστα προϊόντα και εύρος ζώνης. Έως 150k $ online πωλήσεις ετησίως10.000 προϊόντα με εύρος ζώνης 10 GB. Υποστήριξη προτεραιότηταςΧώρος αποθήκευσης 20 GB και απεριόριστο εύρος ζώνης με χρήσιμες λειτουργίεςΑπεριόριστα προϊόντα με δυνατότητες πώλησης στο διαδίκτυοΛίστα έως και 100 προϊόντων
Κατάλληλο γιαΣοβαρός ιδιοκτήτης επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου που αναζητά το καλύτερο jack-of-all-trade.Ηλεκτρονικό κατάστημα όλων των μεγεθών με βάση τα έσοδα. οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Shopify.Μικρός ή μεμονωμένος πωλητής που θέλει να πουλήσει φυσικά προϊόνταΥφιστάμενος χρήστης Wix που επιθυμεί να αναβαθμίσει τον ιστότοπό του για να γίνει ηλεκτρονικό κατάστημα.Χρήστες που θέλουν ένα απλό και φθηνό ηλεκτρονικό κατάστημα στον ιστότοπό τους.Βασικοί ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου
ΕπίσκεψηShopify.comBigCommerce.comVolusion.comWix.comWeebly.comZyro.com

Κορυφαίοι κατασκευαστές ηλεκτρονικών καταστημάτων – Αξιολογήστε τις δυνατότητες & Τιμολόγηση

1. BigCommerce

BigCommerce Online Store Builder - Βασικό σχέδιοBigCommerce – Δοκιμάστε το BigCommerce δωρεάν για 15 ημέρες (δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα), κάντε κλικ εδώ.

Είτε είστε σοβαρός ιδιοκτήτης επιχείρησης ή απλά ένας αρχάριος, το BigCommerce προσφέρει έναν τόνο λειτουργιών που είναι εξαιρετικά φιλικές προς τον χρήστη. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο ιστότοπός τους μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένος για τους νέους επισκέπτες.

Λόγω του βάθους των δυνατοτήτων που διαθέτει το BigCommerce, μπορεί να εξυπηρετήσει ένα τεράστιο φάσμα χρηστών. Χωρίζουν τις σειρές προϊόντων τους σε δύο μεγάλα τμήματα – Enterprise και Essentials. Αν δεν διευθύνετε μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, τότε οι πιθανότητες είναι υψηλότερες που θα θέλατε να κοιτάξετε στην ενότητα Essentials.

Το BigCommerce Essentials προσφέρει στους χρήστες μια πλατφόρμα all-in-one που σας βοηθά σε κάθε στάδιο από την εγγραφή έως τις λειτουργίες του ιστότοπού σας. Από δωρεάν πρότυπα εκκίνησης για να σας βοηθήσουν στη σχεδίαση έως άλλες εκτεταμένες λειτουργίες, όπως πωλήσεις πολλών καναλιών, εργαλεία μάρκετινγκ και άλλα – το BigCommerce Essentials τα έχει όλα.

Έχουν επίσης πολύ εκτεταμένη υποστήριξη, και αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί με περισσότερους τρόπους από έναν. Εκτός από τα συνηθισμένα κανάλια βοήθειας, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα μαθήματα κατά παραγγελία που σας βοηθούν να σας διδάξουν τα βασικά στοιχεία για τον τρόπο ανάπτυξης του ιστότοπού σας.

Μπορείτε να τους δοκιμάσετε με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 15 ημερών, χωρίς πιστωτική κάρτα.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική BigCommerce εδώ.

Βασικά χαρακτηριστικά του BigCommerce

 • Ευρεία επιλογή θεμάτων – Δημιουργήστε ένα όμορφο διαδικτυακό κατάστημα με εύκολο στην προσαρμογή θέμα
 • Πώληση παντού – Ενσωμάτωση με eBay, Amazon, Facebook, Square, Google Shopping και άλλα
 • Υποστήριξη αποστολής και φορολόγησης – Υπολογίστε αυτόματα τους συντελεστές αποστολής και φόρου
 • Πλήρη εργαλεία ανάλυσης – Ενσωματωμένα αναλυτικά καταστήματος και ενοποίηση με το Google Analytics. εξαγωγή δεδομένων πωλήσεων και δεδομένων προϊόντων σε μορφή CSV ή XML
 • Δυνατότητες Dropshipping – Διατίθενται διαφορετικές εφαρμογές για επιχειρήσεις dropshipping
 • Καλύτερες δυνατότητες SEO – Στερεές δυνατότητες και υποστήριξη SEO
 • Χωρίς χρεώσεις συναλλαγής σε όλα τα σχέδια – Πώληση και κερδίστε περισσότερα με το BigCommerce

Τιμές BigCommerce

 • Τυπικό – 29,95 $ μηνιαίως
 • BigCommerce Plus – 79,95 $ μηνιαίως
 • Pro – 299,95 $ μηνιαίως

2. Shopify

Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify - δημιουργήστε και αναπτύξτε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυοShopify – Δοκιμάστε το Shopify δωρεάν για 14 ημέρες (δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα), κάντε κλικ εδώ.

Η μονοαπευθυντική λύση για όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, το Shopify είναι η λύση για όσους θέλουν να διευθύνουν ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστότοπό τους. Το Shopify σάς παρέχει πρόσβαση στο διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας καταστημάτων που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας με τον ίδιο τρόπο που θέλετε.

Χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα πρότυπα Shopify, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορείτε να επιλέξετε από πάνω από εκατό διαφορετικά πρότυπα. Όλα τα πρότυπα επαγγελματικής εμφάνισης είναι φιλικά προς κινητά.

Περιλαμβάνουν ακόμη και πολλές δυνατότητες όπως SEO, πόρους μάρκετινγκ, ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων, ασφαλή καλάθια αγορών, ακόμη και υποστήριξη πάνω από 100 πύλες πληρωμής. Εάν χρειάζεστε επιπλέον δυνατότητες για να επεκτείνετε το κατάστημά σας, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόσθετο από το κατάστημα εφαρμογών Shopify – συνοδεύστε δωρεάν και επί πληρωμή.

Εάν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι εγκατεστημένο στις ΗΠΑ ή τον Καναδά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πληρωμή Shopify και τη λύση αποστολής. Η πληρωμή Shopify είναι πλήρως ενσωματωμένη στο κατάστημά σας. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε κανένα τέλος συναλλαγής. Διαφορετικά, θα χρεώνετε έως και 2% τέλη συναλλαγής για κάθε πώληση.

Μάθετε περισσότερα – διαβάστε την αναλυτική κριτική μας στο Shopify.

Βασικά χαρακτηριστικά του Shopify

 • Επεκτασιμότητα – Ισχυρό εργαλείο δημιουργίας διαδικτυακών καταστημάτων για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις
 • Πουλήστε παντού – Ενσωματώστε με το Amazon, το Facebook, το Instagram και άλλα
 • Ενσωματωμένη σχεδίαση μπροστά στο κατάστημα – 100+ επαγγελματικά πρότυπα για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου (δωρεάν & ασφάλιστρο)
 • Σημείο πώλησης Shopify – Ενοποιήστε τις πωλήσεις εκτός καταστήματος εκτός σύνδεσης και στο διαδίκτυο
 • Πληρωμή Shopify – Αποδοχή πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας χωρίς λογαριασμούς τρίτων
 • Υποστήριξη αποστολής – Αυτόματος υπολογισμός των τιμών αποστολής και εκτύπωση ετικετών αποστολής USPS
 • Shopify Business Name Generator – Επιλέξτε το αρχικό όνομα της επιχείρησής σας με τη βοήθεια του αυτοματοποιημένου εργαλείου
 • Exchange Marketplace – Αγορά, πώληση ή μεταφορά του καταστήματος Shopify εύκολα
 • Μεγαλύτερες εφαρμογές και υποστήριξη κοινότητας – Το Shopify υποστηρίζεται από μια μεγάλη κοινότητα ανεξάρτητων προγραμματιστών. Το Shopify App Store είναι γεμάτο με πολλούς χρήσιμους πρόσθετους

Τιμές Shopify

 • Shopify Lite – 9 $ μηνιαίως (περιορισμένες δυνατότητες)
 • Βασικό πρόγραμμα Shopify – 29 $ μηνιαίως
 • Shopify – 79 $ μηνιαίως
 • Advanced Shopify – 299 $ μηνιαίως

3. Διάχυση

ΟλίσθησηVolusion – Δοκιμάστε 14 ημέρες δωρεάν (δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα), κάντε κλικ εδώ.

Για όσους θέλουν να χτίσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που φαίνεται ομαλό και καθαρό, η Volusion προσφέρει όλα τα εργαλεία που ταιριάζουν καλύτερα στη δημιουργία ενός οπτικά ελκυστικού ηλεκτρονικού εμπορίου που δεν είναι υπερβολικά βαρύ.

Πολλές πτυχές των εργαλείων δημιουργίας ιστού της Volusion μπορούν να τροποποιηθούν για να σας βοηθήσουν να πουλήσετε οποιοδήποτε είδος προϊόντος, ωστόσο, ο σχεδιασμός τους προσανατολίζεται στην πώληση φυσικών αγαθών.

Ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου που δημιουργήθηκε με τη Volusion επιτρέπει στους πελάτες να περιηγούνται εύκολα στο κατάστημά σας και να περιηγούνται εύκολα σε όλα τα προϊόντα που πουλάτε.

Βασικά χαρακτηριστικά Volusion

 • Υποστήριξη πληρωμών – Αποδοχή πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας μέσω Stripe, Authorize.net και άλλα.
 • Σελίδα προϊόντος – Ελκυστική σελίδα παρουσίασης προϊόντος με λειτουργία ζουμ και συλλογή εικόνων
 • Λειτουργία εγκαταλειμμένου καλαθιού – Ανακτήστε περισσότερες πωλήσεις
 • Αξιολογήσεις χρηστών – Επιτρέψτε στους χρήστες σας να ελέγχουν και να αξιολογούν τα προϊόντα σας
 • Φιλικό προς κινητά – Όλοι οι ιστότοποι και τα διαδικτυακά καταστήματα έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήστες κινητών

Τιμολόγηση Volusion

 • Προσωπικά – 29 $ μηνιαίως
 • Επαγγελματίας – 79 $ μηνιαίως
 • Επιχείρηση – 299 $ μηνιαίως

4. Wix

Αρχική σελίδα Wix - δημιουργός ιστότοπων και ηλεκτρονικού εμπορίουWix Stores – Κάντε κλικ εδώ για να δοκιμάσετε δωρεάν.

Το Wix έχει τελειώσει 154 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες σε 190 χώρες και συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Για επιχειρήσεις που επιθυμούν να ξεκινήσουν μικρά στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, το Wix είναι μια εξαιρετική λύση δημιουργίας ιστοσελίδων, καθώς μπορείτε να έχετε έναν ιστότοπο έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Wix είναι ότι εξυπηρετούν εκείνους που δεν έχουν καμία γνώση σχετικά με την έναρξη μιας ιστοσελίδας. Από την παροχή προτύπων έως την επιλογή γραμματοσειρών, σας τροφοδοτούν όλη τη βοήθεια που θα χρειαστείτε για να έχετε έναν ιστότοπο.

Ενώ το Wix είναι πιο γνωστό για έναν γενικό ιστότοπο, διαθέτουν επίσης ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι αρκετά ισχυρό.

Διαβάστε την αναλυτική μας αναθεώρηση Wix εδώ.

Βασικά χαρακτηριστικά του Wix Stores

 • Εύκολο στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας – Δημιουργήστε το κατάστημά σας με εργαλείο μεταφοράς και απόθεσης
 • Wix Logo Maker – Σχεδιάστε προσαρμοσμένο λογότυπο που ταιριάζει με την επωνυμία σας
 • Business Name Generator – Επιλέξτε ένα πρωτότυπο και αξέχαστο όνομα για την επιχείρησή σας
 • Φιλικό προς κινητά – Όλοι οι ιστότοποι και τα διαδικτυακά καταστήματα έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήστες κινητών
 • Διαθέσιμο ιστολόγιο – Προσθέστε εύκολα τις δυνατότητες ιστολογίου στον ιστότοπό σας ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Πρότυπα διαδικτυακών καταστημάτων – Περισσότερα από 500+ προσαρμόσιμα πρότυπα στα Wix Stores

Τιμές καταστημάτων Wix

 • Business Unlimited – 17 $ μηνιαίως
 • Business Unlimited – 25 $ μηνιαίως
 • Business VIP – 35 $ μηνιαίως

5. Weebly

Ηλεκτρονικό κατάστημα WeeblyWeebly Online Store – Κάντε κλικ εδώ για να δοκιμάσετε δωρεάν.

Η Weebly προσφέρει μια ισχυρή πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός ιστότοπου, αλλά παραμένει προσιτή για επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν. Δίπλα στο Wix, το Weebly μοιάζει αρκετά με τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν.

Μερικές από τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρουν είναι η δυνατότητα να επιτρέπεται στον πελάτη σας να αναζητά και να φιλτράρει προϊόντα που θέλει στον ιστότοπό σας.

Αλλά φυσικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Weebly είναι η τιμολόγηση τους. Και στα 12 $ για το χαμηλότερο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι σίγουρα πιο εύκολο και λιγότερο επώδυνο στο πορτοφόλι σας, να έχετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας Weebly εδώ.

Βασικά χαρακτηριστικά του Weebly Online Store

 • Προσιτό – Φθηνότερος κατασκευαστής διαδικτυακών καταστημάτων στην αγορά, ξεκινά από μόλις 12 $ / μήνα
 • Υπολογιστής αυτόματου φόρου – Δυνατότητα ρύθμισης φορολογικών συντελεστών για τις τοποθεσίες των πελατών σας
 • Υποστήριξη πληρωμών – Αποδοχή πληρωμών μέσω τετραγώνων ή τρίτων παρόχων
 • Εύκολη διαχείριση καταστήματος – Εργαλείο διαχείρισης αποθέματος με κονκάρδες στοιχείων και πλατείες δωροκάρτες
 • Καλά εργαλεία SEO για υποστήριξη SEO για τη βελτίωση της προβολής του ιστότοπού σας και των προϊόντων σας

Τιμολόγηση Weebly

 • Pro – 12 $ μηνιαίως
 • Επιχείρηση – 25 $ μηνιαίως
 • Business Plus – 38 $ μηνιαίως

6. Zyro

Zyro Online Store – Ξεκινήστε να χτίζετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δωρεάν.

Στόχος του Zyro είναι να καταστήσει την κατασκευή ιστοσελίδων εύκολα διαθέσιμη στις μάζες και αυτό περιλαμβάνει διαδικτυακά καταστήματα. Η διπλή δυνατότητά τους σημαίνει ότι οι νέοι χρήστες έχουν μια πορεία προόδου ακόμα και όταν ξεκινούν τα δωρεάν σχέδιά τους – και μπορούν αργότερα να αναβαθμίσουν για να εμπορευματοποιήσουν τους ιστότοπούς τους. 

Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι αυτή η πολύ απλότητα μπορεί να είναι ένα δίκοπο σπαθί. Για χρήστες που είναι έμπειροι βετεράνοι του ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορεί να βρείτε αυτό που είναι διαθέσιμο εδώ. Εάν είστε καινούργιοι, πιθανότατα θα προσαρμόσετε εύκολα.

Όντας μια νέα υπηρεσία, υπάρχουν προβλήματα οδοντοφυΐας, αλλά η ομάδα Zyro έχει εργαστεί σκληρά για την επίλυση προβλημάτων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έρθετε σε επαφή μαζί τους και η υποστήριξή τους θα χειριστεί τα υπόλοιπα.

Σε κάθε περίπτωση, με έναν λογαριασμό για πάντα δοκιμή, τι μπορεί να πάει στραβά?

Βασικά χαρακτηριστικά του Zyro:

 • Εύκολο στη χρήση ηλεκτρονικό κατάστημα καταστημάτων
 • Προ-σχεδιασμένα πρότυπα
 • Περιλαμβάνονται χρήσιμα επιχειρηματικά εργαλεία, όπως η δημιουργία λογότυπων
 • Βελτιστοποιημένοι ιστότοποι SEO
 • Δεν χρεώνονται χρεώσεις συναλλαγής
 • Υποστήριξη πωλήσεων πολλαπλών καναλιών

Τιμολόγηση Zyro:

 • Ηλεκτρονικό εμπόριο – 14,99 $ μηνιαίως
 • Ηλεκτρονικό εμπόριο + – 21,99 $ μηνιαίως

Είναι ένα Online Store Builder κατάλληλο για εσάς?

Περισσότερο από το 40% των ιστότοπων σε μια φιλοξενούμενη λύση στις κορυφαίες 1.000.000 τοποθεσίες του BuiltWith χρησιμοποιούν διαδικτυακό δημιουργό καταστημάτων: Shopify, Shopify Plus και BigCommerce (πηγή: Ενσωματωμένο με).

Το ηλεκτρονικό εμπόριο ή το ηλεκτρονικό κατάστημα καταστημάτων είναι ένα λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο και να πουλήσετε διαδικτυακά.

Το λογισμικό κάνει τη σημαντική ανάκαμψη κατά τη δημιουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος, όπως δημιουργία ιστότοπου, εγκατάσταση στο κατάστημα, υπολογισμός αποθέματος, υπολογισμός τελών αποστολής, διαχείριση αποθέματος, αναφορά πωλήσεων, ενοποίηση πύλης πληρωμής, σχεδιασμός βιτρίνας κ.λπ. ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στη διαχείριση της επιχείρησής σας.

Ένας δημιουργός διαδικτυακών καταστημάτων είναι συνήθως κατάλληλος για μη τεχνολογικούς και ειδικούς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτές τις προ-προγραμματισμένες λειτουργίες – όπως ακριβώς χρησιμοποιώντας το MS Words ή ένα πρόγραμμα επεξεργασίας Ιστού WYSIWYG.

Ωστόσο, όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή, οι κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων έχουν το δίκαιο μερίδιο των μειονεκτημάτων τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός διαδικτυακού δημιουργού καταστημάτων:

Πλεονεκτήματα του Ηλεκτρονικό κατάστημα καταστημάτων

Τα συνηθισμένα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός διαδικτυακού δημιουργού καταστημάτων περιλαμβάνουν:

 • Δεν απαιτείται κωδικοποίηση – Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα εύκολα χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης. Σε σύγκριση, χρειάζεστε προηγμένες δεξιότητες ανάπτυξης ιστού για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από το μηδέν χρησιμοποιώντας λύση ανοιχτού κώδικα (π.χ. PrestaShop ή Magento website)
 • Τεχνική υποστήριξη μετά την πώληση – Πλατφόρμες όπως το BigCommerce και το Shopify έρχονται με εκτεταμένη υποστήριξη μετά την πώληση, η βοήθεια (συνήθως) απέχει μόνο ένα email.
 • Έτοιμο, όμορφα σχεδιασμένο κατάστημα (δείτε μερικά από τα καλύτερα δωρεάν πρότυπα εδώ)
 • Εξασφαλίστε προστασία με ενσωματωμένες δυνατότητες ασφαλείας και κοινόχρηστα πιστοποιητικά SSL
 • Αναπτύξτε εύκολα την επιχείρησή σας σε πολλά κανάλια και πλατφόρμες (Facebook, Instagram, Pinterest, Amazon κ.λπ.)
 • Πληρώστε εύκολα σε διάφορα νομίσματα μέσω πολλαπλών πυλών πληρωμής
 • Ορισμένοι κατασκευαστές καταστημάτων σάς επιτρέπουν να διαχειρίζεστε τόσο τις διαδικτυακές όσο και τις offline πωλήσεις σε ένα μέρος (π.χ. Shopify Pos)
 • Συνεχής υποστήριξη ιστότοπου (συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων ασφάλειας και λογισμικού) χωρίς επιπλέον κόστος

Μειονεκτήματα του Online Store Builder

Τα συνηθισμένα μειονεκτήματα της χρήσης ενός διαδικτυακού δημιουργού καταστημάτων περιλαμβάνουν

 • Μείωση του περιθωρίου της επιχείρησής σας – Πολλοί κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων χρεώνουν τέλος συναλλαγής ανά πώληση (δηλ. Χρέωση Shopify 0,5 – 2,0%)
 • Ορισμένοι κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων έρχονται με ζητήματα SEO (δομή διευθύνσεων URL, πρόσβαση .htaccess κ.λπ.) που δεν μπορείτε να διορθώσετε
 • Η ζωή και ο θάνατος του καταστήματός σας εξαρτάται από την πλατφόρμα. Εάν η πλατφόρμα δεν λειτουργεί, το ίδιο ισχύει και για το κατάστημά σας

Πώς να επιλέξετε: Ποιο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου είναι κατάλληλο για εσάς?

Υπάρχει μια ποικιλία διαδικτυακών κατασκευαστών καταστημάτων στο Διαδίκτυο και η επιλογή της σωστής πλατφόρμας για εσάς εξαρτάται από αυτό που πραγματικά χρειάζεστε εσείς και η επιχείρησή σας..

Είναι σαν να ψωνίζεις για αυτοκίνητο. Ο κύριος σκοπός του είναι να σας οδηγήσει από το σημείο Α έως το Β, αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ένα. Με μια διαδικτυακή πλατφόρμα καταστήματος, ο κύριος σκοπός είναι να δείξετε το προϊόν που πουλάτε, να το βάλετε σε ένα καλάθι αγορών και να σας δώσει χρήματα. Αλλά όπως και η αγορά ενός αυτοκινήτου, υπάρχουν περισσότερα.

Όταν πρόκειται για την επιλογή του καλύτερου δημιουργού ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου για την επιχείρησή σας, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες εκ των προτέρων:

1. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας?

Ο προϋπολογισμός σας θα αποφασίσει τι μπορείτε να κερδίσετε. Εάν έχετε μεγαλύτερο προϋπολογισμό, μπορείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τις επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου. Ένας μεγαλύτερος προϋπολογισμός θα σας προσφέρει σίγουρα πιο ενδιαφέρουσες πλατφόρμες που προσφέρουν περισσότερες ενσωματωμένες δυνατότητες. Τα οικονομικά προσιτά, από την άλλη πλευρά, θα είναι πιο απλά και απλά.

 • Κατασκευαστής καταστήματος χωρίς χρεώσεις συναλλαγής: BigCommerce, Volusion
 • Φθηνότερος κατασκευαστής καταστημάτων: Weebly

2. Φιλικότητα προς τον χρήστη?

Όταν αναζητάτε έναν δημιουργό διαδικτυακών καταστημάτων, πρέπει να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ κάτι που λειτουργεί και κάτι που είναι φιλικό προς τον χρήστη. Ορισμένοι κατασκευαστές θα επικεντρωθούν στη σχεδίαση σε σχέση με τα χαρακτηριστικά ή το αντίστροφο. Εάν δεν σας πειράζει να διαβάσετε οδηγίες και εγχειρίδια χρήστη, ίσως προτιμάτε να έχετε περισσότερες δυνατότητες και επιλογές. Μερικοί μπορεί να θέλουν έναν απλό και απλό σχεδιασμό πάνω από ασαφή χαρακτηριστικά.

 • Πιο φιλικός προς τις επιχειρήσεις κατασκευαστής καταστημάτων: Shopify, BigCommerce

3. Χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη?

Η υποστήριξη είναι πάντα εξαιρετική, ειδικά όταν μπορείτε να καλέσετε κάποιον για βοήθεια. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να κοστίσει χρήματα. Αν και ορισμένοι μπορεί να είναι καλά με την τυποποιημένη βοήθεια ή κάνοντας τα πάντα μόνοι τους, εάν χρειάζεστε την επιπλέον βοήθεια, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε προγραμματιστή στο συγκρατητή.

 • Κατασκευαστής καταστήματος με την καλύτερη κοινότητα υποστήριξης: Shopify

4. Χρειάζεστε πωλήσεις / απόθεμα εκτός σύνδεσης?

Με τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, θα μπορείτε να διαχειριστείτε τις παραγγελίες και το απόθεμά σας. Ορισμένες πλατφόρμες, ωστόσο, θα σας επιτρέψουν να το συγχρονίσετε με τις πωλήσεις σας εκτός σύνδεσης. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ορισμένα ως σύστημα παραγγελιών εκτός σύνδεσης, ώστε το απόθεμά σας / η πληρωμή σας να λειτουργεί απρόσκοπτα μεταξύ διαδικτυακού και εκτός καταστήματος καταστήματος.

 • Κατασκευαστής καταστήματος με ενσωματωμένο σύστημα POS: Shopify

5. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του διαδικτυακού καταστήματος?

Ένας καλός δημιουργός διαδικτυακών καταστημάτων θα πρέπει να προσφέρει τις βασικές δυνατότητες που θα χρειαστείτε για έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως πιστοποιητικά SSL, λειτουργίες καλαθιού, λειτουργίες SEO ιστότοπου, αναφορές πωλήσεων και αποθέματος, ανάκτηση καρτών και προσθήκες συναλλαγών. Μερικοί θα προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες και πρόσθετα, αλλά η αντιστάθμιση σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια πιο περίπλοκη διεπαφή.

 • Εργαλείο δημιουργίας διαδικτυακών καταστημάτων με τις καλύτερες δυνατότητες: BigCommerce

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τους Κατασκευαστές Ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον δικό μου τομέα με το δημιουργό διαδικτυακών καταστημάτων?

Ναι, μπορείτε να το κάνετε με τους περισσότερους κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων. Και οι πέντε πλατφόρμες που προτείνουμε σε αυτό το άρθρο επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέουν το όνομα τομέα τους εύκολα.

Χρειάζεται να αγοράσω ειδικά πιστοποιητικά SSL για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα?

Οι περισσότεροι κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων διαθέτουν δωρεάν κοινόχρηστο πιστοποιητικό SSL – επομένως δεν απαιτείται επιπλέον κόστος ή εργασία από το τέλος σας. Μπορείτε, ωστόσο, να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε το ιδιωτικό σας πιστοποιητικό SSL για το κατάστημά σας. Η κατοχή πιστοποιητικού SSL είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ασφάλεια των πελατών σας στο διαδίκτυο αλλά και για την κατάταξή σας στο Google. Η Google δήλωσε ξεκάθαρα ότι Η κρυπτογράφηση HTTPS είναι σήμα κατάταξης τον Αύγουστο του 2014.

Πόσα τέλη συναλλαγής πρέπει να πληρώσω στον κατασκευαστή διαδικτυακών καταστημάτων?

Δεν χρεώνουν όλοι οι κατασκευαστές διαδικτυακών καταστημάτων τέλη συναλλαγής – το BigCommerce, για παράδειγμα, δεν χρεώνει τέλη συναλλαγής σε όλα τα σχέδιά τους. Ωστόσο, αν συμβαίνει αυτό, τα τέλη συνήθως κυμαίνονται από 0,5% – 3% – εξαρτάται από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε.

Ακολουθούν δύο παραδείγματα:

Τέλη συναλλαγής Shopify
Basic Shopify: 0 – 2% για πύλες εξωτερικών πληρωμών
Shopify: 0 – 1% για πύλες εξωτερικών πληρωμών
Advanced Shopify: 0 – 0,5% για πύλες εξωτερικών πληρωμών

Για τη χρήση όλων των κύριων πιστωτικών καρτών (χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες Visa, Mastercard, American Express, JCB, Discover και Diners Club), θα πρέπει να τη ρυθμίσετε μεταβαίνοντας στην ενότητα αποδοχής πιστωτικών καρτών και επιλέγοντας πληρωμές Shopify.

Τέλη συναλλαγής Weebly
Η Weebly προσθέτει χρέωση υπηρεσίας 2,9% + χρέωση συναλλαγής 0,30 $ για Stripe, Authorize.net και PayPal. Στα αρχικά και επαγγελματικά τους σχέδια, η Weebly χρεώνει επιπλέον 3%, αλλά μπορείτε να επιλέξετε το επιχειρηματικό σχέδιο για να αποφύγετε την πρόσθετη χρέωση.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου?

Όχι. Δεν συνιστούμε τη χρήση ενός δωρεάν δημιουργού ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς τείνουν να είναι πολύ βασικές. Όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, λαμβάνετε αυτό που πληρώνετε, και συχνά χρόνο, αυτό που πληρώνετε είναι η δυνατότητα χρήσης εργαλείων και λειτουργιών που είναι απαραίτητα για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Τι είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα drop-shipping?

Το Dropshipping είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπου μπορείτε να πουλάτε φυσικά προϊόντα χωρίς να έχετε μαζί σας τα πραγματικά αντικείμενα. Όταν υπάρχει παραγγελία από πελάτες, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει απλώς να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή. Στη συνέχεια, η παραγγελία θα αποσταλεί απευθείας από τον προμηθευτή στους πελάτες. Ρίξτε μια ματιά στην πρόσφατη μελέτη περίπτωσής μας και μάθετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση σταδιοδρομίας χρησιμοποιώντας το Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map