Bästa domännamnsregistratorer för företag

Komplexiteten i att välja ett domännamn är tvåfaldig.


Först måste du tänka på ett lämpligt namn. De flesta startar webbplatser med ett specifikt syfte eller tema. Om du hoppas på ett domännamn som grovt är associerat med det syftet eller temat sjunker antalet möjligheter ytterligare.

När du har bestämt dig för ett namn måste det fortfarande vara tillgängligt. Det finns redan massor av namn som har registrerats – från och med tredje kvartalet 2019 har det funnits totalt 359,8 miljoner domännamn som redan har registrerats. För att sätta detta i sammanhang har den andra upplagan av Oxford English Dictionary fullständiga poster för 171,476 ord.

Så om du vill ha en domän måste du hoppas att den ännu inte har köpts eller att ägaren är villig att sälja den till dig. För att börja ska du utföra domänsökning på en av följande webbplatser.

Bästa platsen att söka och köpa ett domännamn

1. Hostinger

Hostinger domäncheckerAnvänd Hostinger Domain Checker för att hitta unika domäner.

Hostinger är inte välkänd som domänregistrator. Men de har mycket anständigt prissatta paket, av vilka några inkluderar ett gratis domännamn. Hostinger Premium och Business delade webbhotellplaner (som endast kostar $ 2,15 respektive $ 3,45 per månad) har båda en gratis registrering av domännamn. Om du bara köper domän så säljs .online, .xyz, .tech och .store till $ 0,99 / år.

2. Namecheap

Namecheap domänregistrator - betjänar nu nästan 2 miljoner kunder och hanterar mer än 9 miljoner domäner.Namecheap domänregistrator – betjänar nu nästan 2 miljoner kunder och hanterar mer än 9 miljoner domäner.

NamnCheap grundades för två decennier sedan och är ett av de större namnen i branschen och är en ICANN-ackrediterad domännamnsregistrator. Den har en potent kombination av prisvärda domännamnspriser, bra kundsupport och ett stort urval av toppdomäner (.com, .net, .uk, etc.).

En av de bästa delarna av att köpa formuläret NameCheap är att hej ofta har domännamn till försäljning, med priser som sjunker till så låga som $ 0,50 ibland. Kom dock ihåg att rabatter på domännamn ofta bara är det första året för registreringen, så var uppmärksam på förnyelsepriser!

NameCheap säljer också mervärdestjänster för domännamn som WHOIS sekretessskydd (med WhoisGuard), garanterad drifttid med deras PremiumDNS-system till $ 5 per år, och alternativet för SSL-certifikat som börjar på $ 9 per år.

3. GoDaddy

Godaddy domänregistrator - har mer än 17 miljoner användare över hela världen.Godaddy domänregistrator – har mer än 17 miljoner användare över hela världen.

GoDaddy är förmodligen en av de enskilt mest kända domänregistrarna i världen. Det är vad jag anser som ett fullserviceföretag eftersom de är en enda butik för allt du behöver för att starta din egen webbplats, från domännamn till värd.

Priserna på GoDaddy är mer eller mindre standard men de har en tjänst som låter dig köpa några speciella domännamn via auktion. Du kan hitta några fantastiska domännamn här som redan är registrerade men vars ägare är villiga att släppa – för ett pris. Andra funktioner som de tillhandahåller är WHOIS-integritet, SSL-certifikat och naturligtvis webbhotell.

4. Håll muspekaren

Hover - Domännamnsregistrator för webbplatsenHover – Domännamnsregistrator för webbplatsen

Hover fokuserar enbart på att vara en domänregistreringssajt och du kan få en domän här för cirka $ 5 per år. Deras prissystem är extremt transparent och kostnaden för förnyelser och andra anläggningar som överföringar anges på samma sida. Det finns rabatter om du köper i bulk (mer än 10 domännamn) på en gång. Du kan få dina vanliga TLD: er här, t.ex. .com eller till och med några av nTLD: er.

Som nämnts erbjuder Hover inte webbhotell så du måste veta hur du pekar din DNS till rätt servrar om du köper från dem. En fördel är att de inkluderar gratis WHOIS integritetsskydd med alla deras domännamn.

Att vara specialist på domännamn har också sina fördelar eftersom de har fantastiska tilläggstjänster som e-post vidarebefordran till ditt domännamn eller till och med tillåter skapandet av en domäninkorg för $ 20 per år.

5. Gandi

Gandi-domänregistrator - redan i verksamhet i nästan 20 år.Gandi-domänregistrator – redan i verksamhet i nästan 20 år.

Inte att misstas med den liknande namngivna indiska aktivisten, Gandi är en av de längsta befintliga domännamnregisterna i branschen. Deras forte har varit en krångelfri upplevelse av domännamnsregistrering och tenderar att inte distrahera kunderna för mycket genom att överväldiga dem med alternativ och erbjudanden.

Gandi har också ett av de största urvalen av domännamnstillägg tillgängliga med mer än 700 att välja mellan. Någonting från .abogado till. Zine är på väg att ta tag här. De har också en lista över toppdomänalternativ som uppdateras regelbundet, tillsammans med artiklar som diskuterar nya TLD: er som kommer att komma.

Priserna kan vara överkomliga beroende på domännamnstillägg, med vissa som går för så lite som $ 0,50 per år. Med domännamnen får du gratis WHOIS integritetsskydd gratis och två e-postlådor med upp till 1 000 alias inkluderade.

6. Freenom

Freenom - Få ditt domännamn gratisFreenom – Få ditt domännamn gratis

Freenom grundades främst som registrator för ett specifikt domännamnstillägg (.tk) som ges ut gratis. När du söker efter ett domännamn på Freenom visar det också andra möjliga tillägg som du kan registrera via deras plattform som en form av upsell.

Idag erbjuder de också andra gratis domännamnstillägg som .ml, .ga, .cf och .gq tillsammans med andra tillägg till salu. Freenom har också en gratis DNS-tjänst som du kan använda om du inte planerar att använda din egen.

Ett problem med att använda gratis domännamnstillägg är att det ofta missbrukas och har fått det ganska dåligt rykte genom åren. Det finns också många fallgropar och du bör läsa det finstilta noggrant om du planerar att få ett gratis domännamnstillägg.

Vad är ett domännamn?

Exempel på ett domännamn.Exempel – amazon.com är ett domännamn.

Ett domännamn är i princip adressen till din webbplats. Det är hur personer som är online navigerar till var din webbplats är värd. Tänk på det som en fysisk gatuadress som låter människor hitta vägen till en plats.

Vissa människor misstar domännamn för webbhotell, men det är viktigt att notera att de inte är det. Domännamnet och webbhotell är två distinkta element som kombineras för att hjälpa en webbplatsfunktion. Exempel på domännamn är –

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

Varje domännamn i världen måste vara unikt.

Du får inte registrera ett domännamn som redan ägs av någon annan. Det finns några förbehåll för detta, och för att förstå hur två domännamn som ser liknande ut kan existera måste du förstå domännamnstillägg.

Domännamnstillägg

När jag listade några exempel på domännamn ovan kanske du har märkt att vart och ett av namnen följdes av ett “.” – något. Det kallas domännamnstillägget. Domännamn måste alltid åtföljas av en anknytning för att fungera.

När webben just började infördes bara några få domännamnstillägg. Dessa kallades toppnivådomäner och exempel på dem inkluderar:

.com .net .org

På grund av den hastighet som webben ökade fanns det behov av fler domänutvidgningar och därifrån framkom landskod TLDs (ccTLD). Dessa användes för att identifiera webbplatser med ursprung i specifika länder, t.ex.

.uk .cn .sg

för Storbritannien, Kina och Singapore.

Snart tillkom även andra TLD: er för olika ändamål, t.ex.

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Dessa kallades nya generiska TLD: er (gTLDs eller nTLDs).

Kom ihåg nu var jag sa att två liknande domännamn kan existera? Detta beror på arten av domännamnstillägget. Återigen måste alla domännamn vara unika och på grund av detta, om du skulle köpa yourname.com, är det helt möjligt att någon annan kan köpa yourname.biz.

Domännamn Idéer: Hur man väljer ett perfekt domän

Nu när du är medveten om vad som utgör ett domännamn och några möjliga fallgropar i systemet, hur väljer du ett bra domännamn?

Även om du tekniskt kan registrera ett domännamn så länge du kvalificerar dig för det, finns det allmänna riktlinjer för att välja bättre domännamn.

1. Håll ditt domän kort och enkelt

Korta domännamn är mycket efterfrågade och om du inte väljer en nTLD, är det inte troligt att du hittar ett lämpligt namn mycket lätt. Många korta domännamn har redan registrerats, till exempel one.com eller g.cn.

Kortera domännamn är lättare för besökare att skriva och komma ihåg. Detta är särskilt användbart om du inte är ett globalt varumärke som Nike eller Coca Cola.

Exempel:

voice.com 360.com insurance.com rise.com pingdom.com goal.com

2. Undvik slang

Eftersom så många domännamn redan har köpts, kan processen att hitta ett som du vill vara en frustrerande och tråkig process. Försök dock undvika att använda slang som att ersätta ‘du’ med ‘u’ eller ‘rätt’ med ‘rite’, eftersom det gör det mer troligt att dina besökare kommer att göra skrivfel.

3. Undvik specialtecken

Detta går tillbaka till punkten ovan om att undvika slang. Om du använder siffror (1, 2, 3, etc) eller symboler som bindestreck (-) mellan ord kan du hjälpa dig att hitta ett domännamn lättare, men de är svåra att skriva och besökare är mer benägna att göra misstag. Dessa faktorer orsakar lätt förvirring och kan leda till frustration bland potentiella besökare.

4. Använd strategiska ord på din domän

Återigen kan det vara mycket svårt att göra, men det kan vara till hjälp att använda ett nyckelord som är förknippat med ditt företag. Det fungerar associativt för människor som hör det och kan ge dig ett ben upp i fråga om SEO också.

Till exempel kan ett domännamn som BostonLocksmith vara till hjälp för en låssmed som betjänar Boston Area.

5. Var försiktig med områdesinriktning

Även om jag gav Boston-exemplet ovan, skulle det vara klokt att ta hand om hur det används. Onlineföretag, till exempel e-handelsbutiker, är ofta gränslösa och att använda ett nyckelord för områdesinriktning i ditt domännamn skulle inte vara lika effektivt. Faktum är att det ofta kan vara vilseledande och kan leda till förlust av potentiell verksamhet.

6. Välj rätt domäntillägg

Domännamnstillägg varierar mycket och kommer till olika priser, även om de köpt nya. Det finns faktiskt vissa domännamnstillägg, till exempel .tk som är helt gratis. Använd dem med försiktighet eftersom gratis domännamnstillägg ofta har missbrukats och många har fått ett mycket dåligt rykte.

Personligen rekommenderar jag att du använder ansedda TLD: n eller åtminstone en ccTLD, särskilt om du är verksam.

7- Prova en domännamngenerator

Om du verkligen inte kan bestämma dig för ett bra domännamn och du har slut på idéer eller vänner att fråga, finns det ett annat alternativ. Försök använda en av de många gratis domännamngeneratorer som flyter runt på internet (se nedan). Även om du inte hittar det perfekta domännamnet kan några av förslagen ge dig ett nytt perspektiv och lite inspiration.

Nedan finns några gratis domännamngenerator att använda.

Gratis domännamngeneratorer du kan använda

Låt oss titta på några av domännamnsförslagets verktyg som kan ge dig förenkla denna process lite.

1. Lean Domain Search

LeanDomainSearch - Generator för gratis domännamn för din webbplatsLeanDomainSearch

LeanDomainSearch kan vara praktiskt för att hjälpa de med hjärnblock eller har slut på namn att prova. Det är ett gratis verktyg för förslag till domännamn som låter dig ange vissa termer du vill koppla till och sedan spottar ut massor av kombinationer som kan vara användbara.

Jag säger kanske för att många av dem inte verkligen är vettiga och i princip är skräp. Det konstiga är dock att denna enorma lista kan ge dig lite inspiration att finjustera dina söktermer och försök igen. Det är ju lite hjälpsamt.

2. Shopify Business Name Generator

Använd Shopify Business Name Generator för att söka efter ditt önskade domännamnShopify Business Name Generator

Shopify Business Name Generator fungerar enligt ett liknande koncept som LeanDomainSearch, men om du försöker det kommer du snart att finna att det är ett annat odjur. Istället för att slumpmässigt kombinera dina söktermer verkar det här vara lite mer intelligent.

Det är inte avsett att hjälpa dig att hitta ett domännamn, utan snarare ett företagsnamn och som sådana infogningar i tillägg till din sökning. Ta till exempel när jag sökte efter Tech Magazine, ett av de återgivna resultaten var ‘Mantis Tech Magazine’. Du kan dock fortfarande använda dem för domännamnsökningar.

3. Kontroll av startnamn

Startnamnkontroll

Startup Name Check är ett gratis och enkelt verktyg skapat av Peter Thaleikis. Startnamnkontroll hjälper dig att validera domännamn i tre olika TLD: er (. Com, .io, .co) och användarnamn på ett antal plattformar – inklusive Facebook, Twitter och Instagram.

4. Bust A Name

Bust A Name - Verktyget för förslag till domännamn som fungerar på olika språkBust A Name

Bust a Name är ännu mer komplex än båda verktygen som nämns ovan och låter dig anpassa vissa söktermer. Du kan till exempel välja att prioritera start- eller slutord eller begränsa domännamnslängder. Du kan till och med välja att det ska fungera på olika språk!

Du har också möjlighet att låta systemet indikera vilka av sökresultaten som redan används för några toppdomäner. Webbplatsen ser lite ut som en relikvitet från de tidigaste dagarna på Internet med dess föråldrade gränssnitt, men har dess användningsområden. Om du till exempel lämnar fliken den är öppen på, kommer du att navigera dit igen att ge dig ett alternativ att återuppta där du slutade.

En mycket intressant del av Bust A Name är att det har sin egen handledningssektion som innehåller några instruktionsvideor. Jag skulle inte ha trott att detta verkligen är nödvändigt, men de har uppenbarligen idiotsäkra systemet.

5. Domänpuzzler

Den komplexa domännamngeneratorn du kan användaDomänpuzzler

Denna kostnadsfria domännamngenerator är ännu mer komplex, och jag känner att den är lite förvirrande, särskilt för första gången användare. Det finns massor av alternativ och du kan få så lite eller så mycket hjälp av det om du vill. Det viktiga är att bortsett från att lägga fram förslag om domännamn, låter Domain Puzzler också veta deras tillgänglighet.

Ta till exempel när jag har lagt till fyra nyckelord. Systemet gav mig fyra kombinationer av dessa, men låt mig också veta att .com-varianterna var redan tagna. Du har ett val att söka efter nästan alla TLD, allt från. Com till jämnt. Resa och .aero.

6. NameBoy

Den bästa generatoren för gratis domännamnNameBoy

Denna webbplats drivs av BlueHost och påstår sig vara en av de äldsta domännamngenererarna som finns. Du kan skriva in en kombination av nyckelord och generatorn spottar ut massor av kombinationer som du kan välja mellan aL LeadDomainSearch-stil.

Tyvärr verkar de flesta av kombinationerna extremt bisarra och jag är inte riktigt säker på att du kan använda dem. Jag ska krita den här upp till en annan “idégenerator” där du måste göra några grundarbeten på egen hand efter att ha läst igenom förslagen.

Webbplatsen drivs tydligen av BlueHost, så det kommer att finnas reklam och massor av länkar som försöker få dig till den webbplatsen för att registrera dig med dem.

Genomgång: Hur man köper ett domännamn

Den faktiska registreringsprocessen för ett domännamn är något som lätt bör slutföras i några enkla steg. Det grundläggande formatet är: sök, välj och köp sedan. Även om vissa av termerna som används av webbplatser som säljer domännamn kan variera, bör processen vara liknande.

1. Sök efter det namn du vill ha

Registrera en domän hos HostingerGå till Hostinger Domain Checker. 1) Skriv det domännamn du vill ha i sökfältet; 2) Klicka på “Kontrollera det”.

De flesta registratorer kommer att ha ett avsnitt speciellt för domännamn. Där ska du hitta en sökruta där du kan skriva in det domännamn du vill ha. Jag rekommenderar att du skriver in det kompletta domännamnet, inklusive TLD.

För att utföra en domänsökning, gå bara till Hostinger Domain Checker.

2. Välj från listan tillgänglig

Registrera en domän hos Hostinger3) Kontrollera om ditt domännamn är tillgängligt; 4) Klicka på “Lägg till i varukorgen” för att köpa.

När du har skrivit in det domännamn du vill göra kommer systemet att söka och se om det är tillgängligt. Oavsett om det är tillgängligt eller inte, visas ofta en lista med samma domännamn med olika andra tillägg du kanske vill ha i stället.

Om inget av dessa alternativ vädjar till dig, gå tillbaka till steg 1 och upprepa processen tills du hittar ett som du är nöjd med och är tillgänglig. Vissa webbplatser låter dig söka efter mer än ett domännamn i taget.

3. Slutför ditt köp

Registrera en domän hos Hostinger5) Välj den registreringsperiod (period – 1/2/3 år) du vill, välj värdplan om det behövs (börjar vid $ 0,80 / mo); 6) Klicka på “Kassa nu” för att fortsätta beställningen.

När du har valt det domännamn du vill köpa kommer webbplatsen ofta att fråga om det finns tillägg som du också vill ha. Notera vad de erbjuder eftersom några av dem erbjuder större integritet för dig.

Du måste också välja inköpsperioden, vilket betyder hur länge du vill att den här registreringen ska vara. Den lägsta tid du kan registrera dig för ett domännamn är ett år. När detta är gjort, allt du behöver göra är att betala för ditt köp och information om hur du hanterar din domän skickas till dig via e-post.

Hur mycket ska jag betala för ett domännamn?

Domännamn är precis som alla andra produkter du kan köpa i butikerna. Priset kommer att variera beroende på när du köper det och var du köper det från. Till exempel kan webbplatser ha domännamnförsäljning då och då.

En annan faktor som bidrar till priset för ett domännamn är förlängningen. Olika domännamnstillägg har olika köp- och förnyelsepriser. .Win TLD som exempel kan kosta så lite som $ 1,74 för att registrera och $ 2,23 för att förnyas årligen.

Ibland kommer webbplatser också att sänka priserna för domännamn baserat på hur länge du gör din första registrering. En ettårsregistrering är standard, men de kan sänka priset om du registrerar dig i två år eller mer samtidigt.

På grund av detta finns det egentligen inte en ‘standard’ för hur mycket ett domännamn kommer att kosta dig. Tack och lov, precis som flygbiljetter finns det platser som TLD-lista, där du snabbt kan samla in denna information för att köpa det domännamn du vill ha till lägsta priser.

Som en allmän riktlinje kostar de flesta TLD: s mellan 10 och 15 USD per år. Om du köper ett äldre domännamn kommer det att kosta dig mycket mer beroende på ålder och nyckelord. Gratis domännamn är naturligtvis gratis, men det finns ofta mycket bra tryck du behöver vara medveten om.

Att välja en domännamnsregistrator?

Idag kan du köpa ett domännamn praktiskt taget var som helst på Internet. Från dedikerade domännamnsidor till webbhotellföretag är de tillgängliga överallt. Ändå är inte alla platser desamma och det finns några punkter du kan notera innan du registrerar ditt domännamn någonstans.

Bra domännamnsregistratorer (webbplatser som är auktoriserade att sälja domännamn) delar ofta liknande egenskaper som ger dem fördelen över tävlingen. Helst vill du hitta en registrator som är ICANN-ackrediterad, har transparenta priser och förnyelseavgifter, erbjuder bra kundsupport och viktigast av allt, har ett system som låter dig hantera ditt domännamn enkelt.

ICANN-ackreditering

Internet Corporation för tilldelade namn och nummer, eller ICANN, är det viktigaste ideella organet som övervakar och reglerar hela domännamnsbranschen. Se alltid till att var du än planerar att köpa ett domännamn från är ICANN ackrediterad.

Dessa registratorer måste följa ICANN-reglerna och det finns det riktlinjer utfärdade som säkerställer att de som registrerar sig via ackrediterade registratorer skyddas. Inte alla företag som säljer domännamn är ICANN-ackrediterade.

Prissättning och förnyelse

Jag betraktar domännamn som tjänster snarare än varor, eftersom du måste betala förnyelseavgifter för att behålla domännamnet. På grund av detta är det viktigt att se till att registratorn du köper domännamnet från har en transparent pris- och förnyelsestruktur.

Liksom vanliga konsumentvaror säljs domännamn ofta och vissa registratorer kan erbjuda smuts-billiga erbjudanden på domännamn. Observera att dessa försäljningar ofta endast är tillämpliga på nya domännamnregistreringar och endast under den tid du köper dem för. Förnyelser kommer att ske med regelbundna priser.

Exempel på god domänaffärspraxis – När NameCheap kör en kampanj på en TLD kommer företaget att ange förnyelsepriset tydligt på deras beställningssida.

Håll alltid ett öga på både inköpspriset och förnyelsepriset för alla domännamn du köper. Olika registratorer har också olika priser, så shoppa runt innan du fattar ditt beslut att köpa.

Kundsupport

Bra kundsupport är ett måste för alla företag, och detta gäller även domännamnsregistratorer. Innan du beställer produkter från registraren kan du försöka komma i kontakt med deras supportpersonal för att se hur lyhörda och hjälpsamma de är. Företag som svarar snabbt är mer benägna att ha ett bättre stödsystem för att hantera eventuella problem som kan uppstå.

Domännamnshantering

Bortsett från att låta dig köpa och förnya domännamn måste registratorer förse dig med ett system som låter dig hantera ditt domännamn. Detta inkluderar inställning av DNS för domännamnet eller andra funktioner som överföring till en annan registrator.

Vissa registratorer har fruktansvärda system och det kan vara svårt att använda för att hantera ditt konto. Jag rekommenderar att du registrerar dig för ett konto hos en registrator som du är intresserad av att utforska deras system lite innan du gör ett köp. Jag registrerade mig en gång hos en registrar som hade ett så hemskt system på plats att det var praktiskt taget oanvändbart.

Missbruk av domännamn

Två liknande domännamn i en överblick kan misstas om varandra om du inte uppmärksammar domännamnstillägget. Detta system utnyttjas ofta av domännamn squatters som kapar domännamn eller registrerar liknande domännamn i humlen att legitima företag kommer att köpa domännamnen från dem.

Citibank.tk

Ett exempel på detta är om en svindlare registrerar ett domännamn som Citibank.tk och försöker lämna det som den verkliga Citibank-webbplatsen. Vissa besökare kan luras av webbplatsen och ange personliga uppgifter där av misstag. Även om de inte skapar bedrägerier, kränker domännamnets ofta varumärken, ofta med avsikt att sälja dem till uppblåsta priser till ägarna av dessa varumärken..

SteveJob.com

Domänfallet SteveJob.com är ett annat exempel. Domänen ägs tidigare av en sydkoreanska som heter Steve Jobs Kim och han använde domänen för att publicera teknikrelaterade nyheter och artiklar. Målet löstes i december 2019 – där The Steve Jobs Archive, LLC, ett förtroende som drivs av Steve Jobs änka, Laurene Powell Jobs, vann rätten att äga domännamnet.

I vissa fall kan likheter vara helt oskyldiga, till exempel i fallet med den kanadensiska tonåringen Mike Rowe, som registrerade domänen MikeRoweSoft för sin webbdesignverksamhet. Microsoft (företaget) blev inte roade och stämdes, utfärda upphörande och upphör meddelanden.

Slutsats: Ett bra domän som är värt mer än du tror

Även om den här guiden är avsedd att ge dig en bättre uppfattning om var och hur du får ditt domännamn kommer du att märka att jag har inkluderat avsnitt i processen för val av domännamn samt andra informationsbitar.

Oavsett om du är en person som vill etablera en liten blogg eller ett litet företag som vill expandera digitalt är domännamnet mycket mer än bara en billig namnetikett. I huvudsak representerar det dig i den digitala världen och har alla konsekvenser som följer.

Det måste byggas och vårdas, precis som du skulle ha ditt eget rykte i den verkliga världen. Välj, köp och skydd ditt domännamn noggrant.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map