Bästa molnlagring och fildelningstjänst för småföretag

Fildelningswebbplatser har blivit alltmer populära under de senaste åren och populariteten har spridit sig till affärsbruk. Dessa webbplatser erbjuder nu företag ett säkert och bekvämt sätt att dela filer med partners och ibland till och med kunder.


Varför använda en molnlagring / fildelningstjänst?

Dagarna då e-post räckte för att flytta filer som bilagor är för länge borta. Till och med dokument idag är rikare på kvalitet och större i storlek tack vare många ordbehandlares förmåga att bädda in andra filer inom.

På grund av dessa skäl och mer, Molnlagringstjänster har sprungit upp och växer som ogräs. Kvaliteten och hastigheten på internetlinjer har gjort dem till ett allvarligt alternativ både för personligt bruk och för företag.

Vissa molnlagrings- och fildelningsföretag har till och med lagt till extra funktioner, antingen att de placerar sina kärnfunktioner i ett avancerat ekosystem för arbetsflöden eller till och med har affärsspecifika användningsområden som regelöverensstämmelse.

Trots alla dessa funktioner och egenskaper är det mest grundläggande skälet att överväga användningen av en att öka tillförlitligheten för ditt företag. Säkerhetskopior är nyckeln och allt extra är helt enkelt glasyr på kakan.

10 bästa molnlagring och fildelningstjänster

När det gäller företag, snarare än storlek, finns det specifika behov som vanligtvis måste tillgodoses. Dessa sträcker sig från pris till teamsamarbete och inte alla finns i varje tjänst. Dessa tjänster är inte exakt lika men kan användas på liknande sätt.

1. pCloud

pCloud för företag lägger till funktionalitet i den vanliga molnbaserade fildelningen genom att låta användare enkelt smörja filer och mappar med kommentarer. All aktivitet övervakas och loggas också så att administratörer kan granska dem när som helst.

Kanske är de två viktigaste egenskaperna för pCloud dock att det är mer generöst i det lagringsutrymme som erbjuds och du kan också välja att betala i två olika lägen. Det första är vad de flesta molnlagringsmärken fungerar – betalningar på månadsbasis. Den unika delen är att du också kan välja att betala en engångsavgift för livstid istället.

Affärsfunktioner inkluderar en vit etikettfront som du kan omdirigera som din egen så att kunder ser delade filer i ett system som ser ut som om det tillhör dig. Det enbart ger det en enstaka resultat på många andra molnlagringstjänster.

pCloud-prissättning: Börjar från $ 3,99 / mo

Fördelar

 • Fildelningssystem för vit etikett
 • Generöst lagringsutrymme
 • Livstidsplaner tillgängliga

Nackdelar

 • Begränsad 30-dagars filhistorik / återställning
 • Få extra funktioner

Besök pCloud

2. Synkronisera för företag

Om du har använt OneDrive tidigare, är chansen stor att du vänjer dig att synkronisera mycket snabbt. Appen integreras enkelt med enheter och visar sig som en mapp på ditt system. Därifrån kan filer sparas i molnet och delas enkelt med både medarbetare och klienter.

För delning är det bra att notera att allt du behöver tillhandahålla är en länk till filen eller mappen du vill dela – din motpart behöver inte ett synkroniseringskonto för att få åtkomst till den. Enskilda användare får den korta änden av pinnen med konton till $ 10 per månad men Sync är verkligen designad för företag i åtanke.

Företag kan dra nytta av lägre pris per användare planer som kommer med administrativa hanteringsverktyg som gör att du kan hantera alla konton från en enda synvinkel. Detta inkluderar att lägga till och ta bort användare, återställa lösenord, kontrollera aktivitetsloggar och mer.

Synkronisera priser: Affärsplaner börjar från $ 10 / mo

Fördelar

 • Fullt kompatibelt med Microsoft Office
 • Begränsa nedladdningar på delade filer (endast visa)
 • 365-dagars filåterställning

Nackdelar

 • Begränsad SLA på 99,9% drifttid
 • Live chat support endast på Enterprise planer

Besök Sync

3. OneDrive for Business

Det råder ingen tvekan om att Microsoft är kung både i operativsystem och affärsapplikationer. På grund av detta kraftfulla ekosystem kan det vara otroligt frestande att arbeta med OneDrive for Business, särskilt när det är så bra integrerat i många Microsoft-produkter som Windows och Office.

OneDrive for Business låter dig lagra dokument och andra filer i molnet och arbeta med dem där oavsett var du är. Det möjliggör också viktiga affärsfunktioner som delning och samarbete, allt säkrat med kryptering som uppfyller de säkerhetsbehov som de flesta organisationer har.

OneDrive för affärsprissättning: Från $ 5 per månad

Fördelar

 • Microsofts ekosystemintegration
 • Relativt billigt

Nackdelar

 • Får inte integreras bra med produkter som inte är Microsoft

Besök OneDrive

4. Dropbox för företag

Där konsumentversionen av Dropbox erbjuder mestadels bara lagringsutrymme i molnet, är Dropbox för företag ett odjur av en annan karaktär. Dropbox for Business bygger på sina grundläggande lagringsfunktioner och lägger till det viktiga elementet i samarbetet.

Det erbjuder företagets användare en enda synvinkel som organiserar hela arbetsutrymmen som kombinerar innehåll och verktyg. Du kan enkelt synkronisera och arbeta med lokala filer, molnbaserat innehåll och Dropboxs pappersdokument och dela dem med ditt team.

Dropbox för affärsprissättning: Från $ 12,50 / användare / månad

Fördelar

 • Generöst lagringsutrymme
 • Mycket säker

Nackdelar

 • Minsta arbetsflödesfunktioner

Besök Dropbox

5. Google Drive

Där Microsoft reglerar operativsystemet och Office, Google reglerar webben och mobilen. Som sådan är det en allvarlig utmanare när det gäller molnutrymmet, särskilt med den omfattande och smidiga G Suite-applikationen.

Google Drive fungerar bra i det ekosystemet och kan inte bara användas för lagring av filer utan också teamarbete och samarbete om dokument. Det sötnar ytterligare affären med onlineverktyg som låter dig arbeta med alla dessa filer från alla webbläsare som har en internetanslutning – eller till och med offline.

Google Drive för affärsprissättning: Från $ 5,40 / användare / månad

Fördelar

 • G Suite-integration
 • Bra samarbetsfunktioner

Nackdelar

 • Kan vara för mycket Google-centrerad

Besök Google Drive

6. FileCloud

FileCloud är där de stora pojkarna spelar och erbjuder ett komplett utbud av Cloud Storage-lösningar till företag. Det var inte utformat för genomsnittskunderna och till och med i den nedre delen av skalan, det hjälper till att skapa en säker fildelningsmiljö för hela servrar.

Det hjälper företag att bygga sitt eget ekosystem med fildelningsservrar och tillhörande klientkonton, så att de kan behålla fullständig hantering och ägande av data. Detta är mycket viktigt i vissa organisationer och även i vissa länder för att följa lagar om datareglering för företag. Naturligtvis kan du också välja att använda deras servrar också.

FileCloud-prissättning: Från $ 4,20 / användare / månad

Fördelar

 • Kan välja självhostad serveranvändning
 • Flera bestämmelser uppfyller kraven

Nackdelar

 • Inget konsumentalternativ

Besök FileCloud

7. ShareFile

ShareFile by Citrix är ett annat företagsspecifikt molnlagringssystem som integrerar många funktioner som är viktiga för stora företag. Detta inkluderar inte bara fildelning och samarbetsfunktioner utan ett överflöd av kontroller för bättre styrning.

Det hjälper till att automatisera arbetsflödet som kan anpassas efter varje organisations specifika behov. Controllers kan övervaka dokumentflöde och ingripa i realtid, ge sin feedback eller till och med genomföra godkännanden eller göra ändringar.

På ett unikt sätt kan systemet stödja erkännande av rättsligt bindande e-signaturer över hela systemet och realtidspårning plus höga krypteringsnivåer för att säkra allt.

ShareFile-prissättning: Från $ 10 / användare / månad

Fördelar

 • Obegränsad lagring
 • Omfattande fildelning

Nackdelar

 • Kan vara dyrt

Besök ShareFile

8. Box

Baserat i USA är Box ett annat affärsorienterat molnlagringssystem som är mycket inriktat på innehållshantering. Det fungerar inte bara inom ett företags ekosystem utan utökar också samarbets- och delningsfunktioner till partners och klienter.

Systemet är mycket säkert och uppfyller massor av krav på företagsstyrning inklusive globala bestämmelser som GDPR, HIPPA och mer. Förutom lagring och samarbete har Box också ett solidt rapporteringssystem för att hantera hela arbetsflödet.

Prislista: Från $ 5,80 / användare / månad

Fördelar

 • Starkt affärsorienterat
 • Mycket detaljerad arbetsflödeskontroll

Nackdelar

 • Varje plan behöver minst 3 användare

Besök rutan

9. Hightail

Hightail försöker sprida sig över en bred användargrupp och har en mängd olika planer som passar såväl individer som företag. Men snarare än att fokusera sina energier på molnlagring eller skicka stora filer, försöker den göra båda med några konstiga resultat.

Till exempel, även om det gör det möjligt att skicka stora filer är exakt användning av denna funktion inte exakt säker eftersom det också finns obegränsat lagringsutrymme på betalda planer. En enkel länkandel skulle fungera bra snarare än att ha det tvivelaktiga alternativet att skicka filer på över 100 GB i storlek.

Hightail-prissättning: Betalade planer från $ 12 per månad

Fördelar

 • Flera planer tillgängliga
 • Fokuserat på fildelning

Nackdelar

 • Inte mycket i vägen för samarbetsfunktioner

Besök Hightail

10. SugarSync

Där hightail har flera syften är SugarSync väldigt enkel. Istället för att erbjuda verkliga affärsfördelar har denna leverantör koncentrerat sig på att erbjuda svimlande mängder lagringsutrymme till olika priser.

Det uppträder mycket som synkronisering och butik som många molnlagringstjänster har med några grundläggande redigerings- och samarbetsfunktioner. Den goda poängen är att det är enastående i något som många företag skulle kunna göra bättre – enkelhet.

SugarSync-prissättning: Från $ 7,90 per månad

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Hög säkerhet

Nackdelar

 • Minsta funktioner för arbetsflöde

Besök SugarSync

Slutsats: Hur viktigt är molnlagring för ditt företag?

Som du antagligen kan se från listan över dessa molnlagrings- och fildelningsleverantörer finns det en stor skillnad i bredden av tjänster som varje tjänsteleverantör erbjuder. Vissa utmärker sig på konsumentnivå, medan andra går hela svinet för att tillgodose affärsanvändare.

Nyckelelementet i att välja den perfekta tjänsteleverantören för dig själv eller företag är detsamma som det alltid är – överväg noggrant dina behov. Som ett exempel på detta, medan Box erbjuder extremt detaljerade funktioner, kommer inte alla företag att behöva följa många regler och sådant. I sådana fall kan ett mer konsumentvänligt alternativ vara ett bättre val, till exempel det grundläggande Googles ekosystem.

Lista exakt vad du tror att ditt företag kräver innan du gör ett urval. Du kan spara dig massor av sorg över att du har flera funktioner du inte använder och som ännu betalar för.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map