A legjobb domain névregisztrátorok vállalkozások számára

A domain név megválasztásának bonyolultsága kettős.


Először meg kell gondolni egy megfelelő nevet. A legtöbb ember olyan webhelyeket indít, amelyeknek egy meghatározott célja vagy témája van. Ha olyan domain névre számít, amely nagyjából hozzá van társítva ehhez a célhoz vagy témához, akkor a lehetőségek száma tovább csökken.

Miután elhatározta a nevet, annak továbbra is elérhetőnek kell lennie. Már létezik egy csomó név regisztrálva – 2019 harmadik negyedévétől összesen 359,8 millió már regisztrált domainnevek. Ennek összefüggésbe helyezése érdekében az Oxford English Dictionary második kiadásában teljes bejegyzés található a 171,476 szó.

Tehát ha domain-t akar, akkor remélnie kell, hogy még nem vásárolta meg, vagy hogy a tulajdonos hajlandó eladni neked. A kezdéshez hajtson végre domainkeresést a következő webhelyek egyikén.

A legjobb hely a domain név kereséséhez és vásárlásához

1. Hostinger

Hostinger domain-ellenőrzőA Hostinger Domain Checker segítségével keresse meg az egyedi domaineket.

A Hostinger nem ismert domain regisztrátorként. Nagyon kedvező árú csomagok vannak, amelyek közül néhány ingyenes domain nevet is tartalmaz. A Hostinger Premium és a Business megosztott webtárhely-tervek (amelyek havonta mindössze 2,15, illetve 3,45 dollárba kerülnek) ingyenes domain név regisztrációval érkeznek. Ha csak domain-t vásárol – .online, .xyz, .tech és .store eladásra kerül 0,99 USD / év áron.

2. Név olcsón

Namecheap domain regisztrátor - közel 2 millió ügyfelet szolgál ki és több mint 9 millió domaint kezel.Namecheap domain regisztrátor – közel 2 millió ügyfelet szolgál ki és több mint 9 millió domaint kezel.

A két évtizeddel ezelőtt alapított NameCheap az ipar egyik legnagyobb neve és egy ICANN által akkreditált domain név regisztráló. Hatékony kombinációja a megfizethető domain névárakkal, nagyszerű ügyfélszolgálattal, valamint a legmagasabb szintű domainek széles választékával (.com, .net, .uk stb.).

A NameCheap vásárlási forma egyik legjobb része az, hogy hé gyakran vannak domainnevek eladó, az árak esetenként 0,50 dollárra esnek. Ne feledje azonban, hogy a domain névre vonatkozó kedvezmények gyakran csak a regisztráció első évében vannak, tehát ügyeljen a megújítás arányára!

A NameCheap hozzáadott értékű szolgáltatásokat is értékesít a domain nevek számára, például a WHOIS adatvédelmét (WhoisGuarddal), garantált üzemidővel a PremiumDNS rendszerüknél évente 5 dollárral, valamint az SSL tanúsítványok opcióval, amely évi 9 dollárral kezdődik..

3. GoDaddy

Godaddy domain regisztrátor - világszerte több mint 17 millió felhasználóval rendelkezik.Godaddy domain regisztrátor – világszerte több mint 17 millió felhasználóval rendelkezik.

A GoDaddy valószínűleg az egyik leginkább felismerhető domain név regisztráló a világon. Ezt gondolom egy teljes körű szolgáltatást nyújtó internetes társaságnak, mivel ők egyablakosak mindazok számára, amelyekre szükség van a saját webhely elindításához, a domain névtől a hostingig.

A GoDaddy ára többé-kevésbé szokásos, de van olyan szolgáltatásuk, amely lehetővé teszi, hogy speciális domainneveket vásároljon keresztül árverés. Itt található néhány olyan nagyszerű domain név, amelyek már regisztráltak, de amelyek tulajdonosai hajlandók elengedni – áron. Egyéb szolgáltatásuk a WHOIS adatvédelem, SSL tanúsítványok és természetesen a webtárhely.

4. Vigye az egeret

Hover - Weboldal domain név regisztrálóHover – Weboldal domain név regisztráló

A Hover pusztán arra összpontosít, hogy domain regisztrátorként működik, és itt évente körülbelül 5 dollárért kaphat domaint. Árszabályozási rendszerük rendkívül átlátható, és a megújítások és egyéb szolgáltatások, például transzferek költségei ugyanabban az oldalon vannak feltüntetve. Vannak engedmények, ha ömlesztett módon vásárol (több mint 10 domain név) egyszerre. Itt kaphatja meg a szokásos TLD-jét, például .com, vagy akár néhány olyan nTLD-t, mint a .io.

Mint már említettem, a Hover nem kínál webtárhelyet, így tudnia kell, hogyan kell a DNS-t a megfelelő kiszolgálókra mutatni, ha azokból megvásárolja. Az egyik előnye az, hogy tartalmazzák a WHOIS adatvédelmét az összes domain nevével.

A domain nevek szakemberének is megvannak az előnyei, mivel nagyszerű kiegészítő szolgáltatásokkal rendelkeznek, például e-mail továbbítással a domain névre, vagy akár lehetővé teszik egy domain beérkező levelek létrehozását évente 20 dollárért..

5. Gandi

Gandi domain regisztrátor - már majdnem 20 éve működik.Gandi domain regisztrátor – már majdnem 20 éve működik.

Nem tévedek össze a hasonlóan elnevezett indiai aktivistával, Gandi az iparág egyik leghosszabb domain név regisztrálója. Forte gondtalan domain név regisztrálási élmény, és általában nem vonják el az ügyfeleket annyira, hogy lehetőségeikkel és ajánlataikkal elárasztják őket..

A Gandi az egyik legnagyobb domain névkiterjesztéssel rendelkezik, több mint 700 közül választhat. A .abogado-tól a .zine-ig bármi itt megragadhat. Rendelkeznek továbbá a legfelső szintű domainek lehetőségeivel, amelyeket rendszeresen frissít, valamint olyan cikkeket, amelyek a közelgő új TLD-ket tárgyalják.

Az árak megfizethetőek a domain név kiterjesztésétől függően, néhányuk évente csak 0,50 dollárba kerül. A domain nevekkel ingyenesen megkapja a WHOIS adatvédelmi védelmét, és két e-mail fiókot tartalmaz akár 1000 álnevekkel együtt.

6. Freenom

Freenom - Ingyenesen szerezze be domainnevétFreenom – Ingyenesen szerezze be domainnevét

A Freenomot elsősorban az egy ingyenes domain név kiterjesztés (.tk) regisztrátoraként hozták létre. Amikor egy domain nevet keres a Freenom-on, ez megmutat más lehetséges kiterjesztéseket is, amelyeket a platformukon keresztül regisztrálhat egy upsell formájában.

Ma más ingyenes domain névbővítményeket is kínálnak, mint például .ml, .ga, .cf és .gq, valamint más bővítményeket is. A Freenomnak van egy ingyenes DNS szolgáltatása is, amelyet akkor használhat, ha nem tervezi a saját használatát.

Az ingyenes domain névbővítmények használatának egyik problémája az, hogy gyakran bántalmazzák őket és megszerezték őket elég rossz hírnévvel bír az évek során. Számos hibája is van, és figyelmesen olvassa el a finoman nyomtatott szöveget, ha ingyenes domain név kiterjesztést tervez beszerezni.

Mi az a domain név??

Példa egy domain névre.Példa – az amazon.com egy domain név.

A domain név alapvetően a webhely címe. Az online emberek így navigálnak az Ön webhelyének tárhelyére. Gondolj rá olyan fizikai utcai címre, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy utat találjanak egy adott helyre.

Vannak olyan emberek, akik a domain nevekkel hibáznak a webtárhely számára, de fontos megjegyezni, hogy nem. A domain név és a webtárhely két különálló elem amelyek kombinálják a webhely funkcióját. Példa a domain nevekre:

Apple.com USA.gov Amazon.com BBC.co.uk

A világ minden domain névének egyedinek kell lennie.

Nem engedélyezhető olyan domain név regisztrálása, amely már valaki más tulajdonában van. Van néhány figyelmeztetés ehhez, és hogy megértsék, hogyan létezhetnek két, hasonlónak tűnő domain név, meg kell értenie a domain név kiterjesztéseit.

Domain név kiterjesztések

Amikor felsoroltam a fenti néhány domain név példát, akkor észrevetted, hogy mindegyik nevet egy „” követte. – valami. Ezt tartománynév-kiterjesztésnek nevezzük. A működéshez a domain neveket mindig mellékelni kell egy kiterjesztéssel.

Amikor az internet még csak elindult, csak néhány domain névkiterjesztést vezettek be. Ezeket nevezték el felső szintű domainnek (TLD), és ezekre példa:

.com .net .org

A web növekedésének sebessége miatt további domain kiterjesztésekre volt szükség, és innen keletkeztek országkódos TLD-k (ccTLD). Ezeket arra használták, hogy azonosítsák az egyes országokból származó webhelyeket, például a

.uk .cn .sg

az Egyesült Királyság, Kína és Szingapúr esetében.

Hamarosan más TLD-ket is hozzáadtak különféle célokra, például

.dev .travel .biz .store .guru .inc

Ezeket új generikus TLD-knek (gTLD vagy nTLD) nevezték el..

Ne feledd, hol mondtam, hogy két hasonló domain név létezhet? Ennek oka a domain név kiterjesztése. Ismét minden domain névnek egyedinek kell lennie, és ezért, ha a yourname.com vásárolná, akkor teljesen valószínű, hogy valaki megvásárolja a yourname.biz.

Domain név ötletek: Hogyan válasszuk ki a tökéletes domaint?

Most, hogy tisztában van azzal, hogy mi alkotja a domain nevet és a rendszer néhány lehetséges hibáját, hogyan fog választani egy jó domain nevet?

Bár technikailag bármilyen domain nevet regisztrálhat, amíg jogosult rá, vannak általános irányelvek a jobb domain nevek kiválasztására.

1. Tartsa rövid és egyszerű domainjét

A rövid domainnevekre nagyon nagy igény van, és ha nem választ egy nTLD-t, nem valószínű, hogy nagyon könnyen megtalálja a megfelelőt. Sok rövid domain nevet már regisztráltak, például one.com vagy g.cn.

A rövidebb domainneveket a látogatók könnyebben írhatják be, mint emlékezhetnek. Ez különösen akkor hasznos, ha nem olyan globális márka, mint a Nike vagy a Coca Cola.

Példák:

voice.com 360.com biztosítás.com rise.com pingdom.com goal.com

2. Kerülje a szlenget

Mivel oly sok domain nevet vásároltak már meg, a kívánt keresés frusztráló és unalmas folyamat lehet. Próbáljon meg azonban kerülni a szleng használatát, például az „Ön” helyére az „u” vagy a „jobb” helyett a „szertartás” kifejezést használja, mivel ez valószínűbbé teszi, hogy a látogatók helyesírási hibákat készítenek..

3. Kerülje a speciális karaktereket

Ez visszatér a fenti szlengizmus elkerülésére. A számok (1, 2, 3 stb.) Vagy szimbólumok, például kötőjelek (-) használata a szavak között segítséget nyújthat a domain név megtalálásában, ám ezeket nehéz beírni, és a látogatók hajlamosabbak hibázni. Ezek a tényezők könnyen zavart okoznak, és csalódást okozhatnak a potenciális látogatók körében.

4. Használjon stratégiai szavakat a domainben

Ezt is nagyon nehéz lehet megtenni, de hasznos lehet a vállalkozásának természetéhez társított kulcsszó használata. Szocializáltan működik azok számára, akik ezt hallják, és a SEO szempontjából is fel tud lépni.

Például egy olyan domain név, mint a BostonLocksmith, hasznos lehet a bostoni területet kiszolgáló lakatos számára.

5. Vigyázzon a terület célzására

Noha a fenti Bostoni példát adtam, bölcs dolog vigyázni arra, hogyan kell használni. Az online vállalkozások, például az e-kereskedelemmel foglalkozó üzletek, gyakran szegély nélkül vannak, és a területmeghatározáshoz használt kulcsszó használata a domain névben nem lenne olyan hatékony. Valójában ez gyakran félrevezető lehet, és potenciális üzleti veszteségeket eredményezhet.

6. Válassza ki a megfelelő domain kiterjesztést

A domain név kiterjesztései nagyban különböznek, és eltérő áron érkeznek, még akkor is, ha új vásároltak. Valójában vannak olyan domain névkiterjesztések, mint a .tk, amelyek teljesen ingyenesek. Óvatosan használja őket, mivel az ingyenes domain név kiterjesztéseket gyakran bántalmazták, és sokuk nagyon rossz hírnevet szerzett magának.

Személy szerint ajánlom jó hírű TLD-ket vagy legalább egy ccTLD-t használni, különösen, ha üzleti vállalkozással foglalkozik..

7- Próbáljon ki egy domain névgenerátort

Ha valóban nem tud eldönteni egy jó domainnevet, és elfogyott az ötleteit vagy a barátait kérni, akkor van egy másik lehetőség. Próbálja ki az interneten lebegő sok ingyenes domain névgenerátor egyikét (lásd alább). Még akkor is, ha nem találja az ideális domainnevet, néhány javaslat új perspektívát és inspirációt nyújthat Önnek.

Az alábbiakban néhány ingyenes domain névgenerátort lehet felhasználni.

Ingyenes domain névgenerátorok, amelyeket használhat

Nézzük meg néhány olyan domain név-javaslat eszközt, amelyek kissé egyszerűsíthetik ezt a folyamatot.

1. Lean domain keresés

LeanDomainSearch - Ingyenes domain névgenerátor az Ön webhelyéhezLeanDomainSearch

A LeanDomainSearch nagyon hasznos lehet az agyblokkoló emberek számára, vagy akiknek a neve elfogyott a kipróbáláshoz. Ez egy ingyenes domain név-javaslat-eszköz, amely lehetővé teszi néhány kifejezés beírását, amelyekkel társítani szeretne, majd egy csomó kombinációt szór meg, amelyek hasznosak lehetnek..

Azt mondom, hogy azért, mert sokuknak nincs igazán értelme, és alapvetően szemét. Furcsa dolog az, hogy ez a hatalmas lista inspirálhat a keresési kifejezések finomításához és az újbóli próbálkozáshoz. Végül is kissé hasznos.

2. Shopify üzleti névgenerátor

Használja a Shopify üzleti névgenerátort a kívánt domain név kereséséhezShopify üzleti névgenerátor

A Shopify üzleti névgenerátor hasonló koncepcióval működik, mint a LeanDomainSearch, de ha megpróbálja, akkor hamarosan rájön, hogy ez egy másik állat. A keresési kifejezések véletlenszerű kombinálása helyett ez kicsit intelligensebbnek tűnik.

Ennek célja nem egy domain név megtalálásának elősegítése, hanem egy üzleti név, és mint ilyen beszúrja a keresési kifejezéseket. Vegyük például, amikor kerestem a Tech Magazine-t, az egyik visszaadott eredmény a „Mantis Tech Magazine” volt. Ennek ellenére továbbra is felhasználhatja domain névkeresésre.

3. Indítási név ellenőrzése

Indítási név ellenőrző

A Startup Name Check egy ingyenes és egyszerű eszköz, amelyet Thaleikis Peter készített. Az indítási név ellenőrzése segít a domain nevek érvényesítésében három különböző TLD-ben (.com, .io, .co) és felhasználónevekben számos platformon – beleértve a Facebook-ot, a Twitter-t és az Instagram-ot..

4. Mellbőség A név

Bust A név - A tartománynév-javaslat eszköz, amely különféle nyelveken működikMellbőség név

A Bust a Name még bonyolultabb, mint a fentiek mindkét eszköz, és lehetővé teszi néhány keresési kifejezés testreszabását. Például dönthet úgy, hogy rangsorolja a kezdő vagy záró szavakat, vagy korlátozza a domain név hosszát. Azt is választhatja, hogy működjön-e különböző nyelveken!

Arra is lehetősége van, hogy a rendszer jelezze az Ön számára, hogy melyik keresési eredményt használják néhány felső szintű domainhez. A webhely kissé hasonlít az internet legkorábbi ereklyéjére, annak régebbi felületével, de ennek megvan a lehetősége. Például, ha kilép a nyitott lapról, akkor az ott való navigálás lehetőséget ad arra, hogy folytassa ott, ahol abbahagyta.

A Bust A Name egyik nagyon érdekes része, hogy rendelkezik saját bemutató szakaszával, amely tartalmaz néhány útmutató videót. Nem gondoltam volna, hogy erre valóban szükség van, de látszólag idióta ellen védették a rendszert.

5. Domain rejtvényfejtő

A felhasználható összetett domain névgenerátorDomain rejtvényfejtő

Ez az ingyenes domain névgenerátor még bonyolultabb, és úgy érzem, hogy kissé zavaró, főleg az első felhasználók számára. Rengeteg lehetőség van, és kevés vagy annyi segítséget is kaphat belőle, ha akarod. Fontos dolog az, hogy a domain névre vonatkozó javaslatokon túl a Domain Puzzler emellett megismeri azok elérhetőségét.

Vegyük például, ha négy kulcsszót adtam hozzá. A rendszer négy kombinációt adott nekem, de tudattam velem, hogy a .com változatokat már ott vették. Választhat, hogy szinte bármilyen TLD-t keres, kezdve a .com-tól a .travel és .aero-ig.

6. Névfiú

A legjobb ingyenes domain névgenerátorNameBoy

Ezt a webhelyet a BlueHost üzemelteti, és állítása szerint az egyik legrégebbi létező domain névgenerátor. Beírhat egy kulcsszókombinációt, és a generátor egy csomó kombinációt szétcsúsztat, amelyet az Ala LeadDomainSearch stílus közül választhat..

Sajnos a legtöbb kombináció rendkívül bizarrnak tűnik, és nem vagyok biztos abban, hogy használhatja őket. Ezt egy másik ötletgenerátorra krétázom, ahol a javaslatok átolvasása után önmagában valamilyen alapvető munkát kell végeznie..

A webhelyet nyilvánvalóan a BlueHost működteti, tehát lesz egy hirdetés és egy csomó link, amely megpróbálja eljutni arra az oldalra, hogy feliratkozzon velük..

Áttekintés: Hogyan vásárolhatunk domain nevet

A domain név tényleges regisztrációs folyamata olyasmi, amelyet néhány egyszerű lépésben be kell fejezni. Az alapformátum: keressen, válasszon, majd vásároljon. Bár a domainneveket árusító webhelyek által használt kifejezések némelyike ​​eltérő lehet, a folyamatnak hasonlónak kell lennie.

1. Keresse meg a kívánt nevet

Regisztráljon egy domaint a HostingernélLépjen a Hostinger Domain Checker oldalra. 1) Írja be a kívánt domain nevet a keresősávba; 2) Kattintson a „Check It” elemre..

A legtöbb regisztrátornak van egy szakasza, amely kifejezetten a domain nevekre vonatkozik. Itt találnia kell egy keresőmezőt, ahol beírhatja a kívánt domain nevet. Azt javaslom, hogy írja be a teljes domain nevet, beleértve a TLD-t is.

Domain keresés végrehajtásához egyszerűen lépjen a Hostinger Domain Checker oldalra.

2. Válasszon a rendelkezésre álló listából

Regisztráljon egy domaint a Hostingernél3) Ellenőrizze, hogy elérhető-e domain név; 4) Kattintson a „Kosárba” gombra a vásárláshoz.

Miután megadta a kívánt domain nevet, a rendszer keresést végez és ellenőrzi, hogy elérhető-e. Függetlenül attól, hogy elérhető-e vagy sem, gyakran megjelenik egy ugyanazon domain név listája, különféle más kiterjesztésekkel, amelyeket helyette szeretne.

Ha ezen lehetőségek egyike sem vonzza magát, akkor térjen vissza az 1. lépéshez, és ismételje meg a folyamatot, amíg meg nem találja a választ, amely elégedett és elérhető. Egyes webhelyek lehetővé teszik egynél több domain név keresését.

3. Végezze el vásárlását

Regisztráljon egy domaint a Hostingernél5) Válassza ki a kívánt regisztrációs időtartamot (időszak – 1/2/3 év), válassza ki a hostolási tervet, ha szükséges (0,80 dollár havonta); 6) A rendelés folytatásához kattintson a „Pénztár most” gombra.

Miután kiválasztotta a megvásárolni kívánt domain nevet, a webhely gyakran megkérdezi, vannak-e kiegészítő kiegészítők, amelyeket Ön is szeretne. Vegye figyelembe, amit kínál, mivel néhány közülük nagyobb adatvédelmet kínál Önnek.

Azt is ki kell választania a vásárlás időtartamát, amely azt jelenti, hogy mennyi ideig kívánja ezt a regisztrációt. A domain név regisztrálásának minimális időtartama egy év. Ha ez megtörtént, csak annyit kell tennie, hogy fizetnie kell a vásárlásért, és a domain kezelésének részleteit e-mailben küldjük el Önnek..

Mennyit kell fizetnem egy domain névért?

A domain nevek pontosan olyanok, mint bármely más termék, amelyet az üzletekben meg lehet vásárolni. Az ár attól függ, hogy mikor vásárolja meg, és honnan vásárolja. Például, a webhelyek időnként értékesíthetnek domainneveket.

Egy másik tényező, amely hozzájárul a domain név árához, a kiterjesztés. A különböző domain névkiterjesztések eltérő vásárlási és megújítási árakat tartalmaznak. Például a .win TLD csak 1,74 dollárba kerülhet a regisztrációért és 2,23 dollárért évente.

A webhelyek valaha szintén alacsonyabbak lesznek a domain név árán, attól függően, hogy mennyi ideig kezdi a kezdeti regisztrációt. Az egyéves regisztráció szokásos, de eshet az ár, ha egyszerre két vagy több évre regisztrál.

Emiatt nincs igazán egy „szabvány” annak meghatározására, hogy egy domain név mennyibe kerül. Szerencsére, hasonlóan a repülőjegyekhez, vannak olyan helyek, mint a TLD-List, ahol gyorsan összegyűjtheti ezeket az információkat, hogy a kívánt domain nevet a lehető legalacsonyabb áron megvásárolja.

Általános iránymutatásként a legtöbb TLD évente 10–15 dollárba kerül. Ha idősebb domainnevet vásárol, ez sokkal többet fog fizetni, a kortól és a kulcsszavaktól függően. Az ingyenes domain név természetesen ingyenes, de gyakran sok apró betűs nyomtatással kell rendelkeznie.

Jó domain névregisztrátor kiválasztása?

Ma már domain nevet vásárolhat gyakorlatilag bárhol az interneten. A dedikált domain név weboldalaktól a web hosting cégekig mindenhol elérhetők. Mégis nem minden hely azonos, és van néhány pont, amelybe tudomásul veszi, mielőtt domain névét valahonnan regisztrálja.

A jó domain név regisztrátorok (domain nevek eladására felhatalmazott webhelyek) gyakran hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek előnyt jelentenek a verseny felett. Ideális esetben szeretne olyan regisztrátort találni, amely az ICANN akkreditált, átlátható árazási és megújítási díjjal rendelkezik, jó ügyfélszolgálatot kínál, és ami a legfontosabb: olyan rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a domain név egyszerű kezelését.

ICANN akkreditáció

A Hozzárendelt Nevek és Számok Internet Corporation (ICANN) az a kulcsfontosságú nonprofit szervezet, amely figyelemmel kíséri és szabályozza a teljes domain névipart. Mindig ügyeljen arra, hogy bárhol is szerezzen domain-nevet Az ICANN akkreditált.

Ezeknek a regisztrátoroknak be kell tartaniuk az ICANN előírásait, és vannak kiadott iránymutatások amelyek biztosítják az akkreditált regisztrátorokon keresztül jelentkezők védelmét. Nem minden olyan domain névnevet értékesítő vállalat rendelkezik ICANN-akkreditációval.

Árképzés és megújítás

A domain neveket inkább szolgáltatásoknak, mint áruknak tekintem, mert meg kell fizetnie a megújítási díjakat a domain név megtartása érdekében. Emiatt fontos annak biztosítása, hogy az a regisztrátor, amelytől a domain nevet vásárolja, átlátható árképzési és megújítási struktúrával rendelkezik.

Mint a szokásos fogyasztási cikkek, a domain nevek gyakran eladásra kerülnek, és egyes regisztrátorok olcsón olcsatos ajánlatot kínálhatnak a domain nevekre. Vegye figyelembe, hogy ezek az értékesítések gyakran csak az új domain név regisztrációkra vonatkoznak, és csak arra az időtartamra, ahova vásárolják őket. A megújítások rendszeres áron történnek.

Példa a jó domain üzleti gyakorlatra – Amikor a NameCheap promóciót folytat egy TLD-n, a vállalat megrendelési oldalán egyértelműen közli a megújítási árat..

Mindig tartsa szemmel a vásárolt domain nevek vásárlási és megújítási árait. A különféle regisztrátoroknak eltérő ára van, tehát vásároljon, mielőtt vásárol.

Vevőszolgálat

A jó ügyfélszolgálat minden vállalat számára kötelező, és ez vonatkozik a domain név regisztrálókra is. Mielőtt bármilyen terméket megrendelne a nyilvántartóból, próbáljon felvenni a kapcsolatot munkatársaikkal, hogy megvizsgálja, mennyire érzékenyek és segítőkészek. A gyorsan reagáló cégeknek valószínűleg jobb támogatási rendszere van a felmerülő problémák kezelésére.

Domain név kezelése

A domainnevek vásárlásának és megújításának engedélyezése mellett a regisztrátoroknak biztosítaniuk kell egy rendszert, amely lehetővé teszi a domain név kezelését. Ez magában foglalja a domain név DNS beállítását vagy más funkciókat, például átadást egy másik regisztrátorhoz.

Néhány regisztrátornak van szörnyű rendszere, és nehéz lehet kezelni a fiókját. Azt javaslom, hogy regisztráljon fiókot egy érdeklődő regisztrátornál, hogy kicsit felfedezzék rendszerüket, mielőtt vásárolnának. Egyszer feliratkoztam egy nyilvántartóval, amelynek olyan szörnyű rendszere volt a helyén, hogy gyakorlatilag használhatatlan.

A domain nevek visszaélése

Egy pillanat alatt két hasonló domain név összetéveszthető, hacsak nem figyel a domain név kiterjesztésére. Ezt a rendszert gyakran használják ki domain név guggolók ki eltérítik a domainneveket vagy regisztrálnak hasonló domainneveket a komlóban, hogy a legitim vállalkozások tőlük vásárolják meg ezeket a domainneveket.

Citibank.tk

Ennek egyik példája az, ha egy csaló regisztrál egy olyan domain nevet, mint a Citibank.tk, és megpróbálja továbbítani azt valódi Citibank webhelyként. Egyes látogatókat becsaphat a webhely, és tévesen ad meg ott személyes adatokat. Még akkor is, ha nem állítanak fel csalásokkal foglalkozó webhelyeket, a domain név-guggolók gyakran megsértik a védjegyeket, gyakran azzal a szándékkal, hogy felfújt áron értékesítsék ezeket a védjegyek tulajdonosai számára..

SteveJob.com

A SteveJob.com domain eset egy másik példa. A domain egy dél-koreai tulajdonában volt, aki Steve Jobs Kim név alatt állt, és a domain használatával technológiával kapcsolatos híreket és cikkeket tett közzé. Az ügy 2019. decemberében oldódott meg – ahol a Steve Jobs Archive, LLC, Steve Jobs özvegyének, Laurene Powell Jobs-nak az alapja, megnyerte a domain név tulajdonjogát.

Bizonyos esetekben a hasonlóságok teljesen ártatlanok lehetnek, például Mike Rowe kanadai tinédzser esetében, aki a MikeRoweSoft domain-t regisztrálta webdizájn-üzletében. A Microsoftot (a társaságot) nem mulatságosák, és perelni sem lehetett, szüneteltetési és megszüntetési értesítések kiadása.

Következtetés: Egy jó domain többet ér, mint gondolnád

Noha ez az útmutató célja, hogy jobb képet kapjon arról, hogy hol és hogyan szerezheti be domainnevét, észre fogja venni, hogy a domain név kiválasztási folyamatának szakaszaira, valamint egyéb apróságokra.

Nem számít, ha egy magánszemély egy kis blogot vagy egy kisvállalkozást szeretne létrehozni, amelynek célja digitális kiterjesztés, a domain név sokkal több, mint egy olcsó névcímke. Alapvetően a digitális világban képviseli Önt, és az azt követő összes következménnyel rendelkezik.

Építeni és ápolni kell, csakúgy, mint a saját jó hírneved valós világában. Vigyázzon, vásároljon és óvja saját domainnevét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map