Cara Memulakan Blog Makanan dengan WordPress

Oleh itu, anda telah memutuskan untuk mencari nafkah sepenuh masa dengan blog makanan?


Hebat!

Anda tahu … banyak blog yang memperoleh pendapatan 6 angka hari ini semuanya dibina oleh orang seperti anda, dengan semangat yang tidak henti-hentinya mengenai niche mereka.

Dan saya gembira anda mengambil langkah pertama anda hari ini. Oleh itu, mari kita mulakan.

Navigasi

 • Langkah # 1: Tentukan jenis blog makanan anda
 • Langkah # 2: Nama domain, hosting web, dan pembangun laman web
 • Langkah # 3: Tema dan pemalam blog makanan WordPress
 • Langkah # 4: Mendapatkan blog makanan anda
 • Cara menjana blog makanan wang – rancangan yang sangat mudah

Senarai alat 

Pendedahan FTC: BuildThis menerima bayaran rujukan dari alat yang disenaraikan di laman web ini. Tetapi, pendapat itu berdasarkan pengalaman kami dan bukan berapa banyak yang mereka bayar. Kami memberi tumpuan untuk membantu perniagaan kecil dan individu untuk membina laman web sebagai perniagaan. Tolong menyokong kerja kami dan pelajari lebih lanjut mengenai pendedahan pendapatan kami.

Cara Memulakan Blog Makanan

Langkah 1 – Tentukan jenis blog makanan yang ingin anda mulakan

Memulakan blog makanan memang mudah tetapi memutuskan apa yang hendak ditulis sukar.

Topik blog makanan, secara umum, terlalu luas.

Lebih baik mempersempit topik anda kepada beberapa niche yang boleh anda fokuskan. Anda perlu memandang serius blog makanan anda sebagai perniagaan sebenar. Niche yang boleh anda fikirkan mungkin, masakan gluten, bebas gluten, karbohidrat, vegan, atau berjimat.

Atau, anda boleh mengkhususkan diri dalam jenis masakan untuk blog makanan anda seperti memanggang, membakar atau memanggang.

Langkah 2 – Pilih nama domain, hosting, dan pembangun laman web 

Setelah menentukan niche blog makanan anda, berikut adalah 3 perkara yang anda perlukan untuk memulakan:

 1. Nama domain
 2. Pengacaraan
 3. Pembina laman web

Pertama muncul nama domain. Ringkasnya, nama domain anda adalah alamat web anda.

Banyak orang suka menggunakan ‘kata kunci’ dalam nama domain sehingga Google menunjukkannya di bahagian atas ketika pengguna mencari kata kunci tersebut.

Walau bagaimanapun, kehadiran kata kunci dalam nama domain tidak lagi mempengaruhi algoritma mesin pencari.

Oleh itu, jika anda ingin membuka blog mengenai makanan paleo, anda TIDAK PERLU memanggil blog anda paleofood.com. Sekurang-kurangnya, berbuat demikian tidak akan memberi anda titik brownies SEO.

Oleh itu, bergantung kepada anda jenis nama domain yang anda pilih.

Anda juga mesti tahu bahawa tidak mengapa untuk memulakan blog makanan dan menggunakan nama anda sendiri sebagai nama domain. Oleh itu, jika anda adalah Jane Doe, tidak apa-apa untuk menghubungi blog makanan anda JaneDeo.com.

Dengan cara itu, anda akan mendapat pulangan yang lebih tinggi dalam jangka panjang kerana, setelah beberapa lama, anda akan menjadi jenama yang popular di tempat anda. Anda mungkin juga menjadi pengaruhnya.

Contoh terbaik jenama peribadi adalah pengaruh pelanggan, Shep Hyken. Dia dapat dengan mudah memanggil blognya, “customersupportadvice.com”.

Anda mendapat idea, betul?

baik.

Setelah memilih nama domain, anda boleh menggunakan perkhidmatan pendaftar nama domain seperti Namecheap untuk menempahnya. Atau, anda juga boleh membelinya dari penyedia hosting anda jika mereka menawarkannya. (Banyak dari mereka bahkan memberikan domain percuma dengan rancangan tahunan.)

Sebaik sahaja anda mendapat nama domain, anda perlu mencari hos yang boleh dipercayai untuk menjadikan laman web anda hidup.

Terdapat banyak host web yang boleh dipilih, dan banyak dari mereka dilengkapi dengan pakej WordPress yang diuruskan juga. Perbezaan antara akaun hosting WordPress biasa dan akaun hosting WordPress yang dikendalikan adalah bahawa pada akhirnya, penyedia hosting menjaga keselamatan laman web anda dan memastikan laman web anda sentiasa terkini dengan versi WordPress terkini.

Di bawah ini, saya mengesyorkan empat penyedia hosting yang mesra pelanggan. (Saya menghubungkan setiap pilihan ke tinjauan terperinci dari blog saya yang lain yang tertumpu pada hos web.)

 • iPage – Pilihan Hosting Bajet # 1 saya, sesuai untuk pemula.
 • eHost – Pilihan lain untuk pemula; mesra pengguna dan mesra alam.
 • SiteGround – Pilihan hosting premium dengan sokongan pelanggan yang baik.
 • InMotion Hosting – hos web yang sangat dipercayai, kediaman BuildThis.io.

Host web semurah $ 1.99 / bulan dan harganya $ 29 / bulan. Jangan ragu untuk memulakan laman web anda dengan rancangan peringkat permulaan dan kemudian membayar lebih banyak semasa trafik anda bertambah.

Dengan host web dan nama domain, perkara seterusnya yang perlu anda pilih adalah platform untuk membina laman web anda – atau pembangun laman web. Dalam tutorial ini, kami menggunakan CMS WordPress (lebih banyak lagi)
di pembina laman web di sini.)

Dihoskan sendiri berbanding WordPress.com

WordPress menguasai 31.8% Internet dan terdapat perbezaan antara WordPress.org dan WordPress.com. Cara termudah untuk memahami perbezaan antara akaun yang dihoskan sendiri dan WordPress.com adalah dengan melihat bagaimana URL anda akan kelihatan di antara satu sama lain.

yourfoodblog.wordpress.com

Atau

yourfoodblog.com

Yang pertama adalah laman web yang dihoskan secara bebas dengan WordPress.com. Jelas sekali, WordPress berjenama di seluruhnya.

Yang kedua – yourfoodblog.com – adalah laman web yang dihoskan sendiri yang bebas dari segi sebenarnya.

Laman web yang dihoskan secara bebas dengan laman web WordPress.com adalah untuk anda jika:

 • Anda HANYA blogger hobi
 • Anda TIDAK mahu … atau tidak serius mencari nafkah dalam talian
 • Anda tidak peduli dengan jenama peribadi anda
 • Anda berpuas hati dengan pelbagai pilihan yang terhad seperti tiada sokongan untuk pemalam dan lain-lain
 • Anda tidak mahu menjual iklan di laman web anda (sekurang-kurangnya tidak sehingga anda menjadi laman web dengan lalu lintas tinggi)

Sekiranya tidak demikian, cari laman web WordPress yang dihoskan sendiri. Melakukannya akan membolehkan anda memanfaatkan ribuan tema dan pemalam WordPress
(percuma dan berbayar) dan bina laman web yang boleh anda jalankan dan timbang.

Dengan itu, semua logistik tidak dapat dilakukan.

Anda kini sudah bersedia untuk mula membina blog anda. Untuk ini, anda memerlukan tema dan beberapa pemalam.

Langkah 3 – Pilih tema blog makanan WordPress terbaik

Oleh kerana anda baru memulakan blog anda, dan kerana suatu ketika sebelum mula menjana wang untuk anda, tidak mengapa bermula dengan tema percuma.

Tema Percuma

Berikut adalah tiga tema makanan WordPress percuma yang boleh anda pilih:

Dyad

dyadDemo & perincian

Dyad adalah tema blog makanan yang cantik dengan susun atur blog yang indah. Ini menjadikan gambar menjadi sorotan, yang merupakan ciri yang sangat diinginkan untuk tema blog makanan. Anda juga akan menyukai slaid beranda gergasi yang boleh anda pilih untuk menampilkan resipi terbaik anda. Selain itu, ia berasal dari Automattic (syarikat di belakang WordPress.com), jadi anda pasti mematuhi piawaian pengekodan dan kualiti teratas.

Kouki

koukiDemo & perincian

Kouki sesuai untuk anda jika anda menyukai ruang kosong dan lebih suka reka bentuk zen dan minimal. Kouki menggunakan fon yang hebat dan memaparkan gambar dengan sangat elegan. Kelab dengan salah satu plugin resipi percuma (disyorkan di bawah), dan anda harus bersedia untuk bersiaran langsung dengan blog makanan anda.

Veggie Lite

veggiDemo & perincian

Veggie Lite adalah tema WordPress sederhana lain untuk blogger makanan. Ia mempunyai susun atur yang fokus yang akan menarik perhatian pembaca anda. Dan dengan semua ruang kosongnya, laman web ini membolehkan laman web anda bernafas dan mudah dilihat.

Lihat lebih banyak tema blog makanan percuma dari Repositori WordPress.org.

Tema berbayar

Sekarang – Tema percuma bagus untuk dimulakan, tetapi jika anda mempunyai anggaran dan dapat menampung tema makanan premium yang licin, dengan segala cara, beli satu.

Daya tarikan visual blog makanan memainkan peranan besar dalam kejayaannya. Berikut adalah beberapa tema yang menarik untuk dilihat:

Tema Cook’d Pro

tukang masakDemo & perincian

Cook’d Pro adalah tema makanan WordPress yang mempesonakan dan kelihatan hebat di semua peranti. Seperti yang anda lihat dalam tangkapan skrin di atas, ia sangat menumpukan pada gambar.

Juga, ia dibina di atas kerangka Kejadian, yang diketahui cepat dan ringan. Kerangka Genesis juga dilengkapi dengan panel terpisah untuk tetapan SEO dan juga tetapan susun atur yang lain.

Perhatikan bahawa tema Kejadian hanya membawa ciri yang anda perlukan; mereka tidak datang dengan terlalu banyak loceng dan wisel. Yang mengatakan, mereka melakukan tugas mereka dengan indah.

The Tema Hidangan Harian adalah tema Kejadian lain yang mesti anda perhatikan. Ia didukung oleh kestabilan dan kelajuan kerangka kerja Genesis dan menggunakan reka bentuk rata yang menarik dan elegan
itu responsif sepenuhnya.

Kos: $ 129

Tema Blogger Makanan

Tema WordPress Blogger Makanan mengikut TemplatDemo & perincian

The Tema Blogger Makanan adalah untuk anda jika anda mahukan laman web blog dan resipi makanan yang bersih dan profesional. Anda boleh menggunakan pembangun halaman Elementor untuk menyusun semula atau merancang semula halaman anda dengan mudah.

Lebih-lebih lagi, tema blogger makanan mesra SEO dan dilengkapi dengan semua ciri yang mesti dimiliki oleh blog makanan – jenis pos khas untuk resipi, reka bentuk beranda yang lengkap, sokongan WooCommerce, sokongan sepanduk iklan, dan mesra mudah alih reka bentuk.

Blogger Makanan sangat disesuaikan dan memungkinkan untuk menghidupkan blog makanan anda hanya dalam beberapa minit.

Kos: $ 79

Tema Blog Makanan

foodblogthemeDemo & perincian

Tema Blog Makanan berasal dari NimbusThemes. Apa yang paling saya sukai mengenai tema selain percikan visual yang dibuatnya adalah fokus tema pada penjenamaan.

Tema Blog Makanan disertakan dengan plugin Kad Resipi WordPress yang membolehkan anda menambahkan resipi mesra SEO ke blog anda. Blogger makanan telah dibina beberapa laman web yang sangat baik dengan tema ini.

Kos: $ 39

Tema YumBlog

yumblogDemo & perincian

Produk Tema Up ini dengan mudah menjadi salah satu tema blog makanan WordPress yang paling difikirkan. Ia dilengkapi dengan templat resipi khas dan juga membolehkan anda menerima penyerahan resipi dari pembaca anda. Penyerahan resipi ini dikuasakan oleh Cooked – plugin premium $ 39. Petunjuk dan senarai ramuan resipi dalam tema ini disertakan dengan kotak centang, sehingga membolehkan pembaca anda memastikan mereka tidak melewatkan langkah atau item penting.

Kos: $ 125

Langkah 4 – Pasang pemalam WordPress yang betul untuk memaksimumkan blog makanan anda

Dengan menggunakan mana-mana tema di atas, anda akan siap dengan blog yang berfungsi.

Tetapi – Tidak kira seberapa baik tema yang dipikirkan untuk sesuatu niche, tidak mungkin memasukkan semua fungsi yang mungkin diperlukan oleh pemilik laman web.

Sebagai contoh, untuk blog makanan anda, anda mungkin menyedari bahawa anda memerlukan cara yang lebih baik dan lebih dioptimumkan untuk menunjukkan resipi anda, atau anda mungkin mahu gambar gambar makanan anda mudah dikongsi di Pinterest. Fungsi seperti ini tidak semestinya dimasukkan ke dalam tema.

Untuk mendapatkan fungsi seperti itu, anda perlu memasang pemalam.

Berikut adalah beberapa plugin blog makanan WordPress yang bagus untuk menambah nilai blog anda:

Resipi WP Ultimate

resipi utamaDemo & perincian

WP Ultimate Recipe adalah plugin blog makanan WordPress yang mudah alih yang membolehkan anda menambahkan resipi ke blog anda. Anda boleh menggunakannya untuk mengubah tema WordPress biasa menjadi tema makanan.

Ini juga membolehkan pengguna berkongsi dan mencetak resipi anda.

Versi premium WP Ultimate Recipe membuka ciri seperti membiarkan pengguna menghantar resipi, menilai resipi anda, menunjukkan nilai pemakanan dan banyak lagi.

Resipi oleh Simmer

renehkanDemo & perincian

Resipi oleh Simmer adalah plugin lain yang membolehkan anda menerbitkan resipi di blog anda. Ia menawarkan tetapan yang mudah untuk menyenaraikan ramuan, memberi arahan memasak dan maklumat lain. Resipi yang anda tambahkan menggunakan pemalam ini mesra mesin pencari kerana pemalam ini menggunakan penanda skema Google untuk membina struktur mesra SEO.

Bahan-bahan Resipi Chicory

chicoryDemo & perincian

Chicory Recipe Ingredients adalah plugin blog makanan yang menarik yang membolehkan anda menambah butang beli di bawah semua ramuan resipi anda.

Apabila pengguna mengkliknya, mereka menuju ke kedai runcit dalam talian di mana mereka boleh membeli secara langsung. Jelas sekali, anda mendapat potongan untuk setiap penjualan yang anda rujuk. Bukan itu sahaja, anda juga mendapat laporan mingguan dan bulanan mengenai bagaimana prestasi resipi anda dari segi menjana pendapatan.

Dimasak

dimasakDemo & perincian

Cooked adalah plugin resipi WordPress premium yang disertakan dengan pembuat resipi drag-and-drop. Ia juga dilengkapi dengan 10 susun atur yang siap digunakan.

Dengan Dimasak, setiap pembaca anda mendapat halaman profil. Dimasak juga dilengkapi dengan pemasa, bar carian yang hebat dan fakta pemakanan mengenai resipi / ramuan. Untuk semua ciri yang ditawarkannya, plugin ini adalah nilai penuh $ 39.

Sebagai tambahan kepada plugin ini, ada beberapa plugin yang saya cadangkan untuk dimiliki oleh setiap laman web. Ini tidak khusus untuk niche seperti itu, dan menambah nilai ke mana-mana laman web yang mereka gunakan. Lihat senarai penuh di sini.

Baiklah – jadi ini menjaga logistik. Anda mempunyai domain, hosting, dan tema … dan beberapa pemalam pilihan.

Pada ketika ini, anda sudah bersedia untuk mula mengusahakan blog anda dan menentukan topik yang akan anda bahas, seberapa kerap anda akan menerbitkan, platform media sosial mana yang akan anda cuba dan sebagainya. Untuk mempermudah sesuatu, cuba ikuti rancangan 5 langkah yang disenaraikan di bawah.

Dapatkan Blog Makanan Anda Di Luar Biasa – 5 Petua Yang Perlu Diikuti

1. Rancang struktur blog makanan anda

Anda ingin mendapatkan struktur blog makanan anda sejak awal kerana struktur laman web (lebih-lebih lagi, menu navigasi utamanya) menentukan bagaimana pengalaman navigasi pengguna anda akan.

Ini lebih penting untuk blog makanan kerana kandungan blog makanan boleh merangkumi beberapa kategori, makanan, masakan dan lain-lain. Oleh itu, jika anda mendapat menu utama laman web dengan betul, anda akan memulakannya dengan baik.

Selain itu, memikirkan struktur laman web anda atau hanya merancang menu laman web anda akan memberi anda masa untuk merenungkan isi kandungan anda dan pelbagai perkara yang akan anda terokai di blog anda.

Inilah contoh untuk memberi anda permulaan.

Blogger Makanan popular Kate dari CookieAndKate mempunyai menu laman web kursus penuh. Lihat seberapa deskriptif item menu dan seberapa rapi drop-down berfungsi:

kuki-dan-kate

Oleh itu, jika anda ingin mempunyai laman web yang berat, anda boleh memilih menu seperti ini.

Untuk melakukan – Fikirkan tentang kandungan yang ingin anda kongsi dan lakarkan menu laman web berdasarkan itu. Melakukan senaman ini di atas kertas akan membantu anda mencuba beberapa kombinasi struktur sehingga anda merasa berjaya melakukannya.

2. Cari topik yang relevan dan selesaikan jadual penerbitan kandungan

pucat-omg

Pertama, mari kita lihat bagaimana anda dapat membuat topik yang akan dibahas di blog anda. Cara terpantas untuk mencari idea pos adalah dengan melihat apa yang disiarkan oleh blog popular.

Pertama, mari kita lihat bagaimana anda dapat membuat topik yang akan dibahas di blog anda. Cara terpantas untuk mencari idea pos adalah dengan melihat apa yang disiarkan oleh blog popular.

Oleh itu, jika anda merancang untuk mula mengusahakan blog anda dalam beberapa minggu ke depan, mulakan dengan melanggan semua makanan blogger yang anda kagumi. Dengan cara ini, anda akan
dapatkan kemas kini berkala mengenai kemas kini kandungan terbaru mereka.

Jadi, selepas seminggu, anda akan mendapat sekurang-kurangnya 7-10 e-mel seperti ini dari Juli (dari PaleOMG). Dalam e-mel pertamanya, Juli berkongsi banyak resipi.

Inilah idea hantaran yang boleh anda curi dari resipi dengan mudah:

“Bahan X Y minit Dish”

Juga, e-mel / buletin seperti itu selalu mempunyai pautan ke kandungan terbaik dari blog. Maksudnya, anda akan mempunyai lebih daripada cukup idea catatan blog mengenai topik popular.

Pilih sekurang-kurangnya 5 idea tersebut dan mulakan penulisan. Sementara itu, anda akan mendapat lebih banyak kemas kini dari blog ini, dan senarai idea anda akan terus berkembang secara organik.

Untuk bahagian jadual penerbitan – pertama, fahami bahawa pembaca menyukai jadual penerbitan yang konsisten. Sekiranya anda memilih untuk menerbitkan resipi setiap hari Jumaat, pada satu ketika, anda akan mempunyai pembaca setia yang akan berfikir:

“Jane menerbitkan resipi hebat setiap hari Jumaat. Saya perlu mengejarnya sehingga saya dapat mencubanya pada hujung minggu! “

Faham?

Hebat! Lakukan kerja persediaan ini – Sebaik-baiknya, sebelum memulakan blog anda, anda harus mempunyai sekurang-kurangnya 20 siaran siap untuk diterbitkan. Maksudnya, jika anda menerbitkan dua kali seminggu, anda akan mendapat liputan lebih dari dua bulan.

3. Buat kandungan (dengan fokus khusus pada visual)

Bahagian teks kandungan anda akan datang secara semula jadi kepada anda. Terima kasih atas kepakaran anda dalam bidang ini. Walau bagaimanapun, teks ini akan merangkumi separuh daripada kandungan anda
kerana bagaimanapun, betapa baiknya resipi yang hebat akan kelihatan tanpa beberapa gambar yang sedap …

Malangnya, fotografi tidak datang secara semula jadi untuk semua orang. Tetapi itu tidak bermakna anda tidak boleh belajar.

Sama ada gambar hidangan siap atau bahan-bahannya, gambar membentuk sebahagian besar blog makanan. Maksudnya anda tidak boleh buat dengan gambar biasa-biasa saja. Tetapi bernasib baik, anda mempunyai tutorial fotografi makanan percuma yang hebat ini yang boleh anda pelajari:

Sekiranya anda tidak mempunyai banyak masa untuk belajar, sekurang-kurangnya mulailah dengan peretasan cepat dan kotor ini:

 • Simpan bahan atau pinggan di kaunter
 • Pegang kamera anda tepat di atasnya
 • Tetapkan Autofokus dan klik

Pastikan terdapat banyak cahaya semula jadi semasa anda mengambil gambar.

Selain gambar makanan, cuba buat beberapa visual yang lebih kreatif seperti resipi gambar dan petua menggunakan alat percuma seperti Canva atau DesignBold.

Petua pengoptimuman gambar – Optimumkan semua gambar anda dengan TinyPNG. Alat ini membolehkan anda memampatkan fail PNG anda tanpa mengurangkan kualitinya. Dengan memampatkan fail gambar anda, anda akan menyelamatkan laman web anda daripada menjadi kembung dan lambat.

4. Mulakan dengan pemasaran media sosial

Oleh kerana pencinta makanan cenderung menyukai visual, lebih baik jika anda memberi tumpuan kepada media visual seperti Pinterest. Sebenarnya, tidak mengapa jika anda bermula dengan Pinterest sahaja. Anda sentiasa boleh beralih ke platform lain setelah anda mengetahui cara mengembangkan pengikut di satu platform.

Plugin akan meningkat berikutan Pinterest: Butang “Pin It” Pinterest.

Dengan pemalam ini, setiap kali pengguna mengarahkan gambar di blog anda, mereka akan diminta untuk menyisipkannya ke papan Pinterest mereka. Bukan hanya itu, ia juga menambah butang Pin It ke semua catatan dan halaman anda.

5. Mula mengumpulkan e-mel

Apabila anda melanggan blog yang berbeza untuk mengumpulkan idea pos, perhatikan jenis magnet utama yang mereka gunakan untuk membina senarai e-mel mereka.

Contohnya, Dana dari Pembuat Minimalis menawarkan resipi bulanan percuma kepada pelanggan blognya.

Perhatikan bagaimana Dana menawarkan insentif berharga untuk pendaftaran baru.

Begitu juga, anda juga perlu mengembangkan freebie yang akan anda berikan kepada pembaca yang melanggan.

Untuk mengembangkan percuma pendaftaran e-mel pertama anda, kumpulkan 5 resipi hebat dan kumpulkan ke dalam PDF. Dan anda sudah bersedia.

Oleh kerana sekarang anda mempunyai laman web yang berfungsi dan rancangan kerja untuk blog anda, mari kita lihat bagaimana anda boleh memilih kaedah pengewangan yang tepat.

Cara Membuat Blog Wang Makanan – Pelan Tanpa Fool 

Untuk menjana wang sebagai blogger makanan, analisis bagaimana blogger makanan lain menjana wang. Ini bukan pekerjaan yang sukar kerana banyak blogger makanan menerbitkan laporan pendapatan mereka. Laporan ini memberikan banyak pandangan tentang bagaimana mereka menjana wang (serta perbelanjaan).

Contohnya, yang laporan pendapatan bulanan Pinch of Yum – blog WordPress yang sangat popular.

Seperti yang anda lihat dalam tangkapan skrin berikut, Pinch of Yum menjana wang dengan menjual produk mereka sendiri (Fotografi Makanan Sedap dan Cara Mengewangkan eBook Blog Makanan Anda).

Mungkin anda juga boleh mempertimbangkan mencipta produk untuk dijual.

Lain-lain saluran blog makanan menjana wang

Rangkaian iklan

Cara terpantas untuk menjana wang dari blog makanan anda adalah dengan menyertai rangkaian iklan. Sebilangan rangkaian pengiklanan mempunyai syarat khusus untuk lalu lintas dan paparan halaman tetapi sebahagian besar daripadanya cukup mudah disertai.

Google Adsense adalah salah satu rangkaian iklan terbesar yang menawarkan pengiklanan paparan, mudah alih, video, dan pengewangan carian. Ia percuma dan senang disertai. Adsense akan menerima walaupun anda baru bermula. Rangkaian iklan lain yang boleh anda terokai ialah Media.net, BuySellAds dan Infolinks.

Menjual ruang iklan

Pada asasnya, anda memperuntukkan tempat di laman web anda untuk mereka yang bersedia membeli ruang dari anda secara langsung. Menjual Ruang iklan biasanya berfungsi dengan pengiklan yang lebih kecil atau mungkin pemiliknya.

Anda boleh membuat beberapa kotak iklan dengan harga yang berbeza dan mendorong pengiklan dengan memberitahu mereka mengapa mereka harus beriklan di laman web anda. Dan setelah mereka bersetuju dengan syarat anda, terima pembayaran melalui PayPal. Ia mudah dan bebas dari masalah.

Program gabungan

Menyertai program afiliasi adalah salah satu kaedah terbaik untuk menjana wang. Anda boleh mempromosikan produk atau perkhidmatan yang berkaitan dengan niche anda dan mendapat komisen semasa pengunjung membuat pembelian melalui laman web anda.

ShareASales, CJ Affiliate, dan ClickBank adalah beberapa rangkaian afiliasi terkenal yang boleh anda terokai. Terdapat lebih dari ribuan pengiklan dengan pelbagai jenis produk dan perkhidmatan yang boleh anda promosikan. Sebilangan anda bahkan boleh mempromosikan produk maklumat yang dijual oleh blogger lain.

Saya sangat mengesyorkan anda untuk mempromosikan produk yang berkaitan dengan niche anda.

Nota: Ketahui lebih lanjut mengenai pemasaran gabungan di sini.

Mulakan laman web keahlian

Sekiranya anda mempunyai sesuatu yang luar biasa untuk ditawarkan, anda boleh mempertimbangkan untuk memulakan laman web keahlian. Dalam kes ini, anda mengenakan bayaran kepada pengunjung untuk kandungan.

Anda boleh mengumpulkan yuran keahlian bulanan atau tahunan untuk mengakses maklumat tersebut. Ini adalah kaedah yang baik untuk menjana wang dari blog makanan anda selagi anda dapat membuatnya benar-benar bernilai wang mereka.

Lihat seberapa banyak laporan pendapatan yang anda boleh dan tanyakan pada diri anda, saluran pendapatan mana yang paling boleh anda perolehi.

Mulakan dengan laporan pendapatan ini:

Juga, fahami bahawa memerlukan masa untuk menghasilkan wang dari blog – jadi lakukan semua kesibukan sambil menjaga kesabaran. Anda pasti akan sampai ke sana jika anda cukup mencuba.

Kesimpulannya

Jadi itu sahaja untuk memulakan blog makanan dengan WordPress. Sekiranya anda mempunyai wang untuk melabur dalam pembelajaran, lihat program seperti Food Blogger Pro. Atau, buat perkara terbaik seterusnya dan ikuti serta pelajari blog makanan lain dan pelajari daripadanya.

Semua yang terbaik untuk blog makanan anda!

Adakah anda mempunyai pertanyaan mengenai penyediaan atau penyelenggaraan blog anda? Atau ada yang lain mengenai tutorial ini? Menjangkau! Kami ingin mengenali semua orang dan belajar bagaimana kami dapat membantu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map