Si të krijoni një faqe në internet: Udhëzuesi Fillestar A-to-Z

Në këtë artikull, unë do t’ju tregoj hapat thelbësorë në krijimin e një faqe në internet.


 1. Regjistroni një emër domain
 2. Regjistrohuni për një pritje në internet
 3. Dizajnoni faqen tuaj
 4. Vlerësoni dhe provoni faqen tuaj të internetit
 5. Përfundoni dhe rriteni

Krijimi i një uebsajti bazë është i lehtë. Puna e punës vetë nuk duhet të zgjasë më shumë se një orë. Të kuptuarit e zgjedhjeve tuaja dhe përshtatja e tyre në situatën tuaj, sidoqoftë, nuk është aspak lehtësi.

Për shkak të faktit se disa hapa mund të kërkojnë njohuri shtesë jo në fushën e këtij neni, unë kam përfshirë lidhje me burime të hollësishme kur është e nevojshme.

Pse po krijoni një faqe në internet

Para se të fillojmë, është e rëndësishme që së pari të përcaktoni qëllimin tuaj.

Ne të gjithë e dimë se një faqe në internet mund të jetë një pjesë e rëndësishme e pranisë suaj në internet – si një entitet biznesi ose një individ. Për një individ, mund të jetë diçka aq e thjeshtë sa një profil themelor ose aq i detajuar sa i gjithë portofoli juaj. Për bizneset, ajo duhet të konsiderohet si pjesë e pasurive tuaja dhe të lidhet përsëri me profilin tuaj, produktet ose gjërat që bëni.

Duke pasur një qëllim të qartë në mendje ju mundëson të merrni një vendim më të mirë në rrugë – d.m.th. cilat platforma të përdorni, me cilat kanale të marketingut për t’u përfshirë, etj..

Disa arsye tipike pse ndërtohet një faqe në internet:

 • Për të shitur produkte – Nëse qëllimi juaj kryesor është të shesni produkte, faqja juaj e internetit duhet të përfshijë vitrinat e produkteve, një karrocë në internet, portë pagese të siguruar dhe mundësisht një sistem pikash të shitjes.
 • shfaq informacionin – Nëse qëllimi juaj është të shfaqni informacione të kompanisë ose personale, merrni parasysh ndërtimin e faqes së internetit të thjeshtë me një faqe në një platformë të përballueshme.
 • Për të shkëmbyer idetë dhe përvojën aktuale – Një blog është zakonisht më i miri për përdoruesit që duan të shkruajnë dhe të ndajnë idetë e tyre me botën.

Këto arsye nuk duhet të jenë reciproke ekskluzive. Për shembull, mund të keni një faqe në internet e cila kombinon dy ose më shumë elementë të mësipërm.

Hapat thelbësorë për të ndërtuar faqen tuaj të internetit

Pasi të keni renditur objektivat e faqes tuaj, është koha për të ndërtuar! Për të filluar, duhet së pari…

1. Regjistroni një emër domain

Isfarë është një emër domain?

Për të filluar një faqe në internet, gjëja e parë që ju duhet është një emër domain.

Një emër domain është adresa e cila identifikon faqen tuaj në internet. Disa shembuj përfshijnë Yahoo.com, Google.com ose BuildThis.io (uebfaqen që po lexoni tani).

Ku të regjistroheni një emër domain?

Për të zotëruar një domen, do të duhet ta regjistroni atë me një regjistër domain.

Një regjistrues domain do t’ju ndihmojë të kontrolloni nëse një emër domain është unik përpara se t’ju lejojë të vazhdoni me një regjistrim. GoDaddy dhe NameCheap janë dy regjistrues të njohur të domenit. Unë i kam përdorur ato për të menaxhuar domenet e mia për një kohë shumë të gjatë.

Si të zgjidhni një emër domain?

Zgjedhja e një emri domain është shpesh pjesa më e vështirë pasi jo vetëm që duhet të pasqyrojë markën tuaj, por gjithsesi të jetë e lehtë, e thjeshtë dhe e paharrueshme.

Emri i domain-it tuaj duhet të jetë unik – emri nuk guxon të jetë në pronësi të një personi ose organizate tjetër në të gjithë botën. Një rregull i përgjithshëm që duhet të mbani në mend për krijimin e emrave të domain janë:

 • Mbajeni të shkurtër dhe të lehtë për t’u mbajtur mend
 • Mos përdorni emra të markës tregtare
 • Shkoni për .com ose .net kur është e mundur
 • Jini krijues dhe përdorni fjalë të përbëra ose të përbëra
 • Mundohuni ta bëni atë fjalen e rëndësishme

Këshilla vepruese

 • Nëse keni një kohë të vështirë të kuptoni një emër domain, gjithmonë mund të përdorni gjeneratorë të emrave të domain për ide. Disa nga ato më të njohura janë Wordroid dhe Kërkimi i dobët i domenit.
 • Nëse jeni fillestar, ju rekomandojmë të shkoni në GoDaddy ose Namecheap për të gjetur një emër domain. Të dy e bëjnë më të lehtë për fillestarët për të blerë dhe regjistruar një emër domain.

2. Regjistrohuni për një llogari të mbajtjes në internet

Farë është një host në internet?

Një host në internet është një kompjuter i madh (server aka) që përdoret për të ruajtur skedarët e nevojshëm si pjesë e faqes tuaj të internetit.

Mendoni si një shtëpi që ruan mobilje dhe pajisje shtëpiake – shtëpia është pritësi juaj në internet dhe gjithçka që shkon shtëpia është përmbajtja juaj e internetit. Përmbajtja e faqes në internet në përgjithësi përfshin tekst, imazhe, video dhe çdo element tjetër që mendoni se është i nevojshëm.

Cilat janë zgjedhjet tuaja në pritjen?

Web hosting vjen në paketa të ndryshme sot. Tradicionalisht, një ofrues i mbajtjes së ueb është i përfshirë vetëm në dhënien me qira të serverëve me softuer bazë dhe mbështetje teknike. Pritja e faqes tuaj në internet me një ofrues tradicional hosting është zakonisht më e lirë dhe më fleksibile; por kërkoni pak punë shtesë për ju që të krijoni një faqe në internet.

Në ditët e sotme, kompanitë po bashkojnë shërbime të ndryshme së bashku dhe lejojnë përdoruesit të ndërtojnë, strehojnë dhe administrojnë faqet e internetit të gjitha nga një ofrues i shërbimeve. Ne zakonisht i quajmë këto kompani Ndërtuesit e Uebfaqeve ose Ndërtuesit e Dyqaneve Online. Pritja e një faqe në internet në këto platforma “pako” është zakonisht e kushtueshme dhe më pak fleksibël; por do të krijoni me lehtësi një faqe interneti ose dyqan online.

Platformë pritëse për fillestarët

Nëse sapo po filloni – hostimi themelor i përbashkët është zakonisht mjaft i mirë. Për këtë, unë rekomandoj Planin e Vetëm të Hostinger – i cili ju lejon të organizoni një faqe në internet me një çmim të ulët prej vetëm $ 0.80 / muaj.

Hostinger HostingPlani i vetëm i Hostinger – Pritni një faqe në internet me 10 GB ruajtje SSD dhe 100 GB bandwidth (më shumë se sa duhet për fillestarët) me 0.80 $ / muaj.

Platformë pritëse për eCommerce / dyqane online

Nëse po planifikonit të shisni produkte direkt nga faqja e internetit tuaj (një dyqan ecommerce), atëherë duhet të kontrolloni Shopify Basic (çmimi fillestar 29 $ / muaj).

Bleni Platformat800,000 dyqane ecommerce përdorin Shopify, përfshirë NBA Lakers Store dhe Tattly.com. Shopify Basic fillon me 29 $ / muaj.

Platformë pritëse për faqet e internetit të thjeshta për t’u bërë / biznes i vogël

Nëse gjithçka që ju nevojitet është një uebfaqe e thjeshtë për të treguar portofolin e biznesit tuaj dhe detajet e kontaktit, një opsion i organizuar i hosteve mund të jetë i duhuri. Wix dhe Weebly janë dy krijuesit e faqeve që më pëlqejnë – ne shkruajmë gjerësisht rreth të dyve dhe ju mund t’i shikoni vlerësimet tona këtu – Rishikim Wix / Rishikim Weebly.

Wix si opsione bundledOfrohet si një shërbim në internet, Wix ju lejon të punoni me një redaktues vizual të tërhequr dhe për të ndërtuar faqen tuaj të internetit edhe nëse keni njohuri për kodimin zero. Plani Wix Unlimited fillon me 12,50 $ / muaj.

Këshilla vepruese

 • Ekzistojnë lloje të ndryshme të hostimit të disponueshëm: pritja e përbashkët, pritja e dedikuar e serverëve dhe pritja cloud / VPS.
 • Nëse jeni një uebfaqe e vogël, është më e lirë të shkoni për planet e përbashkëta të pritjes. Faqet më të mëdha rekomandohen të përdorin ose cloud ose host të dedikuar.
 • Disa cilësi kryesore që ju duhet të merrni parasysh përpara se të zgjidhni një host të uebit janë çmimet e tyre, shpejtësia e serverit dhe normat e kohës. Hostinger (për newbies), si dhe InMotion Hosting dhe SiteGround (për faqet e internetit më të mëdha), janë disa nga emrat e njohur.
 • Konsideroni të përdorni një ndërtues dyqanesh, të tilla si Shopify ose BigCommerce nëse planifikoni të shisni produkte direkt nga faqja e internetit tuaj.

3. Dizajnoni faqet e internetit tuaj

Sapo të keni gati emrin e domain dhe hostin e internetit, është koha të vendosni diçka në Internet. Për të hartuar faqet e internetit, mund të punësoni një zhvillues të faqes në internet ose ta bëni vetë.

Ne diskutojmë në detaje se si të transferojmë një detyrë të zhvillimit të faqes këtu. Ju duhet të kaloni hapat e mëposhtëm dhe të shkoni në atë faqe nëse planifikoni të punësoni dikë për të zhvilluar faqen tuaj të internetit për ju.

Për DIYers, këtu janë tre mënyrat e thjeshta për të hartuar një faqe në internet:

1- Redaktuesi i Whatfarë-ju-shihni-është-çfarë-ju-merrni (WYSIWYG)

Një redaktues WYSIWYG ju lejon të krijoni një faqe në internet dhe të krijoni faqe në internet nga e para pa pasur nevojë për kodim. Ajo funksionon ashtu si një procesor normal i fjalëve – ju filloni me një shabllon ose një faqe të zbrazët, pastaj krijoni faqet tuaja të internetit. Pasi të keni përfunduar, ju i mbushni ato me përmbajtje dhe ngarkoni të gjithë dosjen në hostin tuaj të internetit duke përdorur një program protokolli transferimi skedar (FTP).

Për të vazhduar me këtë metodë, është më mirë nëse keni aftësi themelore HTML / CSS dhe disa njohuri të përgjithshme se si funksionon Interneti.

Ekzistojnë disa redaktorë të internetit WYSIWYG të disponueshëm – disa janë falas për përdorim jo-komercial ndërsa të tjerët mund të kërkojnë licencë të paguar. Microsoft Expression Web, Designer Google në Google, BlueGriffon, dhe Element i hapur janë disa të mira për të parë.

Për një program FTP – FileZilla dhe WinSCP janë dy opsionet më të mira falas.

Shprehja e Microsoft - redaktori WYSIWYGShembull – Këtu është një pamje e Redaktorit Ueb Microsoft Expression. Lista e Dosjeve (majtas) – Struktura e faqes suaj të internetit duke përdorur dosje. Redaktori (qendra) – Shkruani dhe formatoni tekstin tuaj këtu. Stilet / Kutia e mjeteve (djathtas) – Stiloni dhe hartoni faqen tuaj duke përdorur CSS (opsionale). Vini re se do t’ju duhet të krijoni një indeks të emrit të faqes (.html / .htm / .php / .asp) – do të funksionojë si faqja kryesore e faqes suaj të internetit.

Ky opsion është i mundur vetëm nëse përdorni një host tradicional (d.m.th. Hostinger). Përdorimi i një redaktori WYSIWYG është fleksibël dhe argëtues nëse kënaqeni të mësoni kodimin në internet … por nuk është një opsion i mundshëm për fillestarët që duan menjëherë një faqe në internet.

2- Përdorimi i një sistemi të menaxhimit të përmbajtjes (CMS)

Shumica e faqeve të internetit janë ndërtuar dhe menaxhuar me një CMS sot. Një CMS vjen me shumë përfitime nga këndvështrimi i pronarit të një siti. Ata janë të lehtë për tu menaxhuar, fleksibël në hartimin dhe zhvillimin, dhe me kosto efektive (falas!) – tre avantazhe kryesore.

Nëse nuk e keni dëgjuar tashmë atë – WordPress, duke fuqizuar 33% të të gjitha faqeve të internetit në Internet, është CMS më e njohur në botë.

Për ata që janë duke zgjedhur opsionin e zakonshëm të pritjes në hapin # 2, mund të instaloni WordPress me vetëm disa klikime.

Instalimi i WordPress në HostingerJa se si mund ta vendosni WordPress në Hostinger. Hyni në llogarinë tuaj Hostinger, shkoni në Uebfaqe > Instalues ​​automatik > WordPress > Vendosni një fjalëkalim dhe një emër në internet > instaloj.

Do të merrni një kornizë themelore të faqes në internet pasi të instalohet WordPress. Pastaj mund të hartoni faqet e internetit tuaj duke përdorur një shabllon WordPress. Modelet e para-ndërtuara të WordPress janë në dispozicion falas në WordPress.org (drejtoria zyrtare e temave). Ose mund të blini modele premium nga zhvilluesit profesionistë si Temat Elegant ose Artizani.

Disha shpjegoi se si të krijoni një blog ose uebfaqe duke përdorur WordPress këtu. Ju lutemi ndiqni udhëzimet në rast se keni nevojë për informacion të mëtejshëm.

Shënim – Ju nuk mund të përdorni një CMS nëse keni zgjedhur të shkoni me platformën “Bundle” si Wix ose Weebly në hapin # 2.

3. Përdorimi i një ndërtuesi të dyqaneve / dyqaneve tërheqës dhe rënie

Një ndërtues i dyqaneve / dyqaneve tërheqës dhe tërheqës është mënyra më e lehtë dhe e shpejtë për të krijuar një faqe në internet.

Ju nuk keni nevojë për aftësi të zhvillimit të uebit – thjesht zgjidhni një model të paracaktuar, kapni elementët e nevojshëm të uebit nga ndërtuesi (p.sh. forma e kontaktit, menutë drop-down, Google Map, butonat e pagimit, shporta e blerjeve, etj.), Dhe një faqe në internet me funksion të plotë është e gatshme.

Ka shumë ndërtues të faqeve të internetit të shpërndara nëpër internet – Wix dhe Weebly janë dy nga më të njohurit. Dhe siç u përmend më lart, Shopify do të ishte një zgjedhje e shkëlqyeshme nëse po ndërtoni një dyqan në internet.

Demo Wix

Krijimi dhe redaktimi i një faqe në internet duke përdorur Redaktorin WixDizajnimi i faqes tuaj në Wix: Menyja e faqes (majtas) – Menaxhoni faqe, zgjidhni sfondin e faqes, vendosni navigacionin e faqes, shtoni tekste dhe lidhje, ngarkoni imazhe, etj këtu; Rreshtimi (në mes / majtas) – Rregulloni dhe rreshtoni elementet e faqes në internet këtu; Paraprakisht (djathtas) – Ruani, shikoni paraprakisht dhe botoni faqen tuaj të internetit.

Dizajnimi i një uebsajti në shabllonet e paravendosura WixWix shabllone – ka qindra shabllone të paracaktuar në Wix (shiko të gjitha).

Shopify demo

Krijimi dhe redaktimi i një faqe në internet duke përdorur redaktorin ShopifyDizenjoni dyqanin tuaj online me një temë të paravendosur në Shopify. Menyja (majtas) – Zgjidhni tema dhe shtoni elementët e dyqaneve (rrëshqitje, tituj, imazhe, footers, etj) këtu; Paraprakisht (në mes / në të djathtë) – Paraprakisht dyqanin tuaj këtu.

Blini shablloneShopify ofron një gamë të gjerë temash falas dhe premium (shiko mostrat).

Demo e ndërtuesit të faqes në internet Hostgator

Ndërtuesi i faqes GatorPërdorimi i faqes së internetit Gator Builder – Menu (majtas) – Zgjidhni tema, shtoni faqe dhe shtoni seksionin e faqeve këtu; Paraprakisht (në mes / djathtas) – Zhvendosni midis faqeve në shiritin e lartë të navigimit; kurseni, shikoni paraprakisht dhe botoni faqen tuaj të internetit.

Temat falas në Gator Web BuilderModelet plotësisht të personalizueshme dhe të përgjegjshme të faqes në internet të ofruara në Hostgator Web Builder.

Këshilla vepruese

 • Shfletoni modele falas të faqeve të e-commerce nga Shopify, BigCommerce, Wix dhe Weebly në një faqe
 • Udhëzime hap pas hapi për të krijuar një faqe në internet duke përdorur Wix
 • Shikoni shembuj të faqeve të internetit të ndërtuara me Wix
 • Udhëzime hap pas hapi për të krijuar një faqe në internet duke përdorur Shopify
 • Shikoni shembuj të faqeve të internetit të ndërtuara me Shopify

4. Validimi dhe testimi i faqes tuaj të internetit

Pasi faqja juaj e internetit të jetë e gatshme – është koha për të vërtetuar dhe provuar se si funksionon në shfletuesit kryesorë (Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge, IE 11, etj.), Si dhe në madhësi të ndryshme të ekranit.

Ne mund t’i drejtojmë këto teste me ndihmën e mjeteve falas në internet.

Validimi i Markupit

W3C - Vlerësoni faqen tuaj në internet pasi të keni përfunduar me krijimin tuajVlerësoni me lehtësi shënimin e faqes tuaj të internetit Shërbimi i Validimit të Markupit W3C.

Farë është vlefshmëria e markup-it? Gjuhët e kodimit ose skriptet si HTML, PHP, etj., Secila ka formatet, fjalorin dhe sintaksën e vet. Vlerësimi i Markup është procesi i verifikimit nëse Uebfaqja juaj i zbaton këto rregulla.

Testi i shfletuesit

Testoni faqen tuaj në shfletues të ndryshëmCross test faqen e internetit tuaj për deri në 115 shfletues të ndryshëm me një goditje në BrowserShots.

Testi i ekranit

Testoni faqen tuaj në madhësi të ndryshme të ekranitpërdorim Screenfly për të parë faqen tuaj te monitorët, tabletët, telefonat inteligjentë dhe madhësi të tjera të ekranit.

5. Akordim dhe rritje e faqes suaj të internetit

Publikimi i faqes suaj të internetit në internet është faza e parë. Ende ka shumë gjëra të tjera për të bërë për të siguruar suksesin e faqes tuaj. Këtu janë disa detyra për të filluar me…

Shpejtësia e përsosur e faqes në internet

Google ka thënë qartë se shpejtësia e faqes është një nga faktorët e saj të renditjes. Kjo do të thotë që faqja juaj mund të renditet më e lartë nëse ngarkohet shpejt.

Gjithashtu – sa më shpejtë të ngarkohen faqet e internetit tuaj, aq më të lumtur do të jenë vizitorët tuaj të faqes në internet. Isshtë vërtetuar, në studime të rasteve të panumërta dhe eksperimente, që një faqe në internet e ngadaltë e ngarkimit do të dëmtojë përvojën e përdoruesit dhe do të ndikojë në të ardhurat e faqes në internet. Amazon do të kishte humbur rreth 1.6 miliard dollarë të ardhura nëse faqja e tij ngadalësohej edhe për një sekondë.

Nëse shpejtësia juaj e internetit e tanishme është e ngadaltë, mësoni si ta përmirësoni.

Përmirësoni dukshmërinë e kërkimit në uebfaqe

Ju nuk duhet të jeni mjeshtër në optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO) për të njoftuar faqen tuaj të internetit. Por disa aftësi themelore të optimizmit të motorit të kërkimit janë gjithmonë të mira.

Krijoni një llogari webmasteri në Google Console Console për të paraqitur faqen tuaj të internetit në Google dhe për të identifikuar çdo çështje SEO. Bëni hulumtime themelore të fjalëve dhe pastaj optimizoni titullin e faqes tuaj dhe titujt për fjalët tuaja kryesore. Zbatoni shënjimin e skemës në faqen tuaj për të dalë nga faqet e rezultateve të kërkimit.

Për më shumë këshilla të SEO, lexoni udhëzuesin tonë të mashtruesve SEO.

Implementimi i HTTPS

Që kur Google Chrome filloi të etiketojë faqet e internetit të HTTP “Jo të Sigurt”, certifikata SSL është bërë një marrëveshje e madhe. Për tu siguruar që faqja juaj e internetit “besohet” nga përdoruesit – një lidhje HTTPS është e domosdoshme.

Shtoni faqe thelbësore

Asnjë dy faqe në internet nuk është asnjëherë e njëjtë pasi ato mund të shërbejnë për një qëllim dhe / ose funksion tjetër. Sidoqoftë, ekzistojnë tre faqe standarde që çdo faqe në internet duhet të ketë: Indeksi (faqja fillestare), Rreth faqes dhe faqja e kontaktit.

Faqe Hyrëse

Faqja kryesore është shpesh vendi i parë ku shumica e vizitorëve do të shohin pasi të zbarkojnë në faqen tuaj të internetit. Faqja juaj fillestare duhet të sigurojë hapin e duhur dhe t’i drejtojë vizitorët tuaj më thellë në faqen tuaj.

Shembull i faqes në internet - HausShembull – Faqja kryesore e Haus vjen me një menu të qartë navigimi dhe dizajn të stilit galerik (i cili është i përsosur për vitrinë e produktit).

Rreth faqes

About Page ka të bëjë me ndërtimin e një raporti me vizitorët tuaj. Kjo ju lejon të prezantoni veten dhe të jepni informacione të hollësishme (mirë?) Në lidhje me faqen tuaj të internetit. Zakonisht rekomandohet të përfshini foto të personave që zotërojnë dhe drejtojnë faqen e internetit.

Shembull i uebfaqes - Bulldog SkincareShembull – Rreth Faqes për Bulldog Skincare dërgon një mesazh të dashur dhe të paharrueshëm.

Faqja e kontaktit

Shtë e rëndësishme të komunikoni me përdoruesit tuaj dhe klientët e mundshëm. Prandaj – faqja e kontaktit. Përfshini të gjitha kanalet e mundshme të komunikimit (profilet e mediave sociale, format e kontaktit, adresa e emailit, etj) për të siguruar që vizitorët tuaj të jenë në gjendje të arrijnë tek ju.

Shembull i faqes në internet - SurvicateShembull – Faqja e kontaktit të Survicate është dizajnuar bukur me fusha të mëdha, thirrje të qarta për veprim; dhe përbëhet nga të gjitha informacionet e nevojshme.

Zgjeroni mundësitë tuaja në platformat e mediave sociale

Uebfaqja juaj gjithashtu duhet të ketë një prani në platformat e mediave sociale ku pjesa më e madhe e audiencës tuaj të synuar varen. Për BuildThis.io që do të thotë Facebook dhe Twitter. Për të tjerët, mund të jetë LinkedIn, Tumblr ose Pinterest.

Këtu janë disa këshilla të marketingut në mediat sociale për fillestarët.

Shtoni favicon

A e shihni letrën “B“Në një rreth të verdhë që u shfaq në të majtë të skedës së shfletuesit tuaj? Kjo është e njohur si “favicon”. Si një logo, favicon është një element vizual më i vogël që përfaqëson një faqe në internet.

Favicon është një teknikë e vogël e mrekullueshme e markës që shpesh anashkalohet nga pronarët e faqeve të internetit. Nëse kjo tingëllon si ju – shfrytëzoni këta gjeneratorë falas të favicon për t’ju ndihmuar.

Bëni një FAQ të Uebfaqeve

Mund ta bëni faqen tuaj falas falas?

Ju mund të krijoni një faqe interneti falas duke përdorur pritje falas në internet si 000Webhost ofron ose duke përdorur një plan falas të ofruar nga disa ndërtues të faqeve në internet. Për shembull, Wix ofron një plan falas me burime të kufizuara që është i përshtatshëm për uebfaqe të vogla, me vëllim të ulët.

Si mund të krijoj një faqe në internet për biznesin tim?

Ndërtuesit e faqeve në internet janë një mënyrë ideale që bizneset e vogla të krijojnë faqet e tyre të internetit pa qenë e nevojshme të transferojnë burime. Këto mundësi nuk kërkojnë njohuri teknike dhe shpesh ofrojnë modele paraprake të cilat mund të jenë të dobishme > Klikoni këtu për të filluar.

Cili është krijuesi më i mirë i faqes në internet?

“Më i miri” është një term subjektiv – ajo që është më e mira për ne mund të mos jetë e përshtatshme për ju. Në terma të popullaritetit – Squarespace është krijuesi më i popullarizuar i faqeve në internet me 22% pjesë të tregut. Ata ndiqen nga Wix dhe GoCentral i GoDaddy në vendin e dytë dhe të tretë përkatësisht.

A mund të krijoj një faqe në Google?

Google ofron një krijues faqesh, si pjesë e gamës së produkteve të saj G Suite. Mimet fillojnë nga $ 5.40 / përdorues / muaj.

Si ta krijoj një PDF nga një faqe në internet?

Nëse keni të instaluar në kompjuterin tuaj Adobe Reader, mund të krijoni një PDF nga një faqe në internet, duke shtypur CTRL-P. Nga menyja e shtypjes që hapet, zgjidhni daljen në PDF dhe pastaj ruani skedarin.

Bëni atë Bërë, Tani!

Tani dini më shumë se sa për të krijuar dhe ndërtuar një faqe interneti të suksesshme. Shtë koha për të vënë në funksion njohuritë tuaja. Shko fillo tani dhe trokit në internet!

* Përkthimi: EN ID

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map