A legjobb felhőalapú tárolási és fájlmegosztási szolgáltatás kisvállalkozások számára

A fájlmegosztó webhelyek egyre népszerűbbek lettek az elmúlt években, és a népszerűség elterjedt az üzleti használatra. Ezek a webhelyek biztonságos és kényelmes módszert kínálnak a vállalkozásoknak a fájlok megosztására a partnerekkel és néha még az ügyfelekkel is.


Miért érdemes használni a Cloud Storage / File Sharing szolgáltatást??

Azok a napok, amikor az e-mail elegendő volt a fájlok mozgatásához, mivel a mellékletek már régóta eltűntek. A ma még a dokumentumok is gazdagabb minőségűek és nagyobbak, mivel sok szövegszerkesztő képes más fájlokat beágyazni.

Ezen okok miatt és még sok más, Felhő-tárolási szolgáltatások nőtt fel és növekszik, mint a gyom. Az internetes vonalak minősége és sebessége komoly életképessé tette őket mind a személyes, mind az üzleti használatra.

Néhány felhőalapú tároló és fájlmegosztó cég még extra funkciókat is hozzáadott, vagy alapvető képességeit elhelyezve egy fejlett munkafolyamat-ökoszisztémában, vagy akár üzleti-specifikus felhasználásokat is igénybe vehet, például a szabályoknak való megfelelést.

Mindezen tulajdonságok és jellemzők ellenére a legalapvetőbb ok az egyik használatának megfontolására az üzleti vállalkozás megbízhatóságának növelése. A biztonsági mentések a legfontosabbak, és bármi extra jelentkezik, egyszerűen csak jegesedik a tortán.

10 legjobb felhőalapú tárolási és fájlmegosztási szolgáltatás

Amikor a vállalkozásról van szó, nem pedig a méretről, vannak olyan speciális igények, amelyeket általában kielégíteni kell. Ezek az árától a csapatok közötti együttműködésig terjednek, és nem minden megtalálható az egyes szolgáltatásokban. Ezek a szolgáltatások nem teljesen azonosak, de hasonló módon is felhasználhatók.

1. pCloud

A pCloud for business növeli a szokásos felhőalapú fájlmegosztási funkciókat azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fájlokat és mappákat könnyen megfestsék a megjegyzésekkel. Minden tevékenységet szintén figyelünk és naplózunk, hogy a rendszergazdák bármikor felülvizsgálhassák azokat.

Lehet, hogy a pCloud két kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy tágabb a kínált tárhelyen, és kétféleképpen fizethet. Az első a legtöbb felhőalapú tárolómárka működése – havi befizetések. Az egyedülálló rész az, hogy ehelyett egyszeri életdíjat is fizethet.

Az üzleti funkciók között szerepel egy fehér címke elülső oldala, amelyet saját márkanevűvé tehet, így az ügyfelek megosztott fájlokat láthatnak egy olyan rendszerben, amely úgy néz ki, mintha az öné lenne. Ez önmagában sok más üzleti felhőalapú tárolási szolgáltatást jelent.

pCloud árazás: Kezdődik 3,99 USD / hónap

Előnyök

 • Fehér címke fájlmegosztó rendszer
 • Bőséges tárolóhely
 • Egész életen át tartó tervek állnak rendelkezésre

Hátrányok

 • Korlátozott 30 napos fájltörténet / helyreállítás
 • Kevés extra szolgáltatás

Látogasson el a pCloud oldalra

2. Szinkronizálás vállalkozások számára

Ha korábban már használta a OneDrive-t, akkor valószínű, hogy nagyon gyorsan megszokja a szinkronizálást. Az alkalmazás könnyen integrálódik az eszközökhöz, és mappájaként jelenik meg a rendszerén. Innentől kezdve a fájlok menthetők a felhőbe, és könnyedén megoszthatók mind a munkatársakkal, mind az ügyfelekkel.

A megosztás szempontjából érdemes megjegyezni, hogy csupán meg kell adnia egy linket a megosztani kívánt fájlhoz vagy mappához – társának nincs szüksége Sync-fiókra annak eléréséhez. Az egyéni felhasználók havonta 10 dolláros számlával kapják meg a botot, de a Sync valóban a vállalkozások számára készült.

A vállalatok részesülhetnek az alacsonyabb egy felhasználónkénti tervekből, amelyek olyan adminisztrációs eszközöket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy az összes fiókot egyetlen szempontból kezelje. Ide tartozik a felhasználók hozzáadása és eltávolítása, a jelszavak visszaállítása, a tevékenységi naplók ellenőrzése és így tovább.

Az ár szinkronizálása: Az üzleti tervek 10 dollárról kezdődnek

Előnyök

 • Teljesen kompatibilis a Microsoft Office-val
 • A megosztott fájlok letöltésének korlátozása (csak megtekintéshez)
 • 365 napos fájl helyreállítás

Hátrányok

 • Korlátozott SLA 99,9% üzemidővel
 • Az élő csevegés támogatása csak vállalati terveken lehetséges

Látogasson el a Sync oldalra

3. OneDrive for Business

Nem kétséges, hogy a Microsoft királya mind az operációs rendszerek, mind az üzleti alkalmazások területén. Ennek az erőteljes ökoszisztémanek köszönhetően hihetetlenül csábító lehet a OneDrive for Business használata, főleg ha sok olyan Microsoft termékbe integrálódik, mint például a Windows és az Office..

A OneDrive for Business lehetővé teszi, hogy dokumentumokat és más fájlokat tároljon a Cloudban, és bárhol is dolgozzon velük. Ezenkívül lehetővé teszi olyan kulcsfontosságú üzleti funkciókat, mint például a megosztás és az együttműködés, mindezt olyan titkosítással, amely megfelel a legtöbb szervezet biztonsági igényeinek..

OneDrive üzleti árazáshoz: Kezdve 5 USD havonta

Előnyök

 • A Microsoft ökoszisztéma-integrációja
 • Viszonylag olcsó

Hátrányok

 • Lehet, hogy nem integrálódik jól a nem Microsoft termékekbe

Látogasson el a OneDrive oldalra

4. Dropbox vállalkozások számára

Ahol a Dropbox fogyasztói verziója többnyire csak tárolóhelyet kínál a felhőben, a Dropbox vállalkozások számára más jellegű vadállat. Alapvető tárolási képességeire építve a Dropbox for Business hozzáadja az együttműködés létfontosságú elemét.

Az üzleti felhasználók számára egyetlen szempontot kínál, amely a teljes munkateret megszervezi a tartalom és az eszköz kombinációjával. Szinkronizálhatja és dolgozhat a helyi fájlok, felhőalapú tartalmak és a Dropbox papírdokumentumai között, és megoszthatja azokat a csapatával.

Dropbox üzleti árazáshoz: Kezdõen 12,50 USD / felhasználó / hónap

Előnyök

 • Bőséges tárolóhely
 • Nagyon biztonságos

Hátrányok

 • Minimális munkafolyamat-funkciók

Látogasson el a Dropbox oldalra

5. Google Drive

Ahol a Microsoft uralja az operációs rendszert és az Office alkalmazást, a Google az internetet és a mobilot szabályozza. Mint ilyen, komoly versenyző a felhőtérrel kapcsolatban, különös tekintettel a kiterjedt és agilis G alkalmazásokra.

A Google Drive jól működik abban az ökoszisztémában, és nemcsak fájlok tárolására használható, hanem a csapatmunka és a dokumentumokkal való együttműködés is. Ez tovább édesíti az online eszközökkel való megállapodást, amely lehetővé teszi az összes fájl használatát bármilyen böngészőből, amely rendelkezik internetkapcsolattal – vagy akár offline is..

Google Drive üzleti célokra: Kezdõen 5,40 USD / felhasználó / hónap

Előnyök

 • G Suite integráció
 • Jó együttműködési funkciók

Hátrányok

 • Lehet, hogy túl erősen Google-központú

Látogasson el a Google Drive-ra

6. FileCloud

A FileCloud itt játszik a nagy fiúkkal, és teljes körű Cloud Storage megoldást kínál az üzleti felhasználók számára. Nem az átlagfogyasztók számára tervezték, és még a skála alacsonyabb szintjén is segít biztonságos fájlmegosztó környezet létrehozásában a teljes szerver számára.

Segít a vállalatoknak a fájlmegosztó szerverek és a kapcsolódó ügyfélfiókok saját ökoszisztémájának felépítésében, lehetővé téve számukra, hogy az adatok teljes kezelését és tulajdonjogát megőrizzék. Ez alapvető fontosságú egyes szervezetekben, sőt néhány országban is, hogy megfeleljenek az üzleti adatszabályozási törvényeknek. Természetesen dönthet úgy is, hogy kihasználják a szervereiket is.

FileCloud árazás: Kezdõen 4,20 USD / felhasználó / hónap

Előnyök

 • Kiválaszthatja az öngazdai kiszolgálók használatát
 • Több szabályozás megfelelő

Hátrányok

 • Nincs fogyasztói lehetőség

Látogasson el a FileCloud oldalra

7. ShareFile

A ShareFile by Citrix egy másik üzleti-specifikus felhőalapú tárolórendszer, amely számos olyan funkciót integrál, amely a nagyvállalatok számára nélkülözhetetlen. Ez nemcsak a fájlmegosztást és az együttműködési funkciókat foglalja magában, hanem a jobb irányítás érdekében a vezérlőelemek rengetegét is.

Segít a munkafolyamat automatizálásában, amelyet testreszabhatunk az egyes szervezetek egyedi igényeihez. A vezérlők figyelemmel kísérhetik a dokumentumok áramlását és valós időben zavarhatják visszajelzéseiket, vagy akár jóváhagyásokat hajthatnak végre, vagy változtatásokat hajthatnak végre.

Egyedülálló módon a rendszer támogatja a jogilag kötelező erejű e-aláírások felismerését az egész rendszerben, valamint a valós idejű nyomon követést, valamint a magas szintű titkosítást az egész biztosítása érdekében.

ShareFile árképzés: Kezdőár 10 dollár / felhasználó / hónap

Előnyök

 • Korlátlan tárhely
 • Átfogó fájlmegosztás

Hátrányok

 • Lehet drága

Látogasson el a ShareFile oldalra

8. Doboz

Az USA-ban székhellyel rendelkező Box egy másik üzleti-orientált felhőalapú tárolórendszer, amely erősen a tartalomkezelésre irányul. Nemcsak a vállalat ökoszisztémájában működik, hanem kiterjeszti az együttműködési és megosztási funkciókat a partnerek és az ügyfelek felé is.

A rendszer rendkívül biztonságos és teljesíti a rengeteg vállalatirányítási követelményt, beleértve a globális szabályozásokat, mint például a GDPR, a HIPPA és így tovább. A tároláson és az együttműködésen kívül a Boxnak van egy szilárd jelentési rendszere is a teljes munkafolyamat kezelésére.

Doboz ára: Kezdõen 5,80 USD / felhasználó / hónap

Előnyök

 • Erősen üzleti-orientált
 • Rendkívül részletes munkafolyamat-vezérlés

Hátrányok

 • Minden tervnek legalább 3 felhasználóra van szüksége

Látogassa meg a Box-ot

9. Hightail

Megpróbálva széles körben elterjedni a felhasználók körében, a Hightail számos olyan tervvel rendelkezik, amely mind magánszemélyek, mind vállalkozások számára megfelelő. Ahelyett, hogy energiáját a felhő tárolására vagy nagy fájlok küldésére összpontosítja, mindegyiket furcsa eredményekkel próbálja megtenni.

Például, bár ez lehetővé teszi nagy fájlok küldését, a szolgáltatás pontos használata nem pontosan biztos, mivel a fizetett csomagokban korlátlan tárhely is található. Egy egyszerű linkmegosztás jó lenne, ha nem lenne megkérdőjelezhető opciója a 100 GB feletti fájlok küldésére.

Hightail ára: Fizetett tervek havonta 12 dollártól

Előnyök

 • Több terv elérhető
 • A fájlmegosztásra összpontosított

Hátrányok

 • Nem sokkal inkább az együttműködési funkciók útján

Látogasson el a Hightail oldalra

10. SugarSync

Ahol a lóherenek többcélú célja van, a SugarSync nagyon egyedi gondolkodású. A valódi üzleti előnyök felkínálása helyett ez a szolgáltató megdöbbentő mennyiségű tárhelyet kínál különféle áron.

Nagyon hasonlóan viselkedik, mint a sok Cloud tárolási szolgáltatás szinkronizálása és tárolása, alapvető szerkesztési és együttműködési funkciókkal. Jó az, hogy kiemelkedik valami olyanban, amelyet sok vállalat jobban tud megtenni – az egyszerűségben.

SugarSync árazás: Kezdve 7,90 dollárt havonta

Előnyök

 • Egyszerű használat
 • Magas védelem

Hátrányok

 • Minimális munkafolyamat-támogatási szolgáltatások

Látogasson el a SugarSync oldalra

Következtetés: Mennyire fontos a Vital a Cloud Storage az Ön vállalkozásához??

Amint azt a felhőalapú tároló és fájlmegosztó szolgáltatók listájából valószínűleg meg lehet mondani, az egyes szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások szélessége között nagy eltérés mutatkozik. Néhányan kiemelkednek fogyasztói szinten, mások az egész disznóval az üzleti felhasználók számára készülnek.

A tökéletes szolgáltató kiválasztása során kulcsszerepet játszik magadnak vagy vállalkozásának, ugyanúgy, mint mindig – gondosan mérlegelje igényeit. Példaként említjük, hogy míg a Box rendkívül részletes funkciókat kínál, nem minden vállalkozásnak kell betartania sok ilyen előírást. Ilyen esetekben a fogyasztóbarát lehetőség lehet jobb választás, például az alapvető Google ökoszisztéma.

Pontosan sorolja fel, amit véleménye szerint vállalkozása megköveteli a kiválasztás megkezdése előtt, és ezzel sok fájdalmat megtakaríthat magának, ha több olyan funkcióval szembesül, amelyet nem használ, és mégis fizetni kell érte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map