Cara Memulakan Blog Mommy menggunakan WordPress (dan Berkembang ke Perniagaan yang Berjaya)

Sekiranya anda ingin memulakan blog ibu, anda telah sampai di tempat yang betul! Saya Gina Badalaty dari Embracing Imperfect dan saya telah menjadi blogger ibu sejak tahun 2002. Walaupun blog saya telah melalui banyak fasa, saya kini menjadi blogger profesional berbayar untuk pelanggan impian, berkat pengalaman bertahun-tahun saya.


Dalam artikel ini, saya akan berkongsi cara yang betul untuk membuat blog untuk membantu anda mengembangkan blog dan perniagaan yang berjaya!

Ini blog saya – Memeluk Tidak Sempurna

Berapa Banyak Yang Membuat Blogger Ibu?

Sekiranya anda mencari “berapa banyak yang dibuat oleh blogger”, anda akan melihat kisah mereka yang membawa $ 40,000 hingga lebih dari $ 1,000,000 sebulan. Blogger ini telah memanfaatkan cerita mereka sendiri untuk menarik khalayak sasaran yang tepat, dengan fokus pada topik popular seperti pengurangan hutang dan bukannya menjalankan blog ibu. Namun, jika anda tidak mahu bekerja 80+ jam seminggu untuk mencapai jumlah yang besar, anda boleh menjana pendapatan yang lumayan dengan merancang blog anda secara strategik seperti perniagaan.

Apa yang anda dapat dari blog anda berbeza-beza. Awal tahun ini, saya terkejut apabila menerima cek keuntungan tinggi dari catatan lama mengenai alat memasak yang tidak beracun yang mempunyai pautan afiliasi. Walaupun sukar untuk memastikan bahawa siaran akan menjadi viral, pengoptimuman mesin pencari (SEO) saya pada siaran tersebut membolehkannya mencapai # 1 di Google.

Walaupun tanpa catatan viral, blog kecil dapat menghasilkan pendapatan tetap. Saya hanya blog sambilan tetapi saya telah berjaya $ 12,000 setahun dalam jawatan gabungan dan tajaan dengan khalayak kecil saya. Kuncinya ialah mengembangkan ceruk untuk menjangkau khalayak sasaran saya.

Walau bagaimanapun, catatan blog bukanlah satu-satunya cara untuk menjana wang dari blog anda. Blog saya telah membantu melancarkan kerjaya menulis saya dalam bidang keibubapaan dan kesihatan. Dengan menjalin hubungan dengan blogger ibu yang lain selama bertahun-tahun, saya tidak menghadapi masalah untuk mencari pekerjaan yang stabil setiap kali saya memerlukannya.

Menyiapkan Blog Ibu dan Menjadikannya Perniagaan

Di mana sahaja anda mahu pergi, blog anda boleh ke sana. Kuncinya adalah perancangan strategik lebih awal untuk memulakan langkah terbaik anda sehingga anda dapat mencapai tempat impian anda membawa anda.

Bagaimana anda memulakan blog anda? Mari kita masuk.

Langkah-langkah untuk menyiapkan blog ibu

 • Langkah # 1: Bersedia sebelum anda memulakan
 • Langkah # 2: Siapkan blog ibu anda dengan betul
 • Langkah # 3: Ubah blog anda menjadi perniagaan
 • Mengewangkan blog ibu
 • Contoh blog ibu
 • Adakah blog masih satu perkara?

Alat yang disyorkan

Pendedahan: BuildThis.io menerima bayaran rujukan dari alat yang disenaraikan di laman web ini. Tetapi, pendapat itu berdasarkan pengalaman kami dan bukan berapa banyak yang mereka bayar. Kami memberi tumpuan untuk membantu perniagaan kecil dan individu untuk membina laman web sebagai perniagaan. Tolong menyokong kerja kami dan pelajari lebih lanjut mengenai pendedahan pendapatan kami.

1. Bersedia untuk pelancaran: Jenama, khalayak, kandungan

Sebelum anda memulakan blog ibu anda

Untuk meletakkan asas membuat blog yang menarik pengunjung, anda memerlukan 3 faktor kritikal:

 1. Jenama yang menarik
 2. Kaedah untuk menyasarkan khalayak anda
 3. Kandungan yang sesuai dengan jenama dan menarik untuk sasaran anda

Anda mungkin menyangka saya akan mengatakan “web hosting” atau “nama domain”, tetapi jika anda ingin melancarkan karier yang berkembang maju melalui blog anda, anda harus mendekatinya sebagai sebuah perniagaan dan itu bermaksud membina asas yang kukuh terlebih dahulu.

Bina jenama anda

Untuk membina jenama anda, anda perlu melakukan kerja introspektif yang kritikal. Ini bermula dengan mempelajari “mengapa” anda. Simon Sinek, pengarang terlaris “Mulakan Dengan Mengapa,”Tulis,

Orang tidak membeli APA yang anda buat, mereka membeli MENGAPA anda melakukannya.

Mengetahui “mengapa” anda akan membantu anda untuk fokus dalam membuat kandungan yang hebat dan membina perniagaan yang berjaya di sekitarnya.

Sudah tiba masanya untuk mengeluarkan kertas dan pen dan bertanya pada diri sendiri mengapa anda mahu menulis blog. Untuk menggali dengan mendalam, anda perlu mengemukakan soalan “mengapa” pada setiap jawapan anda sekurang-kurangnya 5 kali. Sebagai contoh, saya baru-baru ini menggunakan proses ini untuk menjenamakan semula. Pernyataan pembukaan saya adalah, “Saya ingin membuat blog untuk membantu ibu membesarkan anak-anak autis dengan cabaran serius. Dari sana, saya terus bertanya “mengapa” untuk setiap tanggapan saya hingga saya sampai, “Untuk menunjukkan bahawa anak-anak kita dapat menjalani kehidupan yang penuh tujuan dan gembira dan menjadikan dunia sebagai tempat yang lebih baik.”

Keindahan latihan ini adalah bahawa anda sering mendapati bahawa “mengapa” anda membantu orang lain tetapi anda juga harus menyelami alasan anda yang lebih mementingkan diri sendiri. Apa yang akan mendorong anda setiap hari untuk melalui bahagian-bahagian yang mencabar dalam menjalankan perniagaan blog yang berjaya? Mungkin anda mahu membebaskan pendapatan untuk membayar hutang. Mungkin anda berminat untuk membuat laman web pengarang untuk menyediakan platform untuk buku yang anda tulis. Atau mungkin anda ingin mendapat cukup pendapatan untuk membeli rumah pantai yang indah.

Gunakan latihan “mengapa” ini untuk bermimpi besar sehingga anda dapat menempuh cabaran untuk menjadi blogger bertaraf dunia dengan perniagaan yang membantu orang lain sambil memenuhi impian anda.

Cari pelawat ideal anda

Setelah anda mempunyai “mengapa”, anda kini boleh fokus mencari pelawat ideal anda. Dalam langkah ini, anda akan mengetahui siapa dia dan apa yang dia perlukan. Beberapa demografi asas yang perlu difikirkan termasuk:

 • Umur
 • Bilangan anak / lelaki atau perempuan
 • Julat pendapatan / tahap pendidikan
 • Bekerja profesional, ibu tinggal di rumah, usahawan?
 • Di mana dia tinggal: bandar, negara, pinggir bandar?
 • Pemilik rumah, penghuni pangsapuri?
 • Pemilik haiwan kesayangan? Pemilik kereta?
 • Percaya, ateis, agnostik?
 • Niche khas: mama yang rangup, ingin cergas, anak-anak dengan keperluan khas, ibu bola sepak, anak angkat, dll.

Penonton sasaran saya termasuk ibu-ibu yang membesarkan remaja dan remaja dengan autisme yang teruk dan kecacatan yang berkaitan. Mereka memerlukan penyelesaian yang sihat untuk anak-anak mereka dan cara untuk mencegah keletihan.

Orang yang ada dalam fikiran anda mungkin anda tetapi anda perlu membuat “avatar” yang bukan anda. Itu akan menjadikannya lebih mudah untuk membuat kandungan berdasarkan keperluannya, yang tidak akan berubah walaupun milik anda. Lebih mudah untuk menulis catatan anda kepada orang itu.

Rancangkan kandungan anda dengan penyelidikan khalayak

Setelah anda meluangkan sedikit masa untuk memahami pembaca ideal anda, langkah seterusnya adalah meneliti keperluannya. Blog anda harus memberikan maklumat berharga untuk avatar yang anda buat yang boleh menyebabkan peluang pengewangan untuk anda. Anda dapati ini dengan meneliti masalah kesakitan dan keseronokannya.

Anda boleh menggunakan Google tetapi cara penyelidikan yang jauh lebih berkesan adalah dengan menemubual khalayak sasaran anda. Ini sangat membantu memfokuskan blog saya. Cukup tulis 5 soalan terbuka mengenai keperluan avatar anda. Salah satu soalan saya adalah, “Ketika menolong anak autis anda, penyelesaian apa yang membantu?”

Temu ramah anda hanya memerlukan 15-20 minit. Anda boleh melakukannya melalui e-mel, telefon, Skype – di mana sahaja rakan anda selesa. Lebih baik bertanya kepada orang yang mengenali dan mempercayai anda. Saya akan berhati-hati jika anda ingin menemu ramah orang dari mana-mana kumpulan Facebook yang anda sertai – anda memerlukan kebenaran terlebih dahulu.

Penyelidikan ini membantu anda mengetahui apa masalah yang dihadapi audiens anda sehingga anda dapat menyusun idea yang menyelesaikannya. Sebagai contoh, wawancara saya menunjukkan bahawa kanak-kanak autistik berkembang dengan penyelesaian yang berwajaran. Berikut adalah contoh tajuk yang saya tulis berdasarkan penyelidikan: “Selimut Berat untuk Autisme: Pengalaman Kami dengan Sonna Zona.”Seperti yang anda lihat, artikel ini bukan hanya penyelidikan kering tetapi cara peribadi untuk berkongsi maklumat dan mengesyorkan alat yang saya gunakan untuk menyelesaikan masalah umum.

Semasa anda merancang kandungan anda, pertimbangkan apa yang dapat anda sediakan secara peribadi (produk, perkhidmatan, keahlian, dll.) Untuk membantu avatar anda mengurangkan masalah kesakitan dan meningkatkan kebahagiaan.

Fikirkan “gambaran besar” juga. Sebagai contoh, jika saya menulis 10 catatan yang dikhaskan untuk topik ini, saya dapat membuat ebook dari catatan yang boleh saya jual kepada pembaca dan prospek. Anda tidak memerlukan senarai topik yang panjang. Cukup 5-10 idea untuk bermula, dengan 2-3 topik artikel diisi dengan nasihat peribadi, unik dan / atau pakar.

Reka bentuk dan gambar

Tidak penting untuk mempunyai logo atau reka bentuk tersuai pada tahap ini. Gunakan templat menarik dari WordPress yang sesuai dengan tema blog anda, seperti reka bentuk laman web untuk penulis yang merupakan ibu. Palet warna dapat menjadikan jenama anda lebih dikenali semasa anda maju, tetapi suatu hari nanti anda mungkin ingin mengubah penampilan anda atau menyumber keluar pembangunan laman web anda.

Untuk membuat gambar untuk catatan dan perkongsian, Canva adalah alat yang mudah digunakan yang akan membantu anda membuat gambar bersaiz tepat untuk blog anda dan pelbagai bentuk media sosial.
Semasa menambahkan gambar, masing-masing harus mempunyai “teks alternatif” deskriptif (aka “alt tag”) untuk orang yang cacat penglihatan. Tag Alt juga membantu SEO jadi pastikan untuk membuat tajuk yang sesuai dengan kata kunci SEO anda.

Selesa menggunakan kamera telefon pintar anda untuk membuat gambar menarik untuk dikongsi. Anda juga boleh menggunakan gambar profesional. Gambar bebas royalti boleh didapati dengan harga rendah hingga tanpa kos pada sumber gambar stok ternama seperti DepositPhotos.com atau Pexels.com.

Lihat senarai ini 30 sumber gambar percuma dari Rahsia Hosting Web Terungkap. JANGAN sekali-kali menggunakan gambar yang anda dapati di Google untuk blog anda; mereka dilindungi oleh hak cipta.

Menetapkan sempadan untuk kandungan blog anda

Anda harus memutuskan sekarang apa jenis batasan yang harus ditetapkan semasa menulis atau berkongsi tentang anak-anak anda, suami anda dan orang yang anda sayangi – termasuk gambar. Sebagai contoh, saya tidak pernah membuat blog mengenai keluarga saya selain daripada cara yang bermanfaat dan positif dan saya memastikan semua gambar anak-anak saya berada di atas papan (tidak ada gambar “baju renang”).

Mata pelajaran sensitif apa yang akan anda hindari atau perlu jelaskan dengan ahli keluarga? Penyakit, kewangan, kehilangan pekerjaan, dan percintaan boleh menjadi subjek yang menyentuh hati, jadi berhati-hatilah dengan apa yang anda nyatakan kepada pembaca. Walaupun perniagaan anda dimatikan, sebaiknya merahsiakan telefon, alamat, dan mungkin juga kejiranan anda.

2. Menyiapkan blog ibu anda

Terdapat sejumlah pilihan yang harus dipertimbangkan ketika anda memilih untuk menyiapkan blog anda, seperti anggaran anda.

Di mana hendak bermula: Hosting dan fungsi asas

Mulakan dengan memikirkan nama domain blog anda. Ketika saya merombak blog ibu saya, diperlukan beberapa bulan untuk melakukan brainstorming untuk muncul dengan jenama, “Merangkul Tidak Sempurna.” Fikirkan nama yang merangkumi niche anda, keperibadian anda, dan keperluan khalayak anda.

Seterusnya, anda memerlukan perkhidmatan untuk menghoskan blog anda.

Terdapat beberapa kelemahan besar jika anda ingin mempunyai blog “percuma”. Menggunakan perkhidmatan “selesai untuk anda” seperti Wix atau Weebly sebenarnya boleh menjadi lebih mahal daripada yang anda fikirkan. Anda akan sangat terhad dalam apa yang boleh anda lakukan dengan blog anda. Sebagai contoh, di Wix, khalayak anda akan dikenakan iklan dan nama domain anda akan memasukkan nama mereka di dalamnya.

Pengehosan web terbaik untuk pengarang, pelatih, pemilik perniagaan masa depan dan sesiapa sahaja yang mahukan blog ibu adalah pilihan yang dihoskan sendiri menggunakan WordPress.

Halaman utama Hosting A2 (klik untuk melawat)

Anda boleh menggunakan perkhidmatan hosting berkualiti tinggi dan berpatutan seperti Hosting A2, InMotion Hosting atau SiteGround. Pembekal yang boleh dipercayai ini berharga serendah $ 4- $ 7 / bulan dan menawarkan beberapa laman web hosting terbaik untuk penulis dan blogger. Mereka dapat membantu anda mengatur nama domain anda juga dengan harga sekitar $ 15-20 per tahun.

Pilih jenama yang merangkumi “sijil SSL”. Ini adalah sijil keselamatan yang diperlukan untuk keselamatan dan SEO. Domain anda kelihatan seperti ini: “https://www.yourdomain.com” dan bukannya “http: //”. Tanyakan kepada hos web anda untuk pilihan ini.

Penyunting WordPress

Setelah tuan rumah anda menyediakan pangkalan data dan blog WordPress anda, pergi ke “contoh” siaran yang disediakan dan mulailah menulis. Lihat laman web ini untuk tutorial yang baik:

Salah satu perkara hebat mengenai WordPress ialah terdapatnya beribu-ribu pemalam yang membantu anda menjalankan blog anda. Ini adalah alat yang anda pasang melalui menu Plugin yang membantu anda mengekalkan dan menjalankan fungsi yang berbeza. Semasa anda berkembang, anda pasti mahu menambahkan lebih banyak tetapi berhati-hati. Terlalu banyak plugin yang dapat melambatkan blog anda. Alat ini juga perlu dikemas kini dari semasa ke semasa.

Contoh halaman pemalam di backend WordPress.

Semasa anda menulis catatan pertama anda, di bawah menu “Baru”, anda mempunyai dua pilihan utama: “Pos” atau “Halaman”. Mereka serupa tetapi berfungsi berbeza. Catatan adalah untuk catatan blog biasa yang dapat diperbaharui, diubah, dan disegarkan mengikut keperluan. Pembaca anda boleh melanggan mereka. Halaman adalah catatan statik yang jarang berubah, seperti halaman “Perihal” anda, kit media, kod etika anda, dll..

Inilah rupa editor WordPress:

Petua untuk menulis catatan yang sangat baik

Sekarang masanya untuk memulakan siaran pertama anda. Pastikan bahawa “suara” siaran anda dapat didekati, sahih, dan berpengetahuan sementara sesuai untuk khalayak sasaran dan nisbah anda. Pilih kualiti berbanding kuantiti. Satu catatan 2000 perkataan yang berwibawa lebih baik daripada empat catatan 500 perkataan.

Di samping itu, pastikan topik anda mempunyai topik yang sama. Sekiranya blog anda betul-betul tepat, semua catatan anda akan berkaitan, tetapi jika tidak, cubalah cari tema untuk mengaitkan semuanya agar anda dapat menghubungkan catatan yang berkaitan di blog anda. Ini juga akan membantu usaha SEO anda.

Setiap jawatan harus diberi “kategori” dan “tag”. (Lihat sebelah kanan gambar editor di atas.) Kategori adalah topik pendek, yang merangkumi topik yang sering anda bahas. Anda harus menghadkannya tidak lebih dari 6, tetapi 3 atau 4 lebih baik. Milik saya adalah keibubapaan, autisme, dan kehidupan yang tidak beracun. Segala yang lain akan menjadi subkategori atau dibahas dalam topik itu.

Sebagai contoh, saya biasanya membincangkan kepercayaan saya pada jawatan ibu bapa saya. Kategori juga akan menjadi tajuk menu di WordPress.

Contoh: Menggunakan kategori catatan sebagai menu navigasi blog anda.

Teg adalah topik yang jarang anda bahas. Ini boleh menjadi lebih panjang dan lebih berfokus pada kata kunci. Di blog saya, “autisme” adalah kategori, sementara “penyelesaian autisme” adalah tag. Anda tidak mahu teg yang unik untuk setiap siaran tetapi topik biasa yang anda kerjakan.

Akhirnya, semasa anda menulis, simpan perenggan anda pendek (3-4 ayat) dan tenunkan gambar yang relevan sepanjang masa. Cara “mengunyah” data anda ini memudahkan pembaca mengimbas. Juga, gunakan titik peluru apabila masuk akal.

Masalah perundangan

Terdapat beberapa masalah undang-undang yang ingin anda pertimbangkan semasa menulis blog anda. Ini akan membuat anda selamat semasa anda bergerak ke hadapan:

 • Tanda air gambar anda – Sama ada gambar peribadi atau grafik yang anda buat, tanda air ringkas adalah cara cepat dan mudah untuk melindungi gambar anda. Belajar bagaimana untuk melakukan ini di Canva.
 • Patuh GDPR – Ini adalah undang-undang yang berlaku untuk sesiapa sahaja yang melanggan blog anda dari Kesatuan Eropah. Ketahui cara mengaturnya dalam 10 minit di Menulis Semangat Anda.
 • Pastikan blog anda selamat – Anda memerlukan penapis spam, keselamatan, dan cara untuk membuat sandaran blog anda. Ini diliputi dalam pautan “18 Perkara” di atas.
 • Jangan sekali-kali menjiplak kandungan  – Sekiranya anda ingin memetik blog seseorang, adalah etika yang baik untuk bertanya terlebih dahulu dan selalu memberi kredit kepada mereka!

3. Bina blog ibu anda menjadi perniagaan

Sekarang, anda telah melakukan banyak usaha yang diperlukan untuk memberi blog anda peluang terbaik untuk menjadi perniagaan yang menguntungkan. Seterusnya, kami akan menggabungkan semua bahagian untuk membantu anda menjana pendapatan tetap.

Membina khalayak anda

Bagaimana anda menarik khalayak sasaran anda? Terdapat beberapa alat yang boleh anda gunakan untuk setiap penonton:

Pengoptimuman enjin carian

Di bahagian atas senarai adalah pengoptimuman enjin carian. Setiap pos yang anda tulis harus mempunyai kata kunci yang unik, iaitu frasa yang dicari orang. Anda mungkin mempunyai ungkapan dalam fikiran tetapi anda mesti mengetahui sama ada orang mencarinya. Alat percuma yang dapat membantu anda menemui ini termasuk Perancang Kata Kunci Google (anda perlu menyediakan akaun Google), Kesukaran untuk pengguna, atau Pencari KW (terhad kepada beberapa hari).

Perancang Kata Kunci Google.

Sebaik sahaja anda menemui frasa, cari di Google untuk soalan berkaitan yang ada pada topik tersebut dan tambahkan juga pada siaran anda. Pastikan anda menggunakan tag tajuk (H1, H2) untuk menambahkan tajuk yang merangkumi kata kunci anda dan meletakkannya di tajuk pos. Ulangi kata kunci anda dan variasinya dalam catatan anda tetapi pastikan tulisannya tetap baik. Menggunakan Pemalam Yoast untuk nasihat mendapatkan hasil SEO terbaik.

Pastikan siaran anda memaut ke:

 1.  Sumber berwibawa, misalnya, statistik dari Pertubuhan Kesihatan Sedunia.
 2. Catatan lain yang anda tulis mengenai topik tersebut pada perenggan pertama.

Apa yang menjadikan kedudukan kata kunci yang baik di Google berubah dari semasa ke semasa. Untuk ulasan terkini mengenai bagaimana mendapat kedudukan yang baik di Google, baca ini lapor dari Backlinko setiap tahun. Penting juga untuk menggunakan kata kunci anda di media sosial, terutama ketika berkongsi catatan!

Media sosial

Saya cadangkan anda memilih hanya 1 atau 2 cawangan media sosial untuk diberi tumpuan. Bagi saya, itu adalah Facebook dan Instagram. Setelah berada di media sosial, ambil setiap peluang untuk belajar, bereksperimen, dan mencuba perkara baru. Jadilah diri anda yang semula jadi dan sejajar dengan jenama anda seautentik mungkin.

Itulah saya di Facebook!

Pasang pemalam di WordPress yang membolehkan pembaca anda berkongsi catatan dengan kebanyakan platform sosial yang popular, walaupun anda tidak berada di dalamnya. Anda boleh menggunakan pemalam seperti Perkongsian Sosial yang Mudah atau Snap Sosial yang membantu berhubung dengan rangkaian yang berbeza.

Akhirnya, berhati-hati dengan apa yang anda kongsi dan bagaimana anda membuat frasa. Sangat mudah untuk disalahtafsirkan dan disenarai hitam dalam iklim hari ini. Jujur dan sahih, tetapi menghormati di atas semua.

Surat berita e-mel

Buletin e-mel biasa akan membantu anda berhubung dengan khalayak anda, membuat pengumuman, menawarkan lebih banyak petua dan banyak lagi. Anda boleh menggunakan perkhidmatan pemasaran e-mel seperti MailChimp atau Mailerlite untuk mula.

Contoh: Memeluk akaun MailChimp Tidak Sempurna.

Surat berita anda tidak semestinya mewah, hanya maklumat berguna yang anda kirimkan kepada khalayak anda secara berkala (iaitu, setiap 2 minggu). Untuk membuat orang berada dalam senarai e-mel anda, buat item percuma yang berharga, seperti helaian tip dengan (“10 Petua Teratas Untuk Orang Tua Baru”) dan promosikan di media sosial.

Acara video

Cepat atau lambat, hampir setiap blogger perlu mendapatkan video. Pilihan anda di sini tidak terbatas, dari kisah Instagram ringkas hingga acara 60 minit di Facebook Live hingga sepanjang saluran YouTube anda sendiri. Adalah praktik yang baik untuk merasa selesa di hadapan kamera dan ia akan membantu mewujudkan kewibawaan anda.

Contoh: Salah satu sesi live FB saya.

Anda boleh menyemak salah satu dari saya  Kehidupan Facebook mengenai bagaimana mencapai matlamat anda.

Menubuhkan autoriti

Anda perlu menjadi pihak berkuasa di tempat anda untuk mendorong lalu lintas. Bagaimana anda boleh melakukannya selain media sosial? Salah satu cara utama adalah membina hubungan yang sebenar dengan orang-orang dalam bidang yang berkaitan. Anda boleh melakukan ini dengan beberapa cara:

 •  Tetamu menulis blog – Pasang blog dengan trafik tinggi di ceruk anda yang sesuai dengan nada blog anda. Kaji garis panduan penyerahan mereka dan perhatikan catatan tetamu mereka. Kunci untuk mendorong lalu lintas adalah memastikan bahawa anda mempunyai pautan di dalam catatan tetamu ke pos yang berkaitan sekiranya dibenarkan.
 • Persidangan Blogger – Menghadiri persidangan blogger membantu anda menjalin hubungan dengan blogger dan jenama, dan anda akan belajar kemahiran dan amalan blog terkini.
 • Berfikir tempatan – Lihat tempat-tempat tempatan yang sesuai dengan kepakaran anda, seperti rangkaian TV awam, stesen radio, podcast, dan acara yang boleh anda pasarkan semasa mengambil bahagian.
 • Sertailah kumpulan Facebook yang dikhaskan untuk niche anda – Tidak sopan untuk mempromosikan blog anda secara berkumpulan tetapi anda boleh berkongsi apa yang anda tahu dan menjadikan diri anda sebagai pihak berkuasa. Ikuti atau berkawan dengan orang yang anda mahu membina persahabatan sebenar.

Mengewangkan Idea untuk Blog Ibu Anda

Blogger yang berjaya mengatakan bahawa anda harus mempunyai 7 aliran pendapatan. Dengan blog, semudah ini laluan pendapatan biasa untuk blogger:

1. Penajaan

Jenama membayar blogger untuk mempromosikan dan menerbitkan catatan, perkongsian sosial dan banyak lagi. Malah ada yang membeli resipi atau gambar dari blogger yang mahir. Sebilangan besar blogger bermula dengan mengkaji produk secara percuma kerana mereka membina portfolio mereka dan banyak bekerja dengan rangkaian influencer, seperti Bias Kolektif, setelah mereka cukup besar.

2. Pemasaran Gabungan

Apabila anda menyertai program afiliasi, anda memperoleh pendapatan untuk semua yang anda jual melalui pautan afiliasi anda. Amazon.com adalah salah satu yang paling dikenali dan paling mudah. Untuk blogger yang lebih besar, rangkaian seperti ShareASale dan MediaVine mewujudkan pendapatan pasif yang lumayan untuk blogger.

3. Membuat Produk Untuk Dijual

Blogger yang mempunyai perhatian untuk reka bentuk atau kecerdasan membuat kemeja-T atau mug melalui syarikat seperti Teespring. Yang lain membuat kalendar, jurnal, dan ebook yang memenuhi keperluan khalayak mereka, atau mencipta sesuatu yang baru!

4. Kerja Bebas

Gunakan blog, foto, dan catatan tetamu anda untuk membina portfolio anda. Setelah anda berpengalaman, anda boleh mula menulis untuk orang lain untuk membayar, memasarkan di media sosial, atau menjual foto ke rumah stok. Ramai blogger juga menjadi pembantu maya atau pereka laman web.

5. Kursus Pengajaran

Sekiranya anda mempunyai kemahiran tertentu, ajar dengan video, ebook, dan / atau kumpulan sokongan, atau gunakan platform seperti Boleh diajar untuk membuat kursus.

6. Penjualan Langsung

Banyak penggiat memanfaatkan peluang perniagaan siap pakai ini sekiranya produk itu langsung melayani khalayak sasaran mereka. Contohnya, jenama serbuk protein dapat berfungsi dengan baik di blog kecergasan.

7. Kejurulatihan

Ramai blogger mengembangkan kepakaran atau disahkan dalam bidang dan menukar blog mereka menjadi perniagaan bimbingan.

Seperti yang anda lihat, blog ibu anda boleh menjadi lebih daripada sekadar tempat untuk berkongsi pendapat anda mengenai keibubapaan. Ia boleh menjadi asas untuk kerjaya yang maju – dan bukan hanya sebagai penulis! Blogging menyediakan pelbagai peluang keusahawanan, bebas dan lain-lain jika anda meluangkan masa dan berhati-hati untuk merancangnya seperti perniagaan.

Blogger Mommy Paling Popular

Berikut adalah beberapa kegemaran peribadi saya dan bagaimana mereka memperoleh pendapatan:

1. Brandi Jeter 

Brandi Jeter – Mama Tahu Semua

Brandi Jeter dari Mama Knows It All menulis mengenai peralihan dari ibu bapa ibu tunggal kepada ibu yang sudah berkahwin dengan anak perempuan yang baru lahir dan membesar. Dia juga seorang pelatih blog, menjalankan komuniti blogging, dan telah menulis beberapa e-buku dan buku.

2. Vera Sweeney dan Audrey McClelland

Vera Sweeney – Lady Dan Blog
Audrey McClelland – MomGenerations

Vera Sweeney dan Audrey McClelland memulakan dengan blog mereka sendiri lebih dari satu dekad yang lalu. Mereka menjadi rakan niaga dan sekarang menguruskan Permission to Hustle, yang membantu orang berkembang maju dengan mencari keseimbangan antara kerja dan kehidupan. Vera dan Audrey masih bekerjasama dengan banyak jenama besar, mengadakan acara, mengajar di persidangan, dan banyak lagi!

3. Amiyrah Martin

Amiyrah Martin – 4 Topi & Berjimat

Amiyrah Martin dari 4 Topi & Frugal menulis tentang menikmati kehidupan keluarga dengan anggaran, tetapi itu hanya puncak gunung es. Dia berkongsi bagaimana melepaskan hutang dan berkembang dengan anggaran yang ketat. Dia peminat Star Wars yang hebat sehingga dia merangkumi banyak acara karpet merah dan bahkan membintangi iklan Star Wars untuk Target.

4. Leah Segedie

Leah Segedie – Mamavation

Leah Segedie dari Mamavation.com adalah seorang aktivis blogger yang bermula dengan berkongsi rahsia kehilangan 100 paun dan membantu ibu menjadi cergas. Hari ini, dia bekerja dalam gerakan hidup organik dan berunding dengan syarikat makanan besar dan perundangan untuk menjaga keselamatan makanan anak-anak kita.

Adakah Blog Ibu Masih Berkaitan Hari Ini?

Terdapat banyak perbincangan mengenai sama ada blog masih relevan atau tidak. Mereka tetapi sifat blog telah berubah. Orang tidak melayari blog ibu untuk mendengar maklumat terkini mengenai bagaimana seseorang membesarkan anaknya. Sebaliknya, mereka mencari kandungan berharga dan pandangan baru yang membantu mereka memperbaiki keadaan mereka sendiri. Ini bermaksud bahawa blog anda harus penuh dengan kandungan yang bermanfaat dan dioptimumkan hanya untuk khalayak sasaran anda.

Contohnya, blog saya menyasarkan ibu yang membesarkan anak autis dan menyediakan strategi holistik untuk membantu anak mereka – dan mereka sendiri – berkembang.

Sekiranya anda menyediakan kandungan unik yang dibuat khas untuk khalayak tertentu, anda berpeluang memperoleh pendapatan dari blog anda sama ada secara langsung dari blog atau dari perniagaan pendamping.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map