Si të transferojmë punën tuaj për zhvillimin e faqes në internet

Ju thjesht mund të filloni nga prezenca në internet dhe keni nevojë për një sit të ri. Ose mbase ju jeni një pronar ekzistues i faqes që dëshironi që faqja juaj e internetit të jetë më e mirë. Ka shumë situata përmes të cilave jam i sigurt që ju keni lodhur me idenë e dhënies së jashtme të zhvillimit të faqes suaj, tërësisht ose në pjesë.


Para se të lexoni më tej, unë duhet t’ju njoftoj se unë jam i shkollës së mendimit që biznesi duhet të përqëndrohet gjithmonë në aftësitë e tyre themelore. Kjo do të thotë që nëse të ardhurat tuaja kryesore do të vijnë nga aktivitete të ndryshme nga zhvillimi në internet, atëherë transferoni burimin e zhvillimit tuaj të internetit!

Vetëm mbani në mend se transferimi i jashtëm i zhvillimit të internetit nuk do të heqë të gjitha tendosjet nga supet tuaja, vetëm pjesët e nevojshme.

Si funksionon transferimi

Në përgjithësi, këtu është se si funksionon zhvillimi i jashtëm i burimeve të jashtme –

1- Zgjidhni një partner të jashtëm të duhur

2- Kontakti fillestar dhe konfigurimi

3- Planifikoni dhe vendosni piketa

4- Hartimi i kontratave

5- Zhvillimi dhe fillimi

Hyrje: Dizajni Ueb vs Zhvillimi i Uebit

Ndërsa shumë njerëz mund të thonë se është thjesht marrja e parave mbi terminologjinë, hartimi i uebit dhe zhvillimi nuk janë me të vërtetë e njëjta gjë. Dizajni ka të bëjë me estetikën e sitit – sa bukur duket. Zhvillimi mund të përfshijë hartimin e sitit, por përfshin ndërtimin e motorit që drejton vendin.

PSD në HTML / PSD në WordPress nuk funksionon më

Pak kohë më parë, pronarët e bizneseve i përshkruanin një projektuesi se si donin të dukesh faqja e tyre e internetit. Projektuesi do të hartojë pamjen dhe ndjenjën e faqes duke përdorur diçka si Photoshop dhe më pas t’ia dorëzojë një zhvilluesi i cili do ta shndërronte skedarin PSD në kod HTML.

Kjo është kryesisht e vjetëruar tani, falë fluksit masiv të pajisjeve me madhësi të ndryshme të ekranit. Një dizajn ‘një madhësi i përshtatet të gjithave’ nuk është më i realizueshëm, dhe nëse nuk jeni të gatshëm të shpenzoni kohë dhe para duke bërë një dizajn dhe zhvillim të veçantë për secilin lloj pajisje – PSD në HTML nuk është më realiste.

PSD në HTML është ende një temë masive në internet sot (shiko kërkimin) – edhe pse një size një madhësi i përshtatet të gjitha ’nuk është më e realizueshme sot.

Thjesht shikoni WordPress për shembull dhe merrni parasysh këtë fakt. Përdorimi i shablloneve mund të lehtësojë shumë ngarkesat e projektimit dhe shumë prej tyre janë të përgjegjshme, domethënë modele përshtaten me formatet e ndryshme të ekranit.

Mos më gabo, prapë mund ta bësh këtë, në fakt madje mund të ktheni skedarët tuaj PSD në shabllone të WordPress, por a ja vlen të shqetësosh?

Si Punon Zhvillimi i Udhëzimit për Udhëzimin

Gjëja e parë që duhet të dini është se edhe me dhënien e jashtme të zhvillimit të faqes suaj, si një pronar i ardhshëm i faqes, ju prapë do të përfshiheni shumë në procesin e zhvillimit. Nga zgjedhja e partnerit të duhur deri në përcaktimin e fushëveprimit të saktë të aktiviteteve tuaja në internet, kontributi juaj është thelbësor nëse prisni të mos zhgënjeheni nga ajo që rezultojnë nga zhvilluesit tuaj të internetit.

Mos harroni: Zhvilluesit e uebit janë të njëjtë me pronarët e tjerë të biznesit – ata janë ekspertë në fushën e tyre. Ajo që ju nevojitet është të jeni në gjendje të kaloni ekspertizën tuaj në domenin tuaj tek ata dhe t’i lejoni ata të transferojnë atë njohuri në modelin e tyre teknik. Sigurohuni që gjërat të përshkruhen në terma të thjeshtë sa të jetë e mundur, kështu që nuk ka vend për keqinterpretim.

Ankesa e IndisëUebi është i mbushur me ankesa për zhvillimin e jashtëm të rrjetit

Cfare te presesh 

 • Vonesat në afatin kohor të projektit
 • Ndryshime të sugjeruara në planet tuaja
 • Personelit të brendshëm do t’ju duhet kohë për t’u lidhur me zhvilluesin
 • Të paktën tejkalimi i kostos së vogël

Farë nuk pritet të përfshihet:

 • Përmbajtja për uebfaqen
 • Imagesdo imazhe / video speciale
 • Motori i kërkimit & marketing në media sociale
 • Web hosting dhe emri i domain

1. Zgjidhni një partner të jashtëm të duhur

Tani që e kemi marrë atë jashtë rrugës, si mund të thoni nëse një zhvillues i faqes në internet është një përshtatje e duhur për ju? Nuk është aq e lehtë sa duket.

Përveç spam-it të zakonshëm nga Princeshat Nigeriane dhe IRS duke më kërkuar që të kërkoj miliona që më atribuohen disi, gjatë viteve të kaluara kam filluar të marr spam edhe nga zhvilluesit e faqeve në internet. Këta zakonisht janë individë dhe spam madje ka evoluar në thirrje të ftohta duke u përpjekur të shesin shërbimet e tyre.

Ka fjalë për fjalë mijëra kompani të zhvillimit të internetit përreth sot dhe një numër edhe më i madh i zhvilluesve të pavarur të internetit. Problemi është gjetja e duhur për të punuar me ju në faqen tuaj të internetit.

Këtu janë disa këshilla për zgjedhjen e një;

 • Kërkojuni atyre për referenca – Të gjitha kompanitë e zhvillimit të uebit mund të dalin me një sit të përshtatshëm të tyre dhe ta kërkojnë atë, por prova është që të kemi klientë të lumtur. Kontrolloni në ato referenca dhe merrni parasysh komentet e tyre.
 • Vlerësoni rrjedhën e komunikimit – Pyetni si është fluksi i komunikimit të punës. Unë dikur kam punuar me një zhvillues i cili kishte një qasje shumë të heshtur – kam komunikuar me stafin e tyre mbështetës, të cilët kanë komunikuar me stafin e tyre teknik dhe të veçantë persona të tjerë që kanë trajtuar faturimin, ankesat etj. Procesi ishte shumë i ngadaltë dhe shumë herë konfuz.
 • Përshtatni buxhetin tuaj – Shpesh do të jetë joshëse të shkoni me një zhvillues më të vogël i cili ju premton hënën dhe yjet për një grumbullim. Në mënyrë krahasuese, një kompani më e madhe, më e respektuar mund të jetë më e sigurt për disa nga gjërat që ju kërkoni – dëgjoni të dy palët në mënyrë realiste dhe të paanshme përpara se të vendosni mbi nivelin e rrezikut që jeni i gatshëm të merrni.

Opsione të shkëlqyera për punën e jashtme

Transferimi i platformës # 1- Kodi

Faqja kryesore e kodueshme (vizitoni në internet)

Themeluar në vitin 2012, Codeable filloi duke marrë individë të talentuar, pastaj duke i punësuar ata për ata që kishin nevojë për mbështetje ad-hoc të internetit. Sot ata kanë hyrë në një nga burimet më të mira në dispozicion për ata që kanë nevojë për aftësi të WordPress.

Ata kanë thjeshtuar sistemin e pavarur për të zvogëluar kohën dhe përpjekjen e nevojshme për të gjetur aftësitë e duhura. E tëra çfarë ju duhet të bëni është t’u tregoni atyre që dëshironi dhe ata do t’ju ndihmojnë të gjeni talentet e duhura dhe të japin kuotën e një çmimi të vetëm – mbështetur me një garanci.

* Shënim – Ne kemi partnerizuar me Codeable dhe ka një formë të integruar të kuotave këtu. Dorëzoni detajet e projektit tuaj dhe kërkoni 1) një citat falas, dhe 2) rekomandimin e zhvilluesit; duke përdorur këtë formë. 

Pro

 • Normat e arsyeshme për orë midis 70 deri 120 $
 • Vlerësimi i çmimeve të vetme ndihmon në marrjen e vëmendjes nga kostoja
 • Freelancer të specializuar në mbi 60 vende
 • Garanci për rregullimin e gabimeve 28-ditore

CONS

 • Tarifa e shërbimit 17.5% merret me tarifat në orë
 • Tarifat e shërbimit janë të pakthyeshme
 • Vetëm aftësi specifike të WordPress në dispozicion

Shkoni te Codeable

Platforma e nxjerrjes së burimeve # 2- Mbingarkesa e pirgut

Stackoverflow (vizitoni bordin e punës këtu).

Si një rrjet i pavarur i specializuar në gurus gurë, Stack Overflow filloi rrugën prapa në vitin 2008. Ata kanë qenë në rritje deri në masën kur kanë kaluar katër raunde të fondeve në shumën prej 70 milion dollarë. Sot, ata mburren me një rrjet me më shumë se 50,000 zhvillues.

Ajo që i bën ata unikë në hapësirën e rrjetit pavarur është Q e tyre&Një model i cili ju lejon të bëni thjesht pyetje dhe të merrni pjesë në shkëmbimin e njohurive. Sajti është një pikë kongregacioni për zhvillues të aftë të cilët me dëshirë marrin pjesë në Q&Një seancë.

Pro

 • Pa tarifa shtesë – paguani vetëm atë që tarifon freelancer
 • Drejtues i madh i komunitetit Q&Një bazë të dhënash
 • Lejon postimet në punë

CONS

 • Struktura tradicionale e listave të punës për të gjetur pavarur

Shkoni te StackOverflow

Transferimi i platformës # 3- Fiverr

Talentet Fiverr në programim dhe teknikë (vizitoni në internet).

Fiverr është edhe një burim tjetër që ju lejon të shfletoni nëpër pishina të pavarur për ndonjë gjë nga krijimi i përmbajtjes deri tek mbështetja e mediave sociale. Ato lejojnë që freelancer të krijojnë oferta të cilat më pas mund të zgjidhen nga ju. Përndryshe, ju mund të krijoni një vend pune (postoni një ‘kërkesë’) që ju nevojitet posaçërisht dhe lejoni që freelancer të Fiverr të bëjnë oferta për të.

Për çdo transaksion, Fiverr do të marrë uljen e tij në formën e një tarife që merret me çmimin përfundimtar. Pagesa ndryshon në varësi të vlerës së transaksionit. Për shkak të një sistemi reputacioni, freelancer të Fiverr mund të jenë agresivë në përpjekjen për të përmbushur kërkesat e punës.

Pro

 • Një gamë e gjerë e llojeve dhe niveleve të aftësive në dispozicion
 • Shfletimi i punës mund të jetë një burim idesh për atë që ju nevojitet
 • Fiverr mban pagesa derisa të thoni që jeni të kënaqur me punën e bërë

CONS

 • Ekzistimi i disa postimeve nga data
 • Gama e gjerë e çmimeve të parregulluara
 • Disa shitës mund të jenë të pakualifikuar

Shkoni në Fiverr

Platforma e transferimit të informacionit # 4- Toptal

Faqja kryesore e Toptal (vizitoni në internet)

Pohimi i famës i këtij rrjeti është se ju ndihmon të transferoni punën në kremin e kulturës së pavarur të zhvilluesve të internetit. Ata kanë arritur të bashkojnë së bashku talentet që mbulojnë çdo aftësi që ndoshta mund të jetë e nevojshme për një faqe në internet, madje edhe dizajnerë.

Nëse jeni duke kërkuar për zhvillues të përgjithshëm ose ata që kanë fusha të veçanta aftësish si Node.js ose motorin e Unity, ka të ngjarë që ju të gjeni ndihmë këtu.

Pro

 • Burim i madh i zhvilluesve dhe stilistëve me shumë talent
 • Kërkon për të gjitha madhësitë e bizneseve
 • Freelancer të para-ekranit në nivele të shumta – Shkathtësi, gjuhë, etikë pune, dhe më shumë
 • Periudha e provës falas me të gjithë profesionistët e pavarur

CONS

 • Mund të bëhet i shtrenjtë me tarifa për orë midis 60 deri 210 $
 • Regjistrimi duhej për të shfletuar talentet

Shkoni në Toptal

Transferimi i platformës # 5- Gun.io

Faqe Hyrëse e Gun.io (vizitoni në internet)

Gun.io është duke u përpjekur të thyejë aftësitë tradicionale të dhimbshme në bord duke kontribuar aftësitë e tij në procesin e marrjes në punë të pavarur. Ata bashkojnë talentet me shumë përvojë (pa të ardhura të reja këtu) që janë të gatshëm të punojnë me kontratë dhe i vendosin, atëherë ndihmon për të gjetur përshtatjet e duhura për të pavarur dhe të pavarur.

Ata nuk kanë lista të pavarur që ju mund t’i ndërmerrni, por punoni me ata që duan të punësojnë drejtpërdrejt. Një telefonatë për t’i ndihmuar ata në një mision për gjetjen e fakteve do të rezultojë që ata të gjejnë personin e duhur të duhur për punën.

Pro

 • Vetëm profesionistë të pavarur me përvojë të lartë
 • Kandidatët e paracaktuar dhe vlerësuar
 • Nuk ka nevojë të shfletoni nëpër lista për të gjetur atë që dëshironi
 • Ndeshja e talentit brenda 48 orëve

CONS

 • Kostoja e shkallëzuar në gjatësinë e qirasë – qiratë e shkurtër mund të jenë të shtrenjta

Shkoni në Gun.io

Platforma e dhënies së informacionit # 6- Punimi i sipërm

Faqja kryesore e punës (vizitoni në internet)

Upwork është më shumë një sit i rrjetit freelanues me shumë miks sesa një specialist në gurusë të zhvillimit të internetit. Ato ofrojnë gjithçka nga zhvillimi i uebit deri tek kontabiliteti, i specializuar në punëtorët e largët që janë në dispozicion nga kudo në botë.

Mënyra se si funksionon është shumë si formati tradicional i listës së bordit të punës, ku talentet e të gjitha llojeve janë të bashkuara dhe pastaj kategorizohen për ju që të gjeni. Përveç freelancer, agjensitë janë gjithashtu të listuara këtu dhe që u jep kërkuesve të talenteve një mundësi shtesë.

Pro

 • Nivele me shumë aftësi të disponueshme
 • Një gamë e gjerë e aftësive të aftësive në dispozicion

CONS

 • Regjistrimi i nevojshëm për të shfletuar profesionistët e pavarur
 • Ajo që mund të shihni është e kufizuar nga paketa e regjistrimit (çmimi që varion nga falas në 499 dollarë në muaj)
 • Deri në 13% të tepërt në tarifat e përpunimit

Shkoni te Upwork

2. Dijeni se çfarë dëshironi (dhe tregoni qartë)

Ajo që dua të them këtu është se ju duhet të keni një vizion për faqen tuaj të internetit. Cilat janë synimet tuaja? A doni që faqja juaj e internetit të jetë thjesht informuese dhe të mbështesë vendin tuaj kryesor të biznesit, apo po kërkoni ta përdorni atë si një zgjatje virtuale të biznesit tuaj?

Ka dallime kryesore në fushëveprim këtu që zhvilluesi i faqes duhet të dijë.

Pasi të keni vendosur se çfarë duhet të jetë në faqen tuaj, sigurohuni që t’i transmetoni informacionet e tij qartë tek zhvilluesi i faqes tuaj. Ndërsa pamjet janë të rëndësishme, mos u tërhiqni dhe përqendrohuni shumë në hartimin e faqes tuaj.

Shembuj: Kornizë teli dhe skica dixhitale ne përdorim kur rindërtojmë këtë faqe në 2018. Regjistrimet video, bisedat, imazhet dhe skicat e duarve u përdorën për të komunikuar qartë.

3. Vendosni piketat e projektit

Punoni me zhvilluesin tuaj për të dalë me një afat kohor që është i pranueshëm për të dy. Në secilën fazë, duhet të ketë një pikë vlerësimi për të siguruar që ju mund të telefononi një kohë në rast se mendoni se diçka nuk po shkon ashtu siç duhet.

Afati kohor gjithashtu ju jep një ndjenjë më të mirë se kur produkti juaj i fundit (uebfaqja) do të jetë i disponueshëm, në mënyrë që të planifikoni aktivitete mbështetëse siç është një nisje e butë, disa promovime ose aktivitete të tjera të marketingut rreth datës së fillimit.

Një etapë standarde për zhvillimin e faqes në internet. Projectdo projekt i dizajnit në internet është unik, por ky është një referencë e mirë për përdoruesit që po vendosin për herë të parë piketa të projektit të tyre (burim).

4. Hartoni një kontratë

Deri tani me siguri e kuptoni që faqja juaj në internet mund të jetë një mjet i paçmueshëm që mund të ndërtoni akoma më shumë aktivitete afariste. Për shkak të kësaj, ju do të angazhoheni në të në shumë mënyra. Marrja e një kontrate mbron si investimin tuaj ashtu edhe interesat e zhvilluesit të uebit.

Sidoqoftë, jini të vetëdijshëm që nëse vendosni të transferoni burime nga një palë e tretë, të themi India, atëherë duhet të mësoni gjithashtu se sa e zbatueshme çdo kontratë që mund të keni me ta është.

5. Ndërtoni një marrëdhënie të mirë me zhvilluesin tuaj

Pasi të keni faqen tuaj të internetit, zakonisht është norma që herë pas here, disa gjëra mund të shkojnë keq. Mbajtja e një marrëdhënie të mirë me zhvilluesin tuaj do t’ju ndihmojë të siguroni që të gjitha problemet ose problemet e tjera që keni do të zgjidhen shpejt.

Ai gjithashtu mbështetet më tej në besimin dhe ju jep një mundësi të mirë në rast se vendosni të shtoni një “Faza 2” në faqen tuaj të internetit. Djemtë që e ndërtuan atë zakonisht do të jenë në gjendje ta zhvillojnë atë më tej në një afat kohor më të shkurtër dhe me më pak burime.

Historia e suksesit: Credo

Burimi: Sipërmarrësi rrit peshën e biznesit nga transferimi i jashtëm

Si një konsulent marketing në kredo, Gjoni e pati shumë të vështirë të garonte vetë ndaj kompanive të tjera që u jepnin klientëve sigurinë e “madhësisë”. Kishte kufij për sa ai mund të arrinte çdo ditë më vete dhe vendosi të transferojë burime nga një zhvillues i WordPress.

Përmes një marrëdhënie pune, John arriti në një pikë ku ai nuk ndjehej më i stresuar nga çështjet e zhvillimit në punën e tij këshilluese dhe është në gjendje të përqëndrohet në qëllimet e tij themelore të biznesit.

Shmangni këto 5 gabime kur transferoni punën

 1. Zgjedhja e partnerit të gabuar
 2. Vendosni një buxhet joreal
 3. Të mos kesh qëllime kryesore të përcaktuara qartë
 4. Të qenit shumë “duart larg” në procesin e zhvillimit
 5. Mos ndërtimi i një plani marketing për faqen tuaj të internetit

Përfundim: A është e drejta e jashtme për ju?

Do biznes është i ndryshëm, si në atë që ata bëjnë, ashtu dhe në çfarë pike ka në të. Nëse po pyesni nëse burimi i jashtëm është zgjidhja e duhur për ju, ka të ngjarë të jetë. Ajo që duhet të shikoni është shumë nga ato që unë kam përfshirë në këtë artikull.

Mos më gabo – rruga e jashtme nuk është e veshur me trëndafila dhe përmban më shumë sesa pjesa e saj e drejtë e ferrave. Sidoqoftë, në fund të ditës, nëse është bërë në rregull, atëherë do të keni fituar një pasuri jashtëzakonisht profesionale për aktivitetet tuaja kryesore të biznesit.

Dallimi kryesor midis dhënies së jashtme ose jo qëndron në disa baza. Nëse transferoni burime të jashtme, në vend që të përqendroheni në kompetencat teknike për të cilat nuk do t’ju duhen më kurrë, në vend të kësaj do të ndërtoheni në cilësi të tjera të mira të menaxhimit – komunikimi dhe planifikimi i projektit.

Këto do të funksionojnë mirë në avantazhin tuaj pa marrë parasysh se në cilën linjë biznesi keni, edhe pasi të keni përfunduar projekti i zhvillimit të internetit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map