Blerja Online, Tregtia elektronike dhe Statistikat e Internetit (2020) Ju duhet të dini

BuildThis.io është e angazhuar të sigurojë lexuesit informacionin më të saktë të mundshëm. Gjatë hulumtimit tonë ne mbledhim shumë të dhëna të përdorura për të bërë kopje rezervë të artikujve tanë. Kjo është për të siguruar nivelet më të larta të integritetit si dhe kufizimin e shtrembërimeve në gjetjet tona.


Ne mbështetemi në të dhëna cilësore (statistikat numerike siç janë numrat, përqindjet dhe të tilla) për t’iu ofruar lexuesve prova të besueshme fakti. Kjo është optimale për analiza e cila kërkon që ju të bazoni një vendim biznesi dhe mund të shërbejë për të minimizuar mundësinë e gabimeve.

Të gjitha të dhënat e regjistruara, sa është e mundur, janë nga burime me reputacion si psh Alexa, Geek Wire, Statista, dhe Pasqyrime të zgjuara.

Përdorimi i Internetit & depërtim

Shkalla e depërtimit të botës në internet sipas rajoneve gjeografike (Mars 2019).

 • Depërtimi global i abonimeve në internet arriti në 104 përqind në Q4 2018.
 • Përdoruesit globalë të internetit u rritën me 8.6 përqind gjatë 12 muajve të fundit, me 350 milion përdorues të rinj që kontribuan në një total të përgjithshëm prej 4.437 miliardë deri në fillim të Prillit 2019.
 • India përbënte pjesën më të madhe të rritjes në përdoruesit e internetit në tremujorin e parë të 2019.
 • Që nga Q1 2019, ka 560 milion përdorues aktivë të internetit në Indi .
 • Njerëzit në Indi kaluan mesatarisht 7 orë 47 minuta duke përdorur internetin përmes çdo pajisje.
 • 5 faqet e internetit më të vizituara globalisht: 1) Google.com, 2) Youtube.com, 3) Facebook.com, 4) Baidu.com, 5) Wikipedia.org.
 • Numri i atyre që hyjnë në internet ekskluzivisht në një pajisje celulare do të rritet me 10.6% në 2019, duke arritur në 55.1 milion përdorues.
 • Përdoruesit e Internetit në botë sipas rajoneve: Azia 50.1%, Evropa 16.4%, Afrika 11.2%, LAt Am / Carib. 10.1%, Amerika e Veriut 7,5%, Lindja e Mesme 4.0%, Oqeania / Australia 0.7%.
 • Ekzistojnë 829,000,000 përdorues të Internetit për Mars / 2019, 58.4% depërtim, për CNNIC.
 • Ka 560,000,000 përdorues të Internetit në Mars / 2019, 40.9% depërtim, për IAMAI.
 • Në Mbretërinë e Bashkuar, ka 63.43 milion përdorues të internetit që nga viti 2019, me një normë depërtimi 95%. Njerëzit kaluan mesatarisht 5 orë 46 minuta duke përdorur internetin përmes çdo pajisje.
 • Shifrat më të fundit të raportuara sugjerojnë se një mesatare prej gati 1 milion njerëz erdhën në internet për herë të parë çdo ditë gjatë vitit të kaluar.
 • WordPress përbën 27% të të gjithë faqeve të internetit në të gjithë botën, por vetëm rreth 40% e faqeve të WordPress janë të azhurnuara.

Përdoruesit globalë të internetit arrijnë në 4.437 miliardë deri në prill 2019, u rrit me 8.6% gjatë 12 muajve të fundit. Klikoni për të Tweet

Blerje nga Interneti & eCommerce

Pjesa e tregtisë elektronike në shitjet totale globale me pakicë nga 2015 deri në 2021.

 • Tregëti elektronik tani përfshin më shumë se 13% të të gjitha të ardhurave nga shitja me pakicë në vitin 2019.
 • 5 faqet e internetit më të vizituara për blerje në vitin 2019, sipas Alexa: 1) Amazon.com, 2) Netflix.com, 3) Ebay.com, 4) Amazon.co.uk, dhe 5) Etsy.com.
 • Amazon është shitësi me pakicë kryesor në internet me të ardhura neto prej 232.88 miliardë dollarë në vitin 2018. Kompania vendosi një rekord për fitime në tremujorin e parë të 2019, duke raportuar të ardhura neto prej 3.6 miliardë dollarë për tremujorin, ose 7.09 dollarë për aksion, duke shtypur pritjet e analistit për fitimet e 4.72 dollarë për aksion. Amazon vazhdon të vendosë një bar të ri të lartë për fitime çdo tremujor, me rekordin e mëparshëm prej 3 miliardë dollarësh të vendosur tremujorin e fundit.
 • Vlerësohet se do të ketë 1,92 miliardë blerës digjital global në 2019.
 • Shitjet me pakicë eCommerce pritet të përbëjnë 13.7% të shitjeve globale me pakicë në vitin 2019.
 • Vlera totale e shitjeve globale të tregtisë me pakicë do të arrijë 3.45T $ në 2019.
 • Brenda tregtisë me pakicë, mallrat e përgjithshme do të përbëjnë rreth 67% të shitjeve, ose 401.63 miliardë dollarë.
 • Rritja më e shpejtë në tregtinë me pakicë midis 2018 dhe 2022 pritet në Indi dhe Indonezi.
 • Shitjet me pakicë eCommerce pritet të përbëjnë 33.6% të shitjeve totale me pakicë në Kinë në vitin 2019.
 • PayPal kishte 267M llogari të regjistruara aktive deri në tremujorin e katërt të 2018.
 • Ekonomia e Internetit e Azisë Juglindore godet 100 miliardë dollarë për herë të parë në vitin 2019.
 • Ekonomia e Internetit SEA pritet të rritet në 300 miliardë dollarë deri në vitin 2025 në një CAGR prej 33%.
 • Ekonomitë në internet të Indonezisë dhe Vietnamit po rriten mbi 40% në vit, vendet me rritje më të shpejtë në Azinë Juglindore.
 • Pagesat dixhitale pritet të kapërcejnë 1 trilion dollarë deri në vitin 2025, duke përbërë 1 $ në çdo 2 dollarë të shpenzuar në Azinë Juglindore.
 • Më shumë se 37 miliard dollarë kapitali ka rrjedhur në ekonominë e Internetit të VSM-së gjatë katër viteve të fundit me një shumicë ka shkuar në eCommerce dhe Ride Hailing Unicorns.

Ekonomia e Internetit e Azisë Juglindore godet 100 miliardë dollarë për herë të parë në 2019 sipas hulumtimit të Google. Klikoni për të Tweet

Si kalojnë gjenerata të ndryshme në internet?

 • Vetëm 9.6% e Gen Z raportojnë blerjen e sendeve në një dyqan fizik – në mënyrë të konsiderueshme më pak se brezat e tyre të vjetër (Millennials me 31.04%, Gen X në 27.5% dhe Baby Boomers me 31.9% respektivisht).
 • Të anketuarit e gjenit Z shpenzojnë 8% më shumë nga të ardhurat e tyre diskrecionale çdo muaj në internet sesa mesatarja globale – dhe kanë tendencë të preferojnë blerjet në internet me ato të bëra jashtë linje.
 • Vetëm 56% e konsumatorëve të Gen Z kanë bërë një blerje në një dyqan fizik në gjashtë muajt e fundit krahasuar me 65% të të gjithë të anketuarve.
 • 30% e blerësve të Gen Z panë një reklamë në lidhje me produktin në median sociale, dhe 22% vizituan të paktën një nga kanalet sociale të markës para se të bënin një blerje brenda dyqaneve.
 • Vetëm një e katërta (27%) e Baby Boomers ose të moshuarit e shohin disponueshmërinë e financimit si me ndikim.
 • Ndërsa përvojat në internet bëhen gjithnjë e më të qetë, markat do të kërkojnë të ndërtojnë mollëza rreth vetes me përvojat offline të një cilësie të lartë dhe interaktiviteti me cilësi të lartë. Për të llogaritur të gjitha nevojat e përvojës offline, prisni një rritje të punësimit nga gjeneratat e vjetra që dikur ndërtuan meccas e përvojave të shitjes me pakicë në kulmin e tyre.

Sjelljet e blerjeve në internet

Bleni statistikat e kursit të konvertimit në tregtinë elektronikeBleni kursin e konvertimit të BFCM me kanale

 • Normat e konvertimit në burimin e trafikut të ndryshëm gjatë Shopify Black Friday dhe Cyber ​​Monday: Email: 4.38%; Direkt: 4.35%; Kërkimi: 3.60% dhe Social: 2%.
 • Në 6 muajt e fundit, 78% e të anketuarve globalë në sondazhin e BigCommerce kanë bërë një blerje në Amazon, 65% në një dyqan fizik, 45% në një dyqan të markës online, 34% në eBay dhe një tjetër 11% Facebook.
 • Për 36% të të anketuarve, financimi u mundësoi atyre që të blinin një mundësi më të shtrenjtë nga sa konsideronin më parë, dhe 31% e tjerë të konsumatorëve nuk do ta kishin bërë blerjen ndryshe.
 • Kur u pyetën për sjelljet e tyre të blerjeve para se të bëni një blerje në një dyqan me pakicë fizike, 39% e konsumatorëve dixhital vizituan faqen e internetit të një marke, 36% lexuan vlerësimet e klientëve, 33% u përpoqën që çmimi të përputhej me produktin në internet, me 32% që gjetën markën në Amazona.
 • eBay mbetet një destinacion i vlefshëm blerjeje në Mbretërinë e Bashkuar, me më shumë se gjysmën (57%) e të anketuarve të sondazhit që bëjnë një blerje në tregun e saj gjatë gjashtë muajve të fundit.
 • Synimi ndër-pajisës jep 16% më shumë konvertime për reklamuesit me pakicë në SH.B.A..
 • Më shumë blerës dixhitalë blejnë veshje në internet në vitin 2019, me shitjet në internet do të rriten 14.8% vit pas viti, krahasuar me rritjen me tulla dhe llaç prej 1.9%.
 • Në SH.B.A., 30% e shitësve me pakicë po investojnë në teknologji në mënyrë që klientët të mund të përdorin ueb për të kthyer atë që kanë blerë në dyqan.
 • 84% e njerëzve do të braktisin një blerje nëse merren me një faqe në internet të pasigurt.
 • 63% e klientëve ka më shumë të ngjarë të bëjnë një blerje nga një sit i cili ka komente për përdoruesit.
 • Gati 70% e blerësve të anketuar thonë se përvoja e tyre më e fundit e kthimit ishte “e lehtë” ose “shumë e lehtë”, dhe 96% do të blinin përsëri një shitës me pakicë bazuar në atë përvojë.
 • Më shumë se dy të tretat e blerësve thonë se ata janë të penguar duke u paguar për transportin e kthimit (69%) ose tarifat e rivendosjes (67%), dhe 17% thanë se nuk do të bënin një blerje pa opsionin për t’u kthyer në një dyqan.
 • Posta është mënyra më e zakonshme (74%) për të kthyer një blerje në internet.
 • Shkalla mesatare e braktisjes së qerreve globale në Q3 të vitit 2018 ishte 76.9%.
 • Norma mesatare e hapur për një email të braktisur nga karroca është 15.21%, dhe niveli mesatar i klikimit është 21.12% për përdoruesit e SmartrMail.
 • Të ardhurat mesatare për postë elektronike për një email të braktisur nga karroca është 27,12 $ (për përdoruesit e SmartrMail).
 • Emailet e braktisura të karrocave janë lloji më i dobishëm i emailit që mund të dërgoni si shitës me pakicë në internet.

Si kalojnë amerikanët në internet?

Vetëm në Shtetet e Bashkuara 97 milion njerëz kanë anëtarësim në Amazon Prime (burimi infografik: Subscriptionly)

 • Tregtia me pakicë eCommerce do të përbëjë 10.9% të totalit të shpenzimeve të shitjes me pakicë të SH.B.A.-së në të gjithë tregtarët në vitin 2019 — përafërsisht një e teta e madhësisë së shitjes me pakicë me tulla dhe llaç.
 • 80% e përdoruesve të Internetit në SH.B.A. kanë bërë të paktën një blerje në internet.
 • Ka mbi 95 milion anëtarë të Kryeministrit Amazon në Shtetet e Bashkuara.
 • Mesatarisht, dy në pesë konsumatorë amerikanë (41%) marrin nga një deri në dy pako nga Amazon në javë. Ky numër hidhet në gjysmën (50%) për konsumatorët e moshës 18-25 vjeç, dhe 57% për konsumatorët e moshës 26-35 vjeç.
 • 83% e blerësve në internet të SH.B.A.-së presin komunikim të rregullt në lidhje me blerjet e tyre.
 • 61% e konsumatorëve amerikanë thonë se ata kanë dërguar mesazhe për një biznes në 3 muajt e fundit.
 • 70% e konsumatorëve amerikanë që mesazhin e bizneseve presin një përgjigje më të shpejtë sesa do të kishin marrë nëse do të kishin përdorur një mënyrë më tradicionale të komunikimit.
 • 69% e konsumatorëve amerikanë që japin mesazhe për bizneset thonë se të qenit në gjendje të porosisin një biznes i ndihmon ata të ndjehen më të sigurt për markën.
 • 79% e konsumatorëve amerikanë thanë që transporti falas do t’i bënte ata më shumë të ngjarë të blinin në internet.
 • 54% e konsumatorëve amerikanë nën moshën 25 vjeç thanë se transportimi i njëjtë në ditë është shoferi i tyre një numër blerës.
 • Vetëm 15% e konsumatorëve amerikanë thanë që shitësit me pakicë në internet gjithmonë ofrojnë mundësi transporti që plotësojnë pritjet e tyre për shpejtësinë e dorëzimit, krahasuar me 30% që raportojnë të njëjtën gjë për Amazon.
 • 53% e blerësve në internet të SH.B.A.-së nuk do të blejnë një produkt nëse nuk e dinë se kur do të arrijë.
 • 54% e blerësve në internet të SH.BA-së do t’i japin biznesit të përsëritur një shitës me pakicë që mund të parashikojë se kur do të arrijë një paketë.
 • 42% e blerësve në internet të SH.B.A.-së kanë kthyer një artikull të cilin e kanë blerë në internet në gjashtë muajt e fundit.
 • 63% e blerësve në internet të SHBA thanë që nuk do të bënin blerje nëse nuk do të mund të gjenin politikën e kthimit.
 • Gati 70% e blerësve në internet të SHBA thanë që përvoja e tyre më e fundit e kthimit ishte “e lehtë” ose “shumë e lehtë”, dhe 96% do të blinin përsëri nga ai shitës me pakicë bazuar në atë përvojë.
 • 59% e blerësve amerikanë në internet thanë që duan të marrin njoftime në lidhje me statusin e rimbursimit të tyre.
 • 41% e blerësve në internet të SH.B.A.-së thanë që ata “kllapa” së paku disa blerje në internet (“bracketing” i referohet blerjes së shumë versioneve të të njëjtit artikull, pastaj kthimin e atyre që nuk funksionojnë).
 • 58.6% e blerësve në internet të SHBA kanë braktisur një karrocë brenda 3 muajve të fundit sepse “Unë thjesht po shfletoja / nuk isha gati për të blerë”.
 • 29% e blerësve në internet të SHBA përdorin ose planifikojnë të përdorin chatbots për të blerë në internet.
 • Tre arsyet kryesore që blerësit e SH.B.A.-së japin për braktisjen e një karrocë gjatë arkë janë kostot e larta shtesë, nevoja për të krijuar një llogari, dhe një proces i komplikuar arka (këto janë rezultatet e sondazhit pas heqjes së “Unë isha thjesht duke kërkuar / jo gati për të blerë “Segmenti).

Mesatarisht, dy në pesë konsumatorë amerikanë (41%) marrin mbi të paktën një paketë nga Amazon në javë, mbi 95 milion anëtarë të Amazon Prime Prime. Klikoni për të Tweet

Marketingu dixhital & Shpenzimet e reklamave

 • Mbi 90% e përvojës në internet fillon me një motor kërkimi.
 • Një studim i Nëntorit 2018 nga CPC Strategy zbuloi se afërsisht një në pesë përdorues të Internetit grumbulloi shpesh rrobat përmes kanaleve dixhitale.
 • Kostoja e lartë e mediave të paguara (Google, Facebook, Amazon, etj.) Dhe vështirësia në sigurimin e kthimit në shpenzimet e reklamave do t’i bëjnë ekipet e mediave të paguara gjithnjë e më të rëndësishme për markat ecommerce – dhe gjithnjë e më tërheqëse dhe të shtrenjta për t’u ngritur.
 • Për shkak të kostos së lartë të mediave të paguara dhe ekipeve të mediave të paguara, si dhe gllabërimi i konsumatorëve për më shumë përmbajtje të lartë të gypave, përmbajtja dhe tregtia do të vazhdojnë të jenë krijues të parave për markat që investojnë në mënyrë të duhur.
 • Në Q3 2018, 77% e trafikut në dyqanet Shopify po vinte përmes pajisjeve mobile.
 • Mundësia e mundshme e reklamimit në Facebook: 1,887 milion.
 • Sasia mesatare e kohës midis një kërkimi të produktit Google dhe një blerje është 20 ditë; ndërsa në Amazon, numri është 26 ditë.
 • 35% e kërkimeve të produkteve të Google shndërrohen në transaksione brenda 5 ditëve.
 • Shpenzimet e reklamave të Google Shopping u rritën me 43% YoY në Q4 të 2018, duke e bërë tremujorin normën më të shpejtë të rritjes në dy vjet.
 • Reklamat në Google Shopping kanë një CTR më të lartë sesa Produktet e sponsorizuara të Amazon dhe Markat e Sponsorizuara të Amazon.
 • 91% e markave të shitjes me pakicë përdorin 2 ose më shumë kanale të mediave sociale.
 • Sidoqoftë, vetëm 43% e dyqaneve në internet shohin trafik të rëndësishëm nga faqet e tyre të mediave sociale.

Përdorimi i Internetit celular & Trendet

 • Në nivel global, kemi parë 30 miliardë shkarkime të kombinuara globale të aplikacioneve – gjithashtu tremujori më i madh ndonjëherë, me 10% nga viti në vit.
 • Tre aplikacionet më të mira të mesazheve kanë bazat e përdoruesve prej 1 miliardë ose më shumë.
 • Në Q1 2019, shpenzimet globale të konsumatorëve iOS dhe Google Play tejkaluan 22 miliardë dollarë – tremujori më fitimprurës ndonjëherë, deri me 20% nga viti në vit.
 • Sot ekzistojnë 5.11 miliardë përdorues unikë të celularëve në botë, deri në 100 milion (2 përqind) në vitin e kaluar.
 • Tani ka më shumë se 5.1 miliardë njerëz në të gjithë botën që përdorin një telefon celular – një rritje nga viti në vit prej 2.7 përqind – me telefonat inteligjentë që llogaritin më shumë se dy të tretat e të gjitha pajisjeve në përdorim sot.
 • Në TM4 2018, numri i përgjithshëm i abonimeve në celular ishte rreth 7.9 miliardë, me një shtesë neto prej 43 milion abonimesh gjatë tremujorit.
 • Numri i përdoruesve të telefonave inteligjentë amerikanë do të arrijë në 232.8 milion në 2019, duke tejkaluar përdoruesit e internetit në desktop / laptop (228.9 milion) për herë të parë.
 • Mbi 230 milion konsumatorë amerikanë zotërojnë smartphone, rreth 100 milion konsumatorë amerikanë zotërojnë tableta.
 • Rreth 10 miliardë pajisje të lidhura me celular janë aktualisht në përdorim.
 • 59% e përdoruesve të telefonave inteligjentë favorizojnë bizneset me faqe celulare ose aplikacione që u mundësojnë atyre të bëjnë blerje me lehtësi dhe shpejt.
 • Që nga janari 2019, ka 53.60 milion përdorues aktivë të internetit celular në Mbretërinë e Bashkuar.
 • Në Indi, ka 515.2 milion përdorues aktivë të internetit celular.
 • Ka 765.1 milion përdorues aktivë të internetit celular në Kinë.
 • 69% e përdoruesve të telefonave inteligjentë thonë se kanë më shumë të ngjarë të blejnë nga bizneset me faqe celulare ose aplikacione që u përgjigjen pyetjeve të tyre.
 • Google është përgjegjës për 96% të të gjithë trafikut të kërkimit të smartphone
 • 90% e 360 ​​milion përdoruesve të Internetit të Azisë Juglindore lidhen me Internet kryesisht përmes telefonave të tyre celular.

Google është përgjegjës për 96% të të gjithë trafikut të kërkimit të smartphone-ve! Klikoni për të Tweet

Njerëzit po blejnë më shumë nga celulari i tyre

 • Pothuajse 40% e të gjitha blerjeve në eCommerce gjatë sezonit të festave 2018 u bënë në një smartphone.
 • 80% e blerësve përdorën një telefon celular brenda një dyqani fizik ose për të kërkuar vlerësime të produktit, për të krahasuar çmimet ose për të gjetur vende alternative të dyqaneve.
 • 80% e amerikanëve janë blerës në internet. Më shumë se gjysma e tyre kanë bërë blerje në pajisjet mobile
 • Njerëzit që kanë një përvojë të keqe në celular me biznesin tuaj kanë 62% më pak të ngjarë të bëhen klienti juaj në të ardhmen.
 • Gjatë Black Friday dhe Cyber ​​Monday 2018, 66% e shitjeve nga tregtarët e Shopify kanë ndodhur në celular krahasuar me 34% në desktop.
 • Në krahasim me jo-përdoruesit, përdoruesit e Instagram kanë 70% më të prirë të bëjnë blerje në internet në pajisjet e tyre mobile.
 • 6% e blerësve në internet preferojnë kuletat celularë mbi format e tjera të pagesës.
 • Konsumatorët mbështeten në celular ndërsa bëjnë blerje në dyqane fizike.
 • Dy të tretat e blerësve kontrollojnë telefonat në dyqan për informacione mbi produktet, duke anashkaluar bashkëpunëtorët e dyqaneve.
 • Ecommerce mobile pritet të përbëjë 67.2 përqind të shitjeve dixhitale në vitin 2019.
 • Më shumë se një e treta e shitjeve në internet Black Friday 2018 u përfunduan në telefonat inteligjentë.
 • 79% e përdoruesve të smartphone kanë bërë një blerje në internet duke përdorur pajisjet e tyre mobile në 6 muajt e fundit.
 • 20% rënie e konvertimeve të përjetuara për çdo sekondë të vonesës në kohën e ngarkesës së faqeve në celular.
 • 53% e vizitave në celular ka të ngjarë të braktisen nëse koha e ngarkesës është më e madhe se tre sekonda.
 • Faqet e lëvizshme në territorin e Kinës janë më të shpejtë në rajon me një kohë mesatare të ngarkesës 5.4 sekonda.
 • 76% e njerëzve që kërkojnë diçka afër në smartphone të tyre, vizitojnë një biznes të lidhur brenda një dite, dhe 28% e atyre kërkimeve rezultojnë në një blerje.
 • Kërkimet në celular për “dyqan të hapur pranë meje” (të tilla si, “dyqan ushqimore i hapur pranë meje” dhe “dyqan i pjesëve të automjeteve të hapura pranë meje”) janë rritur me mbi 250% në dy vitet e fundit.
 • Kërkimet në celular për “në shitje” + “pranë meje” (të tilla si “goma në shitje pranë meje” dhe “shtëpi në shitje pranë meje”) janë rritur me mbi 250% YOY në dy vitet e fundit.
 • Faqet e produkteve dhe dizajni celular janë dy pikat e prekjes me vlera të larta në udhëtimin e konsumatorit celular për faqet e lëvizshme APAC.
 • 79% e konsumatorëve në vendet e APAC do të kërkojnë ende informacion në internet, madje edhe në pikën e shitjes në dyqane.

Rrjetet e mediave sociale

eMarketer parashikon që 51.7% e përdoruesve të rrjetit social amerikan do të jenë vetëm në celular në vitin 2019.

 • Numri i përgjithshëm i përdoruesve aktivë të mediave sociale: 3.499 miliardë.
 • Numri i përgjithshëm i përdoruesve socialë që kanë akses përmes pajisjeve celulare: 3.429 miliardë.
 • Numrat e përdoruesve të mediave sociale kanë regjistruar një rritje të fortë në 2018, duke u rritur me më shumë se 200 milion që nga kjo kohë vitin e kaluar për të arritur pothuajse 3.5 miliardë deri në kohën e publikimit.
 • 5 faqet kryesore të mediave sociale: 1) Facebook.com, 2) Twitter.com, 3) Linkedin.com, 4) Pinterest.com, 5) Livejournal.com.
 • Përdoruesit aktivë të mediave sociale si përqindje e popullsisë së përgjithshme: 45%.
 • Facebook raportoi një bazë totale mujore të përdoruesve aktivë prej 2.320 miliardë përdorues në platformën thelbësore të Facebook – d.m.th. duke mos përfshirë shifrat për Instagram dhe WhatsApp.
 • 51.7% e përdoruesve të rrjetit social amerikan do të jenë vetëm në celular në vitin 2019.
 • Në Mbretërinë e Bashkuar, ka 39 milion përdorues të mediave sociale të lëvizshme që nga janari 2019.
 • Ka 45 milion përdorues aktivë të mediave sociale në Mbretërinë e Bashkuar, me depërtim 67%.
 • Gen Z shpenzon pak për produktet që ata gjejnë nga Facebook – 11.8% krahasuar me Millennials me 29.39%, Gen X me 34.21% dhe Baby Boomers me 24.56%.
 • 44% e përdoruesve aktiv në Instagram thonë se përdorin media sociale për të kryer hulumtime të markave. Kjo është përqindja më e lartë midis rrjeteve kryesore sociale.
 • 96% e markave të modës me qendër në SH.B.A. përdorin Instagramin për të arritur tek konsumatorët.
 • Instagram është përpara Facebook me një normë mesatare të angazhimit prej 1.60% për postim për markat.
 • Qershor 2018, ka pasur 400 milion përdorues të përditshëm aktiv të Stories në Instagram. Kjo është 300 milion përdorues më shumë që nga fillimi i saj në 2016.
 • Aktualisht ka 326 milion përdorues aktivë mujorë në Twitter.

Indi

 • Koha mesatare ditore e kaluar në përdorimin e mediave sociale në Indi: 2 orë 32 minuta.
 • Numri i përgjithshëm i përdoruesve aktivë të mediave sociale në Indi: 310 milion.
 • Ka 290 milion përdorues aktivë të mediave sociale që kanë akses përmes pajisjeve mobile në Indi.

Kinë

 • Ka 1.007 miliard përdorues aktivë të mediave sociale në Kinë.
 • Platformat më aktive të mediave sociale në Kinë: WeChat, Baidu Tieba, QQ, Sina Weibo, Youku.

Marketingu i mediave sociale

 • Sfida # 1 e tregtarit social është ende ROI. Kthimi i investimeve është shqetësimi kryesor për 55% të tregtarëve socialë.
 • Në linjat e para me klientët dhe perspektivat e përditshme, një shumicë dërrmuese (88%) e tregtarëve social e kuptojnë rëndësinë e shërbimit të klientit në social; më shumë se gjysma (45%) e të anketuarve të konsumatorit i janë drejtuar një ndërmarrje sociale.
 • Më shumë se gjysma e tregtarëve socialë nuk kanë qasje në të gjithë programet kompjuterikë që u nevojiten, dhe 65% e tregtarëve social tregojnë se kanë nevojë për një burim të veçantë për zhvillimin e përmbajtjes.
 • 97% e pakicë e tregtarëve socialë e rendisin Facebookun si rrjetin e tyre shoqëror më të përdorur dhe më të dobishëm, dhe Instagram hedh Snapchat jashtë ujit nga përdorimi i tregtarëve social dhe adoptimi i konsumatorit.
 • 83% e tregtarëve përdorin Instagram dhe 13% përdorin Snapchat; 51% e konsumatorëve përdorin Instagram dhe 30% përdorin Snapchat.
 • 83% e njerëzve thonë se Instagram i ndihmon ata të zbulojnë produkte dhe shërbime të reja. 81% thonë se platforma i ndihmon ata të hulumtojnë produkte dhe shërbime, dhe 80% thonë se kjo i ndihmon ata të vendosin nëse do të bëjnë një blerje.
 • Angazhimi mes përdoruesve dhe markave në Instagram është 10 herë më i madh se sa në Facebook, 54 herë më i madh se sa është në Pinterest, dhe 84 herë më i madh se sa është në Twitter.

burimet:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map